Jdi na obsah Jdi na menu
 


9_2011 Kokořínský Důl

6. 6. 2011

Krásné ráno vytahuje Mášu, moji maličkost a L.gps na vyjížďku již v devět a tak bez zbytečného zdržování razíme přes Brniště na Mimoň. Pak zastavujeme na svačinku ve Starých Splavech u Doks. Odkládáme přebytečné svršky a posunujeme se vyhlídkovou rychlostí přes vesničku Okna. V okolí Brusné nás trošku matou uzavřené silničky, na chvilku přebírám vedení a nakonec se mi daří trefit se do Ráje ke Kokořínskému Dolu. Projíždíme údolíčkem opravdu výletní rychostí, pouze trošku litujeme, že  se ještě nestačilo rozvinout do plné krásy množství poupat leknínů plynoucích po vodních hladinách. Míjíme odbočku na hrad Kokořín a pokračujeme údolím stále ve směru na Mělník. Šikovný naháněč, lovící projíždějící turisty  přímo na silnici před hospůdkou, nás přece jen zlákal k osvěžení a tak jsme si doplnili ztracenou energii lehkým obědem.

Pokračujeme v klidném tempu k Mělníku, kde se stáčíme na Štětí. To tedy nebyl ten nejlepší nápad, neboť horký vzduch prosycený pasmrady z papíren se dal asi krájet. Zvýšeným tempem prcháme k Hošťce a před Vruticemi se stáčíme na Drahobuz a Dubou. Odtud opět přes Doksy do V. Hamrů na zmrzku, teda fronta veliká, ale výběr stojí za to čekání. Nad námi se to nějak začíná mračit, tak startujeme k domovu. Jenže mraky zůstaly za námi takře si neodpustíme ještě kávovou zastávku ve Lvové.

Je okolo čtvrté odpoledne a při pohledu na tachometry jsme překvapeni, natočili jsme cca 250 kilásků a ještě jsme se při tom krásně kochali.

 

Náhledy fotografií ze složky 9_2011 Kokořínsko