SUROVINY:
- 10 čerstvých bagelů
- 400 g čerstvého žervé nebo krémového sýra
- velká hrst čerstvé pažitky
- šťáva z 1 citronu
- čerstvě mletý černý pepř
- 400 g divokého uzeného lososa
- extra panenský olivový olej
JAK NA TO:
Bagely nakrájejte podélně na kolečka. Žervé smíchejte s jemně nakrájenou pažitkou, citronovou šťávou a černým pepřem. Ochutnejte a dochuťte. Na každé kolečko dejte žervé, na ně růžičku stočenou z plátku lososa, posypte nakrájenou pažitkou a zakápněte trochou toho nejlepšího olivového oleje, jaký si můžete dovolit.
SUROVINY:
- 1 hrst kuskusu z ječmene
- vlažná voda
- ½ cibule, najemno nakrájené
- 2 stroužky česneku
- 2 červené chilli papričky, zbavené semínek, 1 nasekaná nadrobno a 1 nakrájená na tenké proužky
- extra panenský olivový olej
- 1 lžička mořské soli
- 1 lžička fenyklových semínek
- 1 lžička římského kmínu
- 1 lžička semínek koriandru
- kousek skořice o velikosti asi 2,5 cm
- hrudka nesoleného másla
- 1 velký trs čerstvého koriandru, lístky otrhat, stonky najemno nakrájet
- ¼ kila mlžů
- 2 filety z pilobřicha, s kůží, bez šupin a kostí
- 2 filety z parmice nachové, s kůží, bez šupin a kostí
- 125 g mořského ďasa, pokrájeného na kousky
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- 2 citrony, 1 rozkrojený napůl, 1 na dílky na ozdobu
- 3 polévkové lžíce zakysané smetany
POSTUP:
Vložte kuskus do mísy a zalijte teplou vodou. Změkne a dvojnásobně zvětší objem.
Na mírném plameni předehřejte středně velkou pánev a na oleji osmahněte cibuli, česnek a chilli papričku. V hmoždíři rozetřete sůl, semínka fenyklu, římského kmínu, koriandru a skořici. Přidejte k cibuli spolu s máslem, jakmile se rozpustí, přidejte jemně nakrájené stonky koriandru a kuskus. Vařečkou ho rozprostřete po celé pánvi.
Ztlumte plamen a přidejte rybu, kůží nahoru. Pokapejte olivovým olejem, posolte a popepřete a přidejte citron rozkrojený napůl. Přikyjte vlhkým papírem a vařte 15 minut.
Podávejte posypané lístky koriandru a chilli papričkou nakrájenou na jemné proužky, z půlek citronu vymačkejte šťávu, ozdobte kopečkem zakysané smetany a pokapejte olivovým olejem.
Porce: 2
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
SUROVINY:
- 1 bio kuře o váze asi 2 kg
- 200 g sušeného tamarindu, rozdrobeného
- kousek zázvoru, nakrájeného
- 2 červené chilli papričky, zbavené semínek, 1 nasekaná na kousky, 1 nakrájená na tenké plátky
- 1 červená cibule i se slupkou, nakrájené plátky
- 2 stébla citronové trávy, utlučená a nahrubo nakrájená
- 1 hlavička česneku, napříč rozpůlená
- 1 velký trs čerstvého koriandru
- 400 ml kokosového mléka z konzervy
- 225 g rýžových nudlí
- thajská rybí omáčka
- sojová omáčka
- pár kapek olivového oleje
JAK NA TO:
Vložte kuře do velkého těžkého kastrolu a přidejte tamarind, zázvor, nakrájenou chilli papričku, cibuli, citronovou trávu a česnek. Jemně nakrájejte stonky koriandru a přidejte do hrnce, listy dejte stranou na později.
Zalijte vodou až po okraj, kuře je třeba zatížit těžkou pokličkou nebo menším kastrůlkem, který se vejde do hrnce. Přiveďte k varu a mírně vařte hodinu až hodinu a půl. Pak kuře vyjměte a pomocí vidličky z něj oberte maso.
Omáčku rozmělněte, přidejte kokosové mléko a zastříkněte rybí omáčkou. Dejte do misky rýžové nudle, přelijte je vařící vodou a nechte stát 3 minuty. Smíchejte lístky koriandru a jemně nakrájenou chilli papričkou.
Nudle slijte, rozdělte je dno misek, ve kterých budete pokrm servírovat, a zalijte trochou sojové omáčky. Na to položte kuřecí maso, a přelijte přecezenou omáčkou. Navrch dejte směs chilli papriček a koriandru a pokapejte olivovým olejem.
Porce: 4
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: hodina až 1 ½ hodiny
SUROVINY
- 6 lžic cukru
- 6 lžic vody
- vanilkový lusk
- cukrový meloun
- maliny
- grep
- pomeranč
- broskev nebo nektarinka
- kiwi
- zmrzlina
JAK NA TO:
Cukr smícháme s vodou a svaříme do cukrového sirupu.
Jakmile sirup trochu zhoustne a začne bublat, přidáme vanilkový lusk, ze kterého jsme nožem vyndali semínka a vsypali je také do cukrové hmoty.
Mezitím si do misky nakrájíme všechno ovoce na kostky. Z grepu a pomeranče vykrojíme pouze masíčko bez blanek.
Zbytek šťávy z obou plodů vymačkáme do cukrové hmoty. Necháme probublat a na chvíli odstavíme. Ovoce zalijeme voňavým cukrovým sirupem a ozdobíme kopečkem zmrzliny.
SUROVINY:
- ½ kg černých fazolí – suchých, ne z konzervy
- ½ kg solených vepřových žebírek
- ½ kg solené slaniny
- 8 lžic olivového oleje
- 2 cibule, oloupané a jemně nasekané
- 6 jemně nasekaných stroužků česneku
- 2 velké uzené klobásy, nakrájené na větší kusy
- ½ kg uzených vepřových žebírek, nakrájených na kusy
- ½ kg uzené slaniny, nakrájené na kusy
- 1 polévková lžíce čerstvě mletého černého pepře
- 5 bobkových listů
JAK NA TO:
Namočte fazole přes noc do studené vody, tak, ať jsou celé ponořené. Přes noc namočte do studené vody i solená žebírka a slaninu.
Slijte fazole a dejte je do velkého kastrolu se studenou vodou. Přiveďte k varu a pak na mírném ohni vařte 30 minut, až změknou.
Namočená žebírka a slaninu dobře propláchněte, přidejte fazole a vařte 30 minut na středním plameni. Rozpalte hodně velkou pánev a nalijte do ní tolik olivového oleje, aby zakryl dno. Přidejte cibuli a česnek a nechte změknout. Přihoďte klobásy, uzená žebírka a slaninu, pepř a bobkové listy. Přidejte uvařené fazole a maso a doplňte vodou až po okraj. Vařte mírným varem asi hodinu, až maso odpadává od kostí.
Feijoadu servírujte s vařenou bílou rýží, plátky pomeranče a velmi jemně nakrájenou jarní zeleninou osmahnutou v olivovém oleji s jemně nakrájenou cibulí a česnekem.
Komentáře
Přehled komentářů
Torsion bras de quelqu'un est comment calleux votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque temps votre coeur bat, il pompe le sang a tous egards vos arteres a la reste de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/pharmacie-en-ligne-cialis-generique/
Can you remain in effect the squeezing
(AWalayDepe, 28. 7. 2018 12:00)
Compression est comment calleux votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque age votre coeur bat, il pompe le sang par de vos arteres a la vacances de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/acheter-cialis-5mg-pas-cher/
web
(msd, 31. 1. 2011 10:37)
Pro fans Jamieho Olivera je tu aktualni cesky fan web:
www.e-jamie.eu
Zkus zapracovat na strankach
(Tomáš, 3. 11. 2008 2:22)Prosim Te dodej receptum nazvy, diky:-)
není čas
(Šárka, 26. 9. 2008 10:21)
Zdravím, náhodou jsem objevila tyto stránky, ale vidím, že se tu nic neděje. Není čas na vylepšení třeba diakritiky na úvodní stránce, či doplnění jiných již napsaných věcí a koukám, že poslední vložený věci jsou už pěkně starý, žádný novinky.
Buď se stránky vyvíjí a nebo jsou MRTVÉ. Tohle bude asi druhý případ. Škoda, záměr byl SUPER:
zzufguxonv
(ycsid@zvusgru.com, 28. 11. 2007 16:49)<a href='http://new-news-4u.com/news/15131'>Life is sweet for the reunited Spice Girls USA Today</a>
xlnedtxidx
(phyfc@lkwnubl.com, 25. 11. 2007 14:58)1 quarterback before suffering a knee injury, is available in reserve. Coach Karl Dorrell has not entirely blamed injuries for his team's troubles, but said, "They have been a part of it... We need continuity. I think every offense and defense would love to have continuity from Game 1 through Game 11. As coaches, we would love that, but it is hard in this sport to have 11 players from start to finish on your team on either side of the ball." Oregon starts the game ranked fifth in rushing offense, fifth in total offense and eighth in scoring offense. That, though, was with Dixon at quarterback. Brady Leaf, who suffered a sprained left ankle against...<a href='http://coolnews-4u.com/news/3817'>http://coolnews-4u.com/</a>
elvvzcqcht
(nhabe@ofyvcaj.com, 21. 11. 2007 19:22)ch, Head of Audi Motorsport. "The weight of the car helped the Michelins come to us quicker after the yellows. That is how the car was perfectly used and that was the key to the race. We came here not expecting to win, and we of course are very happy to do so. The team kept on working and kept on working, and that is the secret of motor sport. If you don't give up, no matter your position, anything can happen." The No. 2 Audi of Mike Rockenfeller and Marco Werner placed second in P1 and third overall. Jamie Campbell Walter and Harold Primat were third in class for Creation Autosportif in the Creation CA07 Judd. Dumas and Timo Bernhard won their eighth P2 race and sixth straight to close the season. They wrapped up the class championship at Road Atlanta and won Saturday in P2 by 21.503 seconds over the sister car of Ryan Briscoe and Sascha Maassen. Both Penske cars led overall in the...<a href='http://myuniqsite.com/news/25320'>http://myuniqsite.com/</a>
uoxxwnxiej
(knoln@fiyihbl.com, 27. 10. 2007 11:21)Hello! Good Site! Thanks you! ujzaicogkoxdxv
Rada
(Dasa, 27. 6. 2007 14:26)Nejsou napsány názvy receptů na začátku.Pa a ať ti to šlape:):)
Pikantní jehněčí guláš
(Yerno@seznam.cz , 10. 9. 2006 2:00)
600 g jehněčího masa
tři cibule
olej
125 ml červeného vína
mletá červená paprika
sůl
rajský protlak
jedna červená paprika
50 g strouhaného tmavého chleba
čtyři stroužky česneku
jedna lžička pochoutkové kysané smetany
dvě chilli papričky
Postup :
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji. Přidáme na kostky nakrájené maso, mírně posolíme, zaprášíme mletou červenou paprikou, přidáme prolisovaný česnek, rajský protlak, chilli papričky, podlijeme vodou a přikryté vaříme. Podle potřeby maso podléváme vodou. Když je maso měkké, přidáme nakrájenou červenou papriku, červené víno a dohromady chvíli povaříme. Na závěr padle potřeby zahustíme strouhaným tmavým chlebem. Podáváme s pochoutkovou kyselou smetanou a bílým chlebem.
supr
(spida.spida je trapna, 29. 8. 2006 10:35)spida je krawa jedna trapnaaaaaaaaaaaaaaaaa fuuuj fuuuuuj fuuuuuuuj spida zere hnuj
demkuju moc
(Spida, 28. 8. 2006 11:44)avalso moc dekuju jona ty nazvy to uz jsem koukala a fakt dik a za ty www stranky jeste vic :-**
Něco na stránky!
(avalso, 28. 8. 2006 11:31)Píšu ještě jednou. Tak nějak jsem koukala na netu a našla jsem nějaké stránky k Jamiemu.Stačilo vlízt na www.google.com, zadat Jamie Oliver, stránky pouze česky a docela zajímavý je tento odkaz http://dadala.hyperlinx.cz/kuchar/kuchr005.html Je tam fotka i zamlada, něco z jeho života (hlavně ty začátky), nějaké receptíky. Další docela hezký článek je na http://www.reflex.cz/Clanek23098.html NEBO http://www.elle.cz/clanek/308/jamie_bez_cepice.html Snad ti to trošku pomůže a budu se těšit na to, jak to hezky zpracuješ.
vylepšení
(avalso, 28. 8. 2006 11:02)Čaues, stránky se mi moc líbí, Jamieho mám taky ráda a v TV jsem na něj koukala. Škoda, že už ho nedávaj. Chtěla bych tě jen poprosit, mohla bys doplnit v receptech jejich názvy. Pomohlo by to i v orientaci. Díky
Tak to si nechám chutnat
(Bili.tygr, 6. 8. 2006 22:16)Tady je prima recept a ten dám máě, Lucy řeknu všem ať se sem juknou jo??
Dobrý........ :-)
(Sluniiik.M, 3. 8. 2006 0:20)Jamieho já ráda už dlouho.. Tak mě těší, že vidím stránky o něm- nádhera! ;-)
SUPER!!
(Sárule Holubka, 25. 7. 2006 22:33)Taky mám ráda Jamieho Olivera!Takj jsem ráda, že tyhle stránky jsou.A rozhodně, když najdu nějaký příspěvek tak zašlu:):)
Elevated Blood Pressure - Federal Heart
(ANeamnmelamita, 8. 10. 2018 5:18)