Jdi na obsah Jdi na menu
 


MOSS Moderní Systém Stravování

Popis Moderního ozdravného systému stravování MOSS​SPCN

Současný stav

Vědci došli k celkem jednoznačnému závěru, že hlavní příčinou vzniku civilizačních nemocí je nejméně z 80 % pravidelná konzumace průmyslově vyráběných potravin. Chybí základní osvěta o příčinách civilizačních nemocí spočívajících ve výživě. Lidé by měli vědět, že mikrovýživové látky poklesly v zemědělských půdách za posledních 50 let nejméně o 80% a dále se ničí při výrobě potravin. Spolu s tisíci přidávanými umělými přísadami tvoří z dlouhodobého pohledu vražedně nebezpečnou kombinaci pro zdraví. Nebezpečnou z toho důvodu, že se dlouho nic neděje. Často trvá mnoho let, než se v organizmu naruší naše přirozené samočisticí a samoopravné funkce a vznikne nemoc. S nepříliš velkou nadsázkou lze tvrdit, že špatné stravování je nebezpečnější než kouření. Navzdory rostoucím investicím do zdravotnictví, které přesahují ekonomické možnosti státu  snahám o zlepšení zdravotní péče, zdravých lidí nepřibývá. Přibývají naopak nemocní.

Jednou z nejschůdnějších cest nápravy se jeví dlouhodobé používání komplexních ozdravných potravin vyvinutých tak, aby potřebné látky přidávané do běžného jídla zabezpečovaly podmínky pro správnou činnost buněk našeho organizmu. Z tohoto požadavku vychází ozdravný program Moderního ozdravného systému stravování (MOSSSPCN), vyvinutý v SPCN. Program MOSSSPCN je také v souladu se stále populárnějším evropským projektem Komplementární a alternativní medicíny (Complementary and alternative medicine - CAM), kterou zde vyhledává stále více lidí, protože nemá nežádoucí vedlejší účinky léčby a je vhodný i pro zkvalitnění prevence.

Při dodržování ozdravných opatření SPCN v oblasti osobní prevence, ozdravný program  MOSSSPCN umožňuje nastavení organizmu na úroveň blížící se k hranici, kde již civilizační nemoci nevznikají. K této hranici se blíží některé vysokohorské a pralesní přírodní národy.

   

Program MOSSSPCN sestává ze čtyř nedílných částí:

 

    1. Osvěta

Základní činností Sdružení prevence civilizačních nemocí – SPCN je osvěta. SPCN poskytuje informační podporou. Pořádá veřejné cykly přednášek o osobní prevenci, je garantem školící činnosti. Rozvíjí myšlenky zdravého životního stylu formou letáčků, brožurek, veřejných přednášek a školení v „Centrech prevence SPCN“ pro členy i pro veřejnost. Od roku 2010 SPCN zavedlo vzdělávací kurz Potravinové medicíny SPCN postaveného na základě kurzu Buněčné medicíny Institutu Buněčné medicíny Dr. Matthiase Ratha v Kalifornii. Náklady na lékařskou péči rostou, zatímco nemocných přibývá. Čekací doby se nezkracují. Dnes je běžná operace oka, výměna kloubů, transplantace, kardiostimulace, odstranění nádorů v mozku, chemoterapie, ale už není čas, ani zájem sdělit nám pacientům co dělat, abychom to nepotřebovali. Vzdělávací činnost SPCN klade důraz zejména na předávání informací nutných pro prevenci civilizačních nemocí již na základní a středoškolské úrovni s využitím sdělovacích prostředků a Internetu. SPCN připravuje návrh na doplnění školních osnov, jakož i návrh provádění preventivního screeningu na školách.

 

2.    Výběr a výčet vhodných a nevhodných potravin.                                                     

Výběr potravin u nichž je účelné konzumaci omezit: Do této skupiny patří potraviny výrazně poškozené výrobními technologiemi. Prvním varovným znakem jsou barevné krabičky nebo konzervy v obchodech se složením popsaným drobným nečitelným písmem. Typické poškození průmyslově vyráběných potravin je v odstraňování vlákniny a dalších důležitých mikro a makro živin a ostatních biologicky aktivních, fyziologicky potřebných složek z příslušné plodiny.

 

K potravinám z mikrovlnek

Je očividné, že mikrovlnné záření kromě „ohřívání“ dělá se zahřívanými látkami ještě něco navíc. Je zcela zjevné, že lidé, kteří si připravují jídlo v mikrovlnce, přijímají spolu s upravenou potravou ještě „cosi neznámého“. Ve stravě připravené mikrovlnami jsou pozměněné molekuly i přidaná energie. Obojí se v jídle při běžném tepelném zpracování nevyskytuje. Mikrovlnná energie vyzařovaná sluncem v podobě stejnosměrného infračerveného záření je přirozená. Uměle generované mikrovlny v mikrovlnné troubě mají charakter střídavého proudu a vyvolávají až miliardu a více zvratů polarity za sekundu v každé molekule potravy, na niž narazí. Za těchto okolností je tvorba nepřirozených molekul nevyhnutelná. Bylo pozorováno, že přirozené aminokyseliny jsou působením mikrovln doslova transformovány do forem jedovatých pro organizmus. Pro ty, kdo si chtějí uchovat pevné zdraví je k dispozici mnoho studií, které to potvrzují. Důležitá je například jedna studie ze Švýcarska ze které vyjímáme:

Dr. Hans Ulrich Hertel, zabývající se výživou, pracoval řadu let u velké švýcarské potravinářské společnosti obchodující v celosvětovém měřítku. Před lety byl propuštěn z práce, kvůli námitkám vzneseným vůči jistým zpracovatelským metodám, zbavujícím potraviny přirozených vlastností. Společně s kolegou, profesorem Laussanské univerzity, uveřejnili v roce 1991 zprávu o výzkumu, v níž oznámili, že potrava připravovaná v mikrovlnné troubě může pro naše zdraví představovat větší riziko než jídlo vařené obvyklým způsobem. V článku, který se objevil také v 19. čísle Journal Franz Weber, uvedli, že jídlo připravené mikrovlnami má na krev rakovinotvorné účinky. V článku byly zveřejněny i výsledky již zmíněného výzkumu. Obálku seriózního časopisu tehdy zdobil ponurý obrázek Smrtky nesoucí mikrovlnnou troubu. Závěr pak ukázal, že mikrovlnné vaření mění vnitřní skladbu živin v potravě tak, že se tyto změny projevují v krvi a mohou vyvolat degenerace v lidském organizmu. Na tomto výzkumu se podílel také Dr. Bernard H. Blanc z biochemické fakulty prestižního Švýcarského spolkového technologického institutu (ETH). Jiné výzkumné práce tyto závěry vehementně popírají.

 

Výběr zdravých potravin u nichž je účelné konzumaci zvýšit: Jsou to potraviny málo, nebo zcela nepoškozené výrobními technologiemi, běžné potraviny od vybraných výrobců, nejlépe z malovýroby, s důrazem na absenci konzervačních přísad a znečištění chemickými rezidui intenzivního zemědělství. První rozpoznávací znak. Relativně zdravé je to, co vyroste ze země nebo na stromech v místě bydliště a je to k mání bez dalších průmyslových úprav. Pěstitelé, členové SPCN, pěstují plodiny ekologicky. Mají k dispozici nechemická ekologická biokatalytická hnojiva BIOFERSPCN.

 

3. Důsledné nasazení účinných, vysoce komplexních ozdravných potravin programu MOSSSPCN

Upozornění. Konzumace ozdravných potravin zpočátku vyvolává zvýšenou detoxikaci organizmu a uvolňování nahromaděných cizorodých látek. Pro jejich vyplavení z organizmu je bezpodmínečně nutné dodržovat rovnoměrný pitný režim, alespoň 2 l čisté, nejlépe pramenité pitné vody v průběhu celého dne. Jinak může docházet k poškozování organizmu vlastními uvolněnými jedy, které organizmus nestačí vyloučit přirozenými cestami. To může vyvolávat nepříjemné pocity, jako například bolení hlavy, vyrážku nebo vyvolání nějakého starého zánětu, na který imunitní systém dříve neměl sílu. V tom případě se dávky snižují na polovinu (i méně) dokud potíže neodezní a potom se opět zvýší na původní úroveň. Nikdy se nevysazují zcela.

Ozdravné potraviny programu MOSSSPCN mají vždy práškovou formu a tvoří základ potravinové medicíny. Vyznačují se racionální skladbou. Vycházejí z vědeckého názoru na příčiny civilizačních nemocí na úrovni buněk. Jejich hlavní funkcí je doplnění všech dosud známých chybějících složek do každodenní stravy s ohledem na správnou výživu buněk. Jsou to vždy dobře využitelný komplex vláknin, vitamínů, stopových prvků, minerálních látek, bakterií mléčného kvašení, enzymů, deficitních druhů peptidů, tuků a sacharidů a dalších deficitních složek komponovaných do výživové synergie. Vědeckými metodami bylo nezpochybnitelně zjištěno, že každodenní systematickou, důslednou konzumací takovýchto potravin se vytváří správné podmínky pro fungování organizmu do té míry, že organizmu významně pomáhají omezit vznik civilizačních nemocí, resp. úspěšně vzdorovat jejich nástupu. Ozdravné potraviny programu MOSSSPCN obsahují pouze složky vlastní přirozené potravě, neobsahují žádné léčivé bylinné složky, ani nemají žádné vedlejší negativní účinky. Jejich snášenlivost s léky je úplná. Nevykazují žádné kontraindikace. Ozdravné potraviny programu MOSSSPCN neobsahují žádné nadstavbové stimulující, často léčivé přírodní složky jako káva, čaj, Guarana, Ženšen, Aloe Vera, Intra, Alveo, apod. Tyto vesměs výborné bylinné preparáty, nejsou a nikdy nebyly součástí běžné vyvážené přirozené potravy. Vyloučeny jsou jakékoliv geneticky modifikované složky.

 

Stručný popis ozdravných potraviny programu MOSSSPCN a jejich doplňků

 

Základní prostředek první volby (ZPPVSPCN)

Základním prostředkem je vysoce komplexní dietetikum VitaLife v 500g práškovém balení a jeho synergický doplněk sladkovodní řasa Chlorella v samostatném 500g balení. Pokud je konzumujeme současně, využíváme posilování jejich vzájemných účinků.

VitaLife je český preparát nahrazující vývojově nižší produkty jako například dříve uznávaný OX-Y-GEN. Je cílený na regeneraci celého trávícího a vylučovacího traktu s důrazem na acidobázickou rovnováhu, zaměřený na detoxikaci organizmu, očistu zažívacího traktu, normalizaci střevní mikroflóry a doplnění všech důležitých deficitních složek potravy nutných pro správnou funkci imunitního systému. Nové je uložení komplexu do živého prostředí biomasy a vybavení pěti druhy mléčného kvašení, které svou činností dále zlepšují i tak vysokou využitelnost organizmem. Navýšeny jsou látky zajišťující normální hladinu homocysteinu. Výsledný produkt má vlastnosti čistě přírodního výrobku.

Zelená potravina sladkovodní řasa Chlorella obsahuje vysoké množství rostlinných bílkovin (65% - rostlina s nejvyšším obsahem bílkovin), s dokonale vyváženou sestavou deficitních aminokyselin. Vysoký růstový chlorellový faktor (CGF) obsahující nukleotidy a peptidů podporuje imunitu a regenerační pochody. Vysoký obsah chlorofylu omezuje hnilobné a zánětlivé procesy. Obsahuje široké spektrum karotenoidů podporujících zrak a chránící pokožku a specifickou vlákninu odstraňující z organizmu chemické a lékové zbytky a těžké kovy. Využitelnost živin je nejméně devadesátiprocentní. Speciální zpracování zabezpečuje neporušenost chemické a fyzikální struktury obsažených mikroživin. Vzhledem k vysoké výkonnosti, snazší konzumaci a potřebě přesného dávkování malých množství byla zvolena tabletovaná forma prostého lisování.

Tyto dva přípravky mají univerzální preventivní účinek jako základ pro budování obranných mechanizmů upevňujících zdraví. Zabezpečují správný příjem a fungování v kombinaci se všemi dalšími preparáty programu MOSSSPCN. Všechny preparáty programu MOSS tak zaručují maximální dosažitelnou detoxikační schopnost díky obsahu a koncentraci látek, které na sebe vážou toxické látky, které organizmus potom umí rozpoznat jako cizí a vyloučit je z těla. Například pro vyloučení těžkých kovů doporučujeme zvýšit konzumaci levotočivého vitamínu C, L‑kyseliny askorbové na čajovou lžičku denně. Doporučená konzumace kombinace dvou základních prostředků první volby by měla být trvalá nebo vždy na začátku každého ze čtyř ročních období, alespoň však na jaře a na podzim. První prokazatelné preventivní účinky se dostavují v závislosti na stavu organizmu během jednoho až šesti týdnů. Roční průměrná cenová relace pak klesá na přibližně 600,‑Kč/měs.

