Sypaný koláč švédský
Suroviny:
1 hrnek hrubé krupice
1 hrnek hrubé mouky
1 hrnek cukru kr.
1 prášek do pečiva
kůra z jednoho citrónu
6 jablek (nahrubo nastrouhat)
1/8 másla
Postup:
Do mísy nasypeme krupici, mouku, cukr a prášek do pečina a vše promícháme. Nastrouhaná jablka ochutíme skořicí (ořechy, rozinky). Do vymazaného a vysypaného plechu nasypeme 1/3 sypké směsi a posypeme trochou citr. kůry, poklademe polovinou jablek ty zasypeme další třetinou sypké směsi a opět citr. kůra a jablka. Navrh zbytek sypké směsi a poklademe tenkými plátky másla. Pečeme v předehřáté troubě, zvolna asi 1h. Vychladlé můžeme pocukrovat nebo jen tak konzumujeme.
Dobrou chuť
Beruška :-)
Náhledy fotografií ze složky Dezerty, buchty, koláče a atd...