Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

    

Cirkus Originál Berousek míří do Prahy  21.8. 2014

Český národní cirkus Originál Berouse se opět po roce představí divákům v Praze. Konkrétně v městské části háje u Modré školy. Svoji premiéru dsc04715.jpgtady odehraje už v pátek 5. září 2014 v 17:30. Nejen Pražané se tak mohou těšit na nový program ve kterém se představí například akrobatická skupina Zuma - Zuma z Afrického Nairobi, ale nebudou chybět ani tradiční velké drezůry koní, zeber, papoušků, nebo slona. Těšit se samozřejmě můžete také na medvědy, jejichž výcvik je velkou chloubou rodiny Berousků už desítky let. Naposledy byl oceněn speciální cenou na prestižním cirkusovém festivalu v Paříži letos v zimě. To a ještě mnohem víc můžete vidět až do 5. října.         

              Potvrzeno: Cirkus Cirkus festival se vrací do haly   6.7. 2014

Na podzim naše hlalavní město čeká půlkulatý 5. roční mezinárodního cirkusového festivalu Cirkus Cirkus 2014. A letos se vlastně tak trochu vrací na začátek - alespoň co se týká prostor, ve kterých se umělci představí. Jak si totiž fanoušci vzpomenou 1. roční jste mohli navštívit ve sportovní hale na DSC00090.JPGPražském výstavišti. Na druhý ročník už bylo připraveno obří šapitó na Pražském Hagiboru, které zapůjčil slavný severský cirkus Arena a poslední dva ročníky pak už pod vlastním šapitó znovu na Hagiboru. A  letos se přesouvá znovu do haly - tentokrát ovšem do nejmodernějšího Pražského kongresového centra - Forum Karolinum, které má kapacitu přes 3 000 míst k sezení a bude pro cirkus upravena. Všechno to začne už 6. listopadu v 18:30 a hlavním festivalovým dnem bude pátek 7.11. 2014. Další informace zjišťujeme a budeme vás informovat.    

Cirkus za smrt lachtana možná vůbec nemůže       11.6. 2014

Včera pobouřila nejen cirkusovou veřejnost, ochránce zvířat, ale i nezaujaté občany, zpráva o smrti lachtana Logana - jednoho ze dvou 923273_478320315570141_1291317139_n.jpglachtanů kalifornských, které chová cirkus Prince. Lachtan zemřel po převozu z Frenštátu pod Radhoštěm do Karviné. Celou věc okamžitě začala prošetřovat Krajská veterinární správa v Ostravě a také policie české republiky - v případě, že by se totiž prokázalo zanedbání péče o zvíře, mohlo by se jednat i o trestný čin. Podle jednoho z prvních závěrů zmíněné veterinární správy ale vyšlo najevo, že zaměstnanci cirkusu předpisy při přepravě zvířete neporušili a lachtan mohl uhynout na zástavu srdce, kvůli které už byl v minulosti operován. Definitivní závěr ale přinese až pitva zvířete. Faktem ovšem zůstává, že celá aféra, ať už skončí jakkoliv, rozhodně cirkusovému umění v očích veřejnosti spíše uškodí.      

Cirkus Knie se představí v Zürichu               9.5. 2014

Švýcarský národní cirkus Knie, je mezi mnohými odborníky považován za nejlepší podnik na světě. V průběhu sezóny zaměstnává 200 lidí, v manéži knie-2014.jpgmůžete vidět více než 100 zvířat a každý rok prezentuje úplně nový program s prvotřídními umělci z celého světa.Rodina Knie je také považována za špičku světových drezérů a trenérů zvířat a proto ani v letošním programu nechybí slavná drezůra slonů, nebo koní.  Letos se cirkus také spojil s Davidem Larible - jedním z nejlepších klaunů světa. V programu, který tak letos nese podtitul: David Larible, klaun klaunů, se tento držitel nejvyššího ocenění z festivalu v Monte - Carlu 1999, navíc potkává se svojí dcerou Shirley Larible - vzdušnou akrobatkou. A nechybí ani zástupci další slavné, tentokrát Italské cirkusové dynastie - rodina Togni, nebo hosté z Čínského národního cirkusu, rovněž držitelé Zlatých klaunů z Monte - Carla, skupina známá pod názvem Diabolo girls. A je toho mnohem víc. Dnes má cirkus svoji premiéru v největším Švýcarském městě Zürichu, kde bude hostovat celý měsíc. 

