Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuality 30

 

Circusfestival Enschede začal už dnes 18.prosince 2010

Už dnes v 15 hodin se poprvé v manéži v Nizozemském městě Enschede představili cirkusový umělci z celého světa. Začal tam totiž 15.roční mezinárodního cirkusového festivalu Enschede 2010. V letošním ročníku se prezentuje 18 soutěžících z celého světa. Nejvíc jich už trdičně přijíždí z Ruska, ale nechybí ani speciální hdsc04715.jpgost takzvaná ,,lidská střela'' Robin Valencia z USA nebo Jamajsko-Kubánské Equilibristické duo Liazzed. Mezi účastníky má svoje zastoupení i Česká republika. Drezůru 12ti Arabských koní předvede ředitel cirkusu originál Berousek Jiří Berousek a jednu z největších drezůr exotických zvířat v Evropě pří které vystupuje 6 velbloudů, 4 zebry, 4 lamy a 2 pony předvede Renata Berousková. Spolu s ostatními účinkujícími se utkají o cenu festivalu Golden Artist. Vítězové budou vyhlášeni ve dvou kategoriích první trojici vybere pětičlenná odborná porota v čele s panem Jensenem GJ. Druhou trojici pak vyberou diváci. Festival potrvá do 28.prosince 2010. Foto: Fotosefrna (2010).

Wintercircus Utrecht přivítá i České umělce 17. prosince 2010

Už prakticky celý prosinec vás informujeme o různých Vánočních cirkusech po celé Evropě. Dnes vás chceme pozva do Nizozemského Utrechtu kde už zítra startuje tradiční Wintercircus který pořádá Louis Knie. Cirkus Louis Knie má za sebou letošní velmi úspěšné turné v Německu a v Rakousku teď bude až do 2.ledna hostovat se svojí show právě v Utrechtu. logo_wintercircus_utrecht_louis_knie.jpg V letošním programu se kromě jednoho z nejlepších drezérů koní ve své generaci a principála cirkusu Louis Knie juniora, mistr břichomluvec který svoje umění předváděl pod šapito Italského cirkusu Medrano Kenet Huesca, nebo Africká akrobatická skupina Keňa Boys. V letošním programu se také představí dva čeští zástupci Pas de Deux předvedou účastníci festivalu Cirkus Cirkus v Praze Daniel a Denisa. Dalším účastníkem je tempo žonglér, který v loňském roce sklízel potlesk na turné ve Francii Zdeněk Supka. A ve 2,5 hodinové show toho bude k vidění mnohem víc. Všechno to bude doplněno skvělou hudbou z nebe budou padat konfety a všechno v divácích bude probouzet spoustu emocí.

 

Dresdner Weihnachtscircus začíná už zítra 16.prosince 2010

Už zítra večer začne v Německých Drážďanech jubilejní 15. ročník zimního cirkusu Weihnachtscircus Busch-Rolland. A potom co si jeden z nejstarší Evropský cirkusů v letošní sezoně prošel velkými finančními problémy a neodjel ani svoje letzelt_im_schnee.jpgní turné, bude to pro fanoušky v letošním roce vůbec první možnost vidět umělce Německého cirkusu v akci. V loňském programu jsme mohli vidět také České zástupce drezéra šelem Tomáše Ryngela a opičí show v podání Ludvíka Berouska. V letošním programu čeští cirkusový umělci chybí, ale Českou stopu zde letos zanechá jazzový kytarista hudebník a skladatel Jakub Jan Ryba se svojí skupinou The Fish Men který odehraje koncert pod šapito už zítra ve 20 hodin. V programu Zimního cirkusu se letos budou prezentovat Ema a Carole Pinder z Polského cirkusu Korona se svoji drezůrou velbloudů, trio hudebních klaunů ze Španělska Rivelios a chybět nebude ani tradiční Německá a dnes už nejen Německá záležitost kolo smrti v podání Gärtner Brüder a je toho mnohem víc. Weihnachtscircus na Volksfestplatz Pieschener Allee v Drážďanech potrvá až do 2.ledna 2011.

