Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak na 3D dort - auto

 

Recept a návod na dort 3D autíčko:

Na vyšší plech si upečeme např.klasický piškot ze 6 vajec.....může být i z více, podle toho, jak veliký dort si přejeme mít.

piškot:

180 g moučkového cukru

120 g polohrubé mouky

6 žloutků

To vše lehce vmícháme do již ušlehaného, tuhého sněhu ze 6 bílků. Dáme na plech......používám na něj pečící papír a na 180 stupňů upečeme.Lépe je dělat auto ze dvou plátů korpusů.

Po vychladnutí jednotlivé nakrájené díly piškotu pokapeme rumem, potřeme marmeládou..kdo má rád a naplníme krémem...nejjednodušší bude asi do 1 změklého másla zašlehat jedno zahuštěné, kondenzované, slazené mléko. Obojí - máslo i mléko, musí mít stejnou pokojovou teplotu, aby se krém nesrazil. Vše necháme zatuhnout. Rozdrobíme si okrojené části korpusu do misky a smícháme je s rumem a krémem. Vznikne nám tzv.punčovina, kterou dort dotvarujeme do konečného tvaru auta. Pak už jen potáhneme dort  potahovací hmotou a doděláme detaily.

Snad jsem tímto odpověděla všem ženám, které se mne na recept a návod ptaly. V úvodu stránek mám uvedeno, abyste prosím dotazy směřovaly na můj email, na stránky chodím opravdu velmi málo.

Další postup si ale musíte vydedukovat již samy podle obrázku, bohužel není v mých časových možnostech na tento dotaz, stále se opakující, odpovídat. Navíc již nevím, jak lépe postup na výrobu popsat...........

Recept  na korpus si ale samozřejmě můžete použít jakýkoli, naplnit lze také různými krémy, jen nepoužívat na horní vrstvu, která přijde pod potahovku, tvarohový krém....ten by vám ji rozpustil!

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

how to write a proper essay x81tqt

(EugeneDag, 5. 4. 2023 23:27)


With thanks! Awesome information.
online thesis and dissertations https://bestonlinepaperwritingservices.com custom essay service https://bestpaperwritingservice.com

dortíky

(Jana Mátlová, 13. 8. 2015 10:08)

Krásný dort,budu dělat auto podle vašeho postupu. Jen malá otázka,z čeho jsou skla auta?

potahovací hmota

(Petra, 9. 10. 2012 16:27)

Dobrý den, návod se mi moc líbí, chtěla bych to zkusit k synovým 2. narozeninám. Jen nevím, jak na tu potahovací hmotu. Jestli na ni máte nějaký recept, mohla byste mi ho poslat na mail petra.antosova@centrum.cz? Díky. Petra

:-)

(Jana, 2. 9. 2012 10:12)

Dobrý den,prosím můžete mi na mail :jeann0509@gmail.com poslat postup na dortík?moc mě uchvátil :-)).
Děkuji moc a přeji příjemný zbytek dne
Jana

:o)

(Hanka, 15. 8. 2012 7:39)

Dobrý den mohu vás také poprosit o postup na dort autíčko? Můžete mi ho poslat na e-mail: zamotek@seznam.cz
děkuji moc a přeji krásný den Hanka

Díky

(Hana Kopecká, 14. 8. 2012 17:20)

Dobrý den, váš výtvor mě uchvátil, proto vás prosím o kompletní postup, jak tu nádheru udělat.Můj email je h.kopecká83@.cz.Moc děkuji:-)

Díky

(Eva, 24. 4. 2012 9:59)

Perfektní, není nad to vidět postup. Díky za návod, určitě vyzkouším :-)

Děkuji

(Michaela Bednářová , 5. 2. 2012 1:02)

Moc vám děkuji za perfektní návod.

Re: Děkuji

(Martina, 8. 2. 2012 16:18)

Milá Michaelo, já Vám moc děkuji, jste snad první, kdo můj návod pochopil a vyhovoval mu....tedy jste první, kdo mi o tom napsal:-)
Moc díky.
Martina

postup na dort

(lívie, 8. 12. 2011 12:11)

Dobrý den,mohla bych Vás poprosit o postup na tento dortík,chtěla bych ho pro synka,děkuji moc email je livca003@seznam.cz

Re: postup na dort

(Martina, 8. 12. 2011 14:04)

Dobrý den, postup, který mám je tady, recept je v návodech.....než si rozkliknete jednotlivé návody.Snad Vám to bude stačit:-)
Martina K.

:-)

(Zuzka, 28. 11. 2011 21:23)

Chtěla bych moc poděkovat za vaše skvělé postupy. Dělala jsem bráchovi dort jeho auta k narozeninám... a velmi jsem uvítala váš postup. Sice jsem dělala jiné auto ale základ byl stejný. Děkuji, máte to krásně udělané.
Ještě bych se chtěla zeptat jakým způsobem děláte tu hmotu kterou doděláváte linie já tu někde našla recept že vezmete zbytek těsta, krém a rum ale pokoušela jsem se o to taky ale bylo to strašně tuhý a nedalo se stím moc tvarovat, a bála jsem se to rozředit moc. Díky

Re: :-)

(Martina, 30. 11. 2011 14:20)

Dobrý den Zuzko, děkuji Vám moc:-)Jsem ráda, že jsem Vám trošku svým postupem pomohla.Ředit punčovinu více rumem je špatné - sice dobré, ale pak teče potahovací hmota.Můžete dát trošku víc krému, aby z toho byla taková hmota jako na nepečené vánoční kuličky například:-)
Krásný předvánoční čas:-)
Martina

poděkování a odpověď

(Martina, 12. 2. 2010 20:17)

Moc Vám děkuji:-)
Sílu hmoty odhaduji tak na 3 mm až půl centimetru, ale to už je asi až dost.
Nesmí být moc tenká, protože by se Vám při dotlačování na vytvarovaný korpus mohla protrhnout nebo ztenčit a příp. by prosakovala punčovina, se kterou se dort tvaruje.
Moc hmoty je zase příliš sladké na jídlo.
Snad jsem to vysvětlila dobře.:-)
Pokusím se při potahování dalšího dortu změřit vyválenou placku a doplním přesnější informaci:-)
Hezký večer, Martina:-)

Re: poděkování a odpověď

(Vlastina, 31. 8. 2011 10:18)

dobrý den mohla bych taky poprosit o postut tohoto dortíka autíčka na e-mail moc díky je to krásný dankovavlastina@seznam.cz

Re: poděkování a odpověď

(kaitga, 9. 10. 2011 15:22)

Dobrý den mohu vás také poprosit o postup na dort autíčko? Můžete mi ho poslat na e-mail: gabriela.kaitmanova@seznam.cz děkuji...

Re: Re: poděkování a odpověď

(Martina, 9. 10. 2011 17:38)

Gábino, rozklikněte si tady dorty, a tam jsem pro velký zájem o tento recept a postup vše potřebné dala.Není v mých silách - hlavně časově, každému posílat návod na mail.
Snad Vám to takhle bude stačit.Hodně štěstí.Martina

RECEPT

(Lucka, 10. 8. 2011 10:45)

Dobrý den, chystám se upect mému příteli k narozeninám auto ve tvaru škoda Octavia. Váš dort je nejkrásnější co jsem ze všech viděla na internetu a proto Vás chci poprosit zda byste mi neposlala recept na piškot i na krém a jak jste potahovala marcipán. Minulý dort se mi potahování dort marcipán celý zlámal.... děkuji dopředu a tydy je můj mail (l.siplakova@seznam.cz) moc by mi to pomohlo... ještě jednou děkuji.

Re: RECEPT

(Martina, 10. 8. 2011 21:43)

Dobrý večer,
když si rozkliknete návody, hned na vás vyskočí návod na výrobu autíčka.Dala jsem tam jednoduché recepty, které zvládne udělat každý.A jestli jsem to pochopila dobře, polámala se Vám potahovka.....to dělá některá domácí, když je tuhá, proto kupuji marcipán v e-shopech.Mám tu dva obchody v odkazech, podívejte se.:-)
Příp.další dotazy mi, prosím, pište na mail, jak mám v úvodu uvedeno.Na stránky nechodím denně, tak bych vám mohla odpovědět poněkud pozdě.Držím palce a dejte vědět, jestli se dortík tentokrát povedl:-)Martina

RECEPT

(ZDENKA, 21. 7. 2011 16:26)

Dobrý den,Váš dort se mi moc líbí,ráda bych ho udělala synovy k narozeninám,ale nemám recept na mandlovku tak bych Vás chtěla poprosit jestli by jste mi ho nemohla poslat.Děkuji