Jdi na obsah Jdi na menu

Bazén IBIZA - Stavba a realizace

29. 5. 2009

Detailní obrazový postup stavební přípravy pro bazén Ibiza 2-150 DL  je zde.

Úvod

Jelikož nám již náš původní mini bazén dosloužil rozhodli jsme se, že si pořídíme nový. Původní záměr byl pořídit opět kruhový bazén o průměru 5,5 m a výšce 1,2 m. Ale po společné diskuzi jsme dospěli k názoru, že bude vhodnější bazén oválného profilu, který by poskytoval lepší vyžití. Hned v lednu jsme vyrazili do pobočky Mountfieldu a vytočili jsme si "plných" 12% slevy na bazén Azuro de Luxe o rozměrech 7,3 x 3,5 x 1,2 m. Dostali jsme termín montáže někde kolem 8.května a tak zbývalo relativně dost času na přípravu.

Falešný bagrista

Rozhodl jsem se že si na internetu najdu někoho kdo mi přejede realizovat výkop pro budoucí bazén. Našel jsem vhodného adepta a kontaktoval ho. Bohužel jak se později ukáže byla to velká chyba. Průběh zimy roku 2009 nepřál včasnému zahájení prací. I přes tuto skutečnost mne s železnou pravidelností kontaktoval již velmi nedočkavý skoro by yse chtělo říci naddržený bagrista, který chtěl přijet. Bohužel jsem nedokázal odporovat člověku o kterém jsem se domníval že je ve svém oboru profesionál a dne .... jsem ho pustil na náš pozemek. I přes moje upozorňování, že půda je hodně mokrá pan T.M. vjel k nám se slovy, že je to absolutně O.K. a ať se nObrazekebojím. No výsledek jeho anabáze vidíte zde. Po usilovném tří hodinovém boji pana T.M. sama se sebou a s jeho strojem JCB byl výsledek následující. Vytažený kořen z keře, totálně rozryté místo výkupu, a neuvěřitelná věc uvízlý stroj JCB na naší zahradě. Po vzájemné dohodě jsme se rozhodli vyčkat lepšího počasí a po té stroj vyjede a vše zase bude OK (o čemž jsem velmi pochyboval) . Jediní kdo z této situace měli radost byli moje děti, které se mohli pochlubit jedinečným unikátem vedle svého pískoviště. A určitě i sousedé se museli dobře bavit. Samozřejmě, že další dny stále pršelo a tak nezbývalo než provést záchranou akci. Ještě než jsem vpustil pana T.M. do svého stroje podruhé nechal jsem ho podepsat smlouvu o tom, že dá pozemek do původního stavu. Po té již nic nebránilo tomu aby se akce Barbadosa rozjela. Přijel druhý bakr Komatsu a jeho řidič opravdu prokázal, že je člověk na svém místě. Cca za pět minut byl z celé šlamastiky vanku aniž by musel použít svůj stroj a s neuvěřitelnou lehkostí  šikovností vymanévroval ze strojem pana T.M. a vyjel z naší zahrady.

Poučení: Pokud budete hledat firmu pro realizaci jakýchkoliv výkopových prací či čehokoliv jiného nedejte nic na dokonalou prezentaci webu a všeho co tam píší - papír i web snese opravdu všechno - realita pak může být hodně vzdálená. Nejlepší jsou reference a zkušenosti známých či sousedů.  

Pokus č.2

Na základě zkušeností s falešným bagristou jsem se rozhodl oslovit kamaráda, který v nedávné době zkolaudoval svůj dům. Dal mi referenci na člověka, který provozuje firmu která realizuje výkopové práce, kladení zámkové dlažby atp. Oslovil jsem ho a po vzájemné domluvě a zaslání zálohy na budoucí provedené práce jsme čekali na vhodné počasí. Dne 14.4.2009 vše začalo. Pět chlapů, malý bagřík a jedna Avie prokézali opravdovou sehranost a profesionalitu a za necelých 10 dní byly práce na kterých jsme se dohodli provedeny.

 

 

Cena bazénu a prací sním spojených

 

 

 Cena bazénu 46000
 Filtrace 9m3 9500
Jističe,spínací hodiny, rozvaděč 3000
Osvětlení 2x 300W, trafo 12000
Solární plachta+stojan 10000
Schůdky nerez 5500
Materiál-trubky,lepidla atd. 9000
Dodávka montáž sprovoznění 21000
Celkem cca 116 000