Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuality 32

 

 

Cirkus Original Berousek hostuje v Praze 30. srpna 2010

Český národní cirkus original Berousek ukončil letní pauzu na svém zimovišti a už za 9 dní začne jeho velká podzimní Pražská štace. V programu pro rok 2010 se představí nejen unikátní medvědí revue rodiny Berousků, unikátní výcvik 12 arabských koní nebo třeba smíšenou drezůru Indického slona a Lipického koně v římskem stylu. A nebudou chybět ani žongléři akrobati a samozřejmě ani kluni. uvod_velka-1-.jpg Velké hostování cirkusu začíná v Praze Libuši na ulici Novodvorská už ve středu 8. září a představení se budou konat ve všední dny od 18 hodin v sobotu a o svátcích ve 14 hodin a v neděli v 11 hodin. Potom cirkus pokračuje ve velkém Pražském hostování v Praze Stodůlkách u stanice metra Luka na ulici Mukařovského od 22. září do 24. října představení se budou konat ve stejných časech jako v Libuši. Přijďte si tedy vychutnat velký mezinárodní program už na podzim v Praze. Fotky z letošního programu naleznete zde.

Festival Letní Letná začíná už zítra 17. srpna 2010

Zítra již po sedmé rozbalí svá šapitó na pražské Letenské pláni umělci a účastnící na festivalu Letní Letná. Od 18. do 31. srpna se zde uskuteční přes osmdesát představení ze čtyř zemí. Festival začíná již zítra ve 14 hodin programem pro děti, ale oficiální zahájení obstará ve 21:00 punkový cirkus skandinávského soub429308_204878_letniletna_360.jpgoru Burnt Out Punks, který kombinuje akrobacii a živý hudební nářez s divokou ohňovou show, tancem, klaunstvím a svéráznou brutální komedií. Vstup na zahajovací show bude zdarma. Mezi další zahraniční hosty budou patřit klauni z Francouského souboru Atelier Lefeuvre & André nebo Německý klaun Heinzi Lorenzen, který diváky zavede na oslavu klaunových narozenin. Chybět nebude ani nejznámější Český zástupce takzvaného nového cirkusu soubor La Putyka Rosti Nováka. Letní Letná tské nabýzí bohatý program pro děti které se mohou bavit ve festivalových dílnách pod dohledem skušených lektorů. V okolí Letné to bude žít divadlem a novým cirkusem až do 31. srpna 2010 více informací hledejte na www.letniletna.cz

Řady účinkujících v reality show rozšířil Jaromír JOO 14.8 2010

Jak už jsme vás na našem webu informovali na podzim propukne na televizi Prima a Slovenské televizi JoJ velké hledání talentů. Do reality show se kromě drezéra Roberta Štipky a žongléra Jiří Berousek kteří se už představili v Národním divadle v Praze. img_5093.jpgŘady českých umělců v této show rozšířil také ředitel Českého národního cirkusu JO-JOO Jaromír JOO se svými kočičkami který se představil na castingu v Brněnském Mahenově divadle. Šelmy ho na jevišti Mahenova divadla láskyplně líbaly, ale předvádět se na povel odmítaly. I šelmy mají zkrátka své dny. Jako problém se pak ukázalo nacpat je zpátky do klecí. Situace v zákulisí se tak stala na chvíli dramatickou. Porota i moderátoři ale opět předvedli svoji profesionalitu a s nadhledem celou situaci zvládli. Foto: Produkce Česko-Slovensko Má Talent.

Cirqe du Soleil na podzim v Praze 4.8 2010

Velká show světové úrovně takzvaný nový cirkus Crque du Soleil se na podzim znovu vrátí do Prahy ! Cirque du Soleil je přehlídkou těch nejlepší artistiky hudby divadla a baletu na světě to vše je doprovázeno skvělými efekty. Praha hostila nejslaok.jpgvnější cirkus světa naposledy v říjnu 2007 kdy zavítal do Prahy s velkou show DELIRIUM. Na podzim letošního roku se Cirqe du Soleil vrátí a to s velkou show SALTIMBANCO. Jak je známo Cirqe du Soleil klade velký důraz především na příběh celé show SALTIMBANCO nás tentokrát zavede na alegorickou a akrobatickou cestu do centra města. Ještě sice není jasné kdy přesně bude Cirque du Soleil v Praze hostovat ale předpokládá se, že by to mělo být v listopadu letošního roku. Určitě se máme na co těšit !!!

 

Varšava zrušila cirkusový festival 27.7 2010

Součástí evropského cirkusového podzimu bylo po několik let konání mezinárodního festivalu cirkusového umění na náměstí ve Varšavě. Bohužel již dvanáctý roční který se měl konat od 18.9 do 25.10 2010 se letos na podzim s organizačních důvodů neuskuteční. Festival byl pořádán pod záštitou majitelů Ewy a Stanislava Zalevskich kteří jsou již 7 generací cirkusu Zalevski, který dnes patří mezi nejlepší v Polsku. I když se letošní festival konat nebude všichni fanoušci cirkusového umění nejen v Polsku ale v celé střední Evropě věří, že se v příštím roce festival znovu obnoví.

Cirkus Carini prodlužuj turné v Nitre 24.7 2010

Když se po více jak roce a půl vrátil český cirkus Carini do Slovenské Nitry byla to velká událost nejen pro diváky ale nezvykle velký zájem je také ze strany novinářů. Nejen, že diváci mohli navštívit cirkus úplně zdarma s kuponem z Nitranských novin My, ale o narození dvou lvích mláďat která se narodili v průběhu Nitr100_3954.jpganského hostování informoval deník Nový čas a na dvoustránce o cirkusu Carini píše v aktuálním vydání týdeník Slovenska. Cirkus Carini do Nitry přivezl nejen velkou show s Berberskými lvy a nové plakáty ale také nový bufet který ještě zvětšuje komfort diváků při návštěvě cirkusu Carini. A o cirkus Carini je v Nitre opravdu velký zájem a z tohoto důvodu cirkus prodloužil svoje hostování na sídlišti Klokočina až do 1. srpna 2010. představení se konají od 18 hodin 26 a 27.7. je volno ! Potom cirkus pokračuje do města Topolčany kde bude hostovat od 5.8 do 8.8 2010 na prostranství u letního koupaliště.

 

Poslední štace před letní pauzou 22.7 2010

Český cirkus original Berousek dnes se odehrál první představení ve městě Kolín, jde přitom o poslední štaci cirkusu před letní pauzou. Takzvané letní pauzy v turné jdou do jisté míry něčím velmi specifickým pro českou republiku protože například v sousedním Polsku je období letních prázdnin dobou kdy cirkusy čekají největší návštěvnost. dsc04715.jpg Čeští fanoušci si ale na letní pauzy zvykli a v parných dnech cirkusy moc nenavštěvují. Právě parné počasí vedlo také k časovému posunu začátku show cirkusu original Berousek v Kolíně představení začínají až v 19 hodin což je pod Českými šapito opravdu velmi neobvyklé. Další představení začínají na ulici Jánská u základní školy cirkusu original Berousek zítra a také v sobotu v 19 hodin a poslední představení bude v neděli v 11 hodin a od Od 26.7. do začátku září má Národní Cirkus Originál Berousek letní pauzu, další program bude upřesněn na konci srpna. A pro vás kteří stejně jako já už před letní pauzou nestihnete cirkus originál Berousek navštívit tady mám fotky z letošního programu. Fotky mi zaslal foto nadšenec Jiří Šefrna a fotky jsou zde publikovány s jeho písemným svolením děkujeme. Fotky z letošního programu naleznete zde.

Italské cirkusy putují Evropou 17.7 2010

Není to tak dlouho, co ve Slovinských městech hostoval velký Italský cirkus Medrano. Cirkus ve své show prezentoval nejen skvělé akrobatické výkony za které dostal cirkus dvakrát v historii zlatého klauna na festivalu v Monte Carlu ale také špičkové drezůry slonů žiraf a dalších velkých exsotických zvířat. Zatím co Medrano Slovinsko opustil a zamířil do sousedního Chorvatska kde hostuje ve městě Paula do 25.7 2010 a pak se vrací zpět do Itálie. 22972650_4.jpg Opačným směrem se vydal Italský circo Apollo který po několika letech opustil Chorvatsko a včera měl premiéru ve Slovinském Novom Meste. Circo Apollo je spíše rodinný podnik, který sice neukazuje velké drezůry zvířat jako cirkus Medrano, ale show je také na velmi vysoké úrovni. Je doprovázená skvělou hudbou, světly a špičkovýmy kostýmy celý program prostě působí velmi elegantně a navíc se stejně jako v dalších Evropských cirkusech každých šest měsíců mění. Exkluzivní fotky cirkusu Apollo z roku 2008 naleznete zde.

 

Cirkus Praga Kopecký míří do Polska 16.7 2010

Cirkusová rodina Kopeckých má opravdu dlouholetou tradici a ikdyž se jedná spíše o rodinný cirkus ve více jak dvouhodinové show je opravdu na co se dívat. Cirkus Praga teď hostuji v Hradci Králové u Malšovického stadionu. Pokud ho chcete navštívit musíte si ale pospíšit. Cirkus ve městě odehraje poslední čtyři představení a to dnes v 17 v sobotu v 15 a 18 hodin a v neděli v 10 hodin. Toto by zároveň mělo být poslední představení cirkusu nejen v Hradci Králové ale také poslední představení na území České republiky. Cirkus totiž míří na turné do Polska. Kuriózní bude návrat do Polska především pro drezéra Arnošta Kopeckého který působil v Polsku ještě minulý rok pod šapito Polského cyrku Evropa. Dnes se do Polska vrací pod šapito cirkusu Praga Kopecký. Další informace o první štaci na Polském území cirkus bude informovat na internetu.

 

Cirkusový umělci se účastní reality show Mám Talent 11.7 2010

Již několik měsíců se po celém území Česka a Slovenska konají castingi na novou reality show Česko-Slovensko Má Talent ve které porotci hledají lidi s talentem v různých disciplínách. Pražského castingu se zúčastnil také dvaapadesátiletý drezér Robert Štipka. mamtalent-1-.jpg Ten pochází již z páté generace cirkusových umělců a na Pražský casting přijel společně s devítiletým hřebcem Garaňonem předvést ukázku španělské drezůry. Dalším umělcem který s účastní této reality show je žonglér světové úrovně Jiří Berousek mladší, který předvádí jak tradiční žonglérskou show tak i žonglování s hořícími tyčemi. Tohoto umělce můžete vidět také v show cirkusu originál Berousek a také už na podzim kdy na televizi Prima a televizi JOJ začíná velká show Česko-Slovensko má talent.

 

DVD z festivalu Cirkus Cirkus 2010 již několik dní v prodeji 9.7 2010

Na stáncích s denním tiskem už je několik dní k dostání exkluzivní DVD z prvního ročníku Českého cirkusového festivalu Cirkus Cirkus 2010 který jste mohli vidět 13.-14. února v Pražské Incheba aréně. Na dvoudiskovém DVD můžete vidět celá nesestříhaná představení všech 14 účastníků tohoto festivalu. Pořadem provází Petr Vondráček a Petra Tůmová. Jako bonus můžete na DVD vidět také rozhovory se členy VIP poroty. Tak neváhejte a zakupte si toto DVD jeho cena je 99,-. Jak DVD vypadá se můžete podívat zde.

Cirkus Alex v Třebíči 21.5 2010

Cirkus Alex se ve středu vrátil po víc jak čtyřech letech do Horácké metropole Třebíče. Jeho velkolepí návrat, ale zatím nepřinesl očekávaný úspěch. Nejen, že se zatím do cirkusu nezavítal příliš velký počet diváků, ale hlavně cirkusu řeší problémy s rozmístěním reklamy ve městě. Cirkus totiž údajně plakáty ve městě rozmístil nelegálně. Proto byl nucen svoji reklamu ze sloupů zase uklidit. I když se cirkusu snaží nedostatečnou reklamu nahradit autem z rozhlasem které jezdí po městě a láká diváky na program dnes to v Třebíči vypadalo jako by se po cirkusu země slehla. Zdání však klame cirkus v Třebíči na Hrádku hostuje dál a zítra jsou v plánu dokonce dvě představení a to ve 14 a v 17 hodin. V neděli se pak hraje od 11 hodin. Vy se můžete těšit také na fotky cirkusu Alex z Třebíče a to už zítra na našem webu.

Cirkus Louis Knie míří do Vídně 12.5 2010

Ředitel cirkusu Louis Knie junior je již 7 generací velkého rodinného klanu Knie který působí v různých cirkusech po celé evropě. Právě cirkusu Louis Knie představí svoji velkolepou show již za týden ve Vídeňském Prátru. Do Vídně se cirkus vrací po čtyřech letech a přiváží velkolepou moderní show ve které se mimo jiné prezentuje i Český drezér Robert Štipka se svou drezůrou velbloudů. Cirkus bude ve Vídni hostovat až do 20. června 2010. Představení se konají každý den kromě úterý v 15:30 a 19:30 a o víkendech a svátcích v 15:00 a 19:00. V pondělí je navíc rodinný den kdy je vstupné pouze pět euro. Proto doporučujeme při návštěvě letní Vídně rozhodně nevynechat návštěvu cirkusu Louis Knie.

 

Tygří show se vrací do cirkusu JO-JOO 11.5 2010

Zhruba od poloviny května chyběla v programu národního cirkusu JO-JOO velmi náročná a diváky velmi oblíbená gladiátorská show s tygry Sibiřskými kterou předváděl sám principál cirkusu Jaromír JOO. Ta chyběla právě z důvodů jeho hospitalizace a jeho následné rekonvalescencí. Již zítra se, ale show znovu vrací do programu. Kromě tygrů však nebudou chybět ani další atraktivní čísla z letošního programu. Cirkus zítra zahajuje svoji štaci v Šumperku na Jesenické ulici. Představení se budou konat ve všední dny v 17:30 a o víkendech ve 14 hodin. Poslední představení bude k vidění v neděli 16.5 2010 poté se cirkus přesouvá do Bruntálu.

České cirkusy soupeří o přízeň slovenských diváků 26.4 2010

Jako v minulém roce i letos jsou na Slovensku některé České cirkusy. Asi největší nápor Českých cirkusů v těchto dnech zažívá Slovenské město Bánská Bystrica tady se představili hned dva České cirkusy. Včera odpoledne tady odehrál u fotbalového stadionu svoje poslední představení cirkus Aleš. A už zítra se v Bystrici (tentokrát ovšem na parkovišti na Mičinskej ulici) odehraje premiéra show cirkusu Romanza. A zatím co cirkus Aleš sázel spíše na zvířata a to hlavně na velkou show Antonio Šimka s Bizony a na dezůru šelem, cirkus Romanza přiváží artisty, akrobaty, klauny a především takzvanou kouli smrti. Toto jedinečné představení budou k vidění ve všední dny v 17:00 a o víkendech dvě představení a to v sobotu ve 14 a 17 hodin a poslední představení se budou konat v 11 a 14 hodin. O náklonnost Slovenských diváků soutěží již druhým rokem také cirkus Carini který se svým letošním programem ve stylu slavného TITANICKU hostuje od čtvrtka v Želiezovce turné na Slovensku zahájil letos také cirkus Tornádo.

Jak žili Československé kolotoče a cirkusy za socialismu 20.4 2010

Poutě a cirkusy byly vždy vítaným rozptýlením. A za socialismu to byl svátek jindy nedostupných atrakcí. Magazín Retro České televize o životním stilu před rokem 89 tentokrát přináší díl o Česokoslovenských cirkusech a kolotočích. Prostřednictvím archívu České televize se navíc můžete podívat například do zimoviště cirkusů do Horních Počernic v Praze které fungovalo před rokem 89. Dozvíte se také proč na našem území nebyla nikdy snaha pro vznik velkého kamenného cirkusu.

Celý díl magazínu Retro můžete vidět zde

Myslím, že Československý cirkus je také dobrým námětem do diskuze. Přivítali by jste například jeden velký státní cirkus nebo je to již dnes utopie ?? Byly cirkusy za socialismu lepší nápaditější než dnes ?? Nebo by byly dnes České cirkusy na vyšší úrovni kdyby nebylo znárodnění ? Názor můžete napsat do naší diskuze zde.

 

World circus day již zítra 16.4 2010

Již zítra 17. dubna 2010 svět oslaví 1. světový den cirkusů. Tato akce je přitom rozšířením Evropského dne cirkusů který se slavil dříve. Ale tradice se rozšířila do celého světa. Nyní ho tedy nahradil celosvětový World circus day. Záměrem této akce je, aby se cirkus alespoň v tento den připomněl a přiblížil obyčejným lidem kteří se o něj normálně zas tak nezajímají. V tento den proto hrají některé cirkusy svoje show zdarma a navíc na návštěvníky čekají ještě různé doprovodné akce. Jediným zklamáním je, že České cirkusy se tohoto projektu neúčastní Česká republika je tak jednou z mála zemí v Evropě která se nezapojuje do této celosvětové akce. Mapu zemí kde se, alespoň některé cirkusy do dne cirkusů zapojí naleznete zde.

Pokud si ale i přesto chcete den cirkusem zpříjemnit můžete navštívit například představení:

Cirkus JO-JOO (Náchod)

  • Cirkus Bernes (Ostrava-Poruba)
  • Cirkus originál Berousek (Plzeň)
  • Cirkus Humberto (Most) Všechny představení začínají ve 14 hodin.

     
  • Další stránka ►