Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuality 19

 

 Další stránka ►

 

 

Odstartoval Golden circus festival v Římě 24. prosince 2011

Včera večer začal v Italském hlavním městě Římě tradiční Golden circus festival. Letos byl přitom zahájen už 28 ročník, tím se festival řadí mezi nejstarší italské festivaly. Festival pořádá filmová herečka Liana Orfei, která je sestřenicí Italské cirkusové ikony Moiri Orfei. Festivalový program představuje prvky evropské, ruské, i asijské cirkusové školy. Vidět ale můžete třeba i poměrně netradiční disciplínu vis za vlasy, kterou předvádí duo Daramis a Daylis z Kuby. Několik zástupců v programu má i Severní Korea jenimi z nich jsou skákače na vzdušných hrazdách Flying Angels, ale 5665-golden-circus-festival-liana-orfei.jpgnechybí ani tradiční ilusionistickou show, kterou předvádí Italský mág Alberto Giorgy. Jako další se pak představí státní Kijevská cirkusová škola, která prezentuje jezdeckou show na koních, nebo drezéři Dmitry Fedorov a Katerina Smirnova, kteří do Říma přivážejí skupinu 14 šelem. A to není všechno, do divadla Tendastrisce, kde se festival koná, přijelo ještě dalších více než 30 umělců z celého světa. O tom kdo na festivalu zvítězí rozhoduje mezinárodní porota, složená nejen z cirkusových odborníků, ale také VIP osobností. Předsedou poroty je filmový historik Mario Verdone. Letos se Liana Orfei navíc rozhodla, že věnuje 1 euro z každé prodané vstupenky na konto dětské nemocnice v Římě. Festival potrvá až do 8. ledna 2012.

Wintercircus Utrecht přivítá i České umělce 23. prosince 2011

Už prakticky celý prosinec vás informujeme o různých Vánočních cirkusech po celé Evropě. Dnes vás chceme pozva do Nizozemského Utrechtu kde už zítra startuje tradiční Wintercircus který pořádá Louis Knie. Cirkus Louis Knie má za sebou letošní velmi úspěšné turné, když dokonce pro část sezóny spojil s vlastník největší evropské mobilní vodní show Elmarem Kretzem (o něm jste si mohli přečíst včera) Louis Knie teď bude až do 8.ledna hostovat se svojí show právě v Utrechtu. logo_wintercircus_utrecht_louis_knie.jpg V letošním programu se kromě jednoho z nejlepších drezérů koní své generace a zároveň principála cirkusu Louis Knie juniora a jeho ženy artistky a drezérky - češky - Ilony Knie můžete těšit na mnoho dalších skvělých umělců. A ani v letošním programu nebudou chybět další čeští zástupci. V manéži se představí český drezér Robert Štipka, se svojí smíšenou drezúrou velbloudů a lam. A přijede i nožní žonglér, držitel cen z mnoha evropských festvalů Jan Navrátil, který pod šapitó cirkusu Lois Knie působil celou sezónu. A ve 2,5 hodinové show toho bude k vidění mnohem víc. Všechno to bude doplněno skvělou hudbou, z nebe budou padat konfety a všechno v divácích bude probouzet spoustu emocí.

 

Čeští umělci v Revensburge Weihnachtscircus 22. prosince 2011

Německý cirkusový umělec, producent a vlastník největší evropské mobilní vodní show Elmar Kretz prezentuje 4. Revensburger Vánoční cirkus 2011, který začíná už dnes večer. A letos s opravdu velkolepým programem, ve kterém se představí umělci z pěti zemí světa včetně zástupců z České republiky. Diváci se tak mohou těšit například na smíšenou drezůru dalmatínů a pony v podání Ruského drezéra, který si říká Mr. Dalmatin, s tímto číslem byl dokonce oceněn na festivalu v Monte - Carlu v roce 2008. Dalším zástupcem oceněným v Monte - Carlu je drezér slonů Elvis Errani, kterého jste mohli vidět na podzimním představení Cirkus Cirkus Clasic. V letošním programu se ale představí i Čeští zástupci - duo na vzdušných šálách Dany a Denisa, a také držitelé ceny V.I.P. poroty a třetího místa z Pražského festivalu Cirkus Cirkus v roce 2010 Dany a Denisa se svojí akrobací na koních Pas de deux. Po celou dobu bude diváky bavit i klaun David z Německa a v manéži se objeví i sám ředitel vánočního cirkusu se svojí volnou drezůrou dvaceti hřebců - jedná se tak v současné době o jednu z největších drezůr v Evropě. Vánoční cirkus v Revensburgu potrvá až do 1. ledna 2012.

 

Helena Polachová na Circusfestival Enschede 21. prosince 2011

Už zítra odpoledne startuje v Nizozemkém Enschede 16. ročník mezinárodního cirkusového festivalu Enschede 2011. V loňském ročníku se představili Renata a Jiří Berouskovi a domů si odvezli dvě ceny Bronzovou medaili z78167577.pnga drezůru koní a cenu médií za drezůru velbloudů a zeber. V letošním roce bude Českou republiku na tomto prestižním festivalu reprezentovat žonglérka Helena Polachová. Ta už si v letošním roce jeden velký mezinárodní úspěch připsala, když získala Cenu zástupců cirkusové rodiny Cirque d'Hiver Bouglione na mezinárodním cirkusovém festivalu circo di Latina v Itálii. Na tomto festivalu bude Helena soutěžit o hlavní cenu festivalu cenu Golden Artist. Vítězové budou vyhlášeni ve dvou kategoriích první trojici vybere pětičlenná odborná porota v čele s panem Jensenem GJ. Druhou trojici pak vyberou diváci. A vybírat budou mít určitě z čeho, kromě Heleny se tady totiž představí také umělci z Ruska, Ukrajiny, Dánska, Brazílie, Číny, Španělska a dalších zemí. Festival potrvá až do 29. prosince 2011.

Už dnes večer startuje Trierer Weihnachtscircus 20. prosince 2011

Dnes večer startuje vánoční cirkus v Německém Triere. A letos se představí Český zástupce Ludvík Berousek, kterého můžete znát z programu cirkus Bernes. Ten bude v této manéži k vidění hned se třemi svými vystoupeními. Prvním je volný výcvik šesti ušlechtilých friezských hřebců. Dalším je pak jedna z nejstarších cirkusových výcviku - drezůra velkého a malého koně. A pod šapitó Ludvík Berousek přiváží také svoji opičí show, která už má za sebou hned několik úspěšných představení například v roce 2009 byla k vidění v zimním cirkuse Buchst - Roland v Drážďanech. Kromě Ludvíka Berouska se v programu představí například skupina Los Talento Star z Kolumbie, kteří se představí nejen jako provazochodci ale také jako jezdci v kouly a v kole smrti. A samozřejmě nebudou chybět klauni, kouzelníci a žongléři. To všechno bude k vidění až do 1. ledna 2012.

Heliborner Weihnachtscircus startuje už ve středu 19. prosince 2011

Včera jsme vás informovali o velkém zimním cirkuse kombinovaném také s vodní show. A to že se zimnímu cirkusu v originalitě meze nekladou, dokazuje letošní cirkus v Heliborne, který startuje už ve středu 21. prosince 2011. Tuto show mají na svědomí Německý producent Sasha heilbronnlogo_ohne_20hintergrund_01.jpgMelnjak a Uwe Gehrmann a není ani třeba zdůrazňovat, že se těší velké popularitě. V loňském roce jí navštívilo 70. 000 návštěvníků. Pro letošní 2,5 hodinový program se manéž promění ve velkou ledovou plochu a spolu s artisty, akrobaty a klauny se zde letos představí například také balet na ledě. A v unikátní lední revue nebude chybět ani Česko - japonské duo na bruslích Oto a Emi. Na ledě se ale představí i velké zvířecí drezůry. Pod vedením Adriana Folca se představí například indická slonice Baby a do letošní manéže přijíždí i rodina Danglars z Itálie, kteřá přiváží drezůru lachtanů. A na ledě 13. ročníku zimního cirkusu se představí také jedna z největších akrobatických skupin z Říše středu - čínská skupina Cangzhou Acrobatic. Zimní cirkus v Heliborner potrvá až do 8. ledna 2012.

18. Berliner Weihnachtscircus 18. prosince 2011

To, že jsou zimní cirkusy v Německu velmi populární asi netřeba zdůrazňovat téměř každý velký cirkus v Německu, pořádá zimní program. A to je důvod, pročgutschein-berliner-weihnachtscircus.jpg se dnes znovu vracíme do hlavního města Berlína, kde hostuje nejenom už zmíněný cirkus Roncalli, ale i menší podniky jako Circus Magic, Circus Berolina, nebo Circus Hopplahopp. A už v pátek odstartoval také tradiční Breliner Weihnachtscircus přímo na olympijském stadionu. Cirkus letos nese podtitul "Cirkus pod vodou" Velká cirkusová manéž se tak v průběhu programu zaplní hektolitry vody. Program s názve - malá mořská víla Alice přináší nejenom tradiční cirkusové prvky - jako velká jezdecká škola, klauni, žongléři, artisté a akrobati, ale také například show na vodních skútrech, vodníky nebo mořskou vílu. A kromě umělců mohou diváci pod jedním šapitó vidět také více než 80 zvířat - mimo jiné lachtany, nosorožce, tygry nebo třeba slony. Program navíc doplní velký orchestr, zvukové a světelné efekty, ale také video projekce. Tato show potrvá v Berlíně až do 8. ledna 2012.

Apassionata hostuje v Praze 17. prosince 2011

Dnes odpoledne se vrátila velká show Apassionata po roce znovu do Pražské O2 arény. Tentokrát s novým programem s názvem "Navždy spolu"Tato show vyvolala za devět let téměř u pěti miliónů návštěvníků úžas, snění i smích. Magická setkání člověka a koně okouzlují každým rokem novinkami s nádhernými koňmi, jezdeckým uměním beroucím dech, opět vás čeká dvouhodinová nejúspěšnější evropská rodinná show, ve které se představí více než 40 koní, nejlepší evropští jezdci, krásná hudba a gigantické speciální efekty. V Praze byly dnes odehrány hned dvě představení a sklidili mimořádný ohlas poslední letošní představení, ale můžete vidět ještě zítra od 14:00.

Včera odstartoval Flic - Flac circus festival 16. prosince 2011

Už včera odstartoval III. Německý Flic Flac CircusFestivalu der besten Artisten (Festival nejlepších artistů) Německý Flic Flac Circus není úplně klasickým cirkusem, nejsou zde žádné zvířecí drezůry, ani show v klasických cirkusových kostflicflac.jpgýmech. Všichni účinkující mají své choreografie na moderní hudbu a celý program se podobá spíše konceptu Kanadského moderního cirkusu Cirque du Soleil. Festivalu je také známý tím, že ve svém programu dává prosto i mladým umělcům. Letos se tak v manéži představí například mladá akrobatka Laura Miller, která předvádí netradiční akrobaci s obručí ve spojení s vodní nádrží. V programu, ale uvidíte i několik stálic Evropské cirkusové scény jak je duo na vdušných popruzích Sorelas, které získalo Bronzového klauna na festivalu v Monte Carlu 2009, duo Carcia Rocket, kteří dostali stejnou cenu o rok později nebo moderního kluna Steve Elekyho, který se na zmíněném festivalu představí už příští rok v lednu. Festival je soutěžní a kromě zlaté, stříbrné a bronzové medaile jsou výherci odměněni také finanční prémii ve výši 15.000, 10.000 a 5.000 €. Porotou této show jsou samotní diváci, kteří hodnotí umělce intenzitou svého potlesku. Festival na Friedrichsplatzu potrvá až do 8. ledna 2012.

Originál Roncalli Weihnachtscircus v Berlíně 15.prosince 2011

Už zítra večer bude mít premiéru další velký Německý zimní cirkus Roncalli. Na Berlínském Tempodromu se Originál Roncalli Weihnachtscircus představil poprvé už v roce 2003 a se svým originálním programem vzbudil mezi ntempodrom_2011.jpgávštěvníky velký ohlas. Cirkus má také podtitul ,,Roncalli festival lásky“ a právě program zimního cirkusu Roncalli má za cíl v předvánočním čase přinést pohodu a smích celé rodině. Jedním z účinkujících je proto také Ukrainsko - Ruské duo Straps, které předvádí velmi romantickou vzdušnou akrobacii která je plná lásky a poezie. Tuto show ocenila i porota na festivalu v Monte - Carlu odkud si Olesia a Dmitryi odvezli v roce 2009 zlatého klauna. Dalším velmi romantickým číslem v letošním programu je takzvaná ,,hand to hand“ akrobacie kterou prezentují Katie & Quincy Azzario. Diváky letos v Berlíně bude bavit hned několik cirkusových, varietních a divadelních komiků. V manéži se představí klauni Patrick Philadelphia a Rob Spence. A doplní je show - man, který si říká Valerian a předvádí komická žonglérská vystoupení. V manéži také diváci letos uvidí skupinu mladých umělců, kteří si říkají Roncalli's Young Generation, kterou tvoří hlavně mladí umělci z velkých Italských cirkusových rodin Castelli a Togni. Poezii, lásku a vtip budou v manéži umělci rozdávat až do 3. ledna 2011.

Včera odstartoval Dresdner Weihnachtscircus 14. prosince 2011

Včera večer odstartoval v Německých Drážďanech 16. ročník zimního cirkusu Weihnachtscircus Busch-Rolland. A potom co si jeden z nejstarší Evropský cirkusů v letošní sezoně prošel velkými finančními problémy a neodjel ani svoje letzelt_im_schnee.jpgní turné, bude to pro fanoušky v letošním roce vůbec první možnost vidět umělce Německého cirkusu v akci. Do letošního programu se opět vracejí Čeští umělci. V Drážďanské manéži se lotos představí rychlo žonglér Rudolf Janeček a také akrobat na válečcích rola - rola Paolo Kaiser. V programu zimního cirkusu se letos budou prezentovat také Českému publiku dobře známé duo Sudarchikovi, skupina na vzdušných hrazdách Flying Costa z Brazíli, které jste mohli vidět na letošním festivalu Cirkus Cirkus nebo drezérka chrtů a lam Joulia Tchakonova, která hostovala pod šapitó Cirkus Cirkus Clasic v Praze letos na podzim. A je toho mnohem víc. Weihnachtscircus na Volksfestplatz Pieschener Allee v Drážďanech potrvá až do 1.ledna 2012.

Cirkusový festival v Liege začíná už zítra 13.prosince 2011

Cirkusová sezona v celé Evropě už sice skončila a cirkusy zajely do svých zimovišť, ale po Evropě se rozbíhají nejen oblíbené zimní cirkusy, které mají velkou tradici hlavně v západní Evropě, ale jsou k vidění také první velké cirkusové festivaly. european-circus-inserzione-142x120-mm.jpg A zatím co v Praze si na III. ročník mezinárodního festivalu Cirkus Cirkus musíme počkat až do 16. února příštího roku velký festival v Belgickém Liege začne už ve zítra večer. European Circus Festival v Belgickém Liege má přitom dlouholetou tradici. V letošním roce se bude konat už 21. ročník a tím se festival řadí mezi jeden z nejstarších Evropských festivalů. Mezi účinkujícími v letošním ročníku se kromě zástupců z Francie, Ruska a Bulharska doprovázených velkým cirkusovým orchestrem představí také Karah Kavak z Itálie s velkou drezůrou krokodýlů a plazů ve stylu Indiana Jones. Ale ani na tomto festivalu nechybí velký fenomén letošní Evropské cirkusové sezóny, další velká skupina skákačů z Africké Keni Mambo Jambo. Festival v Belgii potrvá až do 8.ledna 2012.

Česko - Italské duo v Las Vegas 12. prosince 2011

Americké město Las Vegas je považováno nejen za centrum světového hazardu, ale za jedno z největších center zábavního průmyslu vůbec. Jedním z nejznámějších podniků v Las Vegas je hotel a casino nazvané Cirkus Cirkus. bez-nazvu2.pngCirkus - Cirkus byl otevřen v roce 1968 a dodnes je to největší stálé cirkusové šapitó na světě. V tomto casinu vystupovali ty největší hvězdy varietního umění. Od února příštího roku tam bude k vidění také Česko - Italské duo umělců na bruslích, které si říká The Skting Ernesto a tvoří ho Italský artista Paolo Ernesto a reprezentantka 7 generace cirkusových umělců Veronika Faltyny. Společně odlétají do Las Vegas na roční turné, myslím, že to bude opět výrazná reklama pro české cirkusové umění.

Největší zimní cirkus na světě otevřel svoje brány 9. prosince 2011

Včera v 19 hodin se uskutečnilo první představení největšího zimního cirkusu v Evropě, ale ještě stále největšího zimního cirkusu na světě. Weltweihnachtscircus se koná v tomto roce už po 19. v německém Stuttgartu. Jedná se vlastně o takovou velkou přehlídku cirkusových umělců z celého světa134_ae3698a9e3aedea07a6238deda332310.png. Do celé show je zapojeno více jak 100 umělců z celého světa. Nikde na světě totiž nemůžete vidět tolik oceněných umělců z různých cirkusových festivalů jako v této manéži. V letošním roce se ve Stutgartu bude prezentovat mimo jiné jeden z nejlepších evropských klaunů David Larible vítězové zlatého klauna v Monte Carlu. Představí se také vítězné číslo z loňského festivalu v Severní Koreji skupina skákačů na vzdušných hrazdách z Národní Cirkus Pyongyang, nebo držitelé zlaté medaili na festivalu v Číně a stříbrného klauna v Monte - Carlu skupina skákačů na odrazových můstcích pod vedením Andreye Kovgara. Po loňském velkém úspěch, se ve Stutgartu znovu představí také zástupci Švýcarského národního cirkusu Knie drezér Fredy Knie junior se svou dcerou Chatherinou Knie, kteří společně předvedou drezůrou koní. A bude toho mnohem, mnohem víc slibuje producent vánočního cirkusu Henk van der Meyden. Proto pokud se chystáte do Stuttgartu třeba na povánoční slevy nezapomeňte navštívit Stuttgartu-Bad Cannstatt kde cirkus stojí až do 8. ledna 2011, ceny vstupenek se pohybují od 23 do 53 € a lze je zarezervovat také přes internet.

Cirque Jean Richard zahájil hostování v Marseille 8. prosince 2011

Včera zahájil svůj letošní zimní program velký francouzský cirkus Pinder. V Marseille se prezentuje pod jménem svého zakladatele a ikony Fracouzského cirkusového a varietního umění Jeana Richarda. Letošní program nese jméno La princesses du Bengale - princezna Bengálská. Ve více jak dvou hodinovém programu se diváci mohou těšit na velké hvězdy cirkusového umění, mezi které patří nejen členové rodiny jako eqilibristické Duo Solys Pinder, ale k vidění budou například přízemní skákači Fabric Air, skákači na vzdušných hrazdách z Kuby Fliing Habana, Grand illusion a dalších více než 20 umělců z celého světa. A nebudou chybět ani tradiční velké drezůry slonů nebo šelem pod vedením krotitele Yanna Dumasse. Show pod šapitó cirkusu Pinder pro 2000 lidí potrvá v Marseille až do 1. ledna 2012.