Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuality 20

  

Byli jenom krůček od Las Vegas 28.listopadu 2011

Mladí a velmi nadějní akrobaté z Českého národního cirkusu Jo - JOO Jaromírek a Ba, předvedli ve včerejším finále Česko Slovensko má talent velkou show a na pódiu je doplnili třeba dvě pumy. Na konec skončili na skvělém druhém místě. Tedy pouze krok od prémie 100 000 Euro a účinkování v Las Vegas. I přesto, jak řekl jeden z porotců: "otázka není jestli se do Vegas dostanete, otázka je, jestli to bude dnes večer". Napoprvé se to klukům sice nepovedlo, ale jsou ještě mladí a všechno je tak otevřené. I přes to, že nevyhráli, už teď udělali velkou reklamu nejen cirkusu JO-JOO, ale cirkusovému umění v naší zemi obecně. Tady najdete třeba jejich rozhovor pro rádio Kiss. Jaromírek a Ba určitě budou, i díky televizním přenosům, velkým tahákem programu Českého národního cirkusu JO - JOO příští rok.

Velké adventní překvapení 27. listopadu 2011

Dnes je 27. listopadu, je první Adventní neděle a začíná tak předvánoční období. Na našem webu jsme se vám ho rozhodli zpříjemnit malým překvapením. Na našich stránkách si můžete přečíst články o cirkusech z celého světa. Proto se dnes vypravíme na pobřeží Černého moře do img_5137.jpgBulharska. Češi tuto zemi znají hlavně jako dovolenkovou destinaci, ale i tady, ostatně jako všude na světě, jsou cirkusy. Tím asi nejznámějším je cirkus Balkanski. Cirkus má velmi dlouhou tradici, založil ho už v roce 1820 Cavalier Giuntini, cirkus několikrát změnil jméno i majitele a v roce 1948 byl znárodněn. Jeho obnovená historie se píše až od roku 1989, kdy ho dostal zpátky současný ředitel a majitel Alexander Balkanski. I přesto, že má za sebou tedy jen něco přes 22 let novodobé historie, už procestoval například i Japonsko, Turecko nebo Izraele. Dnes cirkus zaměstnává více jak 80 lidí. Rodina se proslavila především jako skupina skákačů, na odrazových můscích, na jednokolkách nebo třeba v kole smrti. V roce 1983 získali dokonce i stříbrného klauna na festivalu v Monte - Carlu. Členové rodiny vystupovali v roce 1992 a 2000 ve Vatikánu pro Papeže a hostovali například u cirkusu Krone v Německu. Fotky cirkusu mi zaslalo právě ředitelství cirkusu Balkanski a je přísný zákaz je kopírovat. Najdete je ve fotoalbu zahraničních cirkusů.

 

Cirkus bude! - už dnes odpoledne 27.listopadu 2011

Dnešní televizní program je prošpikovaný pořady s cirkusovou tématikou. Už dopoledne od 11 hodin můžete na ČT1 sledovat závěrečný díl seriálu cirkus Humberto. Odpoledne se můžete podívat na Bláznivou českou komedie o ohroženém cirkusovém představení - Cirkus bude! Film je režisérskou prvotinou milovníka cirkusového a varietního umění Oldřicha Lipského. Film byl natočen v roce 1954 a zahrál si v něm například Jaroslav Marvan. Bláznivá komedie o vyprodaném představení, které se vlastně nemělo konat, protože zaměstnanci cirkusu měli náhradní volno, nám poskytuje pohled do jeho zákulisí, pod plachtu manéže, kde své umění předvádí řada vynikajících artistů. Film sklidil velký úspěch nejen doma (Cena za filmovou veselohru na VIII. MFF v Karl. Varech) ale i v zahraničí - byl uveden na MFF v Edinburghu a byl prodán do 54 zemí světa. Vy ho můžete vidět už dnes odpoledne ve 14:45 na ČT1. A večer se pak můžete podívat na finálové vystoupení Jaromírka a Ba JOO v reality show TV Prima Česko Slovensko má talent. A pokud vám to ještě nestačí, určitě sledujte i náš web, protože my pro vás máme ještě dnes také jedno velké překvapení!

Jaromírek a Ba ve finále talentu už zítra večer 26.listopadu 2011

Už zítra večer začíná velké finále realitishow TV Prima Česko Slovensko má talent. Letos se do něj dostali reprezentanti cirkusu JO-JOO Jaromírek a Ba. V posledním semifinále předvedli opět famózní show na motivy Pirátů z Karibiku, kterou okouzlili porotu natolik, že je posunula až do zítřejšího velkého finále. To co se tedy nepovedlo řediteli cirkusu Jaroníru JOO, ani Jiřímu Berouskovi v loňské realiti show Talentmania, to může už zítra dokázat jedenáctiletý strejda a desetiletý synovec JO - JOO. Bookmakeří sázkové kanceláře Tipsport, kteří na zítřejší večer vypsalaly kurzy, sice dvojici netipují na absolutní vítězství, ale kluci rozhodně budou patřit ke spolu favoritům večera. Vše, ale samozřejmě rozhodnou hlavně hlasy, které zítra pošlete.