Cirkus Carini hostuje v Jindřichově Hradci       18.4. 2014

Včera odpoledne odstartoval svoje hostování v Jindřichově Hradci cirkus Carini. Vrátil se sem po dvou letech a znovu se setkal s velkým zájmem dscn8536-2-.jpgobyvatel. Vyprodané šapitó tleskalo nejen největšímu lákadlu programu - show Berberských lvů, ale zaujaly i artistické výkony na Americké lampě smrti, nebo rola - rola show. A to, že se cirkus nemusí bát ani své budoucnosti, dokazují především Žaneta a Denisa Carini. Představí se hned v několika disciplínách, jako hula - hop, nebo akrobacii na židlích - tzv. Pyramidě bulharského sokola, kterou mohli diváci vidět také v show Československo Má talent v roce 2012. Nejmenší diváky pak bavila třeba opičí show, nebo klaun Tomíto. Cirkus v Jindřichově Hradci můžete navštívit ještě zítra ve 14 a v 17 hodin, poslední představení se pak uskuteční v neděli ve 14 hodin. Pak cirkus bude pokračovat v turné po Jihočeském kraji - příští týden se představí v Třeboni.          

 

Circo Italiáno letos znovu v České republice     12.4. 2014

Circo Italiáno je podnik který vznikl v roce 2011 pod vedením Česko - Italské rodin Wertheim a Pirino. S rodinným programem brázdil Českou a Slovenskou republiku. V loňském roce pak hostoval v Itálii. Na letošní sezónu se ale pod vedením žongléra, oceněného několika mezinárodními úspěchy, Josefa Wertheima, vrátil zpátky do Čech a 1794700_305070472977838_5747558379064723479_n.jpgpřivezl sebou i nový program. Kromě již zmíněných žonglérských výkonů v podání samotného principála, se můžete těšit například na akrobacii na jednokolkách, hula - hop, fakíry, nebo kouzelnickou show. A nebude chybět ani tradiční  disciplína této rodiny - akrobacie na Perských tyčích, při které se spolu s otcem v manži představí také osmiletý Pepíček. Cirkus, jak už to u menších rodinných podniků bývá, nemá příliš velký zvěřinec, ale i přesto můžete vidět například  Kamerunské kozy, nebo poníky. Malé diváky pak určitě pobaví klauni Jožo a Pepíno. Svoje letošní turné cirkus zahájil právě dnes v obci Žamberk ve středních Čechách. Tady bude hostovat ještě zítra a pak bude ojíždět především menší města a městečka naší země. Foto: Facebook cirkusu.                                

Cirkus Medrano míří do Polska              6.4. 2014

Cirkus Medrano - Italský podnik rodiny Casartelli je velkým Evropským podnikem, který procestoval téměř celý svět a v poslední době začal medrano-pl.jpgobjevovat také střední Evropu. Nejdříve v roce 2011 a 2012 navštívil Slovensko. Do povědomí českých fanoušků se ale zapsal především loňským loňským turné v naší zemi, když jeho šapitó navštěvovali i ti, kteří se o cirkusy normálně příliš nezajímají. A letos se dočkají také naší sousedé v Polsku. Velký mezinárodní program ve kterém nechybějí tygři, sloni nebo třeba žirafy, se poprvé představí v Krakově už 25. dubna 2014. Cesta k turné v Polsku byla sice podobně složitá jako v loňském roce u nás, když měl cirkus problém s vyřízením výjimky k převozu některých zvířat ale vše se nakonec vyřešilo a diváci se tak mají na co těšit. Hostování v Krakově končí 27. dubna, ale pak budou následovat i další Polské štace.              

