Jdi na obsah Jdi na menu
 


B mužstvo mužů bylo z jarních bojů odhlášeno !!!

30. 3. 2014

Vážení přátelé,

v úterý 25. Března 2014 bylo vedení TJ Čechie Zastávka nuceno učinit jedno z nejsložitějších a nejsmutnějších rozhodnutí, kterým je zrušení B mužstva pro jarní část soutěže III. třídy.

Situace v našem béčku byla složitá od prvních utkání soutěže, možná již před jejím zahájením, kdy bezprostředně před jejím začátkem skončil u béčka jeho trenér.

Díky obětavosti hráčů B mužstva se podařilo podzimní část dohrát nakonec jen s jedním neodehraným utkáním, ačkoliv ve více utkáních jsme nehráli ani s jedenácti fotbalisty.

Očekávání, že se v průběhu zimní přestávky začnou hráči těšit na fotbal, se bohužel nenaplnilo. Na trénincích i při diskusích o budoucnosti B mužstva se scházel v podstatě stále stejný počet hráčů, jež však na sestavení jedenáctky s perspektivou odehrání 12 utkání nestačil. Nikdo se nemůže divit tomu, že zejména hráči, kteří mají za sebou mnoho let fotbalové kariéry, zvažují, zda mají své jméno, zdraví a volný čas obětovat v případě, že se již v případě béčka nikdo neptá na to, kdo bude hrát na jakém postu, ale dotazy směřují jen k tomu, kolik „nás“ vlastně bude.

Jsem osobně přesvědčen, že se jedná o rozhodnutí nutné, ale přesto doufám, že pouze krátkodobé. Pevně věřím tomu, že ono zdravé jádro na fotbal nezanevře, uplatní svou chuť na fotbal v rámci A mužstva a při přátelských utkáních, která bychom chtěli v uvolněných termínech sehrát. Jsem i nadále optimista v tom, že se nám již pro další ročník fotbalových soutěží dát dohromady mužstvo, kde bude dostatečný počet hráčů, kteří mají fotbal rádi, mají zájem spolu hrát i se bavit a dělat radost sobě i nám, jejich fanouškům.

Uvítal bych, kdyby se při čtení těchto řádků někdo rozhodl pomoci. Myslím si, že nabízíme našim fotbalistům velice solidní zázemí jak při trénincích, tak při zápasech. Je škoda toho nevyužít.

Petr Pospíšil, předseda TJ Čechie Zastávka