Jdi na obsah Jdi na menu

 

  

Poslední aktualizace 29.06.2016

Chovatelský tým Feritte Bugsy Vás vítá na obyčejných stránkách věnovaných neobyčejnému plemeni. 

29.02.2016
Upřímně, naprostá většina chovatelů nejrůznějších plemen psů ví (a nebo alespoň tuší), že se v chovech objevuje řada genetických chorob. Někteří z nevědomosti, někteří bohužel záměrně, tento fakt ignorují a chovají na zvířatech, která jsou geneticky silně zatížená a pro chov vlastně nevhodná. Některá zvířata dokonce ani nemají správné rodokmeny, natož jakýkoliv dokument, který by dokládal jejich vhodnost do chovu. Dnes víme o stovkách geneticky podmíněných chorob a rovněž víme, co způsobují (slepotu, neurologické choroby, pohybovou invaliditu). Dnes rovněž ale známe na dvě stovky plemen psů. Díky vědcům rovněž známe mnoho přesných genových mutací, které u daných plemen vedou k těžkým genetickým postižením. Žádné z vědeckých pracovišť, které poskytuje chovatelům data, však nedokáže vyšetřit všechna plemena a v nich desítky až stovky jedinců, aby dokázali či vyvrátili spojitost mutace s chorobou u daného plemene. Naprosto žalostně se to týká plemen vzácných, jako například italský chrtík. Musím proto upravit chybný pohled diskutérky, že pouze literárně uváděná spojitost je jediná možná. Literární data jsou bohužel velice děravá a pro vzácná plemena údaje téměř zcela chybí. Doporučila bych proto spíše větší edukaci v genetice, než sediskutérka pustí do "zasvěcených" komentářů na sociálních sítích.
Moje maličkost a Hollie, Hannach, Gloria.
img_5277.jpg
 
Novinky a informace o chrtících získáte z klubových stránek plemene zde.
Novinky o coursingu zde, novinky o dostizích chrtů zde, kalendář chrtích akcí zdepřihlášky na výstavy chrtíků zde, řády a směrnice k chrtím akcím zde. Přihlášky na tréninky v Greyhound Park Motol zde. Svoje štěňátko žijící v České republice neprodleně přeregistrujte v národním registru zde a také Vás prosím o registraci do unikátní světové databáze chovných chrtíků zdeMezinárodní dostihový a coursingový řád FCI platný od 01.01.2017 zde. Náš stručný návod na držení štěňátka plemene italský chrtík zde.
Za úspěchy naších odchovů jsme velice vděční jejich majitelům. Na fotografii Desiré Feritte Bugsy na prestižní německé výstavě čekající v řadě na posouzení ve své třídě. 
desire-feritte-bugsy-excellent-1--bob-and-bis-from-65-igs.jpgVšichni doufají ve prvenství svého chrtíka. První místo vybojoval pan Ibeler s naší holčičkou. Desiré (Sisi x Leos) obdržela tituly CAC, BOB a BIS 1 (na výstavě bylo posouzeno 65 italských chrtíků). Jsme šťastní, gratuluji majiteli.
desire-feritte-bugsy-excellent-1--bob--bis-from-65-igs.jpg
Chrtíky milujeme a věnujeme jim veškerý svůj čas, ale výchova dítěte je prioritní. Pokud máte zájem o konzultaci se mnou, kontaktujte mne v časovém rozmezí 8-20h. Dál koupeme, čteme knížky a hajáme s naším malým synkem. 

29.06.2016 Trénink v Greyhound Park Motol. Trénink si užily Gisele, Gloria, Hollie a Chantia. První trénink na této dráze zvládnul velmi dobře i Furiosso Feritte Bugsy. Milý personál a nádherné prostředí. Děkuji za možnost tréninku na této profesionální dráze a těším se na další tréninky.

 

27.06.2016 Dnes byly Hollie a Hannach vyšetřeny panem doktorem specialistou na pately s výsledkem 0/0.

 

27.06.2016 Dnes byly Hollie a Hannach vyšetřeny u pana doktora opthalmologa s výsledkem Prostý na dědičné a vrozené oční vady. Mám radost ze svého zdravého chovu, který přísně udržuji, letos už máme ve svém malém a bezvýznamném chovu PÁTOU zdravotně čistou generaci.

 

26.06.2016 Pravidelné nedělní tréninky agility s Gisele a Glorii a tréninky obedience s Hollie a Bertrandem. Příjemné počasí po horkých dnech nás povzbudilo.

 

 

24.06.2016 Soukromý trénink v horkém počasí byl pro nás, starší generaci, trošku náročnější, ale pejsci byli šťastní a užili si ho. Kromě Gisele a Glorie, které měly po vyšetření opthalmogem rozšířené zornice a zůstaly doma, trénovaly opět všechny naše feny a Bertrando.

 

Dostihová dráha Lednice.

Yvet Feritte Bugsy - 1.místo Gratuluji majitelce, paní Pličkové.

 

24.06.2016 Druhý samostatný trénink pro mladé fenečky Kacer, Klaudie a Lexi, které jsou u nás v karanténě před plánovaným odjezdem do Anglie. Šťastná štěňátka, věřím, že budou šťastná i doma, kde na ně netrpělivě čekají.

 

Sisi 8 týdnů po porodu je ve skvělé kondici. "M" miminka již mají své milující domovy. Jsem velmi vděčná osudu za milé majitele VŠECH naších štěńátek a děkuji za péči a lásku, kterou jim dávají.

 

23.06.2016 Dnešní vyšetření očí na dědičné a vrozené vady mají Gisele a Gloria v pořádku. Vyšetřoval je specialista na tyto vady pan doktor Gbelec. Certifikaty budou k vidění na jejich odkazech. Jiný výsledek jsem nečekala, obě feny mají DNA vyšetření negativní na veškeré oční vady jak vrozené tak dědičné z akreditované laboratoře Vemodia.cz. Výsledky DNA jsou jedinečné, nemusí se provádět každoročně, genetika je neměnná, ale to zajisté víte. Všichni mojí chovní jedinci mají genetické vyšetření očí v pořádku po čtyři generace. Mám velkou radost. 

 

18.06.2016 Mistrovství Evropy v coursingu, Slovensko.

Ivet Feritte Bugsy - 1.místo v prvním kole.

Gratuluji majitelce paní Pličkové.

Další úspěchy naších odchovů a jejich potomků vložím co nejdříve. Péče, výchova a trénink tří štěňat, která jsou u nás v karanténě před odjezdem do Anglie mě časově vyčerpává.

 

18.06.2016 Soukromý trénink pro Lolly, Táńu, Sisi, Umbru, Haraldu, Merylu, Glorii, Gisele, Hollie, Hannach, Chantii, Caissu, Jesiku, Kashu, Kacer, Klaudii, Lexi, Bertranda. Uf náročný, ale krásný trénink jsme si patřičně, jako vždy, všichni užili.

 

18.06.2016 Holly Di Brando Piccolo dnes oslavila své 14. narozeniny. Buď s námi ještě dlouho Hollásko naše. Na fotografiích zleva Holly, její dcera Lolly, její vnučka Umbra a její pravnučka Lexi. 

