Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Circo Medrano v České republice

Na jaře roku 2013 se uskutečnilo historicky první turné Italského cirkusu Medrano Casarelli v České republice. Jeho součástí byly zastávky v Brně, Olomouci, Ostravě, Opavě a dalších městech.

Rodina sem přivezla program s názvem Nezapomenutelný 2013, který byl pokračováním show, se kterou cirkus slavil úspěchy v Itálii ale také na sousedním Slovensku v roce 2012.

Základem celého programu jsou unikátní vystoupení rodiny Cassarteli, která už za svoje výkony  získala zlatého klauna na nejprestižnějším cirkusovém festivalu v Monte - Carlu a na dalších cirkusových festivalech po celém světě. Vidět ale můžete i další účinkující z celého světa. U Českých diváků si získala velkou popularitu například skupina Brazilských kaskadérů na motorkách v kouli smrti. Menší diváky pak určitě potěší hned trojice klaunů. Asi největším tahákem, pro všechny, jsou ale drezůry zvířat - můžete vidět například velbloudy, slony, žirafy, nebo klokana.

To vše je navíc perfektně scénicky zpracované tak, že si občas připadáte jako v divadle nebo ve filmu. V Čísle nazvaném Ginnova kouzelná lampa se například manéž v okamžiku  změní ve středověké tržiště, jen je  možná trochu škoda, že celé povídání o všech přáních které se plní  je v angličtině. Vše ale diváků vynahradí smíšená drezůra všech exotických zvířat, která je jedním z vrcholů celého programu. Závěrečné defilé, všech účinkujících, je pak pojato, jako souznění národů, za doprovodu písně we are the world, v jehož závěru mohou do manéže  mezi účinkující  přijít i samotní návštěvníci.    

Fotografie z programu najdete zde