Jdi na obsah Jdi na menu
 


Středa 8.11.

8. 11. 2023

ČJ - úkoly:

1) Čtení písmen, slabik, slov (list/ středa)

2) Psaní budoucího i (ŽA str. 73/dokončení)

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ půlená

Hláska a písmeno Ii - Práce s básničkou Indiáni (pohybové ztvárnění), hra Mimozemské slovo s I tě probudí. Zrakové vnímání - vyhledávání tvarů  Ii a barevné kroužkování (pr. list Indián). Psaní - psací ó (pr. list Indián/ z druhé strany 3 řádky).

 

2. hodina ČJ

Hláska a písmeno I v pohádce Od Andulky po žížalu (viz odkaz). Slabiky s Ii - vyvození - kostky, noty, hlásná trouba + orchestr (ŽA str. 72/zel, mod, červ), poslech - orchestr (viz odkaz). Psaní - tvar budoucího -i (ŽA str. 73/3 řádky).

ČJ - odkaz pro hodinu:

Od Andulky po žížalu - I (od 47:30-51:30): https://www.youtube.com/watch?v=dMSQdxUWWoM

Orchestr (cca 3 min): https://www.youtube.com/watch?v=rOjHhS5MtvA

 

3. hodina MA

Diktát čísel 1-8, skládání řad vzestupných, sestupných, od určitého čísla, určování hned před, hned za, vpravo, vlevo od (s kartičkami + MA 37/8). Určování počtu, spojování s číslicí (MA 37/6). Krokujeme společně podle šipkového zápisu (MA 38/1 + další krokování podle šipkových zápisů na lístcích). Psaní - číslice 3 (MA 65/ 3 řádky číslice 3).

 

4.+5. hodina PRV

Městská část Brno Komín - místo, kde chodím do školy, procházka Komínem podle instrukcí v dopisu. Zastavení se u důležitých budov a institucí v Komíně, práce s mapami (jsou nalepené v sešitu PRV, mapa ohraničující městskou část: vykreslujeme ikony míst, kolem kterých jsme dnes šli, mapa dopravní: pastelkou vykreslujeme školu a vyznačujeme cestu, kterou jsme dnes šli podle dopisu - došli jsme ke knihovně). Co máme blízko a co dál (PRV str. 25) - určujeme, zda-li od školy můžeme dojít do daného místa v komíně pěšky, či je potřeba jet autem.