Jdi na obsah Jdi na menu
 


STÁŘÍ - Se ŠPERKY se nespí - Používejte tyto RADY - Rychlé umytí OKEN - Dekorativní MINIZAHRÁDKA - Je BŘEZOVEC OBECNÝ léčivý?

31. 12. 2018

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

STÁŘÍ

Jeseň života môže byť plná farieb - Webnoviny.sk

Foto - webnoviny.sk

,,Našel jsem anglický text, který mne tak zaujal. Naprosto zcela vyjadřuje mé současné pocity."

Nikdy bych nevyměnil moje úžasné přátele, můj krásný život, moji milující rodinu za míň šedých vlasů, nebo za plošší břicho.

Jak jsem zestárl, stal jsem se k sobě laskavější a méně kritický. Stal jsem se svým vlastním přítelem.

Nechci peskovat sám sebe za to, že sním extra zákusek, za to, že si neustelu postel, nebo za koupi toho hloupého plastového trpaslíka, kterého jsem vůbec nepotřeboval, ale vypadá tak krásně na mé zahradě.

Viděl jsem příliš mnoho mých přátel opustit tento svět příliš brzy, předtím, než pochopili velkou svobodu, která přichází s věkem.

Co je komu do toho, když se rozhodnu číst, nebo hrát na počítači do 4 hodin a spát až do poledne?

Budu tančit sám se sebou na ty nádherné melodie z 60. a 70. let, a když se mi zachce plakat nad dávno ztracenou láskou tak klidně plakat budu.

Klidně budu chodit na pláž v těsných plavkách, natažených na vypouklé břicho, a nořit se do vln, pokud se tak rozhodnu, navzdory soucitným pohledům mladých lidí atletických postav, ale oni budou také jednou staří.

Vím, že jsem občas zapomnětlivý. Ale některé životy jsou úplně zapomenuty. A já si konec konců pamatuji důležité věci.

Jistě, v průběhu let moje srdce bylo zlomené. Když ztratíte někoho blízkého, nebo pokud dítě trpí, nebo dokonce, když vašeho milovaného psa přejede auto? Ale zlomená srdce jsou to, co nám dá sílu a porozumění a soucit. Srdce nikdy nezlomené je dokonalé a sterilní ale nebude nikdy vědět, jaká radost je z bytí nedokonalého.

Jsem tak rád, že jsem žil dost dlouho, aby mé vlasy zšedly a mé mladické úsměvy se věčně vryly do hlubokých rýh na mé tváři.

Mnozí se nikdy nezasmáli, a mnozí zemřeli dříve, než jejich vlasy zbarvilo stříbro.

Jak člověk stárne, je snazší být pozitivní. Už mne nezajímá, co si myslí ostatní. Nemám otázky, už se sám sebe neptám.

Dokonce jsem získal právo být špatný.

Takže na vaši otázku odpovídám, ano, jsem rád zralý. Můj věk mne osvobodil.

Líbí se mi člověk, kterým jsem se stal. Nebudu žít navždy, ale dokud jsem ještě tady, nebudu ztrácet čas hořekováním, co by mohlo být, nebo dělat si starosti, co bude.

A jíst dezert budu každý den, pokud budu chtít a mít chuť!

A pít víno, pivo i kořalku, pokud budu chtít a mít chuť!

Mám stejný názor!

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Paní Olga Z. z Třinecka se redakci svěřila:

„Mám nějaký čas problémy se žlučníkem. Když jsem nedávno jela na kontrolu, dala se se mnou ve vlaku do řeči nějaká žena. Povídaly jsme si o všem možném a na přetřes pak přišly i nemoci. V souvislosti s mými potížemi se mě zeptala, jestli si na noc sundávám snubní prstýnek. Já ho nosím pořád, ve dne v noci, ale ona mi tvrdila, že je to špatně. Vysvětlit už mi to nestihla, vystupovala jsem. Může mít opravdu prstýnek souvislost s mým zdravotním stavem?“


Eva Ulmer-Janes, povoláním architektka a návrhářka kostýmů, už 25 let spolupracuje se šamany různých kultur (z Peru, Brazílie, Nepálu, Tibetu i Havaje) a jejich poznatky se snaží aplikovat do podmínek evropských velkoměst. Je přesvědčena, že se šperky se opravdu spát nemá, a zvláště pak ne s kovovými předměty, které tvoří uzavřený kruh. Ty totiž člověku svazují energetické pole a brání toku jeho životní síly. Pokud tedy své cennosti večer odložíte, rozhodně se budete probouzet ráno odpočatější.
Jak je to konkrétně s prsteny? Prsten na ukazováčku prý brání funkci plic, může být zdrojem problémů s dýcháním. Prsten na prostředníčku brání trávení, prsten na prsteníčku brání průtoku žluči a prsten na malíčku blokuje funkci orgánů vylučujících moč - ledvin a močového měchýře.

SPIRIT

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
 

POUŽÍVEJTE TYTO RADY

,,Jsou-li naše ruce po přípravě ryb či krájení cibule stále cítit, umyjte si je černým čajem a zápach hned zmizí!"

,,Zašlý povrch dřezu dobře vyčistíme pomocí teplého octa nebo citronu s trochou soli."

,,Když mák před mletím na sucho opražíte na teflonové pánvi, bude mít intenzivnější aroma."

,,Chcete-li, aby vám krásně vonělo ložní prádlo, nalijte do úzké lahvičky aviváž a postavte ji otevřenou do rohu v šatní skříni, dobře ji zajistěte izolepou, aby se nevylila. Provoní vám celou skříň!"

,,Máte-li na sporáku skvrny, které nejdou odstranit ani tekutým pískem, použijte ocet. Ten nechte působit několik hodin. Kyselina octová změkčí zuhelnatělé části, které potom setřete houbičkou."

,,Používáte před vařením sušené houby? Tak je před vařením krátce povařte v mléce, budou jemnější a lépe stravitelné."

,,Také vám vadí, že i po umytí, cítíte z nožů nepříliš libou vůni cibule nebo česneku? Pokrájejte nožem sýrovou mrkev anebo čepel mrkví protáhněte jako při broušení. Nože budou bez zápachu a navíc ještě ostřejší."

,,Nepříjemných pachů a výparů v kuchyni se zbavíte, když na plotně na chvíli povaříte vodu s octem do které přidáte lžičku skořice."

,,Aby nepříjemná palčivost paprik zmizela, odstraňte všechna semínka a vnitřek pečlivě osolte. Nechte asi hodinu působit a potom opláchněte."

,,Mapy od soli na botách snadno odstrníte, když je otřete hadříkem namočeným do octa. Nezapomeňte potom obuv nakrémovat."

,,Každému koberci udělá dobře, když ho občas důkladně provětráme. Měli by jste vždy vybrat teplý den."

,,Chcete-li udělat něco pro svůj zrak, vypijte sklenici mrkvové šťávy s kapkou oleje."

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

,,Konzumujte ovoce a ihned přestaňte užívat veškeré uměle vitamíny a minerály či jiné potravinové doplňky. Ovšem, vitamíny a minerály potřebujeme, ale téměř nikdy v syntetické formě. Ten, kdo netrpí jejich nedostatkem, pro toho jsou všechny tyto syntetické přípravky nesmyslné."

,,Mimořádný vliv na náš krevní systém má dechová technika, kterou můžete krev báječně okysličit. Nosem se pořádně zhluboka nadechněte, až budete mít pocit, že vám hrudník i břicho praskne, potom ústy ještě prudčeji vydechněte. Účinek se dostaví okamžitě."

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

RYCHLÉ UMYTÍ OKEN

 Do teplé vody přidáme šampon na vlasy, je jedno jakou značku, já jsem měla doma DIXI. Vytvoříme pěnu, namočíme utěrku z mikrovlákna, vyždímáme a umyjeme okno, není třeba žádné leštění, když okno uschne, bude jako nové. Navštívila mě tchyně a říkala, že okna vypadají, jako by tam sklo ani nebylo.

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Dekorativní MINIZAHRÁDKA - jak si ji vyrobit

Jiří Savinec poradí, jak využít rozbité květináče na dekorativní minizahrádky.


Hobby naší doby - 5.6.2021

Zadejte:

https://www.ceskatelevize.cz/porady/10314241266-hobby-nasi-doby/221562223000019/video/844950

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Paní Zdeňka Š. z Tišnova píše: „Nedávno jsem dostala cizopasnou houbu podobnou choroši a rostoucí na břízách. Prý je to „břízovec“ nebo „březovec“ a má léčivé účinky proti mnoha neduhům, dokonce i proti rakovině. Nikdy jsem jméno houby neslyšela, tak bych prosila o bližší podrobnosti, formu užívání…“

Jde zřejmě o choroš březový či jinak březovník obecný, latinsky Piptoporus betulinus. Ten roste od jara do zimy na živých i odumřelých kmenech břízy. V minulosti se používal v hodinářském průmyslu jako leštidlo a holiči si březovníkem přiostřovali břitvy. Houba je některými mykology uváděna jako nejedlá, jiní tvrdí, že jedlá je, ale není chutná. Límcovité plodnice mají klobouk vějířovitého nebo ledvinovitého tvaru o průměru 5 až 20 cm, silný 2 až 5 cm. Bývá hladký, bělavý či světle hnědý, může být i šedavý. Voní trochu nakysle.
Za superléčivou je tato houba považována například v Polsku. Polská lidová medicína ji využívá ve formě tinktur, odvarů, strouhá se do čajů. Lidé tam věří, že léčí rakovinu zažívacího traktu. Podle odborníků obsahuje tento druh cizopasné houby oleje, které jsou toxické pro některé mnohobuněčné organismy a mají antibiotické vlastnosti, působí proti mykobakteriím. V její dužině byla rovněž zjištěna látka betulin, která skutečně brzdí růst nádorových buněk. Ovšem vzhledem k riziku jiných vedlejších účinků farmaceutický průmysl neuvažuje o použití houby proti nádorovému bujení v praxi. Obsahuje totiž například i toxické látky a kyseliny, které působí jako projímadlo, což vede k silným, byť krátce trvajícím průjmům.

Spirit

HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH