Jdi na obsah Jdi na menu
 


OSTRAVSKÝ MARATON 2013

V sobotu 27. 9. se konal již 52. ročník Ostravského maratónu 2013. Pořadatelé připravili kromě maratónu ještě závod v půlmaratónu a soutěž šestičlenných štafet. Za náš tým nastoupili do maratonské trati JURIJ a DALIBOR a na půlmaratonskou MIREK.

Okolo deseti hodin dopoledne celkem na start nastoupilo 587 závodníků. Ty v 10.00 odstartoval ředitel závodu Oldřich Zvolánek. Závodníci, kteří běželi maratón, museli absolvovat šest okruhů v délce 7 km s převýšením 34 metrů na jeden okruh. Účastníci půlmaratónu absolvovali tři okruhy. Trať v Bělském lese byla velmi dobře připravená počasí nám přálo bylo chladněji, ale sluníčko na nás občas vykouklo a téměř po celém okruhu nás povzbuzovali rodinní příslušníci (ti moji se konečně dostavili, akorát nevydrželi celý závod, no snad až prý ten čas stáhnu na 2:30) a další diváci.

Jako první byl ukončen závod v půlmaratónu, který v kategorii mužů bez ohledu na věk vyhrál italský závodník Roberto Dimicolli, který závod uběhl za 1:14:24 hod., druhý doběhl Michal Stanovský 1:14:21 a na třetím místě se umístil Vladimír Šindl z Frýdku-Místku a náš MIREK ukončil závod na krásném 44 místě (z 200 závodníků) 25. ve své kategorii a to v osobním rekordu 1:36:48 a celkovém rekordu TT Ostrava na půlmaratonské trati.

V maratonské trati vedl od prvního kola Mulugeta Sebressa z Bechyně, který suverénně zvítězil  v čase 2:35:45 před Danielem Šindelem z Pepa team Frýdek-Místek (2:46:06), třetí místo obsadil Martin Botl (2:50:07), naš závodník DALIBOR se umístil na celkovém 45 místě ( ze 150 závodníků) a 4. ve své kategorii a to v osobním rekordu 3:31:01a celkovém rekordu TT Ostrava na maratonské trati.  Další náš závodník JURIJ si doběhl po krásném výkonu na 53. místo 7. v kategorii v parádním čase 3:36:30.

 

Všichni závodníci, kteří doběhli, obdrželi krásné medaile a parádní trička.

Ze zákulisí:

- DALIBOR je moc rád, že se mu podařila zůročit jeho dřina, 1600km naběhaných v přípravě, shozených 28 kilo od Vánoc 2012 a dosažený čas se mu nezdál ani v nej snech a prakticky byl vytvořen až na trati, kdy pořád držel tempo 5min na 1km a zjistil, že to jde až do konce, pak si i myslel na čas pod 3.30, ale neudělal si rezervu v době, kdy to ještě šlo. Moc děkuju všem co mi na trati fandili - rodině, Mirkovi a jeho kamarádovi, kamarádovi Romanovi, všem co po mě řvali pojď to udžíš atd. a taky svým přátelům ironmanům a samozřejmě Juriovi za to, že mě ke sportu přivedl a všechno mě naučil. I když mě hned po závodě posílal (nahlásil) na dopingovou kontrolu hahaha a dostal jsem trenérský zdupec, že mi dal plán na 3:38 tak kam jsem běžel !!!. No a Mirku na té rehabce ten maraton natrénujem a příští rok to budeš valit s náma.

 

 


 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Obrovská gratulace!!!!

Jiřík,1. 10. 2013 19:25

Zdar lidi, predem bych chtel poblahoprat Daliborovi k SUPER vykonu!!!Neskutecne, cist ty radky!!Proste maras, bomba!!!Klobouk dolu!!!Skvely vykon Dalibore!!!
A samozrejme i Mirkovi obrovske gratulace k osobacku na pulce!!A v neposledni rade gratulace i hrajicimu trenerovi Jurijovi!!Krasny cas!!

gratulace

mirek,29. 9. 2013 7:32

Obrovská gratulace Daliborovi a velký respekt z jeho výkonu a pokroku a jsem moc rád,že Tvá dřina plodí ovoce.
Výborně zaběhl i Jurij,i když to nebyl osobák,také gratuluji.
Za sebe spokojenost,každé vylepšení osobáku potěší,i když jeto jen pár vteřin.

Re: gratulace

Dalibor,29. 9. 2013 19:39

Děkuji Mirku, taky jsem moc rád, že to vyšlo :) A tobě samozřejmě taky gratuluju, je to parádní čas. :)