Jdi na obsah Jdi na menu
 


Školní výlet - Jeseníky, Karlov pod Pradědem

Každý rok v červnu bývá zvykem jet na školní výlet. Letos se žáci 7., 8., a 9. třídy vypravili na čtyřdenní pobyt do Jeseníků. Cestou do Karlova pod Pradědem jsme si prohlédli expozici času ve Šternberku a navštívili Rešovské vodopády. Po ubytování jsme sbírali síly do druhého dne. 

V úterý jsme se vydali na celodenní túru po údolí Bílé Opavy. Překonávali jsme různé žebříky, lávky a kameny a kochali se nádhernou krajinou s protékajícími vodopády. Došli jsme až na Ovčárnu, kde nás po výšlapu odměnil pohled na Praděd – nejvyšší horu Hrubého Jeseníku. Odpoledne jsme si ještě zpříjemnili vycházkou po Karlově Studánce, kde jsme si užívali atmosféru lázeňského městečka a krásné počasí.

Čtvrteční den jsme strávili v blízkosti chaty Zátiší, kde jsme byli ubytovaní. Program výletu nám zpestřila volnočasová agentura Way to live, která si pro nás připravila tzv. rolovou hru s názvem Leviathan 4001. Na krátkou chvíli jsme se přenesli mezi tým posádky vesmírné lodi NASA. Zvládali jsme různé krizové situace, učili jsme se mezi sebou komunikovat a řešili jsme všelijaké úkoly, tak jako bychom byli na opravdové vesmírné lodi. Při průletu vesmírem se někteří z nás potkali i s mimozemskou civilizací… Důležité ale je, že všichni nakonec bezpečně přistáli na Zemi.  Večer jsme si ještě stihli opéct špekáčky a společně si zazpívali u táboráku.

V pátek nás trochu překvapil ranní déšť, ale ten už nám při odjezdu pobyt zkazit nemohl. Cestou domů jsme si ještě udělali zastávku na vodní elektrárně Dlouhé Stráně. Zhlédli jsme výukové video, podívali jsme se 300 metrů pod zem a nakonec vyjeli klikatou dlouhou cestou až k horní nádrži. Oblačné počasí nám trochu bránilo ve výhledu na panoramata Jeseníků, ale to už před námi byla vidina návratu domů. Uteklo to jako voda, až na nějaké puchýře se nikomu nic nestalo a už se všichni těšíme na další školní výlet.

 

                                                                                                                                                                 Mgr. Tereza Vonderková

 

Náhledy fotografií ze složky Karlov