Jdi na obsah Jdi na menu

BŘEZEN 2010

2. 3. 2010

31/3

Sice se práce dopsala, ale nebyl žádný volný čas... S Šimonkem jsem byla u paní doktorky, prý to na akutní vytrhnutí zatím není. Pravda, jí stále pěkně, asi ho to nijak nebolí a neomezuje. Pusíkova pusinka se jí líbila míň, má zarudlé dásně, takže má ještě přidané tabletky. Tečinka - paní doktorka povídala, že takovou propadlinku po amputaci oka ještě neviděla, skoro že to vypadá jakoby se jí bortila půlka obličeje. Zatím zkusíme udělat rentgen - jen nevím, bude-li Tečí ochotná být v klidu a držet, aby se nemusela přispávat. Koberce se vyměnily, miláčkové měli radost, včera ještě dostali škrábací rohožku, prý je víc spací, jak škrábací. 

 

Obrazek

Koberec je prý nejlepší nastojato

Obrazek

Eventuelně naležato, ale srolovaný

Obrazek

Phoebe zadumaná

Obrazek

Tečinka

26/3

Dcera dopsala absolventskou práci, tudíž snad bude více volna na PC ...

Ráno mi manžel sdělil, zda vím, že Šimonkovi chybí špičák - nevěděla jsem, je to nová věc, musel se mu ulomit. Jenže teď asi bude dělat nedobrotu, a tomu musíme nějak předejít. U starších kočiček narkoza není bez rizika, i když to vlastně není nikdy.

Nějak se posldení dny nedaří, hlášená těhulka stále není, Perlička - Jessica taky není, dcery kolegyně se snažila chytit u lesa vyhublé bílé kotě, moc se bálo a uteklo. Druhý den ho hledala - nenašla.

Šimon a Tečka dostali antibiotika, byla jsem s nimi ve středu u pana doktora.

Než spalším nějaké "nadbytečné" korunky na lina, koupila jsem alespoň ve "zbytkové" prodejně koberec do obýváku a předsíně. V předsíni koberec dlouho nevydrží, příhody "mimo" či schválně mimo jsou časté a ať člověk drhne jak chce, nikdy to nevyčistí pořádně. A obývákový - byť byl moc krásný, už to dál nejde, miláčkové objevili 2 místa, kam kdysi Medu párkrát čůrala - a začali mi tam sem tam čůrat taky... a to prostě nevyčistím:( Ten do obýváku je teď srolovaný a opřený v předsíni, neustále na něm visí šplhavci. Dostala jsem dvě malá videa s Oldřiškou, nyní Bublinkou - je MAZEL :) a nový páníček je šťastný....a právě o tohle jde. Najít kočičkám bezvadný domovy, kde je budou milovat. Třeba Oldřiška měla být zabita... Na portálu K-O jsem četla hezký článek o kočce - měli by si ho přečíst všichni budoucí majitelé.

Jedu pro syna, dva týdny nebyl doma, už se na něj těším:)

22/3

Šušunce je lépe, je tady ale povícero marodů. Včera nám přivezl pan Zelený granule, nafotím, předložím:) Moooc děkujeme! Dcerka píše absolventskou práci a PC je vlastně pořád obsazen. Bamboo dnes se mnou byla 2 hodinky v práci, pak jsme spolu jely dát granulky pejskům do Lánů, je jich tam moc, přes všechno snažení se mi podařilo nechat vykastrovat jen jednu fenku, a dnes nebyla doma ta správná osoba, se kterou bych mohla mluvit...

Obrazek

 

 

 

Tady bydlí, vlevo od domu, vpravo od domu, v domě....

Maluschka dobírá antibiotika a začala - už podruhé - mrouskat. Jak bude holčička fit, asi budeme muset na kastraci - aby ji mrouskání moc neobtěžovalo. Zatím to jde, první bylo jen takové nic moc, dva dny trvající, nadále pěkně jí. Ještě je pořád drobnější.

Víkend nebyl nic moc, v pátek byla avizovaná těhulka, a nakonec se dál neobjevila:(

Mám ale dobré zprávy, paní Šípová dnes umístila jak Bedřišku, tak Oldřišku:) Ať jsou holčičky v pohodě a mají se pěkně!. 

Obrazek

 

 

 

 

18/3

Dnes konečně svítilo nádherně sluníčko a většina sněhu zmizela:) Příšerky moje milovaný se slunily u oken, pozorovaly ptáčky a byly v pohodě. Přišla jsem dnes domů před půl pátou, což je nezvykle brzo:) Jenže  mi dělá starosti Šušunka, tak jsem spěchala. Vůbec ale ani trochu jí není dobře,  včera měla velkou teplotu, dnes naopak byla mírně podchlazená. Chce se chovat, nechtěla mě ani pustit do práce....od marodů se hrozně těžko odchází pryč:( Teď kousek ode mne spí,  pěkně se najedla, dostala tabletky.... Ať jí je brzy lépe! Musíme pak zase zopakovat krevní rozbor, třeba napoví malinko víc. 

 

17/3

Holčičky kočičí už nejsou na veterině

Obrazek

 

 

 

tady jsou nachystané před odjezdem

Od neděle jsou u paní Šípové. Dokonce plachá Oldřiška se prý dnes po vyndání ze skříně a náležitém dlabanci mazlila, nastavovala celý tělíčko i bříško k hlazení... 

Obrazek

A tak by to mělo být....:) Perlička, tedy Jessica stále není. Dala jsem plakátky, ale stále nic...

V noci z pondělí na úterý napadalo plno sněhu, přes 10 cm a i když je ve dne fous nad nulou, co roztálo, včera zase připadlo. Dnes tedy dost sněhu ubylo, ale prázdno je jen na chodnících a silnicích, jinak sníh leží. Doufám, že předpověď tepla se splní a bílá hmota zmizí.

Šušunce se zhoršila rýma, hořela jak kamínka, ležela, dostala tabletky, je jí trochu líp, ale ještě pořád špatně. Je to taková slabounká holčička, i když pokud je jí dobře, tak je to skákalka a mazlilka obecná.

Joleček má od včerejška kočičího kamaráda, Teodorka.

Obrazek

tady Joleček - Eliášek pomáhá sušit prádlo

Také napsala Lálinka, ta byla koťátkem v roce 2008

Obrazek

Lálinka

 

Obrazek

Lálinka s kamarádkou

 

Obrazek

a takhle se pracuje

Tečka a Pusík dostali strážné andílky, nafotím je. Jenže během cesty se andílkovi Tečičky ulomilo křídlo.....

 

 

 

12/3

Já to poslední dobou nestíhám, dcera píše absolventskou práci a když už bych měla chvíli volna, PC je obsazen....

Adélka, Micinka i Bertík jsou u Pavly v pohodě, dnes jsem s Pavlou mluvila, na Adélku už jsou nějací zájemci, jen vybrat pravého...

A mám na veterině zase koťátka, kočičky, Bedřišku a Oldřišku.

Bedřiška

Obrazek

 

 

 

Bedřiška je malinká kočičí holčička, tipuji kolem 1 kilogramu, miloučká, mazlivá, hezounká. Pochází z nějakého statku, kde jí údajně kůň ušlápl prstíky na nožce:

Obrazek

 

 

 

 

a tak místo pacinky má takové jakoby kopýtko. Pan doktor sice povídal, že je i možné, že by se takto již narodila, ale paní Jamborová, která kočičky dovezla, říkala, že to ušlápnutí prý lidé údajně viděli. Ať je to jak chce, tohle postižení znamená drobnou vadu, noženku používá trochu jako protézku. Ale tento handicap naprosto převálcuje její úžasná povaha.

Oldřiška je sestrou Kytičky, ale plachá, pochází z Telecího, kde ji chtěli zabít, což paní Jamborová nechtěla dopustit, že ji vezme alespoň na kravín... Oldřiška je krásná bílomramorka, tedy místo bílé barvičky vlastní zatím šedou, ale to se brzy změní. Má problém s očima, ovšem dnes vypadal mnohem lépe jako včera, dostává antibiotika, brzy bude fit. Kočenka je hubená, potřebuje plno ohleduplné lásky a péče a bude z ní přepychová kočička.

Obrazek

 

 

 

 

Zatím jsou obě kočičky na veterině, Bedřišku mi slíbila vzít k sobě Dáda, tedy paní Šípová, jako vzala už Vladánka s Kytičkou. Ohledně Oldřišky se domluvíme - bude-li ochotna vzít trdlíka, co je plašánkem. Oldřiška má ještě sourozence, mouratou kočičku nebo kocourka, ovšem ten po převozu na kravín zmizel...

Obrazek

Doma je to trochu stále stejné, naštěstí žádné velké průšvihy. Dokud je jakž takž klid, je to fajn. Horší, že Perlička předevčírem utekla ze dveří a doteď ji noví majitelé nenašli. Nebydlí daleko ode mě, je to dost frekventovaná část města, dost psů... Kéž by už byla nalezena!

Obrazek

Pusík Teodor - roste mu nádhernej ocásek.

 

 

 

 

 

 

9/3

Čas plyne hrozně rychle. Nějak nestíhám to, co bych chtěla.... V pátek přišla za mnou do práce jedna slečna, vypovídala příběh, ze kterého vyplynuly  dvě kočky a jedno štěně.... Takže v pátek kolem sedmé večer donesla Micinku, Bertíka a štěně Adélku. 

Obrazek

Adélka je půlroční kříženec krysaříka, cca čtyřkilové nohaté uňafané stvoření, ale hrozně miloučké, mazlivé, takové vetkávací. Vetkne se do srdíčka...

Obrazek

Naštěstí mi kočičky i Adélku vzala paní Pavla Hybská (Kočičí naděje), moc jí děkuji:) Takže Adélku, Micinku a Bertíka jsme s dcerou v neděli odpoledne odvezly do Sezemic. Doufám, že všichni najdou brzy své nové majitele.

Moc jsme doma přemýšleli, jestli by Áďa nemohla zůstat, je fakt miloučká, ale po zvážení všech okolností jsem volila možnost, ať si ji najde bezva páníček, který na ni bude mít spoustu času.

Kočky si oddechly, i když spolužití nebylo velkým problémem, jen některé viditelně neměly radost, některým to bylo fuk a Samatha byla přímo nadšená:)

Obrazek

 

 

 

 

Bětulka kouká, jestli je dole stále Áďa

Včera přišel balík od paní Lucie Brzákové, Lucinko, děkujeme:) 

Obrazek

 

 

 

jako vždycky všechny balíky, i tento prošel náležitou kontrolou

Obrazek

 

 

 

a krabice zatěžkávací a norovací zkouškou

Obrazek

 

 

 

obsah pak náležitou degustací

Dneska přišel balík od paní Fillové - granule a myšky a balónky, moc děkujeme:)

Obrazek

 

 

 

i tento bylo nutné pořádně prozkoumat

Obrazek

 

 

 

a krabici náležitě využít

Maluschka nám vyrostla, a dokonce ji dostihlo jaro a dnes tačala mrouskat

Obrazek

 

 

 

Opravdu vyrostla, je z ní moc pěkná a velice přítulná kočičí slečna. Potýká se ještě s dozvuky rýmy, občas vykýchne úplně hnusný věci, ale jinak je, naštěstí, v pohodě.

Obrazek

 

 

 

Tečinkqa měla teď dost problémy, ale poslední týden je veselá, zase blbne, lítá, oblíbila si dřez v kuchyni, jak je volný - šup a je v něm, olizuje kohoutek... Její trápení s rýmou je na dlouhou trať a možná napořád, ale zvládáme to.

Obrazek

 

 

 

Liu, naše vládkyně smečky, měla z odjezdu Adélky radost, celou dobu ji totiž napjatě pozorovala a dávala najevo svou nadvládu naježeným kožichem...

Obrazek

 

 

 

Joeynka jen protestovala vrčením...

Omlouvám se, že teď nedokážu častěji doplňovat stránky, opravdu to nějak nezvládám.

Také je avizované mourovaté kotě, mazlivé, kterému chybí prstíky na přední tlapičce, protože mu ji přišlápl kůň...paní Šípová přislíbila vzít kotě k sobě, jako Vladánka a Kytičku a najít mu domov, ev. bude-li potřeba, navštívit s pacinkou odborníka. Kotíka by paní měla ve čtvrtek dovézt na veterinu, už jsem tam domluvila "pobyt"....

 

 

 

 

 

 

 

 

3/3

Musím ještě dopsat, že mě moc překvapila Lu - paní Lucie Brzáková s mailem, že psala bratrovi...a pan Tibor Lukáč poslal kočičkám korunky, celých deset tisíc.... Měla jsem velikou radost - z tolik potřebných peněz, ale taky z toho, že ještě pořád jsou lidé, kterým osud kočiček není vůbec lhostejný. A snad ani osud můj..... Vůbec se mi poslední dobou přihlásilo pár hodných a ochotných lidiček, co nabízí i pomoc s inzercí a vůbec... tak nevím, co se kde stalo, ale děkuji! Děkuji všem:) A Jiřík Polášek zase cosi tvoří... Fakt jste bezva!

Obrazek

 

 

 

 

 

2/3

Přestože smutek trvá, život chtě nechtě jde dál a dál, malý příšerky dál chtějí papat, hrát si, a vůbec...

Vzhledem ke všemu jsem neměla čas - jednak jsem chtěla poděkovat paní Pokludové, která psala smsku, že bude příšerkám posílat korunky - je důchodkyně a o to víc děkuji! Už jsem se o psaní pokoušela dvakrát, ale vždycky zradila technika. Paní Pokludová, děkuji za všechno...

A pak - paní Eva Majorová mi donesla dva krásný obrázky do obchůdku, musím je nafotit - Evi, díky!

A poštou přišel balíček :

Obrazek

 

Obrazek

a v něm plno věciček do obchůdku. Něco jsem se pokoušela nafotit, tak jen to tam povkládat! Velké díky do Poličky:)

Situace doma se pomalu zklidňuje, nemoc a odchod Kvíky neznamenal smutek jen pro nás lidi, ale kočičky ze všeho byly mimo. Rozpoložení mé mysli se na nich hodně odráží, takže když jsem takhle moc smutná, některé mi chtějí za každou cenu pomáhat, jiné to řeší zlobením... Nehledě na to, že všechny věděly, co se děje.

Všichni se snažíme, jak jen to jde....a pan Zelený dovezl kočičkám bedýnku bonbonků:

Obrazek

 

a tohle je Poo - bráška Doubka, neboli Lance :

Obrazek

a takhle sedává Berenička :

Obrazek

 

 

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky březen 2010

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Iva - Dobré zprávy

5. 3. 2010 17:38

Ahoj Evi, jsem ráda, že konečně píšete i dobré zprávy, těch není nikdy dost. Psala jsem Vám na mail, ale chápu, že nemáte čas na odpovědi. Zdraví Iva

Romana - Huráá

4. 3. 2010 17:12

Konečně lepší zprávy a kočičky na fotkách jsou nádherné, posed Bereničky memá chybu. Děkuji ze srdce a vřele všem, kdo pomáháte. :-)