Jdi na obsah Jdi na menu
 


8/ 2008 Beskydy

Rekapitulace z Beskyd: 1.-3.8. 2008

Účastníci: Bóďa + Láďa, Jirka +Jana, Pepa

Tak dle plánu odjezd v pátek v  9.00 hod. z AGIPU – bohužel bez Ady a Feldy. Máše to také nevyšlo - snad příště. Takže jako podle knihy „bylo nás pět“.

Cesta tří strojů probíhala celkem normálně, až na nekonečnou brzdu kamionů. Je vedro, jen jsme dohnali jednu malou přeháňku a díky silnému bočnímu větru jsme si ujasnili nový termín tzv. „ROVNĚ DO ZATÁČKY“, od této chvíle používáno hojně.

V závěru trošku jízda neplánovanou „zkratkou“. Značené objížďky totiž nezklamaly a spolehlivě se vyhnuly místu, odkud jsme měli odbočit na Ostravici, zachránila to mapa u Jirky v kufru. Tož po devíti hodinách v sedlech konečně v cíli, honem vypakovat a večeře. Pak opět oživlí na odlehčených strojích hurá do vesnice a na závěr dne krásná projížďka zatáčkami okolo vodní nádrže směr Staré Hamry – no prostě kvalitka.

V sobotu jsme vyrazili okolo stejné vody na Pustevny a odtud pěšmo na Radhošť. Cestou nás zastihl telefon od Radi, že na třetí k nám do Ostravice přifrčí dvě hondy od Opavy. Tak jsme ještě dali rychlý oběd a mažeme zpět. Kluci s Janou do vsi doplnit zásoby a já s Láďou na ubikaci, kde Radi s doprovodem již vyhlížela. Bohužel pohled na oblohu trošku rušil radost ze setkání. Uchýlili jsme se pod střechu na kafe. A z oblohy začala vytrvale proudit voda. Naši mládež to ulovilo při zpáteční cestě ze vsi, takže byli zralí do ždímačky. Kamarády se nám (ani vodě) nepodařilo zlomit na nocleh. Srdnatě vyrazili na mokrou jízdu domů k Opavě – zpětnou kontrolou ověřeno, že všichni doma a vana s rumem to jistí (ovšem dávkování neupřesněno).

Ve zbytku večera Jirka skládal puzzle typu blinkr a bodoval vteřiňákem z KPZ (pro neznalé „krabička poslední záchrany“). Jejich dva stroje se totiž pod společnou váhou plachty a vody rozhodly opřít o nedalekou leč tvrdou zeď.

V nedělním ránu jsme se po snídani nasměrovali k muzeím Tatry Kopřivnice a Vagonky ve Studénce, kde je největší atrakcí funkční, asi šestimetrový model železnice. Královským obědem jsme se rozloučili s Novým Jičínem a po 15.00 hod. se Jana, Jirka a Pepa vydali směr Rožnov na prodloužený pobyt a my bohužel směr Liberec. Babča Yamaha 535 šlapala spolehlivě a tak nás v osm večer vítali šťastní hafani. Udrncané pozadí srovnala horká vana (bez rumu) a můžeme plánovat další jízdy…

 

 

Obrazek

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky BESKYDY

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář