Jdi na obsah Jdi na menu
 


V říjnu přichází podzim a Říjnová meditace

28. 9. 2008

0000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

 

,,V říjnu přichází podzim“

 

Obrazek

 

,,V měsíci říjnu přichází podzim ve své plné nádheře. Přestože je pro mnohé tento měsíc smutným obdobím, jenž za sebou definitivně zavírá bránu léta, bylo by nespravedlivé opomíjet všechna ta úžasná kouzla, která s sebou podzimní čas přináší. Zkusme se alespoň na pár okamžiků zastavit a trochu se porozhlédnout - s údivem zjistíme, jak úchvatný pohled se nám v tuto dobu nabízí. Listnaté stromy se převlékly do pestrobarevných kabátků, jímž dominují jasně oranžové, zlaté, karmínové a bronzové odstíny. Zahrady se rozhořely zářivými tóny kvetoucích aster a jiřin, jež doplňují zlatobýl a rozchodníky. Oranžová plodenství mochyně svítí jako lampiony na zahradní slavnosti, kterou završují dozrávající plody skalníků, hlohů, růží a okrasných jabloní. Vrcholí období hojnosti - sklizeň ovoce, hroznů, ořechů, a mnoho druhů zeleniny plní sklepy a spíže."

 

,,Ačkoli klesající teploty jsou již neklamnou předvěstí brzkého příchodu chladných dní, příroda kolem nás se utápí v barvách. Poletující pavučinky babího léta se každé ráno třpytí na větvích zlatých stromů a na červených a žlutých plodech hlohyně si podvečer pochutnávají ptáci, kteří již brzy vyrazí na svou každoroční pouť za jižním sluncem."

Obrazek

 

,,Stejně jako zahradníci, kteří již nyní přemýšlejí o nových rostlinách, jimiž v příštím roce zkrášlí svoje zahrádky, zamysleme se také my nad letošním rokem, jenž se pozvolna chýlí ke svému konci. Jak jsme jej prožili ? Splnila se naše očekávání ? Koho a čím jsme potěšili, anebo naopak - co jsme udělali špatně ? Vložme již nyní do svých srdcí semínka budoucích příslibů a dobrých úmyslů, která přes zimu tiše vyklíčí, aby se poté na jaře zrodila do své nejčistší krásy."

Obrazek

 

,,Říjen je však také měsícem tajů a kouzel, který si mnohé národy spojují se svátkem Halloween. Jde o původně starý keltský rituál, známý jako Samhain - konec léta. Halloween se slaví poslední noc keltského roku, jež začíná západem slunce 31.října a trvá do rána 1.listopadu. Je to noc, kdy se k sobě přiblíží dva vzdálené světy : říše živých a království mrtvých. V tuto magickou noc se pokládá svítící lucerna vyřezávaná z tuřínu nebo tykve ( dýně ) před krytý vchod domu nebo přímo do okna. Měla vítat zemřelé předky a zároveň sloužit jako ochrana proti zlým duchům. Zkusme si tedy pro změnu vytvořit na Halloween svou vlastní dýni. A nemusíme při tom věřit ani na zázraky. Vlastnoručně vyřezaná dýně nám i tak jedinečným způsobem zkrášlí na podzim náš domov."

Obrazek

 

,,Dodávám - Což takhle vydat se na procházku do podzimního lesa, cestou posbírat pár krásně zbarvených lístků a doma si je uložit do knihy na vylisování ? Až si na ně později v zimě vspomenete, kupme si jednoduchý dřevěný rámeček a vytvořme si krásný obrázek, z něhož k nám zavoní barevný romantický podzim."   Ludmilka

 

 

1010101010101010101010101010101010101101010

 

,,Meditace na říjen"

 

Proměň slova v činy :

,,Studoval jsi svatá písma, navštěvoval semináře a přednášky, dělil ses o své vědomosti a diskutoval o duchovnu s mnoha ostatními."

,,Nyní je však nejvyšší čas prohlásit, že proměníš slova v činy. Konec mluvení a přemýšlení o duchovnu, je čas začít jednat. Čiň tak od chvíle, kdy se probudíš, až do chvíle, kdy zavřeš večer oči. A právě toto znamená být duchovní bytostí, jednoduše vše, na co myslíš, a co říkáš nebo děláš, je založena na duchovnu. Život a duchovno již nejsou oddělené !"

 

Meditace : 

,,Nyní jsi připraven proměnit slova v činy. Pokud jsi  tak již neučinil, najdi oblasti svého života, ve kterých tomu tak ještě není. Jaké jsou to oblasti ? Jaká strach ti zabránil to udělat ? Jako ve všech životních situacích postupuj - kousek po kousku - a jednej jak nejlépe dokážeš. Nemůžeš neuspět, Bůh ti to nedovoli !"

 

 Obrazek

Ujištění :

,,Měním slova v činy. Jsem duše a mé duchovní já mne po celou cestu doprovází. Všechny mé myšlenky, slova, činy a reakce jsou vedeny mým vyšším duchovním já."

 

Z knihy Světelné meditace Elisabeth Constantineová  

Vydalo Nakladatelství Alman v roce 2006

 

Obrazek

 

,,Elizabeth Constantineová působí již více než patnáct let jako lektorka v oblasti transformace, léčitelství a terapie a jako vedoucí praktických cvičení. Zaměřuje se na oblast práce s vnitřní cestou a proměnou. Elizabeth je léčitelkou, členkou a bývalou lektorkou Národní federace duchovních lečitelů a učitelkou reiki. Je jedním ze zakládajících členů Projektu center uzdravování světelným kolem a Skupiny šíření světla.

Světelné meditace pro každý den promlouvají ke čtenářům, kteří chtějí nalézt sebe sama a lásku, klid a mír ve svém životě. Kniha obsahuje rozjímání, světelné meditace a pozitivní afirmace pro každý den v roce. Rozjímání a meditace pomohou při hledání nové životní cesty, vnitřní moudrosti a nového, lepšího Já. Kniha nabádá k tomu, aby čtenáři kladli důraz na duchovní stránku života, nikoli na tu materiální, tvořenou nejen oblečením, auty a penězi, ale i samotným naším tělem. Zdůrazňuje, že v životě je potřeba postupovat k cíli důsledně a pomalu, a ne chtít vše najednou. Život je dobrodružství a jediné, čím si můžeme být jisti, je změna. Každý den nabízí nové možnosti, novou lásku, nové světlo. Je běžné zapadnout do vyjetých kolejí, ale špatné zvyky nesmí řídit náš život. To jsou některá poučení ze Světelných meditací pro každý den."

http://pr.jednicky.cz/loap_cz/aktualita_loap_leto.jpg

PROMĚNA :

,,Když ze svého srdce uděláš příbytek světla, když tvé srdce vyzařuje bezmeznou lásku ke všemu lidstvu a světlu, ve kterém žiješ, je to opravdové kouzlo.

Své pocity „mého a tvého“ jsi přeměnil na duchovní zlato stavu JÁ JSEM, který nezná rozdíly, omezení, hranice, když štědře rozdává svoji lásku.

Přeměnil jsi mnoho v jedno."

MEDITACE :

,,Přilož si ruce k srdci, tak, aby ležely jedna na druhé.

Pomalu si uvědomuj, jak tvé srdce cítí.

Ve svém srdci vnímáš několik drobných černých shluků, které představují tvé nevyléčené emoce.

Nyní se zhluboka nadechni zlatého světla a nech jej proudit do své srdeční čakry.

Vidíš, jak zlaté světlo svou silou bezmezné lásky rozpouští tyto shluky jeden za druhým.

Tento proces opakuj tak dlouho, dokud tvé srdce neucítí, že se proměnilo ve zlatý, zářící a šťastný stav JÁ JSEM.

Nezapomínej se spojit a sladit se zemí a ochraňuj se."

UJIŠTĚNÍ :

,,Mé srdce je sídlem světla.

Už nerozlišuji „moje a tvoje“.

Vím, že v mém nitru se skrývá stav JÁ JSEM."

UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU