Jdi na obsah Jdi na menu
 


7. HASIČSKÝ PLES 2010

Jak bylo na plese . . .

7. HASIČSKÝ PLES 2010

     Tak a je to za námi. Ano, 7. Hasičský ples v Senici na Hané je minulostí. Minulostí už byl sice v sobotu 30. ledna, ale až teď je opravdu po všem. Odehráno, odtančeno, vyprodáno, vylosováno, uklizeno, rozvezeno . . . To vše opět dalo spoustu práce, ale s výsledkem můžeme být spokojeni.  A jak to vlastně všechno proběhlo ?
     Jako vždy všecho začalo daleko před termínem konání, který byl letos v pátek 29. ledna. Už v prosinci loňského roku probíhaly první schůzky, kde se postupně dojednávalo co a jak se bude na plese dít. Přípravy nám letos navíc zkomplikovala výročka, která musela proběhnout v lednu a to týden před plesem, takže tzv. zvaní na ples bylo náročné. Jednou z novinek byl letos předprodej místenek, který proběhl v úterý 26.1.2010. Čekali jsme zájem, ale že to bude až tak hektické, to nečekal asi nikdo. Po předprodeji jsme měli prakticky vyprodáno. Nezbývalo, než nachystat sál, který prošel rekonstrukcí, hlavně v pekle a ve výčepu a nové je i jeviště.
     V den konání plesu, bylo hned od rána spoustu práce. Vyzdobit sál, připravit chuťovky, navozit zásoby, sepsat tombolu, zgenerálkovat scénku a já nevím co ještě všechno se vlastně dělo. Nakonec se vše stihlo včas a tak jsme večer mohli otevřít. Podle předprodeje bylo jasné, že bude "plný dům" a taky byl. Samozřejmě přišlo ještě spoustu lidí, kteří místenku neměli a chvílemi jsem měl pocit, že někdo senický kulturák nafukuje :-)
     Další novinkou byla kapela. Vzhledem ke skutečnosti, že Asteoři, kteří nám hrávali v minulých letech se rozpadli, byla letošní kapela krokem do neznáma. Výběr padl na šumperskou kapelu Broadway a podle mě to nebyla špatná volba. Muzikanti hráli hezky a za chvíli byl plný parket. Samozřejmě se v průběhu večera našlo pár kritiků, ale nezle se zavděčit lidem všem.
     Největším tahákem našich plesů se v průběhu let staly patrně naše scénky. I letos nesměla chybět. Tématem 7. plesu byly Zimní olympijské hry. Vše začlo hned v úvodu plesu, kdy po krátkém uvedení bylo hry zapotřebí zahájit. Tak proběhl úvodní ceremoniál, kdy nastoupili všichni sportovci. Samozřejmostí bylo i vztyčení olympijské vlajky a zapálení olypijského ohně. To si vzali na starost maskoti her: tučňáci z Madagaskaru Skipper, Rico a Kowalski. Celá olympiáda byla rozdělena do dvou bloků, které se odehrály v průběhu večera. V prvním vstupu soutěžili bobisté v ledovém korytě a největší zajímavostí soutěže bylo, že 1.hanácké dvojbob na dráze zabloudil a po krátkém mapování a občerstvení šťastně dojel do cíle. Druhou disciplínou bylo klání na oválu v tandemovém rychlobruslení. Šampiony se stali reprezentanti J. A. R. . Ve druhém vstupu, ketrý proběhl asi za hodinu jsme se přenesli do curlingové haly, kde se uskutečnil sestrovražedný souboj mezi zástupci teamů z Mírova: Bachaři vs. Mukli. Odsouzení sice férově vyhráli v rozstřelu, ale zástupci zákona prohru neunesli a medaile z nich doslova vymlátili. O velké finále se postarala poslední disciplína, a to krasobruslařské vystoupení sportovních dvojic. O vítězi nakonec muselo rozhodnout publikum, ale to nebylo až tak podstatné. Nejdůležitější bylo, že se všichni moc a moc balili. Výkony obou párů byly vskutku vynikající, obětavé a jen těžko popsatelné. Doufám, že se mi sem podaří sehnat video aby byla atmosféra více přiblížena i nezúčastněným. Slavnostní nástup všech sportovců pak ukončil Olympijské hry se vším všudy.
     Ples plynul ke svému finále a o půlnoci byla vylosována tradiční tombola. Jak už to bývá, po tombole sice řady návštěvníků prořidly ale zábava pokračovala až do 3 hodiny ranní. Po skončení náskledoval úklid nahrubo, aby toho v sobotu nebylo tak moc. Sobotní odpoledne pak patřilo kompletnímu úklidu a odvozu zbývajících zásob a ostatního materiálu. Bylo toho fakt dost a každý z nás byl rád, že je to za námi.
    

Jako starosta sboru děkuji všem obsluhujícím a vystupujícím členům za jejich ochotu a vynaložené úsilí a účastníkům plesu za jejich návštěvu a tím podporu SDH Senice na Hané

GbelDa

 


 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Messenger



Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30