Jdi na obsah Jdi na menu
 


4_2011 A do Jablonného

16. 5. 2011

To to zas začíná!!!

Ady k naší pumpě nedorazila, popojeli jsme tedy k chrastavské a k našemu údivu, ani Máša nikde. Způsobně čekáme. Po chvíli opatrně esemeskou sonduji, kde že to máme být. Okamžitě přišla odpověď, neslouží baterka, tudíž nejedu. Hm, to je blbý...  Vzápětí ale volá Máša "jsem u krámu dole, nějak jsme to popletli".  Fajn, tak jedem za Tebou. (Akorát to neštymovalo s tou baterkou, až mi konečně dostřelilo, že esemeska byla od Ady. Jó bez brejlí - no to je teda křížovka).

U krámu Láďa ostřížím pohledem ihned zaregistroval nové plexi Mášiny přilby. Suše podotknul  "Jo prima... a víš, že by to šlo i bez tý fólie?" a odloupl ji.  Máša se smíchem zajásala  "...a vida už ten svět není tak rozmázlej, já tušila, že je něco špatně". Naše řehtající se trojka vyrazila k Jablonnému. Tam jsme zaparkovali radši na náměstí,  protože před Bazilikou bude nával, který nemáme rádi.  Pro změnu zas Máša jen tak mezi řečí ohodnotila můj stav po výměně svršků, "hm... tak takhle asi ne, koukám, taky to dnes nemáš lehký" (no co, to jen vesta byla obráceně) a tak se zase řehtáme.

Motomše byla opravdu pěkná a doplněná o varhanní koncert. Kafe jsme také stihli a tak razíme dál směrem na Splavy. Pak přes Bělou pod Bezdězem na Mnichovo Hradiště.  Odtud jsme si  vybrali směr Březina. Hezká projížďka přes malé vesničky, nebo jen kolem nich. A tak konečně došlo i na našeho LáďuGps. Další vesnička ho zaujala natolik, že se s ní snažil opravdu seznámit. Jak je vidět, městský člověk si najde kruháč za každou cenu. Sice jsme s ním v duchu nesouhlasili, ale vůdce je vůdce, tak jsme ho poslušně obě následovaly. Tím jsme si ověřili, že vesnice se jmenuje správně... KRUHY.

kruhy.jpg

Po zdárném absolvování vesnického kruhového objezdu, jsme konečně našly i správný směr na Březinu.

 

                        ...a pak přes Sychrov našli cestu i k domovu. 

Tak nevím, byl to den blbec, nebo to byl výlet tří bláznů. ...No a co,  když lidi berou své  blbosti s humorem - svět je veselejší a krásnější.

 

Náhledy fotografií ze složky 4_2011_ Jablonné