Jdi na obsah Jdi na menu
 


BŘICHO je základem zdravého života

27. 6. 2023

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

BŘICHO je základem zdravého života

Potraviny, které prospívají zdraví našich střev

Foto - vitalweb.cz

BŘICHO, je vlastně náš život, proč? Protože je zde uloženo celé trávení,a zvláštní pozornost má tlusté střevo, které je základem zdravého života. Ve střevech jsou přítomny miliardy bakterií a také mikrob s názvem Escherichia  coli, který nám napomáhá ke správnému trávení. Jestliže se zde naruší rovnováha mezi bakteriemi a plísněnmi, nastanou různé zdravotní potíže. Ekzém a také astma a další nemoci mají vlastně svůj původ ve tlustém střevě. Až osmdesát procent imunitního systému se nalézá v tenkém a tlustém střevě, tedy v břiše.

Narušená látková výměna způsobuje převahu druhých střevních baktérií a plísní, tak dochází k vzniku celé řady nemocí. Přes ledviny dochází k větší kyselosti organismu.Když je organismus kyselinotvorně otrávený, hromadí v sobě více jedů a toxinů, které jsou hůře metabolicky odbourávány. Tak dochází k vnitřní otravě organismu a projevu určitého druhu onemocnění. Následné oslabení imunity se projeví ztrátou celkové vitality, pocitem únavy, zhoršenou soustředěností, úzkostí, depresí. Vzniká migréna, hypertenze, cukrovka, nemoci ledvin, žaludku, jater a tlustého střeva, které obzvláště může být zákeřné.

Velmi nebezpečná je zácpa, při které se hromadí nadměrné množství jedovatých látek, právě v tlustém střevě. Ty se mohou vstřebávat do krve, která je roznáší po celém organismu, ty mají za následek zhoršení zdravotního stavu.

Proto je třeba věnovat pozornost vyprazdňování. Také dodržovat pitný režim apít neslazené tekutiny a dát přednost vláknité stravě - kedlubny, mrkev, celer, okurky, ořechy a podobně.

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO