Jdi na obsah Jdi na menu
 

 


 

OKRESNÍ PŘEBOR 2013/2014

 1.  Sokol Plasy
 17 - 1 - 3 - 5
 74 : 44
 56
 (+17)
 2.  Sázavan Bezvěrov
 14 - 4 - 3 - 5
 72 : 47
 53
 (+14)
 3.  Sokol Mladotice
 12 - 4 - 3 - 7
 76 : 54
 47
 (+8)
 4.  Slovan Blatnice
 10 - 5 - 3 - 8
 50 : 38
 43
 (+4)
 5.  FK Ledce
 12 - 2 - 3 - 9
 70 : 60
 43
 (+4)
 6.  TJ Nečtiny
 13 - 1 - 2 - 10
 63 : 63
 43
 (+4)
 7.  Tatran Třemošná
 12 - 2 - 1 - 11
 49 : 40
 41
 (+2)
 8.  Sokol Dolní Bělá
 11 - 3 - 0 - 12
 54 : 41
 39
 (0)
 9.  OLYMPIE KOŽLANY
 12 - 0 - 2 - 12
 76 : 61
 38
 (-1)
 10.  Slavia Vejprnice „B“
 8 - 4 - 3 - 11
 39 : 56
 35
 (-4)
 11.  Sokol Manětín
 8 - 2 - 4 - 12
 57 : 71
 32
 (-7)
 12.  Baník Líně
 8 - 1 - 5 - 12
 59 : 74
 31
 (-8)
 13.  DIOSS Nýřany „B“
 7 - 1 - 0 - 18
 63 : 118
 23
 (-16)
 14.  Sokol Kozolupy
 4 - 3 - 1 - 18
 46 : 87
 19
 (-20)
           


Zpět na přehled sezón ...



 

VÝSLEDKY

 OLYMPIE KOŽLANY - Sokol Mladotice  2:3 (1:0)  3:3 (1:1) - pen. 2:3  
 OLYMPIE KOŽLANY - Slovan Blatnice  3:2 (2:0)  1:2 (1:0)  
 OLYMPIE KOŽLANY - Tatran Třemošná  0:3 (0:2)  0:1 (0:0)  
 OLYMPIE KOŽLANY - Sázavan Bezvěrov  2:4 (0:1)  2:5 (1:2)  
 OLYMPIE KOŽLANY - TJ Nečtiny  11:3 (6:1)  3:1 (0:0)  
 OLYMPIE KOŽLANY - Sokol Dolní Bělá  0:2 (0:0)  1:4 (1:2)  
 OLYMPIE KOŽLANY - Sokol Kozolupy  6:0 (4:0)  2:1 (0:1)  
 OLYMPIE KOŽLANY - FK Ledce  4:2 (2:1)  3:4 (3:1)  
 OLYMPIE KOŽLANY - Sokol Plasy  4:2 (1:2)  3:4 (3:1)  
 OLYMPIE KOŽLANY - Slavia Vejprnice "B"  5:1 (5:1)  0:2 (0:1)  
 OLYMPIE KOŽLANY - DIOSS Nýřany "B"  5:2 (4:0)  3:2 (1:0)  
 OLYMPIE KOŽLANY - Baník Líně  5:0 (3:0)  2:2 (2:2) - pen. 3:4  
 OLYMPIE KOŽLANY - Sokol Manětín  3:4 (3:2)  3:2 (1:1)  
       


 




24. 8. 2013 - I. kolo

Olympie Kožlany - Sokol Mladotice     2 : 3  (1 : 0)

Kozler - J.Švamberg - Beneš, Koura Obrazek, Lehner - V.Švamberg, Tupý (Štrunc), Šnajdr (cca 75') Obrazek, Frank - Šimek, Kulhánek

Stejně jako vloni nás hned v prvním utkání čekal loňský účastník I.B třídy, tentokrát z Mladotic. Úvodní minuty patřily nám, vypracovali jsme si několik nadějných příležitostí, ale bez gólového efektu. Hosté postupně hru vyrovnali, také přitvrdili, což na svých kotnících pocítil hlavně J.Šnajdr, a tak měl rozhodčí dost práce z uklidňováním emocí. S nejlepší odpovědí přišel J.Koura, který nás zhruba v polovině prvního dějství poslal pohotovou střelou do vedení. Soupeř se snažil hrát jednoduše, na naši polovinu létaly dlouhé pasy, ale největší nebezpečí hrozilo ze standardek. Do přestávky se však už diváci branky nedočkali.

Druhý poločas začali hosté náporem, i díky našemu nedůslednému bráněním si vypracovali pár šancí, až nakonec přišlo vyrovnání, když se útočníkovi při průniku do vápna několikrát šťastně odrazil míč přímo k nohám a z malého vápna pak neměl problém skórovat. Mladotický rozlet ale brzy zmrazilo vyloučení a k využití přesilovky nám stačilo jen několik minut. V.Švamberg zatáhl míč po křídle a jeho centr efektně zužitkoval J.Šnajdr. Bohužel téměř vzápětí přišel na druhé straně zbytečný faul M.Beneše ve vápně a soupeř z penalty opět vyrovnal. S blížícím se závěrem utkání se na hřišti stále více jiskřilo, na což jsme nakonec doplatili my. Zhruba čtvrthodinu před koncem dostal po vzájemné strkanici druhou žlutou kartu J.Šnajdr a hosté následný přímý kop přetavili ve vedoucí branku. Zbytek utkání se nesl ve znamení naší zoufalé snahy o vyrovnání, ale Mladotice si už výsledek zkušeně ubránily.


Zpět ...

31. 8. 2013 - II. kolo

Slovan Blatnice - Olympie Kožlany     2 : 3  (0 : 2)

Kozler - J.Švamberg - Beneš, Koura, Lehner - Štrunc (Melichar), Tupý Obrazek, Kulhánek, Frank - Šimek ObrazekObrazek (Vopata), Šnajdr (Herynk)

Dnešní soupeř, který během 3 let stihl spadnout až do IV. třídy a vzápětí se vrátit zpět do okresu, pro nás znamenal velkou neznámou.

V úvodních minutách nám chvíli trvalo, než jsme srovnali zadní řady, domácí nás několikrát provětrali, ale do větší šance se nedostali. Postupně jsme kombinační hrou soupeře začali přehrávat a naše hroty se několikrát ocitly v přečíslení. J.Šnajdr dvakrát ve velice slibné pozici míč minul, Š.Šimek střílel často, bohužel většinou nepřesně. Nakonec jsme ale přecejen šli do vedení, když po rychle rozehrané standardce Š.Šimek poslal odražený míč nekompromisně do sítě. A když chvíli před přestávkou potrestal chybu v rozehrávce přesnou střelou L.Tupý, vypadalo to hodně nadějně.

Do druhé půle však vlétli domácí jako vyměnění, naše obrana nevěděla, kam dřív skočit, až nakonec po přečíslení ve vápně kapitulovala. Naštěstí hned z protiútoku předvedl Š.Šimek skvělou individuální akci, kterou zakončil překvapivou střelou z ostrého úhlu. Soupeř nerezignoval, zatlačil nás do hluboké defenzívy, k čemuž přispělo i to, že jsme po vynucených střídáních našich útočníků nedokázali podržet míč a směrem dopředu nebyli nebezpeční. Pět minut před koncem navíc předvedl J.Švamberg neuvěřitelný zkrat, jeho nepodařená přihrávka se odrazila od tyče naší branky k nohám číhajícího útočníka, který zamířil přesně do šibenice. O těsné vítězství jsme tak museli ještě tvrdě bojovat, ale nakonec jsme velkému tlaku Blatnic odolali a odvezli si domů cenné 3 body.


Zpět ...

7. 9. 2013 - III. kolo

Olympie Kožlany - Tatran Třemošná     0 : 3  (0 : 2)

Kozler - J.Švamberg - Beneš, Herynk (Vopata), Lehner - Štrunc, Tupý, V.Švamberg, Melichar (Fröhlich) - Kulhánek, Frank

Během uplynulého týdne se bohužel množily omluvenky hráčů základní sestavy (dovolená, zranění), takže musel trenér improvizovat a polovinu soupisky tvořili dorostenci.

Ovšem ani soupeřova sestava příliš nepřipomínala tu loňskou, naše mužstvo bylo v první půli lepší a vypracovalo si několik velmi slibných příležitostí, bohužel nově složená útočná dvojice byla na štíru s koncovkou. Hosté na naši kombinační převahu reagovali tvrdostí v osobních soubojích a pokusy o kolmice za obranu, ale do větší šance se nedostali. Bohužel i přesto šli do kabin s dvoubrankovým náskokem! V závěru poločasu jsme totiž předvedli dvě osudové minely - nejprve nevinný centr do vápna poslal překvapený M.Beneš hlavou do vlastní sítě a chvíli na to po dalším centru podcenil O.Kozler rotaci míče a lehká dorážka tak skončila opět za jeho zády.

V druhém poločase jsme tak neměli co ztratit. Postupně jsme hru stále více otevírali, několikrát jsme měli ke snížení hodně blízko, ale L.Tupý v jasné pozici minul branku a L.Frank po ideálním centru od M.Kulhánka trefil z malého vápna jen břevno. A tak přišel trest, když po ojedinělém rohovém kopu nedal důrazný hráč našemu gólmanovi šanci. Ve zbývajícím čase jsme se sice nevzdávali, ale bylo jasné, že na body dnes nedosáhneme. Sice jsme herně nezklamali, ale od zkušenějšího soupeře jsme dostali tvrdou lekci z produktivity.


Zpět ...

14. 9. 2013 - IV. kolo

Olympie Kožlany - Sázavan Bezvěrov     2 : 4  (0 : 1)

Kozler - J.Švamberg - Beneš Obrazek, Koura, Herynk (V.Fiala) - Štrunc, Tupý, Kulhánek, Frank - V.Švamberg Obrazek, Šnajdr (Melichar)

Ani v třetím domácím utkání jsme bohužel nedokázali bodovat. Od počátku zápasu jsme měli trochu více ze hry, hosté nebyli tak nepříjemní jako v minulé sezóně, ale naše střelecké trápení pokračovalo. A tak soupeři stačilo čekat na naši chybu a občas poslat pas na rychlého útočníka. Dlouho jsme vzadu žádné nebezpečí nepřipustili, ale pak přecejen přišel podařený průnik středem hřiště, kolmice za obranu a O.Kozler byl tváří v tvář útočníkovi bezmocný. Bojovali jsme dál, ale naše snaha o vyrovnání se do přestávky míjela účinkem.

Po pauze jsme Bezvěrov přitlačili a nakonec jsme uspěli. V.Švamberg si naběhl na pas za obranu a nekompromisně skóroval. A po chvíli bylo ještě veseleji - centr z přímého kopu propadl na vápně k volnému M.Benešovi, který pohotově poslal míč do šibenice. Do konce utkání nechybělo mnoho a my jsme příznivý výsledek chtěli stůj co stůj udržet. Bohužel netrvalo dlouho a bylo opět srovnáno - míč ze soupeřovy hlavy překvapivě přeplachtil našeho gólmana a zapadl přímo pod břevno. S blížícím se závěrem jsme chtěli strhnout vítězství zpět na naši stranu, ale to se nám nakonec stalo osudným. Asi 2 minuty před koncem neudžel O.Kozler střelu z vápna a osamocený útočník završil snadnou dorážkou svůj hattrick. V nastavení pak ještě hosté potrestali naši hru vabank čtvrtou brankou z rychlého brejku.


Zpět ...

21. 9. 2013 - V. kolo

TJ Nečtiny - Olympie Kožlany     3 : 11  (1 : 6)

Kozler - J.Švamberg - Beneš, Koura, Kulhánek Obrazek - Štrunc (Vopata), Kříž Obrazek, Šnajdr ObrazekObrazekObrazek, Frank - V.Švamberg ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek, Šimek Obrazek (Herynk)

Na neoblíbené nečtinské hřiště jsme jeli konečně v trochu konsolidovanější sestavě, navíc nás v týdnu posílil T.Kříž ml., který přišel na hostování z dorostu Dukly Praha. Ale co se dělo na hřišti, to si asi nikdo nedokázal představit ani v nejdivočejších snech. Domácí totiž nastoupili evidentně v naprosto zdecimované sestavě, navíc pouze v 10 hráčích. A jestli doufali v rovnocennou partii, brzy měli po nadějích. Hned od úvodního hvizdu jsme totiž soupeře zmáčkli, ve středu hřiště jsme si dělali, co jsme chtěli, a když jsme už v 8. minutě po střelách Š.Šimka a J.Šnajdra vedli 2:0, bylo jasné, že dnes to bude jen otázka skóre. Sice přišla malá komplikace po centru do našeho vápna a úspěšné hlavičce vysokého kapitána, ale vzápětí zvýšil naše vedení V.Švamberg a rozjel tak svůj střelecký koncert. Nečtiny naší hře vůbec nestačily, akce střídala akci, téměř vždy přišlo i zakončení. A góly přicházely pravidelně - do přestávky se ještě trefil znovu J.Šnajdr a svůj hattrick završil V.Švamberg.

Druhá půle se už hrála jen z povinnosti. Soupeř sice zpočátku několikrát zahrozil, ale pak ho zchladil svým třetím gólem po průniku přes celé hřiště J.Šnajdr. Tempo pak logicky opadlo, naše hra už nebyla tak důsledná, takže se občas musel blýsknout i náš brankář, ale síť se vlnila jen na straně domácích. Své premiérové góly si připsali T.Kříž a M.Kulhánek, další dvě branky přidal V.Švamberg. V samotném závěru soupeř korigoval skóre po naší laxnosti v rozehrávce, což ale nic nezměnilo na našem rekordním vítězství.


Zpět ...

28. 9. 2013 - VI. kolo

Olympie Kožlany - Sokol Dolní Bělá     0 : 2  (0 : 0)

Kozler - J.Švamberg - Beneš (Herynk), Koura, Lehner - Kulhánek, Tupý (Kříž), Šnajdr, Frank - V.Švamberg, Šimek

Černou domácí sérii bez bodu jsme neuťali ani napočtvrté. Od počátku se hrál svižný fotbal, obě mužstva hýřila pohybem a kombinacemi. Hostující záložníci byli sice aktivnější a nedělalo jim problém dostat se na dostřel branky, ale naše defenzíva odolávala. O.Kozler měl také ve dvou případech dobře postavené tyče - jednou po střele z dálky a podruhé po nebezpečné hlavičce. Ovšem ani dolnobělský brankář se nenudil. Po gólu volaly především dvě situace, kdy naši útočníci doráželi vyražený míč - Š.Šimek však branku minul a V.Švamberg trefil ležícího gólmana. I proto se do kabin šlo za bezbrankového stavu.

Po přestávce se obraz hry nezměnil. Obě mužstva dál hrála s nasazením a se snahou o vstřelení branky. Na obou stranách bylo k vidění několik šancí, ale naše střelba byla většinou nepřesná a soupeřovy příležitosti často s vypětím všech sil likvidovali naši zadáci v čele s dobře chytajícím O.Kozlerem. Zápas tak rychle spěl k zasloužené bezbrankové remíze. Bohužel pro nás ale přišel 5 minut před koncem šok. Soupeřův bek šťastně prošel snad přes pět hráčů až před gólmana a chladnokrevně skóroval. Nám pak nezbývalo než vrhnout vše do útoku, ovšem brejk hostů do rozhozené obrany přinesl v nastavení druhý gól v naší síti.


Zpět ...

5. 10. 2013 - VII. kolo

Sokol Kozolupy - Olympie Kožlany     0 : 6  (0 : 4)

Kozler - J.Švamberg Obrazek (Hurt) - Beneš (Herynk), Koura, Lehner - Kulhánek Obrazek, Tupý (Štrunc), Šnajdr Obrazek, Frank - V.Švamberg, Šimek ObrazekObrazek (Kříž Obrazek)

Jak se nám výsledkově nedaří doma, tak paradoxně dominujeme venku. Po Nečtinech to tentokrát „odnesly“ Kozolupy. Hned od úvodu domácí nestíhali reagovat na naše rychlé kombinace, jejich postarší obrana nebyla schopna rychlostně konkurovat naší ofenzívě a brzy přišel i vedoucí gól, když J.Šnajdr využil ideálního centru Š.Šimka. Dál jsme soupeře jednoznačně přehrávali, téměř každá akce končila střelou, ale síť se zavlnila až po přímém kopu J.Švamberga. Naše neustávající aktivita pak do přestávky přinesla ještě dvě branky - nejprve si na kolmici za obranu naběhl M.Kulhánek a tečovanou střelou nedal gólmanovi šanci, a pak Š.Šimek sám prošel obranou jako nůž máslem a bylo to 0:4. Kozolupští se k naší brance dostávali sporadicky, většinou po standardkách nebo po našich chybách v rozehrávce, ale nebezpečnější šanci si nevypracovali.

Přestávka nás trochu vyvedla z tempa, soupeř naopak neměl co ztratit, takže jsem se dostali trochu pod tlak. Úvodní čtvrthodinku jsme ale přežili bez úhony a pak jsme udeřili popáté - po rychlé akci za obranu přidal snadno svůj druhý gól Š.Šimek. Pak už se utkání spíše jen dohrávalo. Někteří domácí hráči si svou frustraci vybíjeli na sudího, ale ten byl v klidu. Na hřiště se za rozhodnutého stavu postupně dostali všichni náhradníci, a když po centru V.Švamberga kozolupskému brankáři propadl míč rukavicemi, T.Kříž pohodlně pečetil naše vítězství šestým gólem.


Zpět ...

12. 10. 2013 - VIII. kolo

Olympie Kožlany - FK Ledce     4 : 2  (2 : 1)

Kozler - J.Švamberg Obrazek - Beneš, Koura Obrazek, Kulhánek - Štrunc (cca 70'), Tupý (Lehner), Šnajdr, Frank - V.Švamberg ObrazekObrazek, Šimek (Hurt)

Konečně domácí vítězství! Ale nebyla to proti poslednímu mužstvu tabulky žádná procházka. Mokrý terén měl naší kombinační hře svědčit, také jsme začali aktivněji, ale často jsme ve středu pole ztráceli míč, soupeř nám svou přímočarostí a pohybem dělal hodně starostí a měli jsme se před vlastní brankou co ohánět. Proto nám hodně pomohla vedoucí branka - po rohovém kopu se míč odrazil na vápno k V.Švambergovi, který prudkou střelou po zemi nedal gólmanovi šanci. Vzápětí však bylo vyrovnáno - střelu zpoza vápna po nedůrazném obranném odkopu O.Kozler vůbec neviděl. Ale po několika minutách jsme opět vedli, když se z přímého kopu parádně trefil J.Švamberg. Do přestávky jsme ještě mohli své vedení zvýšit, L.Tupý a J.Šnajdr trefili dokonce tyč, ale skóre se už nezměnilo.

V druhé půli jsme si vedení celkem v poklidu hlídali, a když po hrubce hostující obrany přidal třetí gól důrazný V.Švamberg, vypadalo to slibně. Bohužel komplikace přišla se zbