Jdi na obsah Jdi na menu

                           červenec 2009

Ani červenec nezačal pro kočičky dobře. Umřel daší kocourek z řady chronicky nemocných - Maxíček. Nádherný dlouhosrstý kocourek, který se před pěti lety narodil v Jevíčku v kovošrotě. Byl slabé koťátko narozené podvyživené kočičce. I to byl jeden z důvodů, proč zůstal u mě. Bylo mu dopřáno pět let šťastného života.  Měl rád svobodu, běhání po zahradě, lov myšek. Byl milován a nikdy nepoznal hlad, ani v posledních měsících, kdy jeho strava musela být bohatá na kvalitní bílkoviny a byla finančně náročná. Avšak ani léky a speciální výživa  nedokázala zastavit  polyglomerulonefritidu, které 3.7.2009 podlehl.

Obrazek

se Světluškou

 

Obrazek

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9/7  Jana

 

 

 

Poslední dny byly trochu jako každé jiné, trochu zvláštní... Odjela poslední Andulátka - Kvartík s Grace, společně, podle zpráv se rychle zabydleli. Takže ze sedmi Andulčiných dětiček zbyli Přivandrovalečci - ale kdeže, k Andulátkům přibyly Blechy:) Blecha Tečka a Blecha ČárkaObrazek. Jak vidíte, Lillifee si dokáže najít měkkoučko a teploučko u strejdy Šimonka.

 

Lilinka je úžasná kočička, drobounká, ale strašně milá, mazlivá, přítulná a nádherně zlobivá - je to malilinký rarášek, který si omotá kolem packy každého člověka i každou kočičku.Obrazek

 

 

 

 

Tak tohle je Čárka. Čárka zemřela  27.7.v 14,05 hod.

 

 

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

a tohle Tečka. Dříve Dvojtečka, má na levém boku dva krásné puntíky - tečky.

 

 

 

 

Lidé jsou totiž velmi nezodpovědní tvorové, tedy hodně často, nechávají své kočičky rodit a rodit....a ti otrlí kotíky zabíjejí, ti útlocitnější je třebai mají rádi a starají se o ně, mazlí se s nimi, ale nedokážou jim najít domovy a pak podlehnou iluzi a sladkým řečem a odnesou svá koťátka, do té doby docela opečovávaná, do zařízení, které nechci jmenovat. Já mu říkám prostě Klec. Že se koťatům nedostane nejen základní péče vím, bohužel, moc dobře. Takže do té doby kotě jakž takž či hodně opečovávané se dostane někam, kde trpí, často i hlady, bojí se, a onemocní či umírá, nemá-li štěstí, že se najde někdo, kdo si ho vezme....

A tak to vezmu popořádku:

Obrazek

 

 

 

tohle je Perla, Perlička, nádherná bílomourinka, zvláštní medové barvičky

 

 

Obrazek

 

 

 

 Kamilka, medová mourinečka, nádherná a miloučká.

 

 

 

 

 

Obrazek

 

 

 

Malý Soptík, trochu plašánek, ale miloučkej

 

 

 

 

  

Obrazek

 

  

 

Borisek, ten na tom byl zdravotně nejhůř, ještě pořád se dost bojí, ale naštěstí se zdravotně hodně zlepšuje

 

 

  

Obrazek

 

 

Lionek - lvíček, nádherneý tmavěčervený kocourek, trochu prská, ale v nýručí se chová rád

 

 

 

 

a trocha z jiného soudku - kocourci, které čekaly pouze broky :

Obrazek

 

 

Tygřík Ferdík

 

 

 

 

 

Obrazek

 

 

Honzíček

 

 

 

 

 

Oba jsou mazliví, krásní, silní a vhodní okamžitě do nových domovů....

A troška mého doufání v lepší zítřky :Obrazek

 

 

 

 

Kvíkuška se konečně začala zlepšovat

 

 

Obrazek 

 

 

 

 

 

 

 

 

13/7 Eva

 

A kousínek dalších novot:

Obrazek

volala paní, že našla pobíhající kotíky na sídlišti, hledala majitele, nenašla, koťátka byla zmatená, evidentně "odložená"...

 

 

 

 

 

Modrý kocourekObrazek

 

 

 

asi 3,5 měsíční, hodný, mazlivý

 

 

 

 

Obrazek

 

kocourek barvy krémové, krátká, hustá a jemná srst, jemná povaha

 

 

 

 

 

 

 

 

Obrazek

 

červený kocourek

 

 

 

 

 

 

Chtěla jsem je odvézt do kotěcího depozita, ale bylo před bouřkou a udělalo se mi hodně špatně - tak skončili u nás, na křesle rychle posbíraného prádla:)Obrazek

 

 

silnice a chodník po bouřce......

 

 

 

 

 

14/7 Eva

Lidi jsou opravdu divní, protože vyhazují kotíky jako odpad....Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

Obrazek

 Tyto dvě dvouměsíční kočičky se najednou ocitly včera ráno v jedné prodejně pečiva. Zde je tam někdo donesl a zanechal nebo šly po studené a vlhké noci (po velké bouřce) za vůní a do tepla nevím....každopádně je někdo vyhodil..... Ještě jsem jim ani nedala jména, nějak dochází inspirace, ani "kosí bratři" - rezáček, krémáček a modrej kluk jména nemají... Teda, dcera pravila Bolek, Lolek a Čolek, ale...:))

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Takhle spinkala koťátka, když jsem do "odloučeného depozita" dovezla dvě kočičky...

Obrazek

Kočička Perlička je velice mazlivá

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Malinký Borisek je fakt kost a kůže:(

Obrazek

To, že vypadá jako kotě, dělá pouze dlouhá srst

Kubíček, Lionek a Borisek se perou s nemocí, Kubíček zvracel, nechce jíst, jezdí se na injekce, Lionek také blinkal. Borisek jí, ale je to opravdu moc slaboučké stvořeníčko. Když se vezme do ruky, je jako pírko, jen chomáček chlupů....

Lidi jsou neuvěřitelně bezcitní. Jakmile kotík vezme do pusinky kousek jídla, už je dostatečně velký na to, aby se vzal mámě a vyhodil či odložil do různých zařízení... Přitom kotě potřebuje mámu dlouho, na pevnou stravu se navyká pomalu, a každý stres je pro něj život ohrožující... Koťátko je nesmírně křehké stvoření, stačí maličko a odchází:( Pro "běžný lid" se kotě "ztratí" - to, že někde umřelo ani nepostřehnou. Vždyť je to jen kočka - a těch je!

Toto uvažování a neustálé zachraňování kočičích životů, přitom s vědomím, že je to jen špička ledovce, to mě hrozně ubíjí... Občas mám náladu přímo hrozivou, a kdyby se mi v této náladě přimotal do rukou "normální" majitel kočky odkládající kotě bůhvíkam, tak se snad neudržím a krom slovního vodopádu ho zahrnu ještě něčím horším.

16/7 Eva

 

 

 

 

 

 

 

 

Koťata a znovu koťata

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

V poslední době mívám často pocit, že většina lidí je čím dál, tím horší a sobečtější. Přesvědčuje mě o tom stále větší počet malých chundelatých, ale zubožených  koťat, vyhazovaných na nejrůznějších místech včetně různých zařízení, fungujících pod známkou útulku. Není to však nic jiného než obchod , který žije z utrpení zvířat.

Stále nechápu, jak je možné, že středověké metody regulace množství koček přežily do dnešního dne a kastrace je pro některé „lidi“ stále pojmem neznámým.  Kastrace je ale jediný účinný  způsob, jak snížit množství  nechtěných koťat.

Příval letošních koťat se stává pomalu i neudržitelný.  Ze všech možných míst jsou hlášena další koťata, která potřebují pomoc. Proto se obracím s prosbou na všechny, kteří mohou pomoct.

Nutně potřebujeme někoho, kdo může na přechodnou dobu ubytovat koťata . Krmení a ostatní potřeby dodáme.

 Pro léčbu velkého množství koťat se už nedostává financí, proto se znovu obracíme s prosbou o pomoc  na všechny, kteří mohou přispět jakoukoli částkou na veterinární péči nebo krmení  koťat. Pokud chcete pomoct, můžete zaslat jakoukoli částku na náš bankovní účet.: 222 180 158  (kod banky 0300)

 Dále prosíme, pokud můžete, stáhněte si náš leták o kastracích a šiřte ho ve svém okolí.

Za všechna chlupatá  nechtěnátka Vám  srdečně děkujeme.

 

Obrazek

20/7 Jana

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poslední dny byl smutek i radost. Smutek v tom, že v pondělí v ranních hodinách přes všechnu péči zemřel malý Kubíček.

Radostaný, že v noci z pondělí na úterý rodila Colettka. První miminko přišlo na svět po půl čtvrté ráno. Porod skončil před osmou hodinou ranní. Vše v pořádku, Mimiča vypadají dobře, maminka je přímo vzorná a navíc hodná:)Obrazek

 

Colettka v pondělí odpoledne

 

 

 

 

 

Obrazek

První holčička

 

 

 

 

 

Obrazek

 

Druhá holčička

 

 

 

 

Obrazek

 

Třetí holčička

 

 

 

 

Obrazek

 

 

 

 

Druhý a třetí zprava jsou klucí

 

Obrazek

 

 

Statečná a nesmírně hodná - i když unavená maminka Colettka

 

 

ObrazekKrémáček - Kosí bratr Lolek

 

 

 

 

 

 

 

ObrazekRezáček - Kosí bratr Bolek

Obrazeka tady třetí Kosí bratr - Jolek

 

Joleček je krasavec

Obrazek

ObrazekBětuška...

 

 

 

 

 

 

 

 

22/7 Eva

 

 

 

 

Konečně mám také dobré zprávy. Kotě Šárynka, která sloužila jako psí hračka, se konečně zotavuje.

Obrazek

 

Šárynka první den, znavená, vyčerpaná a smutná..

Zakrslé koťátko, které si neumělo ani hrát, se dnes konečně probudila z téměř dvoudenního spanku., který byl přerušen vždy jen na jídlo. Vitamínové injekce udělaly své a Šárynka si dnes poprvé hrála. I pohmožděné nožičky se lepší a tak může i trochu běhat. Je to asi 4 měsíční koťátko s váhou 650 g. Zřejmě z ní nikdy veliká kočka nebude, jisté ale je, že to je a bude kočička neskutečně milá, něžná a neskonale vděčná.

23/7 Jana

 Obrazek


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O lidské lhostejnosti - Miu

 

Kočičku Miu jsem našla v obci nedaleko Olomouce. Byla ve velmi zuboženém stavu, ležela na okraji silnice, s vyplazeným jazýčkem a pod sebou kaluž slin, které, jak se později ukázalo, byly (a bohužel stále jsou) ze silného zánětu dásní. Ihned jsem kočičku převezla na veterinu, kde strávila skoro 14 dní. Byl jí zjištěn zánět dělohy, tak jí byla rovnou odebrána. V důsledku zánětu má problémy s ledvinami. Miu se vůbec nestarala o svoji srst, měla ji špinavou a ulepenou, plnou zacuchaných trsů chlupů. Zatím se neví kolik jí je let, ale je dospělá a na svůj věk hodně droboučká, pod srstí jí jdou vidět kosti a žádná svalovina. Když Miu mohla jít z veteriny domů, převezla jsem si ji k sobě. Bohužel ledvinová dieta, kterou by měla Miu dodržovat, je nákladná a nejsou na ni peníze. Stěží uživím svých dalších 8 kočičích nalezenců.

Kdyby se našel někdo hodný, kdo by si vzal Miu do virtuální adopce a tím nám pomohl krýt náklady na její výživu, byli bychom moc rádi. Společně s Miu děkujeme.

 

Renata

Rozhodli jste se Miušku virtuálně adoptovat, napište nám na naši adresu: kockysobe@seznam.cz

25/7 Jana

 

 Mám veliký smutek. Moje Blešky, Tečka a Čárka zápolily s nějakými viry, přes braní antibiotik se jejich stav moc zhoršil, ještě v noci jsem s nimi jela do Chocně kvůli infuzi a dalším lékům....moje miloučká nádherná Čárka dnes odpoledne zemřela. Tečka ještě bojuje.

Mám veliký smutek. Chlapeček Colettky nenabíral, přikrmování nechtěl přijímat, maminky mlíčko odmítal také, dostal i drahý lék na podporu imunity, stejně ale včera k večeru zemřel.

Mám veliký smutek, protože během týdne zemřela tři koťátka.

Mám veliký smutek, protože tyto odchody mi cupují duši, moc to bolí. Moc.

Chci křičet PROČ?!? Nebudu. Vím proč. "Sebrané suroviny" bez potřebné karantény jsou vždycky problém. Ohrozím i svoje kočky jen tím, že chci někomu pomoct. Už pomáhat nemůžu. Už jsem zaplněná nad únosné maximum. Už budu muset říkat - bohužel, nechte ho umřít..... Poslední, koho jsem vzala je stará kočičí babička, teď na léčení na veterině a koťata - rezáček, stříbrňáček a bílomramorka.... Stále a pořád je moc nezodpovědných a necitelných lidí. Koťata odkládají kam nemají. Když je rovnou nezabijí. Kočku odkládají, kam nemají. Ať umírá sama.

Mám veliký smutek a nevím, kdy se zmírní...

27/7 Eva

 

Smutek se nemírní, naopak. Včera v 16,30 zemřel nádherný, mazlivý, něžný superkocourek Loleček. Podlehl zákeřné nemoci, moc, MOC se bojím, co bude dál.

31/7 Eva

 

 nahoru

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Novinky měsíce července

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Eva - Děkuji

27. 7. 2009 15:57

Jani, za všechno moc děkuji, za korunky, povzbuzení a tento kontakt. Mám černý dny, mám mnoho smutku... Ale Vaše podpora mě fakt těší, jestli se teda ještě z něčeho těšit umím... Příznivá zpráva? Kočičí babička se rozjedla, užívá si klidu a jídla...až budu mít síly, dám sem fotky. Teď nějak nemůžu.

Jana Benediktová - Evině

24. 7. 2009 8:48

Evi, držím palce všem koťátkům a Colettce, aby se brzy uzdravili a posílám pár korunek na přilepšenou.Mám 14 dní dovču a budu se těžko dostávat na net - moc mě to mrzí, protože čekám na každé nové zprávy ( hlavně na ty příznivé).
Jinak - svatba byla fajn, i když celou sobotu pršelo ( asi štěstí) ........
Držte se a pevné nervy. Jana a kočky

Eva - Děkuji

16. 7. 2009 12:37

Jani, tak to přeju, ať svatba dopadne dobře a hlavně ať je syn šťastný a spokojený a ať najdete snachu jako dceru či kamarádku:)
Děkuji moc za Vaši přízeň - i to barvení hlavy:)))) a pozdravujte chlupáčky (ať taky něco ze svatby mají...aspoň koláčíček)

Jana Benediktová - Evině

16. 7. 2009 8:27

Hezké ráno, Evi, mám dneska splín, tak jsem si udělala kafčo a šla si sednout k počítači a otevřela Vaše stránky.
Počasí nestojí za nic, v sobotu ženíme jediného syna a já si místo hektických příprav na tu slávu čtu o čičinách.
Koťátka jsou nádherná,až bude po tom blázinci, pošlu jim něco na přilepšenou. Ušetřila jsem za barvení hlavy - raději si to udělám sama :-)))).
Mějte se fajn a opatrujte se.
Jana, Adélka a Sári