Vepřové kotlety na jablkách
Suroviny: 4 větší vepřové kotlety, sůl, pepř, olej, 1 cibule, 2 jablka, 1/4 l vývaru z masoxu, 1 lžička hladké mouky nebo hotové jíšky
Postup:
Maso osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme chvíli odpočinout.Pak kotlety vložíme do rozehřátého oleje a z každé strany je opékáme 3 minuty.Maso vyjmeme, snížíme teplotu a ve výpeku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.Přidáme oloupaná a na kostičky nakrájená jablka a promícháme.Podlijeme vývarem, vrátíme opečené kotlety a společně dusíme.Když je maso měkké, vyjmeme ho.Výpek zahustíme trochou jíšky nebo lžičkou mouky zamíchané v troše vody a povaříme.Podle potřeby omáčku zředíme a rozmixujeme dohladka.Dochutíme solí, případně cukrem nebo pepřem, můžeme pokapat citronem nebo sojovou omáčkou.Kotlety podlijeme omáčkou, ozdobíme plátkem jablka a podáváme s vařenými brambory.