Jdi na obsah Jdi na menu

Naše aktivity

Bohoslužby

 

Bohoslužby se konají každou neděli vždy od 14:00 hodin a trvají většinou hodinu a půl. Začínají přivítáním účastníků a pokračují zpěvem křesťanských písní. Těm říkáme „chvály“, protože jimi chválíme našeho Stvořitele, vyjadřujeme Mu v nich naše postoje a důvěru. Následují společné modlitby, kdy se modlíme nejprve všichni dohromady a poté někteří účastníci shromáždění nahlas, aby se k jejich modlitbě mohli připojit i ostatní. V této chvíli občas zaznívá svědectví, jak někdo osobně prožil konkrétní situaci ve svém životě s Bohem a jak v ní Bůh jednal. Následuje kázání, přednáška na základě Bible, která nás má vést srozumitelnou formou k pochopení a porozumění Boží osoby, principů našeho života nebo i života okolo nás. Po závěrečném oznámení aktuálních akcí končí nedělní bohoslužba společnou modlitbou, po které je možnost zůstat na místě k neformálním rozhovorům, případně modlitbám za osobní potřeby.

Na naši nedělní bohoslužbu je zván opravdu každý, věřící či nevěřící. Můžete k nám přijít prožít své osobní setkání s Bohem, nebo jen vyzkoušet a zjistit, jací křesťané to vlastně jsme. Přiznáváme, že nejsme dokonalí, ale s Boží pomocí na tom pracujeme. :o)

Nedělní bohoslužby probíhají v prostorách fary Církve Českobratrské evangelické v Husově ulici 1200 v Žatci. Více v záložce Kontakt.


 

Biblická skupinka

 

Biblická skupinka probíhá každý čtvrtek od 18:00 hodin a trvá většinou hodinu a půl. Koná se v místě nedělních bohoslužeb na faře ČCE a je určena především těm, kteří už věří a kteří chtějí poznávat a rozumět Bibli, Božímu slovu i Boží osobě, která se za stránkami Bible skrývá. Vedoucí skupinky vede čtení z Bible i následnou diskusi nad čtenými místy, aby vedla k hlubšímu porozumění Bohu, druhým lidem i sobě samým. Zároveň je na této biblické skupince dáván prostor pro osobní sdílení toho, co ve svých životech prožíváme, přijímání rad, hledání řešení a modlitbám za naše životní situace.


 

Další aktivity:

 

Domácí skupinky

Sborové opékání a výlety

Sborové stanování

Křesťanský turnaj ve volejbalu

Vánoční besídka

Silvestr

Veřejné čtení Bible - ve spolupráci s místními sbory

Alianční týden modliteb - ve spolupráci s místními sbory

Půlnoční bohoslužba - ve spolupráci s místními sbory

Večer chval v Krupce - ve spolupráci se sbory v Severních Čechách

Evangelizace 2010 s Ilderem Hidalgem z Portugalska