Jdi na obsah Jdi na menu
 


Středa 10.1.

10. 1. 2024

ČJ - úkoly:

1) Čtení slov a vět (list/ středa)

2) Psaní číslic, příkladů a rytmus tvarů (Pís str. 31/dokončení)

PRV - úkol:

1) Leták elektro - prosím o přinesení několika obrázků nebo letáku z elektro obchodu (Datart, Planeo, Elektroworld ...)

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ/půlená

Hláska a písmeno Dd - vymýšlení slov na písmenko, práce se Zásobníkem, skládání slov z písmenek podle obrázků (v Pís str. 25/nahoře). Psaní slov psacím písmen (Pís str. 25/dopis, dům, deset, datel). Hra Na mazálka (SL str. 33/hra dole).

 

2. hodina ČJ

Hra Písmenko D tě probudí. Vyhledávání -d mezi ostatními písmenky, čtení slov, vyznačování délky slabik (SL str. 35/7). Čtení slov v tabulce, hádanky na určování jednoho slova z každého sloupečku, které píší děti tiskacím na Máju (SL str. 35/4 - slova: DŮM, DATEL, DÝM, TUNEL, PYTEL). Hra Myslím si slovo (na jedno z napsaných slov na Májce = datel). Čtení s vykreslováním + poslech písně Datel (SL str. 35/5 + odkaz).

ČJ - odkaz pro hodinu:

Datel, píseň: https://www.youtube.com/watch?v=N9q6-P8g2eg

 

3. hodina MA

Psaní číslic 0,6,7 s písničkami (POČ str. 6/dole). Sčítání a odčítání do 5 - samostatná práce (POČ str. 6/ všechny tabulky). Hody kostkou, krokování, přepis do šipkového zápisu (MA 56/3). Orientace v číselné ose 0-10 (viz odkaz).

MA - odkaz pro hodinu:

Orientace v číselné ose 0-10: https://skolakov.eu/matematika/1-trida/scitani-a-odcitani-do-10/na-drate/osa.html

 

4. hodina PRV

Co potřebujeme nakoupit na snídani, na večeři (PRV str. 35) - povídání o obrázcích, rodinných snídaních a večeřích. Příprava snídaňového/večeřového talíře (děti dostanou papírový talíř, vyzdobí si okraje, vyberou si, zda budou chystat snídani či večeři a talíř zaplní obrázky svými nebo novinovými tak, aby jídlo bylo připravené) - talíř vlepíme na str. 35/do cv. 2. Pohádka Teo nakupuje na trhu (viz odkaz).

PRV - odkaz pro hodinu:

Teo nakupuje, video: https://www.youtube.com/watch?v=Io0_Ucuq5tE

 

5. hodina MA

Výměna: MA: Porovnávání čísel na kartičkách s ukazováním znamének pomocí rukou + samostatná práce (POČ str. 7/ celá). Krokování s figurkami a páskem (MA 61/8). Počítání do 10 (MA 60/4). Porovnávání, rytmus, číslice 10 - pro rychlíky (list č. 95).