 

Možné kombinace „Základního prostředku první volby“ s dalšími volitelnými „Problémově orientovanými prostředky programu MOSSSPCN. Kombinovat nebo užívat samostatně je lze v závislosti na jednotlivých onemocněních. Doporučit je lze na základě psychosomatického vyšetření, individuálního přístupu a osobního poradenství Všechny další problémově orientované prostředky MOSS mají stejný základ. Odlišují se navýšením nebo doplněním některých složek potřebných pro řešení konkrétního problému. V současné době se v SPCN vyrábí komplexní ozdravné potraviny pro biokorekci rakoviny, mrtvice, infarktu, cukrovky, srdečních a cévních problémů, osteoporózy a problémů s klouby. Podrobný popis jednotlivých ozdravných potravin podle druhu postižení uvádíme v knize „Osobní prevence“.

 

Všechny přípravky programu MOSSSPCN jsou dlouhodobě ověřované a dostupné v Centrech prevence SPCN. Jelikož se nejedná o léky, je nutné počítat s pozorovatelnými účinky v řádu měsíců. Bližší informace jsou dostupné po vyplnění členské přihlášky SPCN.

 

4. Zpětná kontrola zdraví členů sdružení

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

listentoyoutubesv - Best Youtube to mp3 downloader of 2020

Hi there, I would like to share some handy online toos which might help, thanks!
https://listentoyoutube.ch/
https://vidusoft.com/
https://2conv.ch/
https://videoeditor.best/top-10-best-online-video-editors/
https://y2mate.ch/

Joshuareart - Последние новости распространения коронавируса

Мониторинг заражений коронавируса https://karta-coronavirusa.info/poslednyaya-online-statistika-na-karte-v-angole.html

Michaellex - Creating online stores with product content.

Hello.

Create online stores with content and products from your supplier.
I am a professional in Web Scraping data from any website
Creating an online store on a premium Opencart template - $ 200 .
Transferring the catalog of an online store of 1000 products - $ 45
Also a lot of experience in publishing content on websites and online stores.
Contacts londi3131@gmail.com Viber/WhatsApp: +79818525114
Automate the collection and publication of content on websites.
I work with web automation and web scraping software
ZennoPoster
Content Downloader X1

https://facebook.com/groups/WebScrapingStore

Patricktheks - Новости заболеваний коронавируса

Карта заражений коронавируса https://coronavirus-monitorin.ru/statistika-v-respublike-abkhaziya.html

Aubreyalupt - Hy my dear friend, you now me need

Привет дорогой друг,
ты знал что сейчас появились в сети довольно интересные и
нужные развлечения для любого, от мала до велика,
смотри ниже!
https://modfile.ru/slaughter-2-prison-assault
https://modfile.ru/sentence
https://modfile.ru/offroad-outlaws

atomest - COVID-19 Everything you need to know

How to Protect your mom from COVID-19 recomendations

https://bit.ly/39a4uvz

There are more than 1,516,,000 infected COVID-19 cases all around the world!
Please help sharing the guidelines!

JacobFlign - Зачем и кому нужны такелажные работы?


Чтобы перевезти тяжелый груз
Во время перевозки любых грузов всегда встает вопрос об использовании различного рода средств для более быстрой, качественно и аккуратной их погрузки и разгрузки. Одно дело, когда грузы не так велики, и тогда можно без особых раздумий использовать обычную физическую силу рабочих, которые быстро справятся с данным делом. Другое дело, когда в виде груза предстает тяжелое, большое в объеме и дорогостоящее оборудование, которое с помощью простой физической силы ни погрузить, ни разгрузить просто невозможно. Именно в таких случаях и применяют различного рода такелажные приспособления -подъемники, погрузчики, манипуляторы, домкраты, тележки, лебедки и многое другое. Если вам необходимо как можно быстрее отправить груз в пункт назначения, а он достаточно тяжелый, тогда вам следует обратится за помощью в компанию, основной сферой деятельности которой и являются такелажные работы.
https://schelkovo.takelaj-servis.ru

AlexaGalf - Fantastic posts. Thank you!

Fantastic posts. Thank you! https://maxbestsite.com/

JeffryChandraBiz - JeffryChandra.biz - #1 Indonesia Boats Dealer!

For over a decade, JeffryChandra.biz has been breaking new ! ground in bringing to the boating community a wide selection of very competitively priced new and pre-owned boats and Jetski sales. jeffrychandra.biz offering boat rental and storage. With our 125 wet slips, 150 dry storage and launching services, jeffrychandra.biz is the perfect place to store your boat. We are located is in Surabaya, Jawa Timur – Indonesia.

Ronaldjaf - GunsBet Casino (ГансБет Казино)

GunsBet Casino (ГансБет Казино) https://gunsbet.xyz/ Официальный сайт играть онлайн бесплатно или на деньги

WillieFes - Как приобрести электронный ключ

WillieFes - Как приобрести электронный ключ

Afloncodyday - Can you stand for the pressure

Poids est comment robuste votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque set votre moelle bat, il pompe le sang par vos arteres a la vacances de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/generique-female-cialis/

Dr. Jaroslav Nedvěd - Zdraví nebo obchod?

Bohužel - z osvětové iniciativy vykoukl opět obchod!!!
Vašim předraženým přípravkům nevěřím!!!

Petr - Re: Zdraví nebo obchod?

Pane Dr. (čeho že?) Nedvěde, poukud umíte tyto přípravky vyprodukovat vlastní iniciativou, nikdo vám je nemusí ani doporučovat ani nabízet a dodávat. Ani já to neumím a proto si hluboce cením těch, kteří to umí a umožňuji mi díky tomu žít zdravě.

Dana - Zklamání

Cituji:
Ozdravné potraviny programu MOSSSPCN obsahují pouze složky vlastní přirozené potravě, nebosahují žádné léčivé bylinné složky...
Kvasničná a kostní biomasa jsou opravdu složky vlastní přirozené potravě.... Zajímalo by mě z čeho se vyrábí kostní biomasa...
Přirozený je kvásek, nikoli kvasnice, ty naopak mohou způsobovat přemnožení kvasinek ve střevech.
Dobrý marketingový trik.



kvasničná biomasa, kostní biomasaOzdravné potraviny programu MOSSSPCN

Petr - Re: Zklamání

Milá Dano, zkuste se informovatt o procesu biologických kvasení včetně trávicího procesu v lidském organismu. Možná budete překvapena tím, co vše je přirozené a pro lidský organismus neškonné. Patologické kvasinky (např. "oblíbená" candida albicans) jsou poněkud jiné téma, zde je nutné se vskutku obávat infekčních mykóz na vlhkých sliznicích.

redakce - Daně

Vážená Dano,
ozdravné potraviny MOSS SPCN se vyznačují racionální
skladbou, která vychází z vědeckého názoru na příčiny civilizačních chorob.
Jejich jedinou funkcí je doplnit do každodenního potravního koše ty složky, které jsou při výrobě běžné, průmyslově vyráběné potravy výrobními technologiemi nechtěně z této potravy odstraňovány. Vědeckými metodami bylo nezpochybnitelně zjištěno, že nízký obsah těchto složek v potravě spolu s dalšími nepříznivými faktory jsou skutečnou příčinou epidemie civilizačních chorob, jakými jsou především nemoci mozku, srdce, cév a rakovina, lavinovitě se šířících v průmyslově rozvinutých zemích. Dlouhodobou každodenní konzumací těchto potravních doplňků významně posílíte funkčnost svého organismu!

Kostní biomasa se vyrábí biotechnologickým zpracováním vepřových kostí a chrupavek na speciální výrobní lince.

Z vašeho komentáře není zcela jasné čím Vás článek o ozdravných potravinách zklamal.
Kvásek, kvasnice, kvasinky, droždí, kvasničná biomasa, to vše jsou přirozené složky potravy. Přemnožení kvasinek ve střevech (asi máte na mysli nějaké patogenní druhy) opravdu nehrozí.

Ing. Jiří Šneidr - Dr. Jaroslavu Nedvědovi

Nedovedu si představit, že v dnešní době by se k Vám tyto skvělé, vysoce účinné a nebál bych se říci nadčasové přípravky, mohly dostat jinou cestou, než obchodní.
Výrobky hodnotím z vlastní zkušenosti dlouhodobého konzumenta.
Vyzkoušejte si je a posuďte.
Dle mého názoru, cena plně odpovídá užitné hodnotě.

Vladimír Tomek - odpověď Julii Kratinové

Díky Internetu si zde můžeme jednoduše předávat důležité osobní zkušenosti. Využívejme co nejvíce užitečného vynálezu "Komentáře".