Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuality 31

Ohnivé peklo v cirkuse 17.10. 2010

Dnes nad ránem shořela dodávka Pržského cirkusu Jung který měl od pondělí bavit diváky ve Slovenské obci Michal nad Žitavou. Místo toho aby rozdávali radost, zavládl v karavanu pana Karla Junga velký smutek. Když šel ráno zkontrolovat zvířata ještě netušil, že za pár vteřin dodávka vyletí do vzduchu. Nejen, že ztratili všechny rekvizity, ale v plamenech dodávky zahynula také rok a půl stará opička, krokodýl a had. Příčinou byly pravděpodobně elektrická kamna která měla vytopit dodávku aby zvířatům nebyla zima. Mohlo však dojít ještě k větší tragédii, vedle dodávky totiž stál karavan ve kterém spala rodina. "Kdybychom se vzbudili o deset minut později, tak bychom možná uhořeli též," dodal Jack Jung pro TV Markíza. Co bude s cirkuse dál zatím není jasné.

 

Cirkus Sultán hostuje v Plzni 14.10 2010

Ve středu 13. října se od 17.00 hodin konalo první představení v cirkusu Berousek23436894_4.jpg Sultán, který rozložil své zázemí a šapito v klidnější části Plzně, na louce u řeky Radbuzy. Cirkus přivezl nejen klauny akrobaty ale také krokodýli a mluvících koně. Na program můžete zavítat denně od 17.00 hodin (o víkendu i od 14.00 hodin) až do neděle 24. října 2010. Ceny vstupného se pohybují od 120 do 250 Kč. Náš web vám také přináší exkluzivní fotky show 2010 které nafotil profesionální fotograf Jiří Tvaroh v Českých Budějovicích kde cirkus hostoval na konci září. Ke zveřejnění fotek máme písemný souhlas autora a jejich další šíření je zakázáno fotky naleznete zde.

Boj cirkusového rodu na obrazovce i ve skutečnosti 4.října 2010

Velký Český cirkusový rod Berousků spolu vede už několik let válku o používání jména Berousek. Ochranou známku má zaregistrovanou Český národní cirkus originál Berousek, proto také soud před časem rozhodl, že cirkus Sultán nemůže jméno Berousek používat v oficiálním názvu. Teď ale oba cirkusy soupeří také o přízeň televizních diváků a zatímco v Talentmánii bojuje principál Národního cirkusu Originál Berousek Jiří Berousek který předvedl žonglování s míči a skoky z prkna na Primě zase ukázal žongléřský výkon na motorce jeho bratranec Erik Berousek z cirkusu Sultán. „Naše rodiny spolu nemluví, proto se v soutěžení ani navzájem nepodporujeme,“ přiznal Jiří Berousek v rozhovoru pro deník AHA.

 

Klaun Fugíno se vrací na Vysočinu 30. září 2010

Cirkus Carini dnes měl velkou premiéru v Třebíči kam se vrátil po dvou letech. A spolu s jedinečnou show s berberskými lvy, opicemi nebo psíky se na Vysočinu 41660_1705647982_6868_n.jpgvrací také hudebník, moderátor, klaun a tiskový mluvčí cirkusu Carini Milan Pinder. Ten je v kraji známý především jako moderátor populární raní show na regionálním rádiu Vysočina kde působil deset let. Dnes je Milan Pinder hvězdou manéže. Aktuálně ho můžete vidět právě v Třebíči na Hrádku a to až do neděle 3. října. Potom cirkus bude pokračovat ve svém turné po Vysočině. V Jihlavě bude stát u letního kina od 7.10 do 10.10 2010 představení se budou konat stejně jako ve všech městech na turné po Vysočině ve všední dny od 17 hodin a o víkendech v sobotu ve 14 a v 17 hodin a v neděli ve 14 hodin. Od 14.10 do 17.10 2010 navštíví cirkus město Humpolec kde bude stát v Areál závodiště Zlatá podkova. Foto: Facebook Milan Pinder.

 

Cirkus Humberto ve Středočeském kraji 29. září 2010

Už v pátek 1. října 2010 se představí cirkus Humberto se svojí show v Kladnědsc03628.jpg v městské části Kročehlavy, v ulici Arménská, poblíž Tesca. Kladno je další zastávkou cirkusu na jejich turné po Středočeském kraji. Předchozí zastávkou byl nedaleký Beroun kde cirkus hostoval minulý týden. A právě z tohoto města vám naše stránky přináší několik fotek které najdete zde. Dobrou zprávou pro fanoušky cirkusu Humberto v Praze je, že i letos bude cirkusu Humberto hostovat na Proseku a to už od 20. října 2010.

 

Cirque du Soleil chystá novou show 27. září 2010

Umělci takzvaného nového cirkusu Kanadského Cirque du Soleil chystají úplně novou show s názvem Iris. Příběh diváka dovede do jedinečného světa filmu a sholargecontentimage.jpgw bude doprovázet nejen hudba tanec a akrobacie ale také jedinečné video animace. Celá show bude postavená jako jedinečná cesta kinematografií od jejího počátku až po současnost. Tato show by měla být poprvé představena v létě 2011. Pokud ale nechcete čekat tak dlouho můžete navštívit jedinečný Cirque du Soleil a jeho velkou show Saltimbanco už 12.listopadu v Pražské O2 aréně premiéra je naplánovaná na pátek 19:30 další představení je v sobotu v 15:30 a 19:30 a Cirque du Soleil se s Prahou rozloučí v neděli 14. listopadu představení ve 13:00 a 17:00. Vstupenky jsou k dostání již nyní a to za 1.290,- Kč a 1.590,-Kč

 

Maďarský cirkus hostuje v Bratislavě 22. září 2010

Zatím co České cirkusy se ze Slovenska na podzim vracejí velký Maďarský cirkus Budapešť své hostování v Bratislavě teprve zahájil. Maďarský cirkus založila rodina Adamcových už v roce 1700 součastní majitelé jsou tedy už 7 generací umělců. Vystupovali už po celé Evropě a také Americe, v Bratislavě jsoubpnagycirkuszkicsi.jpg ale poprvé. V programu se představí umělci nejen z Maďarska ale také z Ruska nebo Ukrajiny. Hlavním tahákem pro diváky je gladiátorská show krotitele Maxima Antonia s tygry a lvy. Ojedinělá je také show žonglérů na koních nebo drezůra lam a velbloudů na motivy pohádky Aladin. Cirkus hostuje v Bratislavě na náměstí Hraničářů v městské části Petržalka až do 6. října každý den kromě pondělí od 18:00 a o víkendech v 15 a 18 hodin cena vstupenek je pro dospělé 8 euro pro děti 6 euro a do lože stojí lístek pro děti 10 euro a pro dospělé 15 euro. Foto: Budapestnagycirkusz.

 

Šapito stojí show může začít 20. září 2010

O velké mezinárodní show Cirkus Cirkus Clasic toho bylo namluveno a napsáno nejen na tomto webu už dost, ale dnes si představíme cirkusová šapito ve kterých bude show probíhat. Ty jsou dovezené až z Itálie jsou postaveny na podcirkus4.jpglaze a některé mají dokonce i koberec. Z jedné části do druhé budou diváci procházet tunely které šapito propjují. Do šapito se vejde až 1400 návštěvníků a stany budou vytápěny. Komfortní prostředí ve kterém se bude show odehrávat ještě umocní skvělí zážitek. Show začíná na Rohanského nábřeží v Praze už ve čtvrtek 23. září 2010 a pod bílím šapito se bude konat 62 představení akce by měla skončí 14. listopadu 2010. Na našem webu vám přinášíme nové fotografie cirkusového šapito Cirkus Cirkus přímo z Prahy které nám zaslal náš Polský partner (KMC) Fotky naleznete zde.

