Jdi na obsah Jdi na menu

 

  

 

 
Posední aktualizace 30.12.2017
 
Chovatelský tým Feritte Bugsy Vás vítá na obyčejných stránkách věnovaných neobyčejnému plemeni Italský chrtík.
 
Na fotografii dole je Boris, Jesika, Chantia, Kasha a moje maličkost. Skvělý triumf mojí chovatelské práce roku 2017. Jesika Feritte Bugsy v konkurenci 61. chrtíků, ve věku 15 měsíců, poprvé ve třídě otevřené, získala tituly - Nejkrásnější fena a Nejkrásnější jedinec výstavy. Šlo o jarní prestižní výstavu Klubu chovatelů Italských chrtíků. Je to velká čest a radost pro obyčejného chovatele jako jsem já.
11.6.2017-kchich---256-.jpg
 
Novinky a informace o chrtících získáte z klubových stránek plemene zde.
Novinky o coursingu zde, novinky o dostizích chrtů zde, kalendář chrtích akcí zdepřihlášky na výstavy chrtíků zde, řády a směrnice k chrtím akcím zde. Přihlášky na tréninky v Greyhound Park Motol zde. Svoje štěňátko žijící v České republice neprodleně přeregistrujte v národním registru zde a také Vás prosím o registraci do unikátní světové databáze chovných chrtíků zdeMezinárodní dostihový a coursingový řád FCI platný od 01.01.2017 zde. 
 
Na fotografii dole jsou nevlastní sestry Hollie a Uršula.

nas-soukromy-trenink-23.12--44-.jpg

Do nejlepších podmínek nabízíme k prodeji i starší a vychované chrtíky. Na fotografii dole je moje maličkost a Koketa Feritte Bugsy před odjezdem k nové paní majitelce. Foto rok 2012. 
koketa-6-mesicu.jpg 
Bleskové aktualizace s novými fotografiemi najdete na mém Facebooku Eva Bugsy.
30.12.2017 Všem majitelům mých odchovů přeji úspěšné vykročení do nového roku 2018. Děkuji Vám za skvělou péči o moje dětičky a za Vaší dlouholetou vstřícnost. Na fotografii dole je Gisele a Hannach.
pf-2018.jpg
26.12.2017 Rekapilutace roku 2017.
V tomto roce jsem organizovala 42 soukromých dostihových tréninků. Zúčastnili jsme se18ti dostihů u nás i v zahraničí (na každém dostihu jsme měli hlášených nejméně 5 až 6 chrtíků, to je cca 100 dostihových startů v sezóně 2017), 16ti výstav u nás i v zahraničí (na každé výstavě jsem měla hlášené 3 chrtíky, to je cca 48 handlingů ve výstavní sezóně 2017) a 13ti tréninků obedience a agility (na každém tréninku obedience mám 4 až 6 chrtíků, celkem cca 70 tréninků obedience v roce 2017). Odchovala jsem 7 vrhů o počtu 27 štěňátek (11 pejsků a 16 feneček). Na fotografii dole Borisek, Kasha, Gloria, Chantia, Hollie a Hannach na dostihové dráze v Kolíně.
1--116-.jpg
Děkuji své milované rodině za pomoc, kterou mi denně prokazuje. Péče o dům a zahradu je také časově i fyzicky náročná. Letos se cítím být velmi unavená. Příští rok chci věnovat více času Borískovi. Nechci, aby Boris dělal společníka na cestách mým chrtíkům, chci aby naši chrtíci dělali společnost jemu, což i oni velmi milují. Borísek mi roste před očima a čas, který mu mohu věnovat se mi nikdy nevrátí, každá vteřina jeho dětství se počítá. Na fotografii dole jsme na dostihové dráze Kolín po přejímce cen. Boris, Hollie, Hannach, Gloria, Chantia, Kasha a moje maličkost.
dostihy-1.7.2017-kolin--146-.jpg
Největší radost mám z letošních výsledků z Mistrovstí v dostizích v Alsónémedi, HU (Hollie Feritte Bugsy, věk 26 měsíců - 5. místo a Yvet Feritte Bugsy, věk 8 let! - 6. místo z konkurence 23 fen, celkově se tohoto mistrovského dostihu účastnilo 47 italských chrtíků), Světové výstavy v Lipsku, DE (Lolly, věk 10,5 roku - 4.místo Veteránka z konkurence 7 seniorek, bylo hlášeno 93 fen a 67 psů plemene italský chrtík, výstavy se účastnilo 31000 psů), Klubové výstavy Klubu chovatelů Italských chrtíků, CZ (Jesika, věk 15 měsíců - CAC, Nejkrásnější fena, Nejkrásnější představitel plemene BOB, výstavy se celkově účastnilo 63 chrtíků). Na fotografii dole Boris, Jesika, Chantia, Kasha a moje maličkost.
dsc_0035.jpg
 
24.12.2017 Všem majitelům mých štěňátek přeji klidné prožití Vánoc a vánočních svátků. Foto dole moje předvánoční socializace štěňátek v nákupním centru. Na fotografii dole Yasha, Yadira, Yakima a Yoki. Štěňátka v nových rodinách přivykla režimu okamžitě. Mám velmi kladné ohlasy od nových majitelů na moji práci se štěňaty a jejich socializaci. Štěňata nemají prakticky s ničím problém. Mám velkou radost ze své chovatelské práce a jsem šťastná, když má smysl a rozdává radost dál.
img_0073.jpg
23.12.2017 Soukromý předvánoční trénink pro všechny naše fenky, kromě čerstvě vykastrované Sisi, včetně malé Uršuly. Bertrando se také aktivně připojil. Dnešní trénink byl na blátě, tuto zkutečnost nejvíce ocenil Borísek, možnost pořádně se vyřádit v blátě nikdy nezažil. Chríkům to bylo jedno, pokud jsou v pohybu a mají návnadu, zimu ani bláto neřeší. Všichni jsme byli po dnešním tréninku ublácení jako čuňata, ale bylo to super... Foto dole Borísek s návnadou a Bertrando se svojí dcerou Uršulou. Fotografie k vidění zde.
nas-trenink-23.12.2017-vsechny-feny-a-bertrando--630-.jpg
19.12.2017 Dnes byla na veterinární klinice vykastrovaná Sisi Feritte Bugsy. Sisinka je maminkou čtyřech krásných vrhů, čtrnácti zdravých a krásných štěňátek. Při její kohoutkové výšce 33 cm, je to maximum co jsem jí mohla, jako matce, dopřát. Všechny porody zvládna na jedničku, byla výbornou matkou, nikdy neměla při porodu problém. Se svými psy žiji v těsném kontaktu a dokáži pozorně naslouchat jejich přáním, v zájmu Sisi jsem její chovnou kariéru ukončila. Od  teď bude mít klid od hormonálních změn. Daří se jí výborně. Zajívavý fakt je, že naše fenky se druhý den po kastraci zapojí do každodenních činností smečky, po třetím dnu jsou živější a veselé, jako by se jim ulevilo. Pejsci - samci ve smečce kastraci prožívají mnohem hůře. Kastraci fenek plemene italský chrtík (které nemají být použity v chovu) doporučuji po druhém, max. třetím hárání, jsou uklidněné a chovají se jako správné chrtí dámy. Dřívejší kastraci, například před prvním háráním nebo po prvním hárání nedoporučuji. Dejte svých chrtím holčičkám možnost dospět a chovat se v dospělosti jako distingovaná dáma, tento povahový rys k chrtíkům patří. Foto dole Sisi před svým posledním vrhem X.
sisi-18-dni-pred-porodem--3-.jpg
18.12.2017 Soukromý trénink. Kvůli chladnému počasí jsem rozdělila naše zimní tréninkové hodiny na dvě skupiny, první skupině jsem dala název Šampionky a druhé skupině Veteránky. Dnešní trénink byl svižný, trénovala skupina Šampionky a bylo nám všem fajn. Foto dole Kasha a Hollie. Více fotografií zde.
nas-soukromy-trenink-18.12--101-.jpg
9.12.-10.12.2017 DUO CACIB NITRA, SK.
Lilith Feritte Bugsy - 2 x CAC
Lilith ve velké konkurenci obstála výborně. Gratuluji majitelce paní Dufek a mám velkou radost spolu s ní.
lilith-feritte-bugsy-duo-cacib-nitra-9.-10.12.2017.jpg
07.12.2017 Dnes byl na veterinární klinice vykastrovaný Calibro Acameo IG. Tatínek šesti krásných vrhů, osmnácti zdravých potomků, v mojí chovatelské stanici je otcem dvou chovných fen, Glorie a Gisele, obě jsou úspěšné výstavně a na dostihové dráze dosáhly skvělých výsledků, stejně jako drobná Isis, která je v majetku paní Mgr. Salákové. Calibro je zdravý a milý pejsek, typický představitel plemene. Potomci Calibra dál ponesou jeho výstavní a dostihovou krev. K jeho kastraci jsem přistoupila po zralé úvaze. V současné době jsou v České republice noví nadějní chovní psi, chci umožnit různou krevní variabilitu tohoto plemene. Foto dole Calibro po kastraci.
saly.jpg
02.12.2017 Mezinárodní výstava psů Polsko.
Isisi Ionel Bugsy - Výborná 1, CWC
Gratuluji majitelce Isis, paní Mgr. Salákové, mám velkou radost spolu s ní.
isis-ionel-bugsy.jpeg
27.11.2017 Soukromý trénink pro všechny naše fenky a Bertranda, připojila se poprvé i Uršula, která ve věku 3,5 měsíce reagovala na návnadu s velkým zaujetím, podobně jako její starší polosestra Hannach, v jejím věku. Trénik byl rychlý a svižný, při teplotě vzduchu tři stupně nad nulou, pejsci po běhu ukládám hned do vyhřátého auta, to jsou vymoženosti naších soukromých tréninků... Nejvíce unavená po tréninku jsem byla zase já... Video Hannach a její dokonalý zákus a zájem o návnadu k vidění zde. Mám radost ze své chovatelské práce, kdy je zřejmé, že chrtíci nejsou pouze ustrašení a křehcí pejsci na hraní v polštářích, ale skuteční lovci, jak je Bůh prapůvodně stvořil. Na fotografii dole je Uršula.
nas-trenink-23.12.2017-vsechny-feny-a-bertrando--586-.jpg
18.11.2017 Klubová výstava Klubu chovatelů Italských chrtíků. Praha.
Aldo Pustynny Wiatr - Velmi dobrý
Honey Feritte Bugsy - Výborný
Kasha Feritte Bugsy - Výborná 4
Isis Ionel Bugsy - Výborná 3
Damián Feritte Bugsy - Výborný
Gorg Feritte Bugsy - Výborný 2, Res. CAC
Roy Feritte Bugsy - Velmi nadějný 3
Zenia Feritte Bugsy - Výborná 3
Mám velkou radost z výsledku mých "veteránů" Alda a Honeye (foto dole Honey a já), které jsem na této výstavě prezentovala. Kompletní výsledky jsou k vidění zde.
honey-vyborny-kchich-18.11.2017.jpg
Honey se ve věku 7,5 roku předvedl ve skvělé kondici, naposledy byl na výstavě před 6ti lety. Aldo téměř v seniorském věku, přesně za měsíc mu bude 8 let, se předvedl velmi pěkně i na stole. Oba mají nadhernou srst a skvělou povahu. V neznámém prostředí se rychle aklimatizovali. Honey v kruhu chodil jako ostřílený výstavák, Aldovi po ultrazvukovém čištění zubů u veterináře chybí pár zoubků, co je v jeho věku běžná praxe. Honey je plnochrupý, krásně se předvedl i s handlerkou Katkou, které tímto opět děkuji, mám ze své chovatelské práce velkou radost. Foto dole Honey a paní Katka. Gratuluji majitelům potomků mých odchovů, kteří na této výstavě obdrželi první místa. Mám velkou radost spolu s nimi. Viz. výsledky z výstavy.
honey-kchich-18.11.2017.jpg
12.11.2017 Světová výstava psů. Leipzig, DE.
Výstavy se účastnili všichni významní chovatelé Evropy. Bylo mi velkým potěšením setkat se se spřátelenými chovateli našeho plemene, kteří dosahují výstavní špičku a měla jsem možnost s nimi spolupracovat. Dole na fotografii je Hannach.
hannach-feritte-bugsy-wdh-2017excellent.jpg
Děkuji majitelům mých potomků v jiných chovatelských stanicích za návštěvu u mě a předvedení svých odchovů. Krásný den, který mě posunul zase o kousek dál. Na fotografii dole je Hannach a pan posuzovatel.
hannah-feritte-bugsy-wdh-lipsko.jpg
Hannach Feritte Bugsy - Výborná ve třídě Šampion
Lolly Feritte Bugsy - Výborná 4 ve třídě Veteránky z konkurence sedmi krásných veteránek. Lolly byla jedna z nejstarších.
lolly-3.jpg
Mám velkou radost z Lolly, ve věku 10,5 roku je ve skvělé kondici, krásně osvalená, silná, naprosto zdravá a stále dobře naladěná. Lolly je matkou 30 štěňátek v mé chovatelské stanici, dosáhla rekordní počet štěňátek, které fenka v mém chovu porodila. 
lolly-01.jpg
Lolly je Veterán Šapionka krásy Čech, Nejkrásnější veteránka Klubu Chovatelů Italských chrtíků a 3 x Nejkrásnější Veterán BOV na mezinárodních výstavách, posuzovaných uznávanými rozhodčími u plemene italský chrtík. Mám velkou radost ze své chovatelské práce, kvalitní péče a vynikající strava pro svěřence jsou pro chovatele v profesinálním chovu znatelné a prvořadé.
wds--631-.jpg
04.11.2017 Coursing Alsónémedi, Maďarsko.
Yvet Feritte Bugsy - 1.místo Nejlepší Veterán
2.místo obsadila její drobná a šikovná dcera Abracadabra Camino Bianca, gratuluji šikovným fenečkám a jejich úžasné majitelce a chovatelce, paní Pličkové.
yvet-feritte-bugsy-a-jeji-dcera-abracadabra-camino-bianca.jpg
05.11. Mezinárodní výstava psů, Busto Atsizio, Itálie.
Tamme Feritte Bugsy - Výborná 1, Nejlepší Junior ve třídě Mladých
tamee-feritte-bugsy-1.misto-junior-handling-italie.jpg
Tamme Feritte Bugsy - 1 místo v Junior handlingu se svojí malou paničkou. Gratuluji majitelce Noemi a mám velkou radost ze skvělého prvního úspěchu, v zemi, kde vyhrát v soutěži krásy pro chrtíka je složité z důvodu špičkové konkurence.
tamme-feritte-bugsy-1-misto-junior.jpg
05.11. Mezinárodní výstava psů Praha, Česká republika.
Lillith Feritte Bugsy - Výborná 1, CAC, Res. CACIB
Skvělý výsledek při početné konkurenci nádherných chrtíků ze zahraničí. 
Gratulujii majitelce pani Dufek a mám velkou radost spolu s ní.
lilith-feritte-bugsy-res-cacib-5.11.2017.jpg
31.10.2017 Soukromý trénink pro naše feny a Bertranda. Tréninku se účastnily i naše mamky Meryla a Táňa, obě jsou již ve skvělé kondici. Meryla 7 týdnů po vrhu a Táňa 8 týdnů po vrhu, mám z nich velkou radost. Běhaly jako o žívot, šťastné a veselé, BARF a pravidelný pohyb jsou to nejlepší co jim můžeme dát, vrací se nám to ve štěstí, které je přímo hmatatelné v naších miláčcích. Počasí nám přálo, o tréninku svítilo podzimní sluníčko. Děkuji svému partnerovi za pomoc. Na fotografii dole je Meryla.
nas-trenink-31.10--337-.jpg
28.10.2017 Dostihová dráha Kolín.
Yvet Feritte Bugsy obdržela titul Mistr Kolínkské dráhy 2017. Gratuluji majitelce, paní Ing. Pličkové. Posílám velkou pusinku šikovné a stále krásné veteránce Yvet, která láme rekordy i v seniorském věku. Neuvěřitelné...
yvet-feritte-bugsy-mistr-kolinske-drahy-2017.jpg
25.10.2017 Doplněné údaje o tetování, čipování, čísla pasů pro štěňátka z naších vrhů U a V. Foto dole Ultimate hned po tetování na první procházce se sourozenci v lese. Více fotografií zde.
vrh-u-vek-7-tydnu--25-.jpg
21.10. - 23.10. 2017 Tří denní Mezinárodní výstava psů Komárom, Maďarsko.
Yvet Feritte Bugsy - 3 x Výborná 1, 3 x CAC , 3 x Best Of Veteran
Tímto se stala i držitelkou titulu Hungária Veterán Champion.
Gratuluji majitelce Ing. Pličkové k dalšímu úžasnému úspěchu Yvet. Pořád mě šokujete, jste stále lepší a pořád nejlepší. Gratulace od srdce Ivetko, moc děkuji za skvělou péči o mojí holčičku.
yvet-feritte-bugsy-veteran-champion-of-hungary.jpg
21.10.2017 S velkou radostí oznamuji narození našeho vrhu Y. Děkuji majitelce tatínka naší Caissy, nádherného seniora Ilease Ein Goldkind, za pomoc při výběru jmen pro naše společná štěňátka. Děkuji Ti Gina, jsem moc ráda, že Tě máme. Dole foto maminky Caissy se štěňátky den po porodu.
vrh-y-den-po-narozeni--25-.jpg
21.10.2017 Mistrovství ČR v Coursingu. Final Wind Cup, CACT, Orlov u Příbrami.
Ambra Feritte Bugsy - 2.místo. Res. CACT, Coursingová Vicemistyně ČR 2017
ambra-feritte-bugsy-se-umistila-na-2.-miste..-res.-cact.-vicemistr-cr-2017.jpg
Kaprice Feritte Bugsy - 3. místo Coursingový Mistr ČR 2017
Hero Feritte Bugsy - 4. místo Coursingový Vicemistr ČR 2017
mistr-cr-2017.jpg
Mám velkou radost a opět gratuluji cílevědomé majitelce mladého Kapríska, slečně Primusové, za úžasné výkony, které spolu letos zvládli. Gratuluji paní Vaněčkové, majitelce Ambry a paní Musilové, majitelce Hera. Všechny tři jste moje opory a moc si Vás vážím. Dole na fotografii Kaprice.
kaprice-feritte-bugsy-coursingovy-mistr-cr-2017.jpg
20.10.2017 Naše vrhy UV zdárně prospívají. Štěňátka krásně sílí, jsou odčervována pravidelně každých 14 dní, již papají samostatně granulky, mléčné rýžové kaše pro štěňata z kozího mléka i přestože je maminky kojí. Jsou to naše malé kuličky na setrvačníky, hlavně vrh U jsou po mamince velcí žrouti. Foto dole ve věku 6 týdnů.
vrh-u-16.10--129-.jpg
Štěňata z vrhu V jsou klidnější a rozvážné povahy, výstavní linie tatínka se dominantně projevila i v povaze. Foto dole, vrh Vve věku 6 týdnů.
vrh-v-16.10--331-.jpg
16.10.2017 Soukromý trénink pro všechny naše fenečky, včetně maminek Táni a Meryly, dále pro seniorku Belladonu a Bertranda. Dole na fotografii jsou Táňa ve skvělé kondici po porodu, veteránka Lolly a Umbra.
nas-trenink-16.10--343-.jpg
12.10.2017 Soukromý trénink pro všechny naše fenečky, včetně maminek Táni a Meryly, dále pro seniorku Belladonu a Bertranda. Na fotografii do dole je Hannach s ulovenou návnadou.
nas-trenink-12.9--79-.jpg
18.10.2017 Dostihová dráha Lelystad, Holandsko.
Isis Ionel Bugsy - 1. místo v nejlehčí katagorii.Gratuluji majitelce paní Salákové ke skvělému úspěchu a mám velkou radost spolu s ní.
isis-ionel-bugsy-1.misto.jpg
14.10.2017 Dostihová dráha Lednice, Zlatý box.
yvet-feritte-bugsy-lednice.-posledni-dostih.jpg
Yvet Feritte Bugsy - 1.místo v kategorii Senior v časech 29,75 s. a 29,8 s.
Kaprice Feritte Bugsy- 3. místo v kategorii Sprinter
kaprice-zlaty-box-lednice.jpg
08.10.2017 Dostihová dráha Mladá Boleslav.
Yvet Feritte Bugsy - 1.místo v kategorii Senior ve skvělém čase 29,790 na distanci 360 metrů, lepší než mladí závodnící.
yvet-feritte-bugsy-mlada-boleslav-1.misto.jpg
30.09.2017 Dostihová dráha Mladá Boleslav, CACIL,CACT - Fotografie na mém facebooku.
Hannach Feritte Bugsy - 4.místo, Res. CACT
1--333-.jpg
Hollie Feritte Bugsy - 6.místo
1--222-.jpg
Kaprice Feritte Bugsy - 1.místo v kategorii Sprinter
1--103-.jpg
Yvet Feritte Bugsy - 1.místo v kategorii Senior ve skvělém čase, Yvet měla třetí nejlepší čas dostihu.
1--127-.jpg
28.09.2017 Soukromý trénink pro šest naších feneček a Bertranda. Krásný slunečný den v přírodě s našimi láskami. Na fotografii dole je seniorka Lolly, která je ve věku 10,5 roku stále ve vynikající kondici, každý trénink si užívá a je velmi rychlá.
28.9--33-.jpg
25.09.2017 Soukromy trénink s novym navijákem odsípal jako po a drátkách. V podzimním deštíku jsme se pěkně protáhli, já natahovala naviják, užívala jsem si každou minutku jízdy. Přístě budu zase fotografka, takže jízdu přenechám partnerovi...
--16-.jpg
24.09.2017 Národní výstava psů Brno, CZ.
Yvet Feritte Bugsy - Výborná 1, Nejlepší veterán, BOV.
Tímto Yvet splnila podmínky pro udělení titulu Český veterán šampion krásy.
yvet-feritte-bugsy-cesky-veteran-sampion.jpg
23.09.2017 Mistrovství ČR, Dostihová dráha Kolín, CZ.
Yvet Feritte Bugsy zakončila tímto dostihem svoji úspěšnou dostihovou a coursingovou kariéru. Dnes měla ve věku 8,4 roku druhý nejlepší čas ve fenách 30,2 s., třetí nejlepší čas měla Hannach 30,5 s. Gratuluji skvělé chovatelce a majitelce Yvet, Ing. Pličkové, za úžasnou chovatelskou práci a skvělou, náročnou péči o dostihovou fenku. Na fotografii dole Yvet se svojí majitelkou před prvním během. Pusinku pro štěstí... Fotografie z dostihu jsou k vidění na mém facebooku.
kolin-30.9--255-.jpg
Yvet Feritte Bugsy - Mistyně ČR 2017 v kategorii Senior.
kolin-30.9--271-.jpg
Kaprice Feritte Bugsy - Mistr ČR 2017 v kategorii Sprinter.
kolin-30.9--207-.jpg
Hannach Feritte Bugsy - Vicemistryně ČR 2017 v kategorii Klasik.
kolin-30.9--395-.jpg
17.09.2017 Trénink agility a odedience s Borískem a Hannach, Bertrandem, Chantií, Gisele, Jesikou a Kashou. Fota na Facebooku, dole je Kasha a Jesika.
kasha-feritte-bugsy-a-jesika-feritte-bugsy-obedience-7.9.2017.jpg
16.09.2017 Dostihová dráha Lednice. Mistrovství Moravy 2017.
Kaprice Feritte Bugsy - Vicemistr Moravy 2017 - Sprinter
kaprice-vicemistr-moravy-2017.jpg
Yvet Feritte Bugsy - Mistr Moravy 2017 - Senior
yvet-feritte-bugsy-mist-moravy-2017.jpg
13.09.2017 Přidaný návrh pro dostihový kalendář na rok 2018 zde.
 
 
12.09.2017 Soukromý trénink pro všechny naše fenečky a Bertranda, kromě maminek Meryly a Táni, zatrénovat si přijela i babička Bellinka. Na fotografii dole je Chantia a Hannach v akci. Více fotografií k vidění zde.
img_0420.jpg
09.09.2017 Mistrovství Čech, CACT. Dostihová dráha Kolín, CZ.
První místo vnučka Perly Feritte Bugsy, zakladatelky chovatelské stanice Annaperla, matky 5 vrhů, o počtu 24 štěňat.
Hollie Feritte Bugsy - 2. místo, Res.CACT, Vicemistryně Čech 2017, já a můj mladší syn Borísek
--1388-.jpg
Hannach Feritte Bugsy - 3. místo a Nikolka
Gloria Feritte Bugsy - 6. místo a můj starší Lukáš
--1422-.jpg
Kasha Feritte Bugsy - 7. místo
--1216-.jpg
Yvet Feritte Bugsy - 1. místo v kategorii Senior. Gratulace patří našlapané seniorce Yvet, která je ve věku 8 let ve vynikající kondici, velké poděkování a úcta patří její majitelce paní Ing. Pličkové. --1052-.jpg
Isis Ionel Bugsy - 1. místo v kategorii Sólo racing. Velká gratulace pro malinkou závodnici tělem, ale velkou duší a její majitelku paní Mgr. Salákovou.
--590-.jpg
Krásné slunné počasí bylo pravděpodobně příčinou velmi příjemné atmosféry, která se odrazila na dobré náladě chrtíků i jejich majitelů a všech přítomných chrtařů. Užila jsem si se svojí milovanou rodinou krásný sobotní výlet. Na tomto dostihu mi pomáhal mladší syn Boris, starší syn Lukáš, snacha Nikola a můj novorozený rozkošný vnouček Samuelek. Dole na fotce Hannach v cíli.
--924-.jpg
06.09.2017 Sukromý trénink pro naše fenky a Bertranda. Tréninku se nezůčastnila pouze Táňa a Meryla. Čas tak rychle letí, náš brouček Borísek už je velký kluk, na fotografii dole moji dva synové, naší chovatelští pomocníci, Boris a Lukáš. Fotografie k vidění zde.
--314-.jpg
Trénink jsme si všichni v pohodě užili a těšíme se na další, sice po nočním porodu Táničky jsem spala jen tři hodiny, moje únava byla znát, ale trénink musí být, pejsci se nesmí zanedbávat. Jejich nevybitá erergie by se otočila proti nim. Na fotografii dole náš syn Boris, Gisele a Hollie.
--241-.jpg
04.09.2017 Máme novou sadu šesti košíků na dostihy pro chrtíky, přesně jako před 12 lety, na míru vyrobené od pána Sukenika. Jsem ráda, že lidé, kteří jsou znalí přetrvávají. Moc děkuji a věřím, že nám nové košíky budou sloužit stejně dobře jako původní, ty u nás zůstávají, jen jsou menší. Před 10 lety jsem trénovala chrtíky o výšce 34 cm, jejích časy nebyly mistrovské. Pouze chrtíci na horní hranicí výšky mají šanci stát se rekordmany.
dostihove-kosiky-pro-nase-chrtiky.jpeg
03.09.2017 Tamee Feritte Bugsy alias Cecil v Itálii porazila 6 konkurentek ve své třídě a vyhrála první místo a nejlepší štěně. Gratulují majitelce Noemi a přeji mnoho dalších úspěchů do budoucna.
 
 
 
03.09.2017 Trenink poslušnosti na našem  oblíbeném cvičáku, dnes se ho účastnila Gloria, Gisele, Chantia, Jesika, Kasha a Hollie, ta dostala dnešní trénink jako poděkování za umístění na Mistrovství Evropy v dostizích. Obedience a Agility Hollie miluje stejně jako dostihové běhy. Krásný tréninkový den jsem prožila opět s mojí velkou-malou chovatelskou oporou a láskou Boriskem. Fotografie z tohoto dne jsou na Facebooku, foto dole Jesika, Kasha a Boris.
obedience-kasha-a-jesika.jpg
01.09.2017 Mistrovství Evropy v dostizich. Dostihová dráha Alsonemedi. Maďarsko. Fotografie k vidění na mém Facebooku.
Hollie Feritte Bugsy - 5.místo Na fotografii dole finálový běh Hollie.--862-.jpg
Yvet Feritte Bugsy - 6.místo--670-.jpg
Silná konkurence zkušených závodníků. Mám velkou radost ze skvělého úspěchu našeho týmu. Velké poděkování patří majitelce fenky Yvet Feritte Bugsy, paní Ing. Pličkové, kdy Yvet jako nejstarší závodnice mistrovského závodu ve věku 8,2 roku porazila evropskou konkurencí. Kompletní výsledky zde. Fotografie Hollie, Yvet a všech dalších naších příbuzných najdete na mém facebooku, snad se Vám budou líbit. Toto mistrovství je velkým zadostiučiněním mé chovatelské práce. Dostihu se účastnilo 23 chrtíků, z CZ 11, z tohoto počtu 11 chrtíků všichni mojí krve.
--1032-.jpg
29.08.2017 Soukromý trénink pro všechny naše fenečky a Bertranda. Mladé fenky dospěly, je krásné je vidět v rozpuku sil. Kdyby šel čas zastavit...
1--335-.jpg
26.08. FCI Central European Sighthounds show. Posuzoval Demortier, FR.
27.08. 2017 Klubová výstava  KCHCh SK Mojmirovice, SK.
Leos Feritte Bugsy obdržel oba dva dny známku Výborný 1, CAC. Dneškem splnil podmínky pro udělení titulu Šampion krásy Slovenska. Gratuluji majitelce paní Harantové a děkuji jí za vynikajici péči o Leose a za jeho výbornou výstavní prezentaci. Leos v necelých 6ti letech splnil podmínky pro titul Multi Champion, před dvěma dny obdržel titul Mezinárodní šampion krásy C.I.B.
Úplné informace o završené vystavni kariéře jsou k vidění na jeho osobních stránkách. Dole foto Leose.
c.i.b.-leos-feritte-bugsy-01.jpg
27.08.2017 Trénink obedience v našem oblíbeném cvičáku, dnes s Hannach, Chantii, Glorií, Gisele, Jesikou a Kashou. Krásné slunné počasí po letním dešti bylo osvěžující. Všech 6 holčiček prošlo tréninkem s lehkostí a já kupodivu také. Dnes mi asistoval jen náš 4,5 letý syn, šlo mu to velmi dobře. Mám z něho velkou radost. Fotografie feneček jsou k vidění na mém Facebooku. Dole Chantia a Hannach.
hannach-a-chantia-obedience.jpg
24.08.2017 Soukromý trénink pro všechny naše fenečky a Bertranda. Je radost pohledět na osvalená těla naších zdravých a šťastných holčiček a Bertranda. Chrtíky vlastním 17 let, aktivně chovám 14 let (odchovala jsem nadhernych 238 štěňat), až dnes mohu konstatovat, že chrtikum částečně rozumím... Vážím si všech dlouholetých chovatelů tohoto náročného plemene. Dole na fotografii je Hollie a Gloria.
1--889-.jpg
20.08.2017 Máme nový výkonný naviják na dostihové tréninky 8naších chrtíků. Děkuji  Waldemar Holtorff . Moje radost je převeliká a o tom to je...
navijak.jpg
19.08.2017 Holiday Wind Cup 2017. Bison ranch Rožnov.
Hero Feritte Bugsy - 1.místo
Ambra Feritte Bugsy - 2.místo
Gratuluji majitelce Hera, paní Musilové a majitelce Ambry, paní Vaněčové, ke krásnému úspěchu a přeji hodně štěstí do budoucna.
hero-a-ambra-18.9.2017.jpg
19.08.2017 Dostihová dráha Mladá Boleslav, Friendly Cup.
Hollie Feritte Bugsy - 1.místo
Gisele Feritte Bugsy - 2.místo
Gloria Feritte Bugsy - 3.místo
Chantia Feritte Bugsy - 4.místo
Kasha Feritte Bugsy - 5.místo
Naše holčičky předvedly exhibiční dostih. Krásný, napínavý, čistý a vyrovnaný běh. Mám z nich velkou radost. Foto dole Petr Karel. Děkuji.
mlada-boleslav-189.8.2017-dostihy.jpg
17.08.2017 Soukromý trénink pro všechny naše fenky a protekčního Bertranda. Na fotografii dole je 10ti letá Lolly ve vynikající kondici. Jakožto vypouštěč a dvorní fotograf úpřimně závidím mým chlapům, kteří mají na starost obsluhu navijáku a čtyřkolky. Lítat na silném stroji byl jeden z mých dívčích snů, a nyní, na stará kolena, se rýsuje jeho splnění. Chrtíci těšte se na dlouhé projížďky lesem s paničkou na čtyřkolce... 
--1005-.jpg
13.08.2017 Mezinárodní výstava psů Mladá Boleslav. Posuzoval pan Duval z Francie. Přítomno 21 chrtíků.
Hollie Feritte Bugsy - Výborná 1, CAC, Res. CACIB  z konkurence pěti feneček.
hollie-feritte-bugsy-cac--res-cacib.jpg
Kasha Feritte Bugsy - Výborná 1, CAC z konkurence tří feneček.
kasha-feritte-bugsy-mlada-boleslav.jpg
Bertrando Astra Bravissimo - Výborný 2
bertrando-astra-bravissimo-mlada-boleslav.jpg
Yvet Feritte Bugsy - Výborná 1, Nejkrásnější Veterán, BOV
yvet-13.8.2017.jpg
Ambra Feritte Bugsy - Výborná 3
Leos Feritte Bugsy - Výborný 2, Res. CACIB
Gratuluji majitelům všech mých odchovů a děkuji jim za prezentaci u tohoto prestižního pana posuzovatele, mám z naších skvělých výsledků velkou radost. Největší gratulace patří seniorce Yvet za skvělý úspěch.
 
09.08.2017 Soukromý trénink pro všechny naše fenky a Bertranda. Slunné srpnové odpoledne ve společnosti rodiny a milovaných bytostí. Tyto momenty mě nabijí do dalších tréninků. Více fotografií k vidění zde.
9.8--144-.jpg
06.08.2017 Coursingové Mistrovství Čech 2017, CACT. Farma Dvorec Radnice.
Ambra Feritte Bugsy - 1.místo, CACT, Mistr Čech 2017
ambra-feritte-bugsy-1.misto.jpg
 
05.08.2017 Dostihová dráha Kolín, CACT, Mistrovství Čech 2017.
Hollie Feritte Bugsy - 2. místo, Res. CACT, Vicemistryně Čech 2017
Hannach Feritte Bugsy - 3. místo
Gloria Feritte Bugsy - 4. místo
Chantia Feritte Bugsy - 5. místo
Kasha Feritte Bugsy - 6. místo1--116-.jpg
Naše fenky byly šikovné, opět spolehlivě následovaly návnadu, mám z nich velkou radost. Dnes mi největší radost připravila Hannach, kdy, jako 34 cm drobná fenečka, v prvním rozběhu byla v cíli jen metr za silnou, fenkou na hranici výšky, která při druhých rozbězích obhájila první pozici, šikovná vnučka Perly Feritte Bugsy, mám z ní velkou radost.
Krásná bilance mého chovu. Na dnešním mistrovství byli přítomní všichni pejsci původem z mého chovu, i v kategorii psi Klasik, Sprinter a Mladí. V kategorii fena Klasik bylo hlášeno 10 fen, 9 původem z mého chovu. Je skvělý pocit vidět, že moje chovatelská práce měla a má smysl, snad čím dál tím více.

vicemistryne-cech-hollie.jpg

Kaprice Feritte Bugsy - 1. místo, Mistr Čech 2017 v kategorii Mladí
Gratuluji majitelce, slečně Primusové a děkuji jí za veškerý čas, který věnuje dostihovému sportu.
kaprice-mistr-cr-kategorie-mladi.jpg
Isis Ionel Bugsy dnes splnila dostihovou licenci, nejmenší a nejlehší chrtík (váha 3,7 kg), který momentálně spolehlivě běhá dostihy v Čechách. Gratuluji majitelce Ing. Salákové ke skvělému výsledku svojí fenečky. Bertrando Astra Bravissimo byl spolehlivým spáring patrnerem Isisky. Mám velkou radost z obou. Bertrando jako drobný pejsek, momentálně nejmenší a nejlehší dostihový závodník - samec váha (4 kg, výška 35 cm) projevuje velkou urputnost při pronásledování návnady.
 