Flic Flac Circus Festival začíná už zítra 15.prosince 2010

Německý Flic Flac Circus už zítra představí II. Festivalu der besten Artisten (Festival nejlepších artistů) Německý Flic Flac Circus není úplně klasickým cirkusem, nejsou zde žádné zvířecí drezůry, ani show v klasických cirkusových kostýmech. Všichni účinkující mají své choreografie na moderní hudbu a celý program se flicflac.jpgpodobá spíše konceptu Kanadského moderního cirkusu Cirque du Soleil. Už zítra v centru Kasselu na Friedrichsplatzu začne II. ročník tohoto festivalu který je známý také tím, že ve svém programu dává prosto i mladým umělcům. V letošním ročníku se představí třeba 17ti letá Německá naděje Äquilibristka dcera ředitele Benna Kasteina Tatjana Kastein, akrobat na létající hrazdě a držitel zvláštní ceny z Monte Carla Allan Alegria, moderní diablo žonglér Alexander Xelo a další. Festival je soutěžní a kromě zlaté, stříbrné a bronzové medaile jsou výherci odměněni také finanční prémii ve výši 15.000, 10.000 a 5.000 €. Porotou této show jsou samotní diváci kteří hodnotí umělce intenzitou svého potlesku. Festival na Friedrichsplatzu potrvá až do 9. ledna 2011.

Cirkusový festival v Liege začíná už ve čtvrtek 13.prosince 2010

Cirkusová sezona v celé Evropě už sice skončila a cirkusy zajely do svých zimovišť, ale po Evropě se rozbíhají nejen oblíbené zimní cirkusy, které mají velkou tradici hlavně v západní Evropě, ale jsou k vidění také první velké cirkusové festivaly. A zatím co v Praze si na II. ročník mezinárodního festivalu Cirkus Cirkus musíme počkat až do 16. února příštího roku velký festival v Belgickém Liege začne už ve čtvrtek 16. prosince 2010. European Circus Festival v Belgickém Liege má přitom dlouholetou tradici. V letošním roce se bude konat už 20. ročník a tím se festival řadí mezi jeden z nejstarších Evropských festivalů. Mezi účinkujícími v letošním ročníku se kromě zástupců z Belgie, Francie, Itálie, Ruska a Kanady doprovázených velkým cirkusovým orchestrem představí také drezér slonů Lars Holschler z Velké Brtánie. Ten v únor v Praze získal cenu prezidenta festivalu Artura Kaisera. Festival v Belgii potrvá až do 9.ledna 2011.

 

Největší zimní cirkus na světě otevřel svoje brány 10. prosince 2010

Včera v 19 hodin se uskutečnilo první představení největšího zimního cirkusu v Evropě, ale ještě stále největšího zimního cirkusu na světě. Weltweihnachtscircus se koná v tomto roce už po 18. v německém Stuttgartu. Jedná se 134_ae3698a9e3aedea07a6238deda332310.pngvlastně o takovou velkou přehlídku cirkusových umělců z celého světa. Do celé show je zapojeno více jak 100 umělců z celého světa. Nikde na světě totiž nemůžete vidět tolik oceněných umělců z různých cirkusových festivalů v jedné manéži. V letošním roce se ve Stutgartu budou prezentovat Let vášně to jsou vítězové zlatého klauna v Monte Carlu, představí se také vítězné číslo z loňského festivalu v Budapešti Ruská skupina na houpačkách Vorobiev, vítěze zlaté medaile na festivalu de Demain v Paříži Dominiqua Lacasse. Vůbec poprvé, se ve Stutgartu také představí zástupce Švýcarského národního cirkusu Knie drezér Fredy Knie junior se svou drezůrou koní. A bude toho mnohem, mnohem víc slibuje producent vánočního cirkusu Henk van der Meyden. Proto pokud se chystáte do Stuttgartu třeba na povánoční slevy nezapomeňte navštívit Stuttgartu-Bad Cannstatt kde cirkus stojí až do 9. ledna 2011, ceny vstupenek se pohybují od 23 do 53 € a lze je za rezervovat také přes internet.

Christmas cirkus show Oleg Ivanov na Slovensku 9. prosince 2010

Začátkem prosince ve Slovenských městech hostuje velká mezinárodní show Christmmiki1_jpg.jpgas cirkus show Oleg Ivanov. Celé turné velké mezinárodní show začalo už v pondělí v městské sportovní hale v Trnavě a bude pokračovat už zítra v 17:00 v Nitre, v sobotu ve stejném čase v Martyně a svoje učinkování skončí v neděli v Rožumberoku. Slovenské diváky čeká velká mezinárodní show umělců z Ruska, Litvy, Polska, a českému publiku velmi dobře známé trio Barzilských kaskadérů v kouli smrti Diorio které jste mohli vidět také v Pražské show Cirkus Cirkus Clasic která skončila v listopadu. Kromě toho jsou k vidění klauni, a nesmí chybět ani zástupci ruské artistické školy. Vstupné na show se pohybuje kolem 12 € na osobu. Foto: Slovakia.travel.sk.

 

Jiří Berousek skončil v Talentmánii na 7. místě 6. prosince 2010

Drezér, žonglér a ředitel Českého národního cirkusu Originál Berousek sice včerejší superfinále Československé show Talentmánia nevyhrál, skončil ale na skvělém sedmém místě a dosáhl tak velkého úspěchu. Ukázal České cirkusové umění na televizních obrazovkách a tím zcela nepochybně přispěl ke zviditelnění nejen rodu Brousků, ale celého cirkusového umění a to nejen v Česku, ale také na Slovenszongler1.jpgku. A právě obrovský ohlas Slovenských diváků určitě také přispěl k tomu, že si Berouskové naplánovali velké turné na Slovensku a to už v příštím roce. Prozradil to právě Jiří Berousek v jednom rozhovoru pro TV Markíza. Jediné co nás příznivce cirkusového umění může trochu mrzet je to, že cirkus originál Berousek letos nebude mít Vánoční program který byl loni poprvé na Pražském Výstavišti. A je to právě z důvodů malého zájmu diváku o loňskou zimní show. Doufejme, že právě skvělá reprezentace Jiřího Berouska zájem o České cirkusy výrazně zvýší. My gratulujeme k velkému úspěchu nejen Jiřímu Berouskovi, ale také Česko-Polskému páru Duo Ogor které také reprezentovalo Českou artisitku.

 

Finále Talentmanie: aneb jak to vidí bookmakeři 5. prosince 2010

Dnes je velký den nejen pro spoustu dětí kteří se těší na Mikuláše a čerty, ale také pro 10 finalistů velké Česko Slovenské show Talentmania. Mezi nimi nebude chybět ani principál Českého národního cirkusu originál Berousek Jiří Berousek který se už za 8 hodin popere o svou šanci na finanční odměnu 150 000 eur, tedy téměř 4 000 000 Kč. Podle sázkařů ale Jiří Berousek není hlavním favoritem dnešního Superfinále bookmakeři ze Sazka.cz to vidí takto:

Patricia Janečková
 
 
Petr Špatina
 
Matúš Pišný
 
 
Milan Sulej
 
Originál Berousek
 
 
Hybrids Crew
 
Alena Smolíková, Keysi
 
 
Dominika Puterová
 
Duo Ogor
 
 
Čaroné ostrohy
 
 

Ani to však nemusí nic znamenat, o skutečném pořadí totiž rozhodnete vy a to už dnes od 20 hodin na TV Nova a TV Markíza. O výsledku Jiřího Berouska vás budeme samozřejmě informovat na tomto webu.

 

Bratislava se těší na Mikulášskou show 4. prosince 2010

Agentura 212 připravuje v Bratislavě velkou Mikulášskou show s názvem ,,Mikuláš v Cirkuse“. Jedná se už o pátý roční a show se mezi diváky těší velké oblibě. Organizátoři i letos slibují unikátní show. images.jpgVšichni artisté i drezůry které se prezentují v tomto programu jsou vybíráni na velkém mezinárodním cirkusovém festivalu v Moskvě. Speciálním hostem letošního ročníku je drezůra dvou leopardů kterou předvádí Oxana z Ukrajiny. Rodiče malých dětí si mohli také při nákupu vstupenky za rezervovat mikulášský balíček který pak děti dostanou u vchodu přímo od Mikuláše. Mikulášskou show letos poporvé v Bratislavě připravili také cirkusy Tornádo a Tony, ta zatím ale není tak úspěšná některá představení musela být zrušena z důvodů nedostatku diváků a díky tomu, že cirkusy tuto show prezentují pod cirkusovým šapito tak ji v posledních dnech komplikuje také počasí.

 

Mario Berousek si připsal další velký úspěch 1.prosince

Jeden z nejlepších Český tempo-žonglérů Mario Berousek patří do 7. generace Berousků a ve svých 37. letech má za sebou už několik velkých úspěchů. Žongluje už od svých osmi let. Nejdříve byl součástí žonglérské skupiny společně s4475896523_0ac30c9b98.jpge svou matkou otcem a bratrem, ale od roku 1995 se dal na sólovou dráhu a sklízí velké úspěch po celém světě. Jedním z velkých úspěchů je stříbrná medaile na festivalu Cirque de Massy působil také v takových Evropských cirkusech jako Nock, Flic Flac nebo Knie. V roce 1999 navíc získal zvláštní cenu na 23. ročníku Circus festival Monte Carlo. V listopadu pak ve světoznámém Pařížském kabaretu Moulin Rouge překonal hned dva světové rekordy. V prvním do 30 sekund chytil 128 kuželů druhý pak překonal když protočil 735krát za minutu pět kuželů a tím se zapsal do Guinessovi knihy rekordů.

 

Začíná adventní čas 28.listopadu 2010

Milí příznivci našeho webu a cirkusového umění vůbec dnes je 28. listopadu 2010 a právě dnes nám začíná čtyřtýdenní adventní období. Proto se alespoň na malou chvíli zastavte na počátku Vánočního šílenství zapalte svíčku na Adventním věnci a vychutnávejte předvánoční pohodu. A právě k této pohodě jsme se rozhodli přispět i my a to tím, že zveřejníme fotky dalšího zahraničního cip1300598-1-.jpgrkusu. Tentokrát se jedná o Německý cirkus William. Na tradici cirkusácké rodiny William se před několika lety rozhodli navázat bratři Manuel, Marek, Monolito a Roberto a se svým cirkusem začali projíždět Německá města. Ve více jak 2,5 hodinovém programu můžete vidět nejen klasická artistická a žonglérská čísla ale také třeba kolo smrti. Je zde také zastoupena drezůra koní a exotické a dalších zvířat. Absolutním vrcholem celé show je ale drezúra bílých tygrů a lvů. Cirkus hostuje až do 6.prosince v Berlínské Temelhofer parku. Potom se bude připravovat na zimní cirkus který začíná 16. prosince 2010 a potrvá až do 1. března 2011. Fotky jsou z letošního roku a zaslal mi je Jacob Szymon. Jsou zde publikovány s jeho písemným souhlasem, jakékoliv kopírování je zakázané!! Fotky naleznete ve fotoalbu.

 

Festival cirque de Gernoble 2010 začíná už zítra 24.11 2010

Už ve čtvrtek 25. listopadu 2010 začíná ve Francouzském Grenoblu další ročník velkého mezinárodního cirkusového festivalu Cirque du Grenobl 2010. Festival se koná ve velké sportovní hale v Grenoblu kde se konaly také zimní olympijské hry v roce 1968. Od čtvrtka se tam ale budou už po deváté prezentovat hvězdy světového cirkusu. Nebude tam chybět Ruské komediální duo na vertikálním laně Kalachev, krotitel slonů a držitel bronzového klauna z loňského festivalu v Monte Carlu Elvis Errani nebo vítězové letošního festivalu Cirkus Cirkus v Praze Bikers akrobats z Ukrajiny. Více jak 25 umělců z celého světa bude soutěžit o ceny festivalu zlaté, stříbrné a bronzové hvězdy. Bude je hodnotit mezinárodní porota složená nejen z lidí s prostředí cirkusů ale také VIP hostů, předsedou poroty je president festivalu Francouzský producent Jean-Pierre Foucalt.

Naděje na novou tribunu stále žije 21.listopadu 2010

 

Velké hostování cirkusu originál Berousek v Praze zítra vstoupí do svého posledního týdne. Ve velké mezinárodní show se představí kromě slonů klaunů, akrobatů, koní a dalších atrakcí také medvědici Máša která k velké radosti drezéra a principála Jiřího Berouska mladšího postoupila do velkého finále talentové soutěže TV Nova Talentmania. V duelu nejdříve vyřadily žonglerské duo Bratři v Tricu a pak díky rozhodnutí poroty postoupil i do superfinále které se bude konat 5. prosince večer. Díky tomu stále žije naděje na výhru v soutěži a také na finanční odměnu 3,5 milionu korun za kterou by Jiří Berousek koupil nové hlediště do cirkusu. I proto mu posílejte hlasy a zachovejte přízeň i ve finále 5. prosince 2010.

 

Poslední letní štace cirkusu Salto 19. listopadu 2010

Český cirkus Salto, který tento rok znovu hostuje v Dolním Rakousku a ve městech v okolí Vídně má před sebou poslední dvě představení letošní letní sezony. Do cirkusu Salto letos přišel Rakouský umělec drezér a akrobat Jaro Frank, dále jste mohli v letošní show vidět také žonglerské Duo Kellner, Hula-Hop nebo Magic show. Poslední štace letošní letní sezony začíná už zítra v 15 hodin v rakouském Ebenfurthu a letní turné ukončí v neděli také v 15 hodin. Cirkus ale Rakousko neopustí po konci letního turné se začne připravovat na zimní cirkus, který bude probíhat v Neustadtu od 23. prosince 2010 do 9. ledna 2011.

 

Koncert pod šapito Cirkus Cirkus 15. listopadu 2010

Velká mezinárodní přehlídka Cirkus Cirkus Clasic sice skončila svým poslední představením už včera v 17 hodin, ale šapito Cirkus Cirkus dlouho prázdné nezůstal2010-10-12-cirkus_cirkus_16_11_2010.jpgo. Už dnes totiž začínají velké přípravy na mega koncert hudební skupiny UDG přímo pod šapito Cirkus Cirkus. Koncert české popové hudební skupiny z Ústí nad Labem která se proslavila hity jako: Hvězdář, Vůně, Piloti nebo Ostrovy začne zítra v 19:00, jako host koncertu se představí skupina O5 a Radeček a nebudou chybět ani provazochodec Láďa Kaiser nebo rychložonglér Rudy Janeček. Při této přiležitosti se bude také natáčet DVD Cirkus Cirkus Clasic 2010. A nejde přitom o žádný ojedinělí pokus. Cirkusovou show si jako kulisu pro hudebního videoklip vybrala například Irská hudební skupina U2 nebo americká zpěvačka Britny Spears. V roce 2007 natočila svůj videoklip k písni Modriny pod šapito cirkusu Aleš Barlay také slovenská skupina U.K.N.D.

 

Český úspěch na festivalu cirque du Namur 8.11 2010

V termínu od 29. října do včerejška 7. listopadu 2010 se v Belgickém městě Namur konal šestý ročník tradičního mezinárodního festivalu du Cirque de Numur 2010. Loni na tomto festivalu získali ceny také temop žonglér Sharon Berouaek a equilibrista Roby Berousek. Letos se v programu představili kromě Belgických, Francouzských a Dánských umělců, také českému publiku velmi dobře známý klaun Jimmy Folco nebo účastník festivalu Cirkus Cirkus drezér Ingo Stiebner. A stejně jako v loňském roce měla i v letošním programu zastoupení česká artistika, kterou tentokrát reprezentovali: moderní žonglér Robert Berousek a Jan Navrátil se svým uměním agresivního antipodu. A právě Jan Navrátil si odváží cenu festivalu kterou udělují zástupci pořadatelského města Belgického Namur která je známá pod názvem Prix de la ville de Namur. V hlavní kategorii to dopadlo takto: První místo v letošním ročníku obsadila Francouzká skupina Max Weldy. Na druhém místě se umístili domácí Les Frères TAQUINS a třetí letos skončilo Španělské duo Pablo & Vicky GARCIA. Fotografie z festivalu tak jak je nafotili fotografové Belgického deníku Sudpresse naleznete zde.

 

Cirkus Cirkus Clasic ve VIP zprávách 4.11 2010

Včera večer jste mohli ve VIP zprávách na TV Prima vidět reportáž z výletu pod šapito Cirkus Cirkus Clasic který hostuje se svoji mezinárodní show v Praze na Rohanského nábřeží. „Velmi oblíbená, je mezi publikem ojedinělá show motorkářů v ocelové kouly Brasilské skupiny Diorio:„Říká v rozhovoru pro VIP zprávy ředitel festivalu Artur Kaiser. Celou reportáž můžete vidět zde. cirkus4.jpg V programu Cirkus Cirkus Clasic probjehla také výměna umělců. Publikum pod šapito už nebude bavit klaun Jimmy Folco který odjel na konci října na cirkusový festival Namur do Blegie. V manéži ho nahradil jiný Italský klaun Gino Savinni. Další změnou v programu je akrobacie na volném žebříku kterou už nepředvádí Robert Berousek, ale Dimitr Štaubert který dříve také působil u cirkusu originál Berousek. Od 1.listopadu 2010 hraje mezinárodní cirkusová přehlídka Cirkus Cirkus Classic pouze od čtvrtka - do neděle. Začátky představení Cirkus Cirkus Classic jsou ve čtvrtek a v pátek v 17.30 sobota, neděle - 13.30 a 17.00 a to až do neděle 14. listopadu 2010.

 

Dnes začal European Youth Circus festival 2010 28. října 2010

Dnes začal v Německém Wiesbadenu festival mladých cirkusových talentů. Mladí umělci do 25 let z 18 zemí evropy se sem sjíždějí každé dva roky na podzim. Jde p000002d4.jpgřitom o velmi prestižní událost přijíždí sem kolem 80 mladých umělců z celé Evropy. Po čtyři dny předvádějí svůj talent nejen pro diváky, ale také pro ředitelé cirkusů a cirkusových agentur kteří sem přijíždějí hledat nové tváře. V případě úspěchu na tomto festivalu se mladým umělcům otevírají široké možnosti učinkovat pod cirkusovými šapito v celé Evropě. Důkazem, že je festival velmi oblíbený může být také to, že představení jsou beznadějně vyprodaná už několik týdnů před začátkem festivalu.

 

Jiří Berousek ve finále Talentmánie 23.10 2010

Zástupce 7 generace cirkusového rodu Berousků krotitel, žongler a ředitel Českého národního cirkusu original Berousek pan Jiří Berousek mladší v sobotní show televize Nova Talentmánia ohromil nejen porotu, ale hlavně diváky v Česku a na Slovenskuu u televizních obrazovek svou žonglérskou show. Zatím co v castingovém kole předváděl žonglování s basketbalovými míči v dnešní show žongloval s pěti tenisovými raketami. Proti sobě měl pan Berousek v duelu balancéra s basketbalovými míči Martina Leceho. Toho pan Berousek v následném diváckém sms hlasování porazi jednoznačným výsledkem a to poměrem hlasů 65% ku 35% hlasům to byl zároveň největší počet hlasů ze všech pěti postupujících. Jiří Berousek tak bude reprezentovat České cirkusové umění ve finále této show.

 

Praha hlavní město cirkus 21. 10 2010

Naše hlavní město Praha je na podzim nejen hlavním městem České republiky, ale jako již tradičně v těchto měsících se Praha do jisté míry stává také hlavním městem některých českých cirkusů. Už na začátku září se v Praze usídlil cirkus originál Berousek který se svojí show 2010 hostoval v některých městských částech Prahy. hradcany-118042963825776.jpg Teď hostuje do neděle v Praze Stodůlkách. Potom se přesouvá do městské části Háje kde bude hostovat od 27 října do 28. listopadu a to ve všední dny od 18:00 v sobotu a o svátcích ve 14 hodin a v neděli v 11:00. Pondělí a úterý je volný den. Na tradičním místě v Praze 4 Krči naproti Thomayerovy nemocnice odehrál už v sobotu svoje první představení cirkus Andres, ten zde hostuje až do 28.11 2010 Včera měl v Praze premiéru také cirkus Humberto který hostuje v Praze na Proseku až do 28.11 2010 časy představení najdete na www.cirkushumberto.com. A poslední podnikem který baví diváky v Praze je mezinárodní cirkusová přehlídka Cirkus Cirkus Clasic který má svoje bíle šapito postavené na Rohanského nábřeží naproti hotelu Olympik. Představení se konají v úterý až v pátek od 17:30 a v sobotu a v neděli od 13:30 a od 17:00. A to až do 14. listopadu.