Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sazka olympijský víceboj

Sazka olympijský víceboj

Naše škola se již řadu let účastní aktivně projektu Sazka olympijský víceboj. Žáci 1. stupně plní v průběhu školního roku olympijský diplom, jehož výstupem je certifikát o fyzické zdatnosti žáka. Žáci 2. stupně plní 10 disciplín odznaku zdatnosti. Jedná se o postupovou soutěž jednotlivců a týmů.

Letošní ročník vrcholí a i naše škola se zúčastnila okresního finále ve víceboji. Po loňském druhém místě v týmech a výborných individuálních výsledcích (Ondřej Růžička si vybojoval účast v republikovém finále) byla motivace žáků obrovská. Každý jel bojovat jako lev s touhou po vítězství.

Okresní finále se skládá z těchto disciplín:
- trojskok z místa
- hod medicinbalem vzad
- kliky (2 minuty)
- švihadlo – (2 minuty - střídání 4 stylů po 30 sekundách)
- dribling mezi dvěma metami (2 minuty)

Velmi dobře si vedli ve svých kategoriích Marie Schořová, Vanesa Kubínová, Lucie Tománková, Libor Navrátilík a Ondřej Holoubek. Z důvodu velké konkurence zatím na medaili nedosáhli. To se ale podařilo jiným. 1. místo mezi hochy ročníku 2011 a postup do krajského finále získal David Entler, 2. místo v ročníku 2010 Ondřej Růžička, 3. místo ve stejném ročníku Martin Michalský, 2. místo mezi dívkami ročníku 2009 Barbora Hořavová. 

2. místo a postup do krajského finále získal tým ve složení Barbora Hořavová, Marie Kolesnáčová, Erika Kratochvílová, Zuzana Růžičková, Martin Michalský, Ondřej Růžička, Patrik Slabý a Matyáš Vild. Za výborné výsledky v jednotlivých disciplínách získal náš tým 19951 bodů. Před námi s 20169 byl tým Vyškov Purkyňova, za sebou jsme nechali Rousínov (18946) a dalších 6 škol.

Všem soutěžícím gratulujeme ke skvělým výsledkům a přejeme hodně úspěchů v krajském kole víceboj, které se uskuteční 23. 5. 2023 na stadionu Moravská Slavia Brno.  

                                                                                                       Regina Kokešová

 

Náhledy fotografií ze složky Sazka olympijský víceboj