Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak vzniká obraz?

 

tvoreni.jpg

"Mistře, jaké je Vaše tajemství malby?
Salvador Dalí odpovídá:
"Tajemství malby spočívá v tom, že jich existuje 99, jedno z těch devětadevadesáti je naučit se perspektivu, další je naučit se míchat barvy, naučit se kreslit, vystihnout kompozici a desítky dalších.... ale to vůbec nepomůže, jestli z těch devětadevadestáti druhů malby není ten poslední způsob - tajemství malby. Když nevede ruku člověka anděl."

 

NÁPADY
Hlavní esencí tvorby jsou nápady... jsou chvíle, kdy ke mě příjdou vize několika obrazů naráz, pak se je snažím zachytit co nejdříve skicou. Také často začnu kreslit obličej, postavu na čistou čtvrtku papíru a jakoby se mi postupně odkrýval obraz na papíře :) Největší inspirací je pro mě příroda, procházky lesem, šumění stromů a vůně spadaného listí....

 

modra.jpg

TVORBA
Pak už stačí vzít do ruky pastelku a tvořit...  převádět své sny do reality. Ráda maluji ženy, které se jakoby prolínají s krajinou, jsou součástí přírody. Baví mě hrát si s barvami, liniemi a malovat drobné detaily, jako jsou květiny, zurčící voda a také dlouhé vlnité vlasy.

 

Jeden obraz A2 mi trvá i dva týdny, záleží na tom, kolik mám času ke kreslení. Obvykle mám rozmalovaný jen jeden obraz, kterému se věnuji. Spotřeba pastelek se odvíjí toho, jak se rozmaluju :) Někdy tvořím mnoho vrstev a také často používám bílou pastelku, která sjednocuje barvy.

 

ČAROMALOVÁNÍ

Pro mě je čaromalování o tom, že každý obraz vypráví spoustu příběhů a zachycuje kouzlo okamžiku. Stejně jako indiáni věřím, že příroda je živá a každý strom, kámen, potok má svou duši. Stejně tak se snažím, aby každý obraz měl v sobě esenci z přírody a určité tajemství.

 

Líbí se mi, že každý vidí v malbách něco jiného. Je to jako zrcadlo, na to co myslíme, to vidíme a vnímáme v obrazech....

Nezáleží na technice kterou malíř maluje.
Nezáleží na tom, jak velký je to obraz a kolik času mu věnujeme.

Malování stejně jako tanec je o nadšení, vášni a dobrém pocitu :)

 

svice_mensi.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Simple Ways to Downgrade Blood Pressure

Adecydiurtut, 8. 10. 2018 7:16

Poids est comment calleux votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque culture votre moelle bat, il pompe le sang par vos arteres a la prendre facilement de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/achat-cialis-en-ligne-belgique/

Mastery of Blood Pressure Readings

ABumeabehabs, 29. 7. 2018 16:01

Poids est comment dur votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque culture votre coeur bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la reste de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-ginseng/

sdělení

Pavla Mahdalová, 31. 5. 2017 8:42

Dobrý den, na zámku Linhartovy jsem viděla Vaše obrazy a moc se mi líbily, bylo to pohlazení po duši. Přeji hodně inspirace a mnoho krásných obrázků. Mahdalová