Jdi na obsah Jdi na menu
 


Humor v písni

 

HUMOR V PÍSNI

 

 
Pěvecký sbor Česká píseň realizuje projekt HUMOR V PÍSNI
 
V sobotu 26.května jsme zrealizovali první dva z celé řady plánovaných koncertů. A o čem vlastně projekt Humor v písni, který je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Investice do vaší budoucnosti“,je? Projekt je zaměřen na spolupráci zkušeného pěveckého sboru a malých dětí jak z mateřské, tak z prvního stupně základní školy.
Cílem je ukázat posluchačům, že i sborové skladby bývají veselé, vtipné, často s poučným textem. Zaměřili jsme se na malé obce – a výběr byl skvělý. Zbytinští školáčci pod vedením paní ředitelky Petry Staňkové měli úžasné pestré vtipné vystoupení.Každé dítě dostalo příležitost se před plným sálem předvést. Nejinak tomu bylo ve Strunkovicích nad Blanicí. Paní učitelky mateřské školky Majka Malá a Jitka Chánová a jejich žáčci připravili pro diváky veselé písničky, tanečky i básničky – a věřte, že se mezi nimi objevili báječní recitátoři!
Atmosféra obou koncertů byla úžasná. Ostatně – krásně to shrnuje názor jednoho z diváků, který byl uveden v diskusi na facebooku: „bylo i docela dost diváků a myslím, že drtivá většina z nich se divila, jak zajímavé může být sborové podání několika písní...”
 
Jana Holá, předsedkyně sboru
 

 

dscf0371.jpg

 

dscf0379.jpg

 

dscf0457.jpg

 

dscn1624.jpg

 

dscf0396.jpg

 

dscf0449.jpg

 

 

 

    (5.1.2012 – 28.2.2013)

 

Projekt Humor v písni je zaměřen na propagaci sborového zpěvu. Sborový zpěv v současné době nepatří mezi vyhledávané aktivity zejména mladých lidí. Ve většině pěveckých sborů, nejen v České republice, zpívají věkově starší zpěváci.Rozhodli jsme se posluchačům ukázat, že i sborové skladby bývají veselé, vtipné, často obsahují humor. Během koncertu zazní jak písně lidové, tak písně umělé. Vše bude doplněno poezií. Do realizace projektu zapojíme děti z mateřské školky i základní školy, které básničky přednesou.

 

 Das Projekt Humor im Lied ist auf die Propagation des Chorsgesangs eingestellt. Der Chorsgesang gehört nicht zu herausgefundenen Aktivitäten vor allem der Jugend.In meisten Chören, nicht nur in der Tschechischen Republik, singen ältere Singer/inen. Wir entschieden uns den Zuschauer zu zeigen, dass auch Chorkompositionen lustig und witzig sind, und dass sie Humor enthalten. Während des Konzerts ertönen sowohl Volkslieder, als auch Kunstlieder. Allen wird durch Poesie ergänzt. Wir schliessen die Schulkinder in Projekt an. Die Kinder werden Gedichte vortragen. Wir werden mit Bürgermeistern und Direktoren der Grundschule zusamennarbeiten.

 

 

Spolufinancováno Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Investice do vaší budoucnosti“

 

logo_euregio.gif    logo_eu.jpg       cil3-sm.jpg     dispofond.jpg