 
02.08.2017 Soukromý trénink všech naších feneček a Bertranda. Trénink při západu letního sluníčka v krásné přírodě. Miluji tyto chvíle a skromně věřím, že je to na mých výsledcích znatelné. Fotografie k vidění zde.
1--204-.jpg
29.07.2017 Výstava KCHCH. Posuzoval pan Panuška.
Lilith Feritte Bugsy - V1, CAC, BOS  
Margo Feritte Bugsy - V1, CAC
Gratuluji majitelkám, paní Dufek a paní Prokopové, ke skvělému výsledku a děkuji jim za milou prezentaci na klubové výstavě Klubu chovatelů chrtů.lilith-feritte-bugsy-cac.jpg
29.07.2017 Soukromý trénink všech naších feneček a Bertranda. Příjemné teplo při západu sluníčka, krásně se mi fotilo a opět jsem se mnohému přiučila. Dole na fotografii je Gisele Feritte Bugsy.
1--321-.jpg
29.07.2017 Dostihová dráha Greyhound Park Motol. Trénink pro Hannach a Hollie, děkuji za setkání na tréninku s milými majiteli Kaprice Feritte Bugsy a Gorga Feritte Bugsy, všichni běželi stylově a ve výborných časech. Dole Hollie.
motol-29.7--245-.jpgČisté a nadčasové prostředí Greyhound Park Motol mě vždy přivede do VIP světa profesionálů na vysoé úrovni. Je mi velkou ctí, že moje odchovy mohou trénovat na této unikátní dráze. 
motol-29.7--343-.jpg
Dnes se ujaly Hollie a Hannach milé stewardky. Děkuji managerce paní Kateřině Gondolové za vřelý přístup k chrtíkům, všichni chrtíci, kteří mají možnost zde trénovat milují personál Greyhound Park Motol. Dole na fotografii je Kaprice.
motol-29.7--438-.jpg
24.07.2017 Lolly Feritte Bugsy na našem posledním soukromém tréninku ve věku 10 let a dva měsíce. Lolly je matkou 30 štěňátek, stále je ve vynikající kondici. Mám z naší babičky a čerstvé prababičky velkou radost. Na fotografii dole je v běhu se svojí dcerou Umbrou v popředí.
trenink-18.7--922-.jpg
23.07.2017 Dostihová dráha Kolín. Dog Gear šampionát.
Dnešní finále, kdy cílovou čáru proběhla Hannach první a Hollie druhá bylo zajímavé, výsledek dnešního dostihu jsem si vychutnala naplno i přestože první místo obdržela vnučka CIB Perly Feritte Bugsy. Za zatáčkou, která není viditelná pro přihlížející, z mého stanoviště, se zpomalila návnada.
Dostihy jsou vhodné pro povahy, které chrty milují, ale zárověň počítají s úrazem. Dostihy chrtů nejsou vhodné pro bezduché charaktery, které nejraději tráví čas při splétání dlouhých intrik. Dostihy skýtají mnohem méně úzarů než coursing, proto se jich účastním a mám velkou radost z každé chvilky, které na nich mohu trávit. Svým soupeřům, nikdy nepřeji úraz a nikdy jsem se z případného úrazu neradovala. Mám velké štěstí, že svůj drahocenný čas mohu trávit ve společnosti chovatelů, kteří vědí, že důležitá je pokora a vděk za každý dostih, kdy chrtíci doběhnou v pořádku do cíle. 
23.7.2017-cact-kolin--215-.jpg
Těším se na další dostihy obohacené nečekanými zvraty.
23.7.2017-cact-kolin--189-.jpg
Naše holčičky potvrdily svojí spolehlivost, mám z nich velkou radost. Dále mě velmi potěšila Yvet Feritte Bugsy, která ve skvělém čase obsadila 1.místo v kategorii Senior.
23.7.2017-cact-kolin--29-.jpg 
a Kaprice Feritte Bugsy, který obsadil 1.místo v kategorii Mladí. 23.7.2017-cact-kolin--11-.jpgGratuluji paní Ing. Pličkové, majitelce chovatelské stanice Camino Bianca, k prvnímu a druhému místu v kategorii Klasik pro pejsky Aristo Camino Bianca a Bentley Camino Bianca a a zároveň k BOBu její fenečce Buggy Camino Bianca na Speciální výstavě chrtů pořádané tento den v Praze. Výsledky mě těší o to více, že všichni výše jmenovaní šampioni jsou potomci Yvet Feritte Bugsy (Lolly Feritte Bugsy x Axel Nell Bugsy).
23.7.2017-cact-kolin--238-.jpg
22.07.2017 EURO Sighthound show Praha. Výborně zorganizovaná výstava v krásném prostředí.
Chantia Feritte Bugsy - Výborná 3
Jesika Feritte Bugsy - Výborná
chantia-euro.jpg
19.07.2017 Jesika Feritte Bugsy a Chantia Feritte Bugsy, foto dole Jesika,nas-trenink-13.7--296-.jpg
splnily podmínky pro udělení titulu Český junior šampion. Mám z nich radost, jsou to velmi kvalitní chovné fenky, které zaručí vysoký standard mého chovu na dalších mnoho let. Obě jsou dcery Meryly Feritte Bugsy (výška 32 cm) a vnučky Alda Pustynny Wiatr. Tímto děkuji panu Misztalovi, chovatelská stanice Pustynny Wiatr, se kterým spolupracuji od roku 2003, jeho fenka Cinderella Pustynny Wiatr působila v mém chovu a ovlivnila chov chrtíků v Čechách, nejvíce chovatelskou stanici Annaperla, zakladatelkou chovu je Perla Feritte Bugsy, matka 24 štěňat v 5ti vrzích. Chtěla bych popřát Perle Feritte Bugsy, která letos oslavila 9té narozeniny, hodně zdraví a štěstí do dalších let. Na fotografii dole je Bertrando Astra Bravissimo a za ním Chantia Feritte Bugsy.
nas-trenink-13.7--521-.jpg
18.07.2017 Soukromý trénink pro všechny naše fenky a Bertranda. V krásném letním dni jsme se sešli opět celá rodinka a celá naše smečka na pravidelném adrenalínovém tréninku. Z naších akcí mám vždy velkou radost. Miluji svoji rodinu a děkuji ji za obětavou pomoc a oporu, kterou mi denně dávají.
trenink-18.7--260-.jpg
16.07.2017 Národní výstava psů, Mladá Boleslav. Výstavy se účastnilo 20 italských chrtíků.
Hollie Feritte Bugsy - Výborná 1, CAC, Národní vítěz, Nejlepší fena, BOS. Jesika Feritte Bugsy - Výborná 1, CAJC, BOJ. Nejlepší mladá fena, Nejlepší mladý výstavy
Lilith Feritte Bugsy - Výborná 1, CAC
Leos Feritte Bugsy - Výborný 2
Isis Ionel Bugsy - Výborná 2
Ambra Feritte Bugsy - Výborná 4
Chantia Feritte Bugsy - Výborná 4
Jesika Feritte Bugsy dneškem splnila podmínky pro udělení titulu Český junior šampion.
Kuba Libre na Klínkách - BOB, Nejlepší pes výstavy a BIS 3 obdržel syn Foresta Feritte Bugsy, gratuluji jeho majitelce paní Ramešové a chvatelce paní Vackové . Děkuji majitelům všech mých odchovů za krásnou prezentaci na této výstavě. Na fotografii dole Jesika, moje maličkost, Hollie a Borísek.bos-cajc-mlada-boleslav-jesika-a-hollie.jpg
13.07.2017 Soukromý trénink pro všechny naše fenky a Bertranda. Krásný, veselý a slunečný den jsme si krásně užili. Těšíme se na další. Na fotografii dole ve svém elegantním protažení při skoku je Gloria Feritte Bugsy. Více fotografií k vidění zde.
nas-trenink-13.7--808-.jpg
08.07.- 09.07.2017 Dostihová dráha Kolín. Krása a Výkon města Kolín.
Hollie Feritte Bugsy - Šampion pro Krásu a Výkon Kolín 2017
Mám z naší talentované holčičky velkou radost.
hollie-feritte-bugsy-sampion-pro-krasu-a-vykon-2017.jpg
Této skvělé akce jsem se poprvé účastnila jako divák ve svých 18ti letech, přesně před 28mi lety. Ten čas tak rychle letí, už patřím mezi pamětníky. S chrtíkem jsem se Krásy a Výkonu účastnila poprvé před 12 lety se svoji zakladatelkou chovu Holly Di Branco Piccolo, od té doby jsem této akci věrná každoročně s výjimkou let, kdy byl náš Borísek v bříšku a malinký. Nyní je už i on mým velkým pomocníkem.
Výstava -
Hollie Feritte Bugsy - Výborná 1, Oblastní vítěz
Gisele Feritte Bugsy - Výborná 2
Dostihy -
Hannach Feritte Bugsy - 1. místo, CACT
Hollie Feritte Bugsy - 2. místo, Res. CACT
Gloria Feritte Bugsy - 3. místo 
Kasha Feritte Bugsy - 5. místo
Chantia Feritte Bugsy - 6. místo
 
Naše fenky předvedly nádherný, vyrovnaný běh tělo na tělo z plného boxu, dostihu se účastnila i dcera Yvet Feritte Bugsy, spolehlivá Abracadabra Camino Bianca. Bylo nádherné vidět svoje potomky v symbióze. Splnil se mi můj dlouholetý sen.
kolin-sampion-pro-krasu-a-vykon.jpg
05.07.2017 Soukromý trénink pro všechny naše fenky, Bertranda a mladičkou Saline. Mám velkou radost ze Salinky, jsem ráda za návštěvu na naší pravidelné soukromé akci a těším se na příště. Na fotografii dole je Saline s majitelkou paní Benešovou.
nas-trenink-5.7--87-.jpg
02.07. Národní výstava psů Klatovy. Posuzoval pan Panuška.
Ambra Feritte Bugsy - Výborná 1, CAC, Národní Vítěz, BOB, BIG 5 
Lilith Feritte Bugsy - Výborná 1, CAC
Gratuluji majitelkám, paní Vaněčkové a paní Gibanové a sdílím velkou radost spolu s nimi.
ambra-feritte-bugsy-cac-nv-big-5.jpg
02.07.2017 Trénink poslušnosti s Kashou a Jesikou pro začátečníky a s Táňou a Hollie pro pokročilé. V krásném slunečném počasí se holčičky předvedly v nejlepším světle. Dlouhodobé odložení mezi velkými psy zvládly na výbornou. Mám z nich velkou radost.
obedience.jpg
01.07.2017 Dostihová dráha Kolín. Bodovací dostih.
Hannach Feritte Bugsy - 2.místo, Res. CACT
Gloria Feritte Bugsy - 3.místo
Kasha Feritte Bugsy - 4.místo
Chantia Feritte Bugsy - 5.místo
Hollie Feritte Bugsy - 6.místo
Mám velkou radost. Holčičky byly šikovné, po doběhu do cíle mi všechny priběhly k noze a skákaly mi postupně do náruče. Je velké štěstí s nimi pracovat. Nikdy nevyvolaly žádné šarvátky. Skvělé dostihové výkony, drobných feneček na spodní hranici výšky. Mám velkou radost ze své chovatelské práce.
dostihy-1.7.2017-kolin--146-.jpg