Jdi na obsah Jdi na menu
 


28. 4. 2006 - Přijela Jiřinka

 

Den 28. duben byl pro nás obzvlášť výjimečný. Tehdy nám poprvé  přivezli nové hasičské auto – cisternová automobilová stříkačka - čili CAS 32 - T815 6x6. Ono se vlastně nejedná o úplně nové auto, ale auto zánovní. Nicméně pro nás to je ta nejkrásnější Tatra, jakou jsme mohli dostat. Ale nebyla to zas tak jednoduchá záležitost. O auto jsme museli bojovat. Samotná koupě nebyla drahá – jednalo se o symbolickou jednu korunu, ale aby se mohlo mluvit o opravdu pěkném a účelném autě, bylo nutné auto repasovat. A tady se už nejedná o žádnou zanedbatelnou částku. Jak jsme se dověděli, dát do pořádku takové auto bude stát něco přes jeden milion korun. A tady byla velmi důležitá spolupráce s obcí, která nám buď vyhoví, nebo naši žádost zamítne. 

 

Na zasedání zastupitelstva, které se konalo 16. ledna 2006, přišli všichni hasiči, kterým nebyl osud onoho auto zcela lhostejný. Podpořit nás samozřejmě přijel i Luděk Sýkora a ing. Libor Popp, ředitel odboru pro IZS a služeb. Tak se stalo, že nám zastupitelstvo nové auto schválilo. Tento veliký úspěch jsme pak slavili a padaly i sliby typu:

Nová tatra měla přijet někdy na jaře a tak jsme čekali a čekali, až ten - pro nás tak významný - den přišel. Byl krásný dubnový den a auto bylo tady. Radost jsme měli všichni, ale největší měl velitel SDH Senice na Hané pan Osyka, který se  o nové auto nejvíce zasloužil. Je tedy logické, že Tatru (zatím) neoficiálně pokřtil JIŘINKA. Na ty oficiální křtiny si ale musíme počkat až do podzimu, kdy se nám JIŘINKA vrátí z opravny. My tedy budeme čekat, a nejen na ni, ale i na to, zda se Zdeněk Šlichta opravdu jednoho dne na zbrojnici objeví, aby se tam zúčastnil nějaké té brigády! J                         

 

-LV-

 
 


Messenger



Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30