Umístění ve finále Talentu podle Bookmakerů

 

Umístění Jméno účinkujícího
1. Atai Omurzakov
2. Segment
3. Stevie Starr
4. Strýko a Synovec JOO
5. Ladylicious
6. La Gioia
7. Diana Kalashová
8. La Gioia
9. Tomáš Buranovský
10. Adéla Ferencová

Zdroj : Tipsport.cz

Cirque Arlette Gruss od zítřka v Paříži 25.listopadu 2011

Francouzský cirkus Arlette Gruss v minulém roce oslavil 25. výročí vzniku. A není pochyb o tom, že dynastie Gruss je jednou z největší v celé Francii. Jeden z pokračovatelů této rodiny cirkusový ředitel Cirque Arlette Gruss Kevin Sagau si i pro tento rok pro svoje fanoušky připravil show ve velkém stylu. S touto show už během letošní sezóny navštívil mnohá města ve Francii. cirque-arlette-guruss.jpg Tentokrát se svoji show názvem Poussieres D´ Étoile, což v překladu znamená, Hvězdy ve tvých očích, navštíví hlavní město Paříž. Doplní tak další velké Fracouzské podniky Alexis Gruss, Pinder a další. Ve více jak 2,5 hodinovém programu se vám představí kromě rodiny Arlette Gruss kteří v manéži prezentují tradiční a pro tuto cirkusovou rodinu typickou drezůrou slonů, také Alfredo Beautor s drezůrou tygrů, drezůra exotických zvířat kterou prezentuje Sandro Mount nebo jezdci v ,,kouli smrti.“ Pro České diváky je také zajímavé, že ani v letošním programu nebude chybět Český žonglér Zdeněk Supka. Když pak show skončí, ve vašich očích se skutečně objeví hvězdy. V Paříži podnik hostuje až do 18 prosince, potom se začne připravovat na další sezónu, kterou odstartuje už 17. ledna 2012.

Festival cirque de Gernoble 2011 začíná už dnes 24.11 2011

Už dnes večer začíná ve Francouzském Grenoblu další ročník velkého mezinárodního cirkusového festivalu Cirque du Grenobl 2011. Festival se koná ve velké sportovní hale v Grenoblu, kde se konaly také zimní olympijské hry v roce 1968. visuel_cirque_2011_internet.jpg Od čtvrtka se tam ale budou už po desáté prezentovat hvězdy světového cirkusu. A jubilejní ročník bude v obsazení opravdu zvučných jmen, jako je například Klaun Bello Nock, který je hodnocen jako nejlepší klaun na světě. Působil například ve velkých podnicích v USA jako Big Apple Circus a Ringling Bros & Barnum Barley a je také držitelem stříbrného klauna z letošního ročníku festivalu v Monte - Carlu. Doplní ho také například skupina skákačů z Keni Zuma - Zuma, Čínský provazochodec Zahang Fan, nebo skupina akrobatů na létajících hrazdách Flying Havana z Kuby. A nebude chybět ani kolo smrti, Slinky nebo velká drezůra koní. Více jak 25 umělců z celého světa bude soutěžit o ceny festivalu zlaté, stříbrné a bronzové hvězdy. Bude je hodnotit mezinárodní porota složená nejen z lidí s prostředí cirkusů, ale také VIP hostů. Předsedou poroty je president festivalu Francouzský producent Jean-Pierre Foucalt.

Jaromírek a Ba v semifinále Talentu 20. listopadu 2011

Když dva chlapce, kteří si od malička hrají se sibiřskými tygry, přihlásili jejich rodiče do show Česko Slovensko má talent, možná netušili, že, Ba a Jaromír, projdou hladce až do semifinále a dnes budou bojovat o finále reality show TV Prima Česko Slovensko má talent. Porotce Jaro Slávik jejich vystoupení komentoval slovy: Nejlepší varietné show přinesl jedenáctiletý strejda a desetiletý synovec,“ Dnes tak budou patřit k jedním z velkých adeptů na postup do samotného finále. K tomu ale budou potřebovat i vaše SMS hlasy. Jak to všechno dopadne, se dozvíte už dnes večer na TV Prima.

Premiéra prvního zimního cirkusu v Evropě 19. listopadu 2011

V Čechách ještě ani neskončila cirkusová sezóna a ve Švýcarsku už odstartoval tradiční zimní cirkus. Ve Švýcarském Zürichu už ve čtvrtek večer, mohli diváci navštívit premiéru jednoho z prvních zimních cirkusů v Evropě Salto Natale. Jedná se o podnik, kterému šéfují zástupci 6 generace umělců Gregory a Rolf Knie a také producent Cirque du Soleil Guy sn_heli_2.jpgLaliberté. A to, že se jedná o show ve velkém stylu, dokumentuje už to, že jsou pro diváky připraveny hned tři velká cirkusová šapitó. V tom prvním mohou návštěvníci ochutnat špičkové gastronomické speciality, ve druhém si mohou koupit suvenýry a navštívit Cafe vůz a v největším šapitó se odehrává samotná show. Ta letos nese podtitul, který se dá volně přeložit jako "srdce tepající krví" a nejde přitom o tradiční cirkus, v programu neuvidíte žádná zvířata, ale spíše

  Další stránka ►