 Tomáš Ringel pod Polským šapitó                 10.3. 2014

Polský cirkus Arena je poměrně mladý, založili ho manželé Agniezska a Miroslaw Zlotorowiczovi v roce 2008, když se vrátili z několikaletého hostování v různých evropských podnicích. Nasbírané zkušenosti a poznatky se pak rozhodli zúročit právě v Polsku. Každou sezónu se snaží podnik zlepšovat, letos si třeba pořídili nové šapitó a představili program, cyrk--arena.jpgve kterém nechybí řada zahraničních hostů. Diváci se tak mohou těšit například na reprezentanty Ruska, Ukrajiny a představí se také Česká cirkusová škola. Tu tady letos zastupuje akrobatka Olga a drezér šelem Tomáš Ringelovi. A nutno zdůraznit, že drezůra šelem pod vedením tohoto Českého trenéra, se letos stala největším tahákem programu cirkusu Arena. Jde tak o jejich další zahraniční angažmá potom, co se například v loňském roce představili u Rumunského cirkusu Orlando.  České publikum je pak  může znát například z festivalu Cirkus Cirkus, nebo dřívějšího hostování u cirkusu Andres. Cirkus Arena na svoje letošní turné vyráží právě dnes a ukončí ho v polovině října. Foto: Lukasz Pawlowski.            

Cirkus Originál Berousek začíná letošní turné       7.3. 2014

Členové českého národního cirkusu Originál Berousek se v zimě rozhodně nenudili. Nejdříve účinkovali na zimním cirkuse v Německu a v lednu se beze-jmena.jpgúčastnili prestižního festivalu Cirque de Massy v Paříži, odkud si přivezli speciální cenu poroty za velkou drezůru exotických zvířat. V té nechybí zebry, velbloudi, nebo slon.  A právě výcvik zvířat je po dlouhá léta pevným pilířem programu cirkusu a stejně tomu bude i letos. Kromě mnohokrát zmiňované medvědí show, se tak můžete těšit například na vystoupení 15 Frizských  koní a poprvé se také divákům představí 8 papoušků Ara, které si cirkus do svého zvěřince pořídil teprve nedávno. A nebudou chybět ani zahraniční hosté. Letos je mezi nimi vzdušná akrobatka Miss Alerim z Rumunska, Mongolská plastická akrobacie v podání Amra Dungu a vůbec poprvé pod Českým šapitó, se představí také skupina Zuma - Zuma z Afrického Nairobi. Svoje Letošní turné cirkus zahájil dnes v Kutné Hoře, kde bude hostovat do neděle. Další štací pak bude Olomouc od 13.3. do 6.4. 2014.

  Cirkus Humberto už příští týden v Kolíně                     26.2. 2014

Už ve středu 5. března,  můžete poprvé v sezóně 2014 navštívit představení cirkusu Humberto. První štací bude Kolín. Cirkus se sem vrací po 15. cirkus-humberto--cz1--2014.jpgletech a přiváží úplně nový program. Nebude v něm chybět velká drezůra Somálských lvů, Afrických zeber, dromedárů, nebo medvědů. Novinkou letošní show je výcvik tří lachtanů pod vedením manželů Hölscher z Německa. V letošním mezinárodním programu se představí i takzvaná živá hrazda, která je k vidění poprvé v české republice a děti pak zaručeně pobaví klaun Rico z Polska, nebo veselé vystoupení se psy, které předvádí Mr. Hot Dog  a je toho mnohem víc. V Kolíně bude cirkus hostovat do neděle 9. března 2014. Představení se uskuteční ve všední dny v 17 hodin, v sobotu od 16 a v neděli v 11 hodin.

 Ruský cirkus v Soči představuje nový program               10.2. 2014

V pátek večer byly oficiálně zahájeny zimní olympijské hry v Ruském Soči. Ty nejsou ale jenom svátkem sportovním, doprovází je také řada sochi2.jpgkulturních a společenských akcí. A protože pevnou součástí Ruské kultury je také cirkus, tak ani ten v Soči nesmí chybět. Stálá cirkusová budova tady byla otevřena už v roce 1955 a dlouhou dobu byla nejmodernější cirkusovou budovou v celém Sovětském svazu. Po společenské transformaci v devadesátých letech ji pak zavřeli a budova chátrala. Od poloviny loňského roku prošla rekonstrukcí asi za 156 milionů Rublů a byla slavnostně otevřena na začátku prosince 2013. V sobotu 1. února tady odstartoval nová  show s názvem "Hvězdy ruského cirkusu" Její program je samozřejmě zabalen do olympijského balení a tak se v manéži potkávají oficiální maskoti her, nebo akrobacie na symbolech této sportovní akce - kruzích. Nechybí ale ani klauni a špičkové drezůry zvířat. Vidět tak můžete například vysokou jezdeckou školu na koních, leopardy, opice, nebo vekou drezůru ledních medvědů a mnoho dalšího.          

 Cirkus JO-JOO se poprvé představí v Milovicích       7.2. 2014

1. Český národní cirkus JO-JOO odstartuje sezónu 2014 přesně za měsíc. První zastávkou letošního turné budou Milovice. Cirkus sem přiveze uvod89.jpgvýpravnou pohádkovou show Alenka v říši cirkusu. Diváci se tak mohou těšit na procházku cirkusovým světem, ve kterém nebudou chybět tradiční velké drezůry šelem, poníků nebo dalmatinů. Nechybí ani  artistické výkony. To vše je navíc zabaleno do kouzelného příběhu ve kterém nechybí srdcová královna, labutí jezero, nebo kmen Bongo - bongo a mnoho dalšího. V Milovicích bude cirkus hostovat až do 9. března 2014.představení tady začnouve všední dny v 17 o víkendu pak od 14 hodin. Po Milovicích cirkus zamíří do Mělníka ale objeví se třeba taky v Kladně, nebo Berouně a ještě do konce dubna se na něj můžou těšit diváci v Českých Budějovicích.  V letošním turné by pak měl cirkus pokračovat především po Moravě a Slezsku.   

Rozhovor s Ladislavem Knosem   4.2. 2014 

Včera byl hostem dopoledního rozhovoru v Českém rozhlasu 1 Radiožurnálu, manažer a bývalý ředitel státního cirkusu Humberto a mnoha dalších českých a zahraničních cirkusových podniků, Ladislav Knos. V rozhovoru s Lucií Výbornou se tak vzpomínalo na velkou slávu Československých cirkusů, řízení velkých cirkusových podniků, ale taky o připravovaném hostování Čínského národního cirkusu, v České republice, u kterého  Ladislav Knos působí v současnosti. Celý rozhovor najdete zde.     

  Pražský festival se přesouvá na listopadu           2.2. 2014

Zatím co evropou, se doslova valí cirkusové festivaly, na ten Pražský si budeme muset letos počkat. Organizátoři tradičního Cirkus Cirkus festivalu se totiž rozhodli, že místo tradičního únorového termínu, na který jsme byli zvyklí v prvních čtyřech ročnících, se ten v pořadí pátý 1782187_717979674899378_1577105241_n.jpguskuteční až v listopadu 2014. Podle vyjádření organizátorů se tak děje kvůli zvýšeným nákladům na teplo, které v předchozích letech neúměrně navyšovaly rozpočet festivalu. Podle některých kritiků tak ale Praha přišla o lukrativní termín v Evropském cirkusovém kalendáři, těsně po slavném Monte - Carlu a dlouho před zařátkem evropské cirkusové sezóny. Navíc se, podle mnohých, může  v podzimním termínu krýt například s festivalem ve Varšavě a konkurencí může být i doznívající cirkusová sezóna v čechách, kdy se Praha stává tradiční baštou mnoha českých cirkusů. Pro cirkusové fanoušky ale ani jedna z těchto překážek nemusí být relevantní. Cirkusový festival bude totiž rozložen pouze do čtyř dnů a tak není problém vyhradit si čas na návštěvu festivalu a v průběhu podzimu i jiných cirkusových podniků. V očích nejen fanoušků, je navíc festival natolik výjmečnou akcí, že vlastně moc nezáleží na tom, jestli se jubilejní 5. ročník koná na jaře, nebo na podzim, svoje fanoušky si určitě najde. Trošku smutní snad můžou být jen ti čeští fanoušci, pro které byl festival v zimě zkrácením dlouhého čekání na začátek české cirkusové sezóny. I pro ty bychom měli ale řešení. Čekání si můžete zkrátit například návštěvou zímních cirekusů v Německu nebo Rakousku. A pokud ani toto, není vám dostatečnou útěchou, pak už nezbývá než naplno si užít sezńu 2014 a doufat, že organizátoři Cirkusu Cirkus festivalu si připravý špičkový program, který stejně jako býval více než důstojným začátkem sezóny nové, bude tentokrát více než důstojnou tečkou za sezónu 2014.                      

Berouskovi získali v Massy speciální cenu poroty  28.1. 2014

V sobotu večer byly vyhlášeny výsledky Francouzského festivalu Cirque de Massy 2014. A mezinárodní porota ocenila také rodinu berouskovi-cena-poroty-cirque-de-massy-2014.jpgBerousků, kteří se v letošním programu představili hned se třemi disciplínami. Do české republiky tak putuje z tohoto prestižního festivalu Speciální cena poroty. Pro české cirkusové umění je to tak další výrazný úspěch na tomto festivalu po dvou letech, kdy si z něj odvezla cenu za třetí místo žonglérka Helena Polachová.  A pro Berouskovi je to zase úspěšné završení turné po Francii, během které se kromě Pařížského festivalu představili také, na přelomu roku 2013 v Lille a Grenoblu, odkud si odvezli jednu z hlavních cen - Stříbrnou hvězdu. Všechny tyto ocenění se určitě zařadí po bok těch dalších, které rodina získala v minulosti. Teď už se celý zvěřinec Berousků bude stěhovat zpátky do České republiky, aby se připravil na novou sezónu, kterou by měl odstartovat na konci března. Foto: Christian Sudre.      

  Včera začal festival Cirque de Massy        24.1. 2014

Už včera večer odstartoval na předměstí Paříže zvaném Massy  22. ročník mezinárodního cirkusového festivalu Cirque de Massy. affiche-22eme-couv-yyab2.jpgJeho prezidentem je fotograf a cirkusový nadšenec Michel Bruneau. Každý rok tady diváci můžou vidět celkem dva celovečerní programy, ve kterých se prezentují velké hvězdy cirkusového umění z celého světa. Představí se tak například skupina skákačů Casablanka z Maroka, vzdušní akrobaté z Etiopie, nebo drezéři orangutanů Mike a Yorg Probst z Německa. České fanoušky však může těšit především angažmá rodiny Berousků. Ti sem přiváží hned tři špičkové drezůry evropské úrovně. Kromě  zeber a velbloudů se v Paříži představí také volná drezůra 14. koní a nechybí ani medvědi. Do Francie se tak přestěhoval skoro celý zvěřinec cirkusu Originál Berousek. Jestli se prosadí ve světové konkurenci a odvezou si některou z cen, se dozvíme už o tomto víkendu na našem webu.

Češi si z Monte - Carla odváží dvě ceny  20.1. 2014

V těchto dnech zažívá česká cirkusová škola další ohromný úspěch. Včera večer totiž byly vyhlášeny výsledky největšího a nejprestižnějšího 1509874_693711077327658_580820604_n.jpgcirkusového festivalu v Monte - Carlu. Na tomto festivalu se už po 38. představili ti nejlepší artisté, žongléři drezéři a klauni z celého světa. A letos jsme po dvou letech v Monte - Carlu měli také české zástupce. V manéži se totiž představila rodina Faltyny - cirkusová dynastie  žonglérů, balancérů, ale především akrobatů na jednokolkách. A mezi světovou konkurencí se rozhodně neztratili a odvážejí si hned dvě ceny. Tu první - speciální cenu Prix special Z.P.R. Varsovie. A že se české cirkusové umění ve světě neztratí ani v příštích letech, dokázal teprve pětiletý syn Emilek Faltyny jr. který si už zítra převezme památeční pohár  princezny Antoanetty.       

Sharon Berousek v manéži cirkusu Krone       25.12. 2013

Na mnoha místech světa si ještě ani nerozbalili vánoční dárky a u našich sousedů v Německu už dnes začal další vánoční cirkus. V Mnichově totiž večer skončilo premiérové představení zimního cirkusu Krone, který se uskuteční už tradičně poprvé na 1. svátek Vánoční. Zimní cirkus Krone je zde 1525375_10152195793613646_1244731222_n.jpguž po 95. a jako každý rok je rozdělen do tří velkých mezinárodních programů. První startuje už dnes a potrvá do 30.ledna 2014. V jednotlivých programech bude postupně k vidění 32 umělců z deseti zemí světa. V tom který odstartoval dnes se bude prezentovat i jedena z nejtalentovanějších mladých českých tempo žonglérek Sharon Berousek, která se do povědomí světové cirkusové veřejnosti zapsala úspěchy na několika cirkusových festivalech mladých umělců. Už po několikáté se v manéži cirkusu Krone představí drezérka slon a koní Jana Mandana, ale přijela i skupina skákačů na houpačkách a vzdušných hrazdách z Kuby a ani letos  nechybí klauni. Vše je pak doprovázeno baletem a orchestrem.

Rodina Navrátilových pod šapitó cirkusu v Koblenci   11.12. 2013 

U našich sousedů v Německu už postupně začínají zimní a vánoční cirkusy, které na západě Evropy mají velkou tradici. A v jejich programech se představí i řada českých umělců. Mezi prvními začal už 6. prosince  zimní cirkus ve městě na břehu Rýna, v Německém Koblenci. A ani tady nechybí zástupci českého cirkusového umění. Letos ho tady reprezentuje Duo Navarro - tedy rychlo-žonglér Karel Navrátil s manželkou Erikou Berouskaite. Erika se tady prezentuje se vzdušnou akrobacií na popruzích a společně se pak představí v akrobacii na perských tyčích.   Mezi dalšíni účinkujícími se pak představí například hvězdná německá drezérka tygrů Carmen Zanderová, vítězové ruské soutěže Mám talent - skákači na trampolíně l team, nebo mladý nadějný klaun Tonito Alexsis a další. Jeden z prvních zimních cirkusů končí už v neděli 15.12. 2013

Jiří Berousek získal Stříbrnou hvězdu v Gernoblu   24.11. 2013 

 Už od čtvrtka probíhá ve Francouzském Grenoblu další ročník velkého mezinárodního cirkusového festivalu Cirque du Grenobl 2013. Festival se jiri-berousek---cirque-du-grenoble-2013.jpgkoná ve velké sportovní hale v Grenoblu, kde se konaly také zimní olympijské hry v roce 1968. Letos se na festivalu znovu prezentují hvězdy světového cirkusu. V programu tak nechyběl například klaun David Larible, drezér šelem Martin Lacey, nebo absolventi světoznámé Čínské cirkusové školy - skákači Troupe Chinouise, kteří se účastnili také letošního festivalu v Monte Carlu. Co může ovšem nejvíce těšit české fanoušky je to, že naše cirkusové umění tady reprezentoval ředitel národního cirkusu Originál Berousek, Jiří Berousek se svými medvědy. A reprezentace to byla více než úspěšná. Mezinárodní porota totiž toto vystoupení včera ocenila druhým nejvyšším oceněním festivalu, tedy Stříbrnou hvězdou. Máme tak další důkaz, že i nová generace Berousků prezentuje stejně neuvěřitelnou show s medvědy, jako byla třeba ta se kterou se rodina zapsala do historie při hostování pod šapitó největšího cirkusu na světě cirkusu Ringling Bross  and Barnum Barlay v USA na konci 80. let minulého století. A úspěchům ještě nemusí být konec, už na začátku příštího roku se totiž rodina představí na největším a nejslavnějším Francouzském cirkusovém festivalu Cirque de Massy v Paříži.     

 Poslední víkend Cirkus Cirkus Clasic v Praze         1.11. 2013

Už po 4. se letos v Praze představila velká cirkusová show Cirkus Cirkus Clasic. Z Pražského Hagiboru se cirkus tentokrát přestěhovala do Libuše a cirkus-cirkus-classic.jpgpřivezl sem i nové supermoderní šapitó. A i tentokrát se pod ním představili hvězdy cirkusových manéží z celého světa. Po úspěšném účinkování na únorovém Cirkus Cirkus Festivalu, se do Prahy vrátily například kola smrti a v nich Bratři Navas, koule smrti s motorkáři Diorios z Brazílie, klaun Jimmy Folco, nebo nejmladší akrobatka na kruzích Olga Kudryashova a nechyběl ani Cirkus Cirkus balet a samozřejmě  orchestr. Kromě nich se ale pod šapitó i v manéži objevili i další známé tváře, jak cirkusového světa tak i světa showbusinessu. Díky show Cirkus Cirkus si splnila svůj sen také hendikepovaná Gábina z Písku, která prožila jeden den ve společnosti Martina Dejdara, cvičitelky Perry Pedersen a jejího lachtana Teddyho, se kterým se pak Gábina představila v manéži při jednom z večerních představení. Teď je, před více jak 50 účinkujícími letošního programu, ještě posledních osm představení v sobotu a v neděli. A pak se cirkus na chvíli odmlčí a umělci se do Libuše vrátí až v únoru na pátém ročníku mezinárodního cirkusového festivalu v únoru roku 2014.                   

