Jdi na obsah Jdi na menu
 


Horobraní

Školní prázdninová soutěž 1. 7.—31. 8. 2023

HOROBRANÍ

Zapojte se do školní prázdninové soutěže! Za každý vrchol, který o prázdninách zdoláte, získáte počet bodů odpovídající nadmořské výšce vrcholu. V září sečteme body a třída, která získá nejvíce bodů pojede na výlet. 

Zdolané vrcholy lze zaznamenávat dvěma způsoby, přičemž první způsob je preferovaný. 

1. Pomocí aplikace Horobraní. Je zdarma ke stažení v Google Play i App Store. Je nutná registrace, kde uvádíte e-mail (pro potvrzení registrace), přezdívku, heslo a stát, ve kterém budete vrcholy sbírat*. Instalace je jednoduchá a intuitivní (podrobný návod zde).  To samé platí pro aplikaci. 

2. Pokud z nějakého důvodu nelze používat mobilní telefon, lze zaznamenávat zdolané vrcholy na papír. Je nutné uvést datum, nadmořskou výšku vrcholu a jeho název (pokud vrchol nenese žádné pojmenování, uveďte alespoň nejbližší obec). Na papíře bude i jméno žáka a vše prosím čitelně, velmi to usnadní vyhodnocování. Na začátku nového školního roku rodiče odešlou vyfocený papír na e-mail nbursikova@zskrenovice.cz

* Je možné sbírat vrcholy i mimo ČR. Po přihlášení do aplikace zvolíte v Nastavení záložku Databáze hor, kde může stáhnout mapové podklady i jiných států.