 

Cirkus Roncalli pořádá den otevřených dveří 18. září 2010

Pokud jste fanoušky Německého cirkusu Roncalli máte možnost zažít neopakovatelný den pod jeho šapito a nejen tam. Cirkusu totiž pořádá den otevřených dveří. Při tom se můžete podívat do zákulisí jednoho z největších cirkusů v Evropě. Přivítají vás zde umělci cirkusu kteří vás pozvou do svých maringotek a odhalí circus-20roncalli.jpgněkterá svá tajemství a triky. Potom si můžete prohlédnout sklad kostýmů kde je více jak 2000 kostýmů, nebo se můžete podívat do 80 historických maringotek (některé jsou staré více jak 130 let.) V další části programu bude zahájena debata s umělci a vy se jich můžete zeptat na co chcete. Pro vaše děti je pak připraveno klaunské líčení kde se mohou nalíčit jako klauni. Na závěr si každý návštěvník odnese upomínkový předmět jako vzpomínku na tento den. Tak toto je skutečně splněný sen všech cirkusových fanoušků. Začátek je zítra tj. v neděli 19.9 2010 v Německém městě Heidelberg v 10:00 vstup je zdarma. Všechny zve ředitel cirkusu Bernhard Paul.

Cirkus Alexander Bouglione v Bruselu 14. září 2010

Jeden z největších Belgických cirkusů Alexander Bouglione začíná velké hostování v hlavaffichebxl2010.jpgním městě Bruselu kam se vrací opět po roce se zcela novou show roku 2010. Tento evropský cirkus má dávné kořeny v Indii a na dálném východě a mistická atmosféra těchto zemí se prolíná i velkým programem cirkusu s názvem Le Cirque de kary. V programu tak můžete vidět například drezůru šelem nebo Slona afrického. Dále je v k vidění vyhlášený žonglér Tony Floré, létající akrobat Nancy Brand nebo Kolo smrti které předvádí duo Vengas o zábavu se stará klaunské trio Papin Leon a mnoho dalších. První představení diváci uvidí už tuto sobotu 18. září 2010 a konec velkého podzimního hostování bude 6. prosince 2010.

Festival Talentów v Polsku 13. září 2010

Není to tak dlouho co jsme vás na našem webu informovali o zrušení tradičního mezinárodního cirkusového festivalu v Polsku který pořádalo vedení velkého Polského cirkusu Zalewski. Teď se ale situace mění a pořádání podobné akce se zhostil ředitelství jiného velkého Polského cirkusu a to sice Cyrku Korona. cyrk1-1-.jpg Prinicipálkou velkého Polského cirkusu Korona je Lidia Pinder-King která ho vede spolu s manželem Tommym Pinderem to je trenér cirkusových zvířat původem z Velké Británie. Získal mnoho ocenění na mezinárodních festivalech cirkusového umění. A právě majitelé tohoto cirkusu budou ve Varšavě pořádat první ročník Festiwalu Talentów který se bude konat ve dvou víkendech 18 a 19 září a 25 a 26 září 2010 ve Wašavě. Diváci se můžou těšit na účinkující z Polska těmi jsou především účinkující z programu cyrku Korona nebo třeba Polský klaun MR Chap ale přijedou i hosté z Velké Británie, USA, Ukrajiny nebo Ruska.

 

Motor sow v kleci se lvy v Písku 12.9 2010

Český cirkus Humberto je už několik let známý svoji velkou show se lvy a při které krotitel šelem a zároveň ředitel cirkusu Bohumil Navrátil alias Bob Navarro přivádí diváky v hledišti k úžasu. Součástí této show je také část kdy Bob projíždí klecí mezi lvy na motocyklu a šelmy kolem něj proskakují a probíhají. Toto číslo je přitom velice náročné na soustředěnost šelem a i při maximální opatrnosti trenéra při něm jde o život. V evropských cirkusech tuto show předvádí například Massimiliano Nones, Stefano Orfei nebo Jason Peters. Kromě lvů a tygrů můžete v cirkuse Humbrto vidět drezůru exotických zvířat, chybět nebudou samozřejmě ani artistické výkony, žongléři a klauni. To všechno a ještě mnohem víc můžete vidět už od středy 15.9 2010 až do neděle 19.9 2010 v Písku kam cirkus přijede v rámci svého turné po jížních Čechách. Cirkus bude stát Na Výstavišti a začátky představení budou ve všední dny a v sobotu od 17 hodin a v neděli v 11 hodin.

 

Cirkus Krone v Kolíně nad Rýnem 11.9 2010

Německý cirkus Krone letos vyjel na svou jubilejní sezonu a v letošním turné nevynechá ani Německé město Kolín nad Rýnem. Svoji velkou show kterou cirkus prezentuje ke svému stému výročí v plakat_jubilee-1b.jpg Kolíně představí už ve čtvrtek 16. září a startuje velkolepou show ve které nebude chybět slavný drezér šelem Lacey jr, slavná skupina Balkan Expres z Rumunska která předvádí lidskou pyramidu, nebo třeba kaskadérská skupina Crazzy Wilson která v programu prezentuje akrobacii na rotujícím Ruském kole pod kopulí šaoito. V programu se představí umělci celkem ze 14 zemí světa. Kromě toho se v manéži objeví sloni, nosorožci a hlavně vzácný bílí lev. Cirkus v Kolíně nad Rýnem hostuje až do 4. října 2010. Jediné co by mohlo Českého fanouška odradit je cena vstupenek ta nejlevnější je totiž k dostání za 17 euro

Cirkus Alex prezentuje na Slovensku krokodýlí show 9.9 2010

Český cirkus Alex který od léta hostuje u našich sousedů na Slovensku přivezl ve svém letošním programu mnoho novinek. V programu poprvé na Slovensku prezentuje velkou krokodýlí show nazvanou Manéž plná krokodýlů. A to neplakat_4.jpgní zdaleka jediná novinka v programu 2010 cirkus pod svým šapito ukazuje třeba kolo smrti nebo vystoupení na Washingtonské hrazdě. Nechybí ani osvědčená show z minulých let kterými je Volný výcvik koní a divokých šelem. Naopak slibovaných slonů kteří v programu cirkusu Alex ještě před pár lety nechyběli se diváci zatím nedočkali. I přes to je pod šapito tohoto cirkusu vidět show na velmi vysoké úrovni. Tu mohou v sučasných dnech vidět diváci v Bratislavě v Poddunajských Biskupicích kde cirkus hostuje u Billi až do neděle 12.9 2010 představení se konají ve všední dny v 17:00, v sobotu ve 14 a v 17 hodin a poslední představení v neděli v 11 hodin. Poté se cirkus přesouvá do Důbravky kde bude stát naproti zimnímu stadionu od 15.9 do 26.9 2010.

 

Premiéru v Brně si zpestřila šelma zápisem do knihy rekordů 8.9 2010

Samec pumy Americké, Bagíra z Českého národního cirkusu JO-JOO se dnes v Brně pokusila o zdolání Českého rekordu. Puma neměla lehký úkol musela přeskočit 10 vedle sebe klečících lidí. To se jí skutečně povedlo a pro svého majitele pana Jaromíra JOO tak zajistila v pořadí již 10 zápis do České Guinessovi knihy rekordů. Nejen čerstvého držitele rekordu 70 kilovou pumu ale i další šelmy z velkého chovu Českého národního cirkusu JO-JOO mohli dnes diváci vidět ve velké Brněnské premiéře. Pokud jste ale první představení nestihli, další představení plná nejen šelem ale také artistů, akrobatů a klaunů se budou v Brně Komárově naproti Bamaxu konat až do 3. října 2010 a to ve všední dny v 17:30 hodin a o víkendech v 10:00 a 15:00. Vstupné je do lože pro dospělé 280,- a pro děti 200,- do galerie je pak vstupné pro dospělé 220,- a pro děti 160,-.

 

Na Olšanských hřbitovech měl pohřeb cirkusový principál 7.9 2010

I když je cirkus podnik který přináší do lidských tváří radost a smích i v životě cirkusovém se někdy stanou vinou osudu i události smutné. Jednou takovou o které vás dnes ač neradi musíme informovat je pohřeb cirkusového principála Rudolfa Berouska slavného provazochodce jehož doménou byla jízda na motorce po laně a legendární bylo v 60. letech představení na čtyřicet metrů vysokém námořnickém stožáru. Rudolf Berousek byl také ředitelem (malého) cirkusu Berousek který založil se svojí ženou v roce 1997. Dnes se s ním přišli na Olšanské hřbitovy v Praze rozloučit desítky členů rozvětvené rodiny Berousků. I náš web se připojuje k soustrasti rodině. Co bude s cirkusem Berousek dál zatím není jasné.

 

Cirkus Cirkus Clasic slibuje velkou show 3. září 2010

Cirkus Cirkus Clasic je show která volně navazuje na cirkusový festival který se v Praze uskutečnil v únoru letošního roku a mezi návštěvníky vzbudil velký ohlas. Proto se producent festivalu Artur Kaiser rozhodl pro novou na České poměry nevídanou akci. Na pláni Rohanského nábřeží v Praze, představí od 14. září do 14. listopadu 2010 ve speciálních luxusních vyhřívaných stanech show která se jak říkají organizátoři směle může rovnat evropským cirkusům. Podle nabízeného programu tomu tak skutečně může být. V programu se představbanner.jpgí účinkující nejen z České republiky mezi kterými nebude chybět drezér lvů Tomáš Ringl, z Polska pod Pražské šapito přicestuje Trio Wozniewski a pro program Cirkus Cirkus Clasic se podařilo získat italské akrobatické duo Curatola Brothers, které se právě vrátilo z velkolepého angažmá v Las Vegas a to není zdaleka vše. Představení bude doprovázet cirkusový orchestr z Ukrajiny. Atmosferu jako první v Evropě pod klasickým šapito doprovodí LED stěna s několika kamerami. Lákavá je také cena vstupenek Cena jedné vstupenky činí 200 Kč, rodinná vstupenka pro čtyři osoby stojí 550 Kč. Pro srovnání vstupenka do cirkusu original Berousek který také hostuje v Praze stojí do prvních míst pro dospělé 200,- do lože 300,-.

 

Cirkus Carini znovu doma 1. září 2010

Český cirkus Carini který téměř dvě sezony brázdil Slovenská města a místa a vzbudil velký ohlas nejen u |Slovenských diváků ale také novinářů se konečně vrací domů do Čech. Ještě zítra začíná sice jeho premiéra ve Slovenské Holiči kde bude hostovat naproti obchodnímu domu od 2.9 2010 do neděl 5.9 2010 ve všední dny od 17 hodin a poslední Slovenské představení se bude konat v neděli ve 14 hodin a pak už se cirkus chystá na velký přesun domů. 100_3954.JPG Velké moravské turné začne v Hodoníně a to historickou premiérou (cirkus zde totiž hostuje poprvé ve své historii) v pátek 10.9 2010 v 17 hodin další představení budou v sobotu ve 14 a v 17 hodin a poslední představení bude v neděli ve 14 hodin. Cirkus Carini přiveze velkou pozměněnou show ve stylu slavného TITANICKU. Pokud vše půjde podle plánu turné by mělo pokračovat po Jižní Moravě kde by cirkus neměl vynechat města (Břeclav nebo Znojmo) dále by mělo turné pokračovat po Vysočině kde se cirkus představí například v Jihlavě nebo Havlíčkově Brodě. Vše se v čas dozvíte v odkazu zde. Těšte se cirkus Carini se na podzim vrací domů a přiváží mnoho novinek.

 

S cirkusem do školy 1. září 2010

Dnes je 1. září a to znamená, že většině školáků začíná nový školní rok. I náš web si tedy na první školní den připravil nejen pro školáky ale pro všechny návštěvníky našeho webu malé překvapení. Rozhodl jsem se na našem webu zveřejnili nové fotografie Italského cirkusu Mundial které v srpnu letošního roku nafotil admin našeho polského partnerského webu (KMC). mundial26.jpg Circo Mundia je původem Italský cirkus který je ale letos na turné v Řecku. Fotky byly pořízeny na Řeckém ostrově Chalkidiki. Cirkus se prezentuje více jak 2 hodinovým programem ve kterém nechybí drezůra koní nebo show s papoušky Pro publikování těchto fotek na tomto webu máme výhradní písemný souhlas od administrátora polského portálu. Fotky naleznete zde. Doufáme, že zveřejnění těchto fotografií potěší nejen všechny školáky přeji mnoho úspěchů ve škole a doufám, že našemu webu zachováte přízeň i ve školním roce. Máte se určitě na co těšit.

 

Další stránka ►