 

Čeští cirkusový umělci vytvořili několik rekordů    20. října 2013

Žonglér a akrobat Emil Faltyny, ze slavné české cirkusové dinastie, patří už několik let mezi absolutní světovou špičku v akrobacii na žebřících. S rodinou už působil pod šapitó po celém světě a teď se jeho umění zapsalo dokonce do Guinnessovi knihy rekordů. I když samotný rekord byl překonán už v březnu, teď byl výkon oficiálně potvrzen a informace nám potvrdil také samotný artista. Ten celkem překonal tři rekordy: 

 Most clubs juggled while balancing on an unsupported ladder. ( 6 kuzeli na vrcholu zebriku)

Most clubs juggled while riding a unicycle ( 6 kuzeli na jednokolce)

Longest duration juggling five objects balanced on a ladder with footplates.
( nejdele zonglujici 5 kuzeli na vrcholu zebriku)

A právě ten poslední se objevil mimo jiné i ve slavné světové knize rekordů. I tyto rekordy určitě znovu upozorní nejen na samotnou rodinu Faltyny, která se už letos představí také v Monte Carlu, ale na České Cirkusové umění jako celek a to je moc dobře. Za náš web posíláme velkou gratulaci.
 

Cirkus Berousek končí v Praze a míří do Francie        13. října 2013

Český národní cirkus originál Berousek dnes odpoledne odehrál svoje poslední letošní představení v Praze Stodůlkách, skončilo tak více jak dscn8122.jpgměsíční hostování v našem hlavním městě -fotografie z Prahy najdete v našem fotoalbu 2013. Cirkus má ve svém programu hned několik špičkových vystoupení. Jeho největší chloubou ale vždy byla drezůra medvědů. Do povědomí českých diváků se jejich medvědi navždy vepsali především díky účinkování ve filmu Šest medvědů s Cibulkou režiséra Oldřicha Lipského z roku 1972. Rodina s medvědy už hostovala po celém světě, na konci osmdesátých let například pod šapitó největšího cirkusu Ringling Bross  and Barnum Barlay v USA. Z poslední doby můžeme jmenovat například výrazné úspěchy v Rumunsku, Holandsku nebo prestižní angažmá pod Německým šapitó. V  loňském roce se v kulisách cirkusu natáčel také Francouzský seriál Cirque Borelli. A právě ve Francii se cirkus Originál Berousek představí se svými medvědy letos v zimě. Prvním angažmá bude velké šapitó mezinárodního cirkusového festivalu v Lile, který tam začal už včera večer. Na přelomu roku by mělo následovat velké hostování v Paříži na prestižním festivalu Cirque de Massy, kde se cirkus představí i s velkou drezůrou exotických zvířat.                  

 

Cirkus Humberto hostuje v Praze          11. října 2013

Jak už se pomalu stává tradicí, cirkus Humberto, na podzim představuje svůj program Pražským divákům. A tak už včera odehrál svoji premiéru na dscn8138.jpgProseku, u stanice metra Střížkov. A jak se v letošní sezóně stalo taky koloritem, i v Praze už dávno před samotnou premiérou, budili velkou pozornost především tři Indičtí sloni, kteří se promenádovali před šapitó přímo mezi paneláky, naproti moderní budově stanici metra. Exkluzivní video slonů Německé rodiny Renz, z Prahy, najdete zde.  Ve více jak dvouhodinovém programu toho je ale mnohem víc. Kromě slonů se tak diváci mohou těšit například na smečku lvů, medvědy, nebo zebry. A nechybí ani artistická a žonglérská vystoupení, nebo klauni. Cirkus na Proseku hostuje až do 24. listopadu. V Praze můžete ale stále navštívit i další cirkusové podniky. Do 24. listopadu se můžete podívat také na cirkus Praga Kopecký v Krči. Do 3. listopadu můžete vidět mezinárodní cirkusovou show Cirkus Cirkus Clasic v Libuši. Na Hagiboru hostuje Italský cirkus Medrano a to až do 20. října a poslední víkend má před sebou Český národní cirkus Originál Berousek v městské části Stodůlky. Fotografie od všech cirkusů, kteří v Praze hostují, vám na našem webu přineseme ještě do konce října.   

  Další stránka ►