Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuality 23

Cirkus Original Berousek už od úterý v Praze 11. září 2011

Už v následujícím týdnu se představí Národní cirkus Original Berousek poprvé v Praze. Premiéra bude už v úterý 13. září 2011 v městské části Libuš od 17:30. Další představení pak budou ve všední dny od 17:30 o víkendu pak v sobotu od 14 hodin a v neděli pak v 11 hodin. Cirkus přivezl do Prahy spoustu novinek a to hlavně v iteriéru, jako nové osvětlení v lóžích, novou tribunu spolu s vybaveným předstanem, který přinese tu pravou cirkusovou atmosféru. Cirkus navíc pro svoje hostování v Praze posílil také svůj program. Poprvé se představí duo Anna a Daniel kteří předvádí vzdušnou akrobacii a Daniel pak předvádí také akrobacii s krychlí. V manéži cirkusu uvidíte také více než 80 cizokrajných zvířat, počínaje slony, velbloudy, zebrami, lamami, pštrosy, dvěma druhy opic, frízskými, andaluskými, lipickými a arabskými plnokrevnými koňmi a konče Samozřejmostí je tradiční chov medvědů, který Národní Cirkus Originál Berousek proslavil nejvíce. Cirkus hostuje v Libuši až do 25. září pak se přesune do městské části Háje.

Budapest NagyCirkusz se po roce vratil do Bratislavy 4. září 2011

Zatím co České cirkusy se ze Slovenska na podzim vracejí velký Maďarský cirkus Budapešť své hostování v Bratislavěv městské částiRužinov zahájil 1. září. V této části města bude hostovat až do 18.9 2011, pak se přesune do městské části Petržalka kde bude k vidění od 22.9 - 2.10 2011. Maďarský cirkus založila rodina Adamcových už v roce 1700 součastní majitelé jsou tedy už 7 generací umělců. Vystupovali už po celé Evropě a také Americe. Do Bratislavy se vracejí znovu po roce. V programu se představí umělci nejen z Maďarska, ale také z Ruska nebo Ukrajiny. Hlavním tahákem pro diváky je gladiátorská show krotitele Maxima Antonia s tygry a lvy. Ojedinělá je také show žonglérů na koních nebo drezůra lam a velbloudů na motivy pohádky Aladin. Ve Slovenském hlavním městě se na podzim představí také Italský cirkus Medrano, který zde zakončí velkolepé Slovenské turné.

Zahájen předprodej vstupenek na Cirkus Cirkus Clasic 1. září 2011

Dnes je prvního září a kromě toho, že žáci mají dnes první školní den, je dnes také první den kdy si můžete v předprodeji koupit vstupenky na cirkusovou show Cirkus Cirkus Clasic. Celé hostování cirkusu začíná už 28. září na pláni v Praze 10 Hagiboru. Ceny vstupenek se liší podle místa v hledišti, ale také zaleží na tom kdy chcete cirkus navštívit. Ve středu a ve čtvrtek jsou lístky levnější než od pátku do neděle. Plánek sedaček v jednotlivých sektorech naleznete zde. Časy představení budou od středy do pátku v 17:30, v sobotu ve 13:30 a 17:00 a v neděli v 11:00 a 15:30.

Ceny vstupenek Cirkus Cirkus Clasic 2011

 

 

  středa - čtvrtek 299,-
Lóže
  pátek - neděle 499,-

 

 

  středa - čtvrtek 199,-
Superior
  pátek - neděle 399,-

 

 

 

  středa - čtvrtek 149,-
Hlediště
  pátek - neděle 299,-

 

 

 

  středa - čtvrtek 299,-
Balkon
  pátek - neděle 499,-

 

Ve dnech státního svátku 28.9 2011 a 28.10 2011 se představení konají ve 13:30 a 17:00 ceny vstupenek ve svátek jsou stejné jako od pátku do neděle. . Mezinárodní cirkusová show bude v Hagiboru hostovat až do 6. listopadu 2011. O celé akci vás budeme na podzim podrobně informovat.

 

Cirkus Bernes se dnes představí poprvé v Praze 31. srpna 2011

Jako první cirkus v letošní sezóně dorazil do Prahy cirkus Bernes. Svoje šapitó rozložil v městské části Zbraslav na ploše u dětského domova. Poprvé se divákům představí už dnes a další představení pak budou každý den až do soboty v 17 hodin, v neděli 4. září pak poslední představení v 11 hodin. V programu se můžete těšit například na už tradiční akrobaty na volných žebřících nebo akrobaty na vzdušných šálách. Novinkou v programu je akrobacie na vysutých perských tyčích, nožní žongléři a také mladý žonglér Robert Berousek. V manéži se představí výcvik 6 ušlechtilých Friezských královských koní, opic, poníků a sibiřských a afrických velbloudů.

Kromě cirkusu Bernes se letos jistě v Praze představí i další podniky, jako cirkus Originál Berousek nebo cirkus Humberto a nesmíme zapomenout na velkou mezinárodní show Cirkus Cirkus Clasic. O turné všech cirkusů vás budeme podrobně informovat v průběhu podzimu.

 

Druhá část fotografií cirkusů z Velké Británie 30. srpna 2011

Prázdniny se pomalu blíží ke svému konci a už brzo začnou všem školákům každodenní povinosti. Na našem webu jsme dnes pro vás připravili druhou část fotografii cirkusů z Velké Británie, kterou nafotil můj kamarád, žonglér a fanoušek cirkusů Milan Ošmera, fotografie jsou na tomto webu publikovány s jeho svolením a je zákaz je kopírovat. Druhá čás je z roku 2008 a obsahuje mimo jiné fotografie Cirque Surreal Brent Cross, Boby Roberts Super Circus, nebo podobně jako v první sérii fotografie Zippos Circus. Fotografie z roku 2007 i 2008 najdete v našem fotoalbu zahraničních cirkusů

Cirkus Humberto se vrátí zpět do Čech 28. srpna 2011

I když Český cirkus Humberto hostuje v těchto dnech ještě u našich sousedů ve Slovenském Trenčíně, a to od 31. srpna do 4. září 2011, už na podzim se představí na své první štaci v Čechách. Prvním městem bude Zlín a to už od 7. září 2011 v městské části Čapkov. Čeští diváci tak budou moci poprvé vidět například letošní novinku v programu velkou drezůru Afrikých slonů kterou prezentuje rodina Spindler z Německa, ale také smýšenou drezůru velbloudů, artistické a žonglerské výkony a celým programem pak bude provázet kluan Mr. Georg. Ve Zlíně bude cirkus hostovat až do 18. září 2011 ve všední dny a v sobotu ho budete moci navštívit od 18 hodin v neděli od 16 hodin pondělí 12.9 a v úterý 13.9 je pak volný den.

Cirkus Alegrie tento týden v Levoči 22. srpna 2011

Další zastávka na turné Českého cirkusu Alegrie bude v tomto týdnu Slovenské město Levoč. Cirkus tady bude hostovat od čtvrtka do neděle na fotbalovém stadionu a to ve všední dny od 18:30 v sobotu v 15 a 18:30 a poslední představení pak v neděli 28. srpna v 11 hodin. Diváci se mohou těšit na velký mezinárodní program umělců z České republiky, Polska, Slovenska a Maďarska. V manéži budou k vidění hlavně artistická, žonglerská a provazochodecká vystoupení legendárních artistů a provazochodců Tříškových a také menší drezůry zvířat. Velkou atrakcí programu je bezesporu adrenalinová jízda na motorce po šikmém laně pod

 Další stránka ►