 

18.06.2016 Bellinka ve svém novém domově prospívá výborně, jeji nový kamarád dnes oslavil 13. narozeniny, stejně jako naše Holly (to nemůže být náhoda, ale osud...), přejeme Ti všechno nejlepší Xenofenásku a zůstaň po boku svému pánovi a Bellince co nejdéle.

 

16.06.2016 Nové fotografie vrhu M ve věku 7,5 týdne.

 

15.06.2016 Po tréninku na profesinální dráze jsem byli správně zahřátí na náš soukromý trénink, který si užily všechny naše fenky, včetně Sisi, která je 7 týdnů po porodu. Bertrando nás mile překvapil, poprvé měl silnou fixaci na návnadu a při doběhu se do ní i zakousnul. 

 

15.06.2016 Trénink na dostihové dráze Greyhound Park Motol. Skvělý zážitek na který jsem čekala řadu let, již od vzniku Greyhound Parku na Praskačce. Je to pro mě velká čest trénovat na této profesionální dráze. Děkuji majitelům a pořadelům za tuto možnost. Trénovaly Cissa, Gisele, Gloria, Hollie měly skvělé časy a personál byl velmi nadšený z kontaktních povah naších feneček. Chantia běžela z ruky cizího člověka a to je velká zatěžkávající zkouška pro chrtíka.

 

12.06.2016 Soukromý trénink pro všechny naše feny a Bertranda. Veteránka Lolly, dva dny po svých devátých narozeninách, konkuruje mladým fenkám ve vytrvalosti. Radost pohledět na šťastnou smečku tří generací v pohybu. Jsem spokojená chovatelka.

 

11.06.2016 Dostihová dráha Mladá Boleslav. CACT, Bodovací dostih.

Caissa Feritte Bugsy - 2. místo 

Gisele Feritte Bugsy - 1. místo v dostihu mladých 

Gloria Feritte Bugsy - 2. místo v dostihu mladých.

Všechny měly krásné časy, Gisele dokonce  pod 30 vteřin, jde o mistrovské časy. Mám z našich mladých nadějí velkou radost. První místo obsadil potomek naší Yvet Feritte Bugsy, pro mě opět velká čest. Gratuluji paní majitelce i paní chovatelce velmi rychlého Arista Camino Bianca. 

 

 

10.06.2016 Nové fotografie vrhu M ve věku 6,5 týdne.

 

10.06.2016 Lolly dnes oslavila své 9. narozeniny. Všechno nejlepší holčičko naše. Slavnostní hostinu v podobě syrových kuřecích pařátků ocenila celá naše smečka.

 

09.06.2016 Aktualizovaný odkaz - Nabídka štěňat.

vrh-m2016-vek-5-tydnu--43-.jpg

09.06.2016 Gloria a Gisele mají včerejší vyšetření patell od pana doktora specialisty v pořádku s výsledkem 0/0 bez nálezu, stejně jako jejich maminka Lolly Feritte Bugsy a tatínek Calibro Acameo IG. Mám velkou radost.

 

08.06.2016 Doplněn odkaz a fotografie štěňátek M v jejich fotogalerii. K zadání černá fenka bez vady s předpoklady k výstavám, sportu a do chovu. Jen do nejlepších podmínek, zodpovědným lidem.

vrh-m2016-vek-5-tydnu--26-.jpg

07.06.2016 Dnes byla panem veterinářem odebrána periférní krev naších štěňat Kashe a Jesice v rámci programu preventivního chovatelství (Intelligent Breeding) pro analýzu DNA a DNA identifikaci v akreditované laboratoři Vemodia, která spolupracuje s ČMKU v rámci genetického profilování zvířat.

 

Od léta roku 2015 mají všichni chovní chrtíci v mém vlastnictví tato vyšetření - Genetecky podmíněná onemocnění / STR - Alportův syndrom - X vázaný, Deficience adheze leukocytů, Eliptocytóza, Hemofilie A - deficience faktoru VII, Hemofilie B - deficience faktoru IX, Maligní hypertermie, Neuronální ceroidní lipofuscinóza - ryp 8, progresivní retinální atrofie - X vázaná, Progresivní retinální atrofie - degenerace tyčinek a čípků sítnice, Kongenitální noční slepota, Alopecie, Amelogenesis imperfecta, Osteogenesis imperfecta, STR analýza (genetické ID) - 38 markerů dle doporučení ISAG.

 

06.06.2016 Večeře v podobě syrových kachních běháků se naším italským chrtíkům moc zamlovala. Nové fotografie ve fotogalerii BARFování.

 

05.06.2016 Chtěla bych v krátkosti opět poděkovat naší Lolly Feritte Bugsy, jak jsem činila již na začátku letošního roku. Lolly děkuji Ti, že tě máme, jsi naše rokordmanka v počtu porozených štěňat. Jsi jedinečná fena, ve skvělé fyzické kondici. Jsi důkazem naší skvělé péče o chovné jedince. Jsi matkou 31 zdravých a krásných potomků, na klubové výstavě jsi porazila krásné veterány z řady fen i psů a obdržela jsi titul Nejkrásnější Vererán fena 2016 a Nejkrásnější veterán roku 2016 v silné konkurenci! Naše vynikající péče se odráží i ve kvalitě štěňat druhé generace. Sebekriticky mohu konstatovat, jsem spokojená chovatelka. 

 

05.06.2016 Trénink obedience a agility s Hannach a Chantii. Hannach perfektně reagovala na povely a spolupracovala, Chania je podstatně méně bázlivá než před nástupem do tréninkové školy. Děkuji instruktorům za rady a zkušenosti, kterých není nikdy dost.

 

05.06.2016 Soukromý trénink pro všechny naše feny a Bertranda. Krásný, bezproblémový, ranní trénink mi rozproudil krev pro celodenní výcvikovou neděli, kterou jsem měla před sebou...

 

04.06.2016 Hannach Feritte Bugsy a Bertrando Astra Bravissimo splnili bonitaci mladých. Oba jsou plnochrupí, ocásky mají bez zálomku, o kohoutkové výšce 33 cm a 34 cm, ve věku necelého roku. Mám velkou radost.

 

 

04.06.2016 Klubová výstava Klubu chovatelů italských chrtíků. Posuzoval pan rozhodčí   z Itálie.

Hannach Feritte Bugsy - Výborná 2

Lolly Feritte Bugsy - Výborná 1, Nejlepší veterán fena, Nejlepší veterán 2016

Holly Di Branco Piccolo - Výborná 1, Nejlepší Metuzalém 2016

Bertrando Astra Bravissimo - Výborný

Caissa Feritte Bugsy - Výborná 3

Ambra Feritte Bugsy - Výborná

Zenia Feritte Bugsy - Výborná

Gold Feritte Bugsy - Výborný

Koketa Feritte Bugsy - Výborná

Isis Ionel Bugsy - Velmi Nadějná

Damian Feritte Bugsy - Výborný 

Leos Feritte Bugsy - Výborný 1, CAC, Nejlepší pes

Nejkrásnější představitel plemene BOB - dcera Kokety Feritte Bugsy

Nejkrásnější představitel plemene BOS - syn Lionella Feritte Bugsy

Nejkrásnější mladá fenka CAJC a BOJ - dcera Kokety Feritte Bugsy

Nejkrásnější mladý pes CAJC - syn Lionella Feritte Bugsy

Nejkrásnější veterán BOV - Lolly Feritte Bugsy, věk 9 let

Nejkrásnější Metuzalém BOM - Holly Di Branco Piccolo, věk 14 let

Nejkrásnější dorost fenky - dcera Sáry Feritte Bugsy

 

Nejkrásnější pes - Leos Feritte Bugsy

Vynikající bilance našeho malého a bezvýznamného chovu. Mám velkou radost.

 

31.05.2016 Rodokmeny naších štěňátek J, K a L již máme doma z plemenné knihy ČMKU a odesílám je doporučeně na adresy majitelů uvedené v kupních smlouvách.

 

 

30.05.2016 Nové fotografie z našeho BARFování. Prý "ten BARF" není pro chrtíky moc dobrý... No nevím, jak bych to naším italáčkům vysvětlila... Fotografie mluví za všechno :-).

 

 

29.05.2016 Trénink obedience a agility s Bertrandem a Hollie, oba se moc snažili. Seběvědomý Bertrando nemá problém se žádným pejskem, velkým nebo malým. Hollie byla na začátku tréninku malinko rozpačitá, ale i tak si vedla velmi dobře, má klidnou a vyrovnanou povahu, povely chápe rychle a je snaživá, jen skákat přes vyšší překážky se Hollie moc nechce, kladinu a áčko, přestože jsou vysoké zvládá pěkně.

 

29.05.2016 Dostihová školička na dostihovém závodišti v Kolíně.

Ambra Feritte Bugsy má za sebou druhé školení. Předvedla velký talent pro dostihový sport, já věřím, že se brzy potkáme na oficiálním dostihu. Děkuji majitelce za aktvity, které s naší Ambrou a Egerinkou navštěvuje.

 

28.05.2016 Mezinárodní výstava psů Litoměřice, posuzoval velmi pečlivý a přísný rozhodčí z Itálie, pan Bruno Nodalli. Všichni odchovanci z naší chovatelské stanice obdrželi známku Výborná, pro mě je to velká čest a radost, děkuji jejich majitelům za účast na výstavě.

Hannach Feritte Bugsy - Výborná 1, CAJC, BOJ - Nejkrásnější mladá fenka + nejkrásnější mladý představitel plemene.

Zenia Feritte Bugsy - Výborná 1, CAC, Res. CACIB. Dnes splnila podmínky pro udělení titulu Český šampion krásy. Gratuluji majiteli, panu MUDr. Filippovovi.

Ambra Feritte Bugsy - Výborná 3

Táňa Feritte Bugsy - Výborná 4

Bertrando Astra Bravissimo - Velmi dobrá 2.

Bertrando ve věku 9 měsíců má kohoutkovou výšku 33,5 cm, je plnochrupý má milou, sebevědomou povahu, nádhernou srst. Mám z něho velkou radost, bude přínosem do mého chovu. Bohužel jeho pubertální nátura mu velí nosit ocásek vesele a na výstavách se toto posuzuje jako nedostatek. Budeme muset více trénovat chůzi, v postoji je plně standardní.

 

26.05.2016 Kaprice dnes odjel ke své nové rodině. O prázdninách bude v Praze, od září společníkem své milující paní majitelce ve Vídni. Na fotografii se svojí novou kamarádkou. Těším se na nové zprávy a fotografie.

 

26.05.2016 Soukromý trénink pro Táňu, Hollie, Hannach, Chantii, Glorii, Gisele, Caissu a Umbru.

 

Příjemný trénink nám zkazil Bertrando, který se rozhodl inkognito prozkoumat okolní lesík a louku. Nikomu bych nepřála nejistotu a pocit zmaru, který má majitel při ledání ztraceného kamaráda. Naštěstí všechno dobře dopadlo a ze svého výletu si náš brouček přinesl pouze přisáté klíště na varlátku a průjem. Doma na přivítanou dostal dezinfekční koupel, odčervení, odblešení, preventivní karanténu a trojitou porci Barfu, kterou zbaštil za pár vteřin.

 

Zajímavý rozhovor s panem Václavem Holochem o chrtících a jeho nové aktivitě, běhání dostihů chrtů podle váhových kategorií nikoli výškových kategorií, pro chrtíky mnohem bezpečnější. Těšíme se. 

 

22.05.2016 Pozdní nedělní odpoledne a večer jsem měla čest přivítat budoucího majitele naší Bellinky. Dárky v podobě pamlsků, plyšových hraček a měkkých dek velmi potěšily nejenom naše miminka. Fontánka na vodičku pro italáčky zaujala mě. Děkujeme moc! Náročný nedělní maraton věnovaný chrtíkům a skvělým lidem kolem nich končí, usínám s dobrým pocitem.

 

22.05.2016 Trénink odedience a agility Bertranda a Chantie. Bertrando ráno netrénoval proto si obedience a agility užíval více než Chantia. Výborně spolupracoval a reagoval na povely. Áčko, kladina a překážky byly pro něj legrace. Chantia je jemné povahy, mírně bojujeme s bázlivostí vůči velkým plemenům, ale nyní jsme na dobré cestě k nápravě.

 

22.05.2016 Soukromý trénink pro Taňu, Hollie, Hannach, Gisele, Glorii, Chantii, Umbru, Caissu. Krásný jarní den, sluníčko nás brzy ráno pošimralo na nos, už v 9 h. jsme odjížděli na trénink. Po včerejších licencích a dostihu jsem očekávala od Glorie, Gisele a Caissy menší zájem o návnadu, ale opak byl pravdou. Mám z mládeže velkou radost. 

nas-trenink-22.5.2016--3-.jpg 

21.05.2016 Dostihová dráha Mladá Boleslav. Mezinárodní dostih.

Caissa Feritte Bugsy - Res. CACIL, 2 místo.

Mám velkou radost z naší princezny. Ve svém druhém dostihu si zlepšla čas, jako pískle (nejsou jí ještě dva roky), držela krok se zkušenými závodníky (psy). Musím pochválit všechny chrtíky a jejich zodpovědné majitele, kteří se zůčastnili tohoto dostihu, běhy italských chrtíků byly čisté bez napadání nebo otáčení hlavy na soupeře.

caissa-res.-cacil-21.5.2016--515-.jpg

Umbra Feritte Bugsy, 9 týdnů po porodu, byla při přejímce pochválena panem veterinářem za skvělou kondici. První rozběh dokončila, bohužel ve finálovém rozběhu, pár metrů před cílovou čárou uhnula z oválu a hledala mě mezi přihlížejícími, škoda ... Nevadí, jsi moc šikovná, maminko naše... Běžela čistě, bez otáčení a napadání.

 

21.05.2016  Dostihová dráha Mladá Boleslav. Mezinárodní dostih.

Gisele a Gloria splnily licenční sólo běhy ve věku 12 měsíců. Mám velkou radost a těším se na další závod, kterého se budou účastnit již ve třídě mladý. Běžely čistě, s velkým zájmem o návnadu, Gisele si cestou poštěkávala.

 

18.5.2016 Dnes odjel ke své nové milující rodině Lord. Těšíme se na tebe ve školičce pro štěňátka a přejeme celé tvé rodině hodně štěstí na výstavách a ve sportu.

 

17.05.2016 Belladona byla dnes na veterinární klinice vykastována, zároveň jí team zkušených veterinářů vyčistil zoubky od zubního kamene. Lolly byly odstraněny tři nezhoubné nádory na mléčné žláze a také odstraněn zubní kámen a vytržena jedna stolička. Obě prospívají po zákroku velmi dobře. Lolly druhý den po zákroku běhá jako čiperka, naše babička a porodní rekordmanka má temperament na rozdávání.

 

16.05.2016 Dnes byla na veterinární klinice vyšetřena dopplerovou metodou srdíčka Glorie a Gisele. Obě jsou v pořádku, bez nálezu, jako jejch maminka Lollly, tatínek Calibro a prarodič z naší strany (Holly).

 

16.05.2016 Soukromý trénink pro Lolly, Táňu, Gisele, Glorii, Caissu, Chantii, Hannach, Hollie, Umbru. Krásné slunečné tréninkové odpoledne, po delší době natahoval pomocí čtyřkolky návnadu náš malý pomocník Borísek. Umbra 9 týdnů po porodu ztratila na výbušnosti, ale běhání jí stále baví, kůži nespustí z očí a vesele si poštěkává.

 

15.05.2016 Obedience s Hannach. Dnes byla Hannach pochválena zkušenou a přísnou paní instruktorkou. Děkuji ji za podporu a skvělý přístup k chrtíkům.

 

14.05.2016 Hero Feritte Bugsy - Mistr Čech 2016. Gratuluji majitelce paní Musilové.

 

14.05.2016 Dostihová dráha Kolín. Kolínský zajíc 2016.

Caissa Feritte Bugsy - 1.místo feny. Na finálovém startu byli čtyři zkušení chrtíci, 3 psi a 1 fena. Caissa si od začátku vedla velmi dobře, doběhla do cíle jako čtvrtá, ale jelikož běžela jedna fenka, tak jsme první. Mám radost z Caissy čistého stylu běhu.

 

14.05.2016 Gisele a Gloria si na svoje první narozeniny odběhly dva společné licenční běhy. Běžely se spáring patrterem bez ohlížení, návnadu pronásldovaly bok po boku. Ukázkový čistý běh. Gloria byla malinko rychlejsí než Gisele.

 

11.05.2016 Školička pro štěňátka. Dnes pro Glorii, Gisele, Chantii a Boríska.

 

10.05.2016 Lilith naposledy se sourozenci. Měj se krásně princezničko u své nové milující rodiny. Těšíme se na zprávy o tobě.

vrh-l-8-tydnu.jpg

10.05.2016 Do svého nového domova odjel černý Kardinál. Těšíme se na zprávy od jeho nové maminky. K zadání plavý Kaprice na fotografii.

vrh-k-2016-vek-8-tydnu--164-.jpg

10.05.2016 Tragická nehoda ukončila život naší Olympie (Holly Di Branco Piccolo x Umberto des Princes de Kazan). Úpřimnou soustrast majitelům. V loňském roce za záhadných okolností v Německu ztratila Odeta, která už nebyla nalezena. Nikdy na vás nezapomeneme.

olympie-a-odeta-3-tydny-007.jpg

10.05.2016 Čipování, tetování, očkování, vystavení mezinárodních pasů pro štěňátka K a L na veterinární klinice od zkušeného pana doktora. Prosím nové majitele naších odchovů, štěňátko neprodleně přeregistrujte do databáze registrů čipů pod svým kontaktem.

vrh-k-2016-vek-8-tydnu--137-.jpg

10.05.2016 Miminka M a jejich maminka prospívají výborně. Štěňátka rostou a kulatí se před očima, jsou již 2x odčervena společně s maminkou.

vrh-m2016-vek-15-dni--17-.jpg

08.05.2016 Trénink obedience s Chantií. Pod vedením zkušeného personálu na cvičišti, které pravidelně navštěvujeme bude Chantia dobře připravená na výstavní kariéru. Malinkou Jesiku paní majitelka cvičiště přidala do kroužku mrňat pro štěněčí socializaci. No, chrtíci mají prostě skvělou péči, všude kam přijdou :-). Moc děkujeme...

 

08.05.2016 Pravidelný agility maraton. Dnes s Hannach, Bertrandem a Bellinkou, která je 9 týdnů po porodu. Hannach a Bertrando se mnou výborně spolupracovali a byli velmi rychlí.

 

07.05.2016 Soukromý trénink pro Lolly, Táňu, Caisu, Hannach, Hollie, Chantii, Bertranda, běžela i Umbra, která je 8 týdnů po porodu a 9ti týdenní Jesika. Krásný slunečný den, rozkvetlá louka, společnost šťastných pejsků, co víc si přát. Původně jsme byli hlášení na dostihy s Caissou v Mladé Boleslavi, ale při představě, že v tak krásný jarní den budeme trénovat jen jednoho pejska a ostatní budou doma smutní, jsme neodjeli. Jesika cupitala za návnadou, byla štěňátkovsky roztomilá, dospěláci se šťastně usmívali do objektivu, pro nás nezapomenutelné okamžiky. 

 

01.05.2016 CACIB Praha.

Hannach Feritte Bugsy - Výborná 1, CACJ, BOJ, Nejkrásnější mladá fenka výstavy, Nejkrásnější mladý výstavy

Chantia Feritte Bugsy - Velmi nadějná 1, Nejkrásnější dorost výstavy

Leos Feritte Bugsy - Výborný 1, CAC, Res. CACIB

Ambra Feritte Bugsy - Výborná

Damian Feritte Bugsy - Výborný

Zenia Feritte Bugsy - Výborná

Gratuluji majitelům a děkuji za krásnou prezentaci a skvělou péči o naše odchovy.

 

30.04.2016 Soukromý trénink pro Hannach, Hollie, Chantii, Glorii a Bena. Na fotografii Hollie aportující střapec.

nas-trenink-30.4.jpg

30.04.2016 Nové fotografie štěňátek L ve věku 6 týdnů. Zleva Lexi, Lord, Lilith.

vrh-l-6-tydnu--140--kopie.jpg

30.04.2016 Nové fotografie štěňátek J ve věku 7,5 týdne. José dnes odjíždí ke své nové milující paničce. Těšíme se na novinky a přejeme Vám hodně štěstí.

vrh-j-7-5-tydne--39-.jpg

30.04.2016 Nové fotografie štěňátek K ve věku 7 týdnů. Zleva Kasha, Kaprice, Kardinal, Klaudie, Kacer.

vrh-k-7-tydnu--1-.jpg

29.04.2016 Zveme zájemce z řad majitelů naších štěňátek na soukromý trénink, který se bude konat zítra od 13 h. v Praze. Bližší informace telefonicky. Těšíme se na Vás. Na fotografii Chantia - žluté tričko a Gisele - modré tričko při dnešním tréninku.

nas-trenink-029.4.jpg

29.04.2016 Mám velkou radost. Oznamuji narození nového vrhu, tentokrát pod písmenem M. Dne 25.04.2016 porodila Sisi Feritte Bugsy čtyři krásná, drobná štěňátka. Dvě fenečky a dva pejsky. Otec štěňat je Talata Shanen. Miminka i maminka jsou v pořádku. Nabízíme štěňátka k zadání do zodpovědných a laskavých rukou. Bližší informace telefonicky. vrh-m-2016-hned-po-narozeni--23-.jpg

29.04.2016 Soukromý trénik pro Lolly, Táňu, Caissu, Hollie, Hannach, Glorii, Gisele, Chantii, Bertranda. Pěkně jsme se vydováděli, slunečné počasí nám přálo. Na fotgrafii Gloria - žluté tričko, Hollie - černé tričko, Hannach - bílé tričko.

nas-trenink-29.4.jpg

29.04.2016 První trénink štěňátek. Mimi José a Jesika ve věku 7,5 týdne ihned reagovala na střapeček. Radost pohledět. Na fotografii Jesika.

nas-trenink-29.4.2016--926-.jpg

26.4.2016 Nové fotografie štěňátek J ve věku 7 týdnů. Včera byla mimi na veterinární klinice tetována, čipována, očkována a dostala svůj mezinárodní pas. K zadání je pejsek José z tohoto vrhu. José má submisivní povahu, je temperamentní a velmi dobře reaguje na návnadu. S velkou chutí pronásleduje všechno co mu uniká. Dostihové vlohy po otci Aldechi Lionello se nezapřou. Předpoklad standardní výšky a skvělého zdraví.

vrh-j-7-tydnu--11-.jpg

24.04.2016 Nové fotografie štěňátek K ve věku 6 týdnů. Na fotografii Kaprice a Kasha.

vrh-k-6-tydnu--59-.jpg

24.04.2016 Nové fotografie štěňátek L ve věku 5 týdnů a štěňátek J ve věku 6 týdnů. 

vrh-j-k-l-20.4.2016---23-.jpg

24.04.2016 Dostihová dráha Kolín.

caissa-licence-24.4.2016--211-.jpg

Caissa Feritte Bugsy - Zvládne dostihy? Můj výraz mluví za vše... Caissa dnes splnila první sólo licenční běh a druhý společný licenční běh. Běžela opět čistě a spolehlivě. Mám radost. Příprava na naších soukromých tréninzích se odrazila ve výsledku. Děkuji panu Holochovi za tréninkový box pro chrty, který nám vyrobil na zakázku. Také děkuji spáring partnerům.caissa-licence-24.4.2016--469-.jpg

24.04.2016 Coursing, HU. Yvet Feritte Bugsy - 1.místo. Na fotografii Yvet s dcerou Abracadabra Camino Bianca, která obhájila 2. místo. Gratuluji majitelce a chovatelce paní Pličkové. 

yvet-feritte-bugsy-cacl-coursing.jpg

20.04.2016 Pravidelná školička pro štěňátka. Dnes byla na tréninku pouze Chantia a našla si novou kamarádku...

chantia-skolicka-20.4.2016.jpg

19.04.2016 Kompletní DNA zdravotní testy posledních přírůstků v naší chovatelské stanici máme doma. V současné době mají všichni naší chovní chrtíci identifikaci DNA a kompletní DNA zdravotní testy. Svůj chovatelský sen jsem si splnila. Děkuji akreditované laboratoři Vemodia.

 

17.04.2016 CACIL Coursing Krutěnice, CZ. Yvet Feritte Bugsy - 3. místo. Na fotografii Yvet a její dcera Abracadabra Camino Bianca, která se umístila na 6. pozici. Gratuluji majitelce a chovatelce paní Pličkové.

yvet-feritte-bugsy-17.4.-2016-krutenice-coursing.jpg

17.04.2016 Trénink odedience s Hollie. První lekce Hollie proběhla rozpačitě. Hollie čekala, kdy se bude běhat za návnadou nebo v dálce v polích vyhlížela zajíce. Při přeskoku vysoké překážky, v závěru tréninkové lekce, do ní narazila čumáčkem. V rychlosti jsme zvládly kladinu a áčko a zavčasu, ještě za jemného mrholení, odjely domů.

cvicak-17.4.2016-hollie--130-.jpg

17.04.2016 Trénink agility s Hannach, Bertrandem, Chantií a bandogem Benem. Hannach byla dnes velmi šikovná. Překážky se mnou obíhala bez vodítka, nenechala se rušit okolím. Byla rychlá a spolupracovala.

agility-17.4.2016-hannach-chantia-bertrando-ben--463-.jpg

16.04.2016 Fotografie štěňátek J ve věku 6 týdnů, K ve věku 5 týdnů a L ve věku 4 týdny, poprvé venku na terásce.

16.4.2016-vrh-j-6-tydnu--vrh-k-5-tydnu--vrh-l-4-tydny--10-.jpg

15.04.2016 Soukromý trénink pro Caissu, Chantii, Táňu, Lolly, Hollie, Hannach, Gisele, Glorii a Bena. Jemné mrholení nám v proběhnutí nebrání. Na fotografii dole je Gisele. 

soukromy-trenink-15.4.2016--206-.jpg

13.04.2016 Soukromý trénink pro Caissu, Chantii, Táňu, Lolly, Hollie, Hannach, Gisele, Glorii, Bertranda a Bena. Synův molos Ben, chrtíky poněkud vyvádí z konceptu, ale i rušivé momenty patří k tréninku... Les, louka, slunečné paprsky a chrti jsou naše pravidelná dávka příjemného osvěžení.

 

12.04.2016 Weron Feritte Bugsy obdržel šampionát Swe+Fin+No= Scandinavian (Nordisk) IcCh titul. Jsem tak potěšena! Gratuluji majitelce, paní Nilson a děkuji ji za skvělou péčí o Werona a Wailu, poslední potomky Holly Di Brando Piccolo, přímé dcery nejúspěšnější feny italského chrtíka v historii Čech a Slovenska, která je dvojnásobnou držitelkou titulu Šampion Šampionů Vhilomeny el Saghir.

weron-feritte-bugsy-norsky-coursingovy-sampion.jpg

10.04.2016 Charmin Feritte Bugsy na dostihovém tréninku v Německu. Za krásné fotografie děkuji majitelce slečně Dominice. Charminka byla moc šikovná, mám z ní velkou radost.

charmin-10.4.2016.jpg

10.04.2016 Obedience s Hannach. První lekce rozmazlené princezničky proběhla naprosto v pořádku, k mojí velké radosti.

cvicak-hannach-10.4.2016--3-.jpg

10.04.2016 Pravidelný nedělní maraton agility, tentokrát s Glorií, Gisele a Caissou.

10.4.2016-agility-caissa--gloria--gisele.jpg

09.04.2016 Dostihová dráha pro chrty Kolín, CZ.

Caissa Feritte Bugsy splnila svůj první licenční společný běh. V tento den se konalo měření kohoutkové výšky pro italské chrtíky a vipety, kde byla Caissa také změřena. Na fotografii Caissička ze soukromého tréninku.

soukromy-trenink-15.4.2016--67-.jpg

 

07.04.2016 Školička pro štěňátka. Tentokrát se účastnila Chantia, Bertrando, Gisele a Isis Ionel s majitelkou.

skolicka-7.4.2016-isis--bertrando--chantia--gisele.jpg

06.04.2016 Genetické profilování zvířat v labolatoři veterinární molekulární diagnostiky. Dnes byla odebrána krev Chantii a Bertrandovi pro vyšetření v programu preventivního chovatelství - Intelligent Breeding v akreditované labolatoři Vemodia.

chantia-feritte-bugsy-dna-testy-vemodia.jpg

 

bertrando-astra-bravissimo-dna-testy-vemodia.jpg

 

vemodia.jpg

Yvet Feritte Bugsy - Coursingový vítěz 2015 KCHCH. Gratuluji majitelce, paní Pličkové za obětavou péči o naší holčičku, maminku dvou krásných a úspěšných vrhů.

yvet-feritte-bugsy-coursingovy-klubovy-sampion-kchch-2015.jpg

Hero Feritte Bugsy - Coursingový šampion KCHCH. Gratuluji majitelce, paní Musilové.

coursingovy-sampion-kchch.jpg

Mám velkou radost z Herouška a posílám velké poděkování a hold jeho paní majitelce. Hero Feritte Bugsy - Coursingový klubový šampion KCHCH 2015.

coursingovy-klubovy-sampion-kchch-2015.jpg

02.04.2016 CACIB Chemnitz, DE. Posuzoval pan 

Ambra Feritte Bugsy - Výborná 1, VDH, Res. CAC, Res. CACIB. Gratuluji majitelce, paní Vaněčkové.ambra-feritte-bugsy.jpg

03.04.2016 Nitra Winner Show, SK. Posuzovala paní Iveta Vojteková, SK. Koketa Feritte Bugsy - Výborná 1, CAC, Res. CACIB, tímto splnila podmínky k udělení titulu Grand Šampion Slovenska. Gratuluji majitelce, paní Jandové.

koketa-feritte-bugsy-cac--res-cacib--grand-sampion-sk.jpg

02.04.2016 CACIB Nitra, SK. Posuoval pan V. Vojtek, SK.

Na fotografii maminka s dcerou - Táňa a Hannach.

cacib-nitra--12-.jpg

Hannach Feritte Bugsy - Výborná 1, CAJC

Táňa Feritte Bugsy - Výborná 3

Za fotografii ze závěrečných soutěží děkuji paní Mizerové.

cacib-nitra-2.4.2016-hannach-cajc.jpg

Zveme majitele naších štěňátek na soukromý trénink, který předběžně plánujeme v úterý 19.04. od 14 h. v Praze. Informace telefonicky.

 

Veselé Velikonoce přejeme všem majitelům naších štěńátek. Hollie už si svého králíčka vykoledovala :-).

nas-trenink-27.3.2016--79-.jpg

27.03.2016  Soukromý trénink pro Lolly, Hollie, Caissu, Chantii, Sisi, Gisele, Glorii, Hannach, Bertranda a bandoga Bena. První jarní sluníčko nás příjemně zahřálo.

nas-trenink-27.3.2016--32-.jpg

27.03.2016 Velikonoční agility s Táňou, Glorií a Hollie. Můj tradiční nedělní maraton :-).

agility-27.3.2016-tana-gloria-hollie--139-.jpg

Lolly přinesla do boxu králičí kůži, kterou ulovila a čeká tam na střapec. Děkujeme panu Holochovi za perfektně navržený a vyrobený tréninkový box, který využijí všichni naší pejsci, nutně nemusí být závodníci... Je vhodný pro všechny věkové katagorie, příjemná zábava pro chrtíky a jejich majitele, zlepšení kondice chovných jedinců a skvělá socializace pro štěňata. Samozřejmě za předpokladu, že vlastníte naviják nebo leteckou gumu (info pan Holoch). 

nas-trenink-25.3.2015--147-.jpg

25.03.2016 Soukroný trénink pro Lolly, Caissu, Hollie, Giselu, Glorii, Chantii, Sisi a Bertranda. Lolly za tři měsíce oslaví své deváté narozeniny ve skvělé formě. 

nas-trenink-25.3.2015--84-.jpg

23.03.2016 Miminka posledních vrhů J, K, a L mají už svá jména. Štěňátkům každých 14 dní stříháme nakrátko drápky, zkracují se jim nervová zakončení a jejich majitelé nemívají se stříháním drápků větší problémy. Doporučuji štříhat drápky italáčkům pravidelně v tomto intervalu i v dospělosti. Na fotografii Jesika, která čerstvě otevřela očíčka.

vrh-j-2016-stary-17-dni--27-.jpg

20.03.2016 Základní výcvik poslušnosti (obedience) s Táňou. Poslední, desátou lekci, máme za sebou. Táňa zvládá povely vstaň, sedni, lehni, čekej, čekej s odložením. Perfektně skáče přes překážky a miluje agility. Jsem s naší vedoucí smečky naprosto spokojená. Výcviku se účastnil i náš starší syn s bandogem.

italian-sighthounds-tana.jpg

20.03.2016 Agility s Gisele, Hollie a Chantií. Parádní trénink i pro mě, celou hodinu jsem se nezastavila. Trénovat tři chrtíky v jedné hodinové lekci je zkouška fyzičky pro paní ve středních letech... po krátkém hodinovém odpočinku následuje tříhodinový cvičák s Táňou. Mám velkou radost z pejsků, ale musím uznat i ze sebe... a děkuji své rodině za velkou pomoc a podporu, bez které bych chov a tak náročnou péči o chrtíky nezvládala.

agility-3x.jpg

 

19.03.2016 Vrh L - Lux Loral Marcello Magnifico x Umbra Feritte Bugsy. Mám velkou radost z našeho, letos třetího a posledního, zahraničního krytí. Umbra, i přes svoji křehkou postavu - výška 33 cm, porodila bez problémů svůj druhý vrh. Maminka a štěňátka jsou v pořádku. A hurááá, můžeme začít zase, a bez stresu, trénovat naší smečku. Za pauzičkou stojí tři naše dlouho plánované, a moje vysněné krytí... Splnila jsem si další ze svých chovatelských snů. K zadání do laskavých rukou nabízíme modrého pejska.

vrh-l-2016-hned-po-narozeni--23-.jpg

14.03.2016 Vrh K - Aldechi LionelloBelladona Feritte Bugsy. Bellinka pro nás připravila milé překvapení, po delší době se v naší chovatelské stanici narodila černá štěňátka. Krásný vyrovnaný vrh, drobá mimča i maminka jsou v pořádku. Máme velkou radost. K zadání nabízíme dva pejsky (černého s bílým znakem a isabell s černou maskou) a dvě fenečky (černou bez znaků a isabell s černou maskou).

vrh-k-2016-hned-po-narozeni--51-.jpg

08.03.2016 Vrh J - Aldechi LionelloMeryla Feritte Bugsy. Maminka a štěňátka jsou v pořádku. Máme velkou radost. Velká čest pro mě, možnost spolupracovat s výraznou osobností v chovu italských chrtíků, panem MVDr. Angelo Anselmi, majitelem krycího psa. Pan Angelo je dlouholetý významný chovatel italských chrtíků, jeho odchovy patří mezi nejúspěšnější ve světové a evropské třídě dostihového a coursingového sportu řadu let. V loňském roce opět potvrdil svoje prvenství na Mistrovství světa i Evropy. Splnila jsem si další ze svých chovatelských snů...K zadání nabízíme pejska barvy isabell s černou maskou.

vrh-j-2016--3-dny--15-.jpg

08.03.2016 Všechno nejlepší k MDŽ. Dárek od nás je praktický. Sada coursingových kladek - profesionální práce nad rámec zájmového chovu, děkujeme výrobci panu Holochovi!

 

 

05.03.2016 Soukromý trénink pro Táňu, Caissu, Hollie, Chantiu, Lolly, Bertranda, Glorinku, Gisele. Na fotografii Táňa.

soukromy-trenink-5.3.2016--35-.jpg

Seniorka Lolly excelovala svojí výbušností. Je zdravá, krásná a veselá. Máme z ní velkou radost.

soukromy-trenink-5.3.2016--16-.jpg

I Sisi se nám v nejlepším věku podařilo rozběhat, spolehlivě reaguje na střapec, který následuje až do cíle.

soukromy-trenink-5.3.2016--36-.jpg

Prababička Holly po vyšetření dopplerovou metodou od svého pana doktora dostala nové léky na srdíčko. Ve věku necelých 14 let prospívá výborně. Přejeme si, buď s námi dlouho! Na historické fotografii Holly ve věku 3 roky.

holly-di-branco-piccolo-001--8-.jpg

05.03.2016 Kosma, Corabell a Yentl (dcera Ceysseho). Děkuji své milé přítelkyni Gině za aktuální fotografie naších potomků a posílám pozdrav do Německa.

italsky-chrtik-kosma--yentl-corabell.jpg

Senioři v adopci Leon a Liliana prospívají výborně. Mám velkou radost a děkuji majitelům za vynikající péči a fotografie.

italsky-chrtik-leon-a-liliana.jpg

28.02.2016 Trénink agility s Hollie, Hannach, Gisele. Jsme zase o krok šikovnější. Na fotografii moje maličkost a Gisele.

agility-28.2.2016-hollie-hannach-gisele-ben--467-.jpg

Synův pejsek dobrým přístupem, správným tréninkem a kvalitní stravou sílí před očima.nas-trenink-25.2.2016--78-.jpg

25.02.2016 Soukromý trénink jsme si příjemně užili. Běžela Táňa, Gisele, Gloria, Chantia, Hannach, Hollie, Lolly, Bertrando a naše nová posila bandog Ben (foto nahoře). Na fotografii usměvavá Táňa s dcerou Hollie. Fotografie z tréninku  k vidění zde.

nas-trenink-25.2.2016--44-.jpg

21.02.2016 Pravidelný cvičák s Táňou. Děkuji profesionálnímu personálu za mnoho rad a trpělivost. Táňa pod jejích vedením předvádí (na chrtíka) perfektní výkony.

cvicak-tana-21.2.2016--2-.jpg

21.02.2016 Trénink agility s Hollie, Hannach a Gisele. Na momentce jsme ve výskoku, kdy Gisele naznačuje svůj budoucí potenciál.

agility-21.2.2016-gisele-hollie-hannach--436-.jpg

Starší syn se ujal týraného bandoga, italáčci mají nového vůdce smečky a štěňátka čeká vynikající socializace. agility-21.2.2016-gisele-hollie-hannach--8-.jpg

20.02.2016 Zenia Feritte Bugsy (Aldo Pustynny Wiatr x Kosma Feritte Bugsy) získala titul Šampion Klubu chovatelů italských chrtíků. Gratuluji  majiteli panu MUDr. Filippovovi.

zenia.jpg

Gratuluji všem majitelům a chrtíčkům, kteří se účastnili prestižní soutěže Top italský chrtík 2015.

top-italsky-chrtik-2015.jpg

20.02.2016 Bertrando Astra Bravissimo je dneškem plnochrupý. Na fotografii se svým páníčkem na schůzi Klubu chovatelů italských chrtíků. Schůze se nesla v přátelském duchu, děkujeme klubovému výboru za perfektně připravený program a milé pohoštění. Ráda bych také poděkovala majitelům naších štěňátek, kteří se na klubovou schůzi dostavili.

 

19.02.2016 Bahno sem, bahno tam, já si stejně zaběhám... Dnešní trénink se nesl ve znamení marastu, ale naším italáčkům v zápalu lovu bahno zjevně nevadilo... Doma následně proběhlo velké koupání divoké zvěře. Podívejte se na fotografie z tréninku na kterém nás navštívil Igor-Gorg se svým majitelem. Děkujeme panu Pavlíčkovi za milou účast a těšíme se na příště. Na fotografii Caissa v červeném a Igor v modrém tričku. Igor si na začátečníka vedl velmi dobře, mám z něho velkou radost.

nas-trenink-19.2.2016--93-.jpg

18.02.2016 Srdečně zveme všechny majitele naších štěňátek na schůzi Klubu chovatelů italských chrtíků, která se bude konat tuto sobotu v Praze. Bližší informace na stránkách KCHICH. My budeme přítomni a těšíme se na Vás.

klub.jpg

16.02.2016 Zveme majitele naších štěňátek na soukromý coursingový trénink, který se bude konat v pátek 19.02.2016 od 14 h. v Praze. Bližší informace telefonicky. Těšíme se na Vás.

nas-trenink-19.12.2015--69-.jpg 

16.02.2016 Večerní školička pro štěňátka, které se účastnila Chantia, Gloria a Hollie. Adrenalínová akce pro chrtíky...

skolicka.jpg

Evita Feritte Bugsy se svoji majitelkou na tréninku agility. Evita je velmi šikovná při agility i výcviku poslušnosti. Má za sebou i mnoho vítězství krásy ve třídě mladých. V součastnosti je Junior šampionkou krásy České republiky a Slovenska. Mám z ní velkou radost. Děkuji paní majitelce za všechny aktivity, které s fenkou zvládá. Musím dodat, Evitku si u nás nechala "vyrobit na zakázku". Je pro mě velká čest spolupracovat s chovateli chrtíků, kteří mají jemnocit pro chov tohoto plemene. Foto slečna Ečerová.

evita-feritte-bugsy-cvicak.jpg

14.02.2016 Valentýnský cvičák se všestrannou Táňou. Táňa si na chrtíka vede velmi dobře. Zvládá povely sedni, lehni, sedni a čekej, lehni s odložením. Spolehlivě přijde na zavolání k noze a ke mně. Fotografie zde.

tana-cvicak-14.2.2016---278-.jpg

14.2.2016 Agility s Táňou. Nepřekonatelná, sebevědomá, krásná a šikovná je naše chrtička. Přeskakovala vysokou překážku jako jediná z malých plemen.

agility-tana-14.2.2016--7-.jpg

Na fotografii níže na kladině, kterou probíhá pokud jí nevedu na vodítku, jako střela...Vice fotografií zde.

agility-tana-14.2.2016--19-.jpg

13.02.2016 Trénink - Chantia, Hollie, Hannach, Umbra, Lolly, Gloria, Gisele, Bertrando, Táňa, Caissa. Na fotografii naše nejmladší a nejstarší fenky v tréninku. Chantia necelých 6 měsíců (červené tričko), výška 32 cm po mamince Meryle  je momentálně nejmenší a nejmladší fenka v tréninku. Lolly 8,5 roku (modré tričko), výška 38 cm po tatínkovi Dogcastle's Unforgetable  je naše největší a nejstarší fenka v tréninku. Ideální spojení pro tréninkový běh (spolehlivý a nezkušený). Fenky běžely distanci 150 metrů. Chrtíky nepřetěžujeme, běhají rádi, jelikož jsou pro sprint stvoření. Nikdy bych jim úmyslně neublížila, žádné mistrovské ambice nemáme, trénujeme pro radost ze života a pro zdraví.

nas-trenink-13.2.2016--189-.jpg

Chantia Feritte Bugsy ve věku 5,5 měsíce je plnochrupá, o výšce 32 cm. Máme velkou radost.

chantia-3-5-mesice--12--kopie.jpg

Večerní školička pro štěňátka s Betrandem a Chantiou. Bertrando si také vyzkoušel poprvé výstup na kladinu, má za sebou svůj první trénink agility.

skolicka-bertrando-chantia.jpg

Návštěva ZOO s italskými chrtíky je skvělou příležitostí k jejich socializaci. Tentokrát s námi byla Chantia a Bertrando

img_5358.jpg

První večerní školička pro štěňátka s Hannach a Glórinkou. Fenky se moc neradovaly, byla zima, foukal studený vítr, tak vysoký počet velkých a chlupatých pejsků pohromadě neviděly. Příště bude lépe...

 

Hero Feritte Bugsy - Coursingový vítěz sprinter 2015. Gratuluji majitelce, paní Musilové. Skvělý úspěch ze kterého mám velkou radost.

hero-feritte-bugsy-vitez-coursing-sprinter-2015.jpg

30.01.2016 Soukromý trénink pro naše fenky. Borísek usnul při tréninku tatínkovi na čtyřkolce... Mnoho fotografií z tohoto dne k vidění zde.nas-trenink-30.1.2016--841-.jpg

Weron a Waila (Holly Di Branco Piccolo x Axel Neel Bugsy) žijící ve Švédsku obdrželi další coursingová vítězství a šampionáty. Mám velkou radost a posílám gratulaci majitelce paní Nilson.

weron-a-waila-ve-svedsku-dostali-dalsi-coursingove-oceneni.jpg

28.01.2016 První běhy z boxu. Děkujeme panu Holochovi za skvělou tréninkovou pomůcku, kterou navrhnul a vyrábí pro milovníky dostihového sportu. Na fotografii níže Hannach vykukující z nového tréninkového dostihového boxu.

nas-trenink-28.1.2016--10-.jpg

07.02.2016 Mezinárodní výstava psů DuoCACIB Brno. Posuzovala paní Soltesz Edith z Rakouska. Evita Feritte Bugsy - Výborná 1, CAJC, BOJ Gratujuji majitelce Ing. Zapletalové.

evita-feritte-bugsy-cajc-boj-7.2.2016.jpg

22.01.2016 Soukromý trénink v bílém... Krásný zážitek v přirodě pro nás i pejsky. Trénovaly všechny fenky a malý Bertrando.

nas-trenink-22.1.2016--138-.jpg

06.02.2016 Mezinárodní výstava psů DuoCACIB Brno. Posuzovala paní Heikkinen-Lehkonen P. z Finska. Leos Feritte Bugsy - Výborný 1, CAC, CACIB. Gratuluji majitelce, paní Harantové.

leos-brno.jpg

24.01.2016 První cvičák v tomto roce na kterém se účastnila moje maličkost a veličenstvo Tánička (jinak naší šikulku nelze nazvat :-))

tana-24.1.2016-cvicak.jpg

06.02.2016 Mezinárodní výstava psů DuoCACIB Brno. Posuzovala paní Heikkinen-Lehkonen P. z Finska.Evita Feritte Bugsy - Výborná 1, CAJC, BOJ Gratujuji majitelce Ing. Zapletalové.

evita-feritte-bugsy-cajc-boj-6.2.2016.jpg

Pozdrav z Norska od Prince (Lolly Feritte Bugsy x Aldo Pustynny Wiatr) a od majitelky slečny Suvcane. Děkujeme moc.prince-norsko.jpg31.01.2016 První trénink agility s Glorií, Gisele a Hannach. Nejšikovnější byla Giselka, na fotografii níže. Další foto k vidění zde.

agiity-31.1.2016-gloria--gisele--hannach--3-.jpg

06.02.2016 Mezinárodní výstava psů DuoCACIB Brno. Posuzovala paní Heikkinen-Lehkonen P. z Finska. Zenia Feritte Bugsy - Výborná 2, Res. CAC, Res. CACIB. Za tyto zvěčněné okamžiky opravdového štěstí stojí žít... Gratuluji majiteli fenky, panu MUDr. Filippovovi.

zenia-brno.jpg

Za nádhernou momentku děkuji slečně Gieblové. 

06.02.2016 Cvičák s Táňou a jako vždy nás čekala silná účast všech plemen psů. Náročný trénink jsme si s Táničkou užily s patřičnou grácii.

tana-cvicak-17.2.jpg

Damián Feritte Bugsy, potomek naší Sisinky a Leoška, vybojoval 1. místo ve Vánoční fotosoutěži Klubu chovatelů italských chrtíků. Gratuluji majitelce slečně Václavíkové.

damian-feritte-bugsy-1.misto-vanocni-soutez.jpg 

Všem majitelům naších štěňátek přeji úspěšný nový rok 2016 a posílám pomyslné pohlazení naším potomkům i prapotomkům. Na fotografii níže je moje maličkost, Borísek, Hollie (růžový overal) a Glorie (modrý overal).

img_5496.jpg
 
 
Všem, kteří si na nás vzpoměli děkuji za krásná vánoční a novoroční přáníčka s nádhernou chrtíkovskou tématikou.
Přikládám foto Univerzy, dcery naší Lollynky. Děkuji za něj majitelce fenky, slečně Doreen z Berlína.

univerza-2015.jpg

Hned na začátku nového roku, bych chtěla poděkovat naší fence Lolly a věnovat jí tyto řádky. Holčičko naše zlatá, budeš navždy zapsaná v kvalitním chovu italských chrtíků. Děkuji Ti Lolly, jsme moc rádi, že Tě máme! Jsi skvělou dcerou jedinečné matky Holly di Branco Piccolo a vnučkou nejúspěšnější fenky v historii České republiky Vhilomeny el Saghir, věřím, že s námi zůstaneš dlouho, stejně jako tvoje maminka!
Lolly Feritte Bugsy - naše rekordmanka!
Na fotografii níže je Lollynka ve věku 8,5 roku ve vynikající kondici. Po kastraci ještě vitálnější a veselejší než před dovržením seniorského věku. Drží rekord v počtu porozených štěňátek v naší chovatelské stanici. Lollynka porodila bez problémů 7 vrhů o počtu 31 štěňat! Lolly má kompletní zdravotní tes