Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čtvrtek 18.1.

18. 1. 2024

ČJ - úkoly:
1) Čtení slov a otázek s odpověďmi (list/ čtvrtek)

2) Psaní - velké U (Pís. str 9 dokončení 2 řádků dole + úkol kroužkovací v rámečku). Psali jsme diktát - budeme jej zařazovat stále častěji, prosím o pravidelnou diktátovou přípravu třeba na Máju před každým domácím psaním, protože ne všechny děti si dokáží psací podobu písmenek vybavit, děkuji.

3) Diktát pro chybějící děti - prosím rodiče, aby nadiktovali dětem diktát (dé, N, já, í, velké I, pu, k - Pís str. 3/ poslední řádek)


Na vrátnici již dnes dávám čtecí kartu víkendovou + pr. lístek pro rychlíky v MA (lístky jsou dobrovolné, děti za ně dostávají šmoulíky, záleží na nich, zda-li je vypracují)

Prosím opět o kontrolu vlasů, znovu se vyskytly vši :-(, děkuji.

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina MA

Diktát číslic + Hra Sova (na Máju). Opakujeme, evidujeme a spojujeme počet s číslicí (MA 62/1). Příkladová rozcvička (podle výsledku dřepujeme, poskakujeme atd.). Sčítáme a odčítáme do 10 (POČ str. 15/nahoře). Geometrické tvary - vyhledávání čtverce, trojúh. a kruhu na koberci mezi ostatními tvary + vykreslování obdélníků (POČ str. 15/dole). Evidence tvarů - pro rychlíky (pr. list 100, pouze část s oblečením).

 

2. hodina ČJ

Písmenka - procvičování, přiřazování 2 tvarů stejného písmenka k sobě (práce dvojic s kartičkami písmenek). Přepis písmen (Pís str. 3/ předposlední řádek do psacího písma, každé písmenko 2x). Diktát psacích písmen a slabik:  dé, N, já, í, velké I, pu, k (Pís str. 3/ poslední řádek). Vykreslování písmenek, která jsme se společně již učili (SL str. 37/zel). Čtení slov a vět (kontrola D.Ú.).

 

3. hodina TV

Gymnastika - cvičení na lavičkách, , přeskoky přes švihadlo, překážky a střelba na koš, rovnovážná šlapadla (stanoviště, kruhový provoz).

 

4. hodina ČJ

Ve zdravém těle zdravý duch - práce s obrázky dětí (v Písance str. 1, dětem očíslujeme dresy, podle postoje těla, cvičíme cvik a vyhledáváme odpovídající ikonu, ke které připíšeme číslo a spojíme). Psaní - velkého U (Pís str. 9/ druhý, třetí, čtvrtý řádek). Čtení slov a určování množství (SL str. 38/1). Dělení písmen na slova + přepis prvního a posledního slova psacím písmem (SL str. 37/nad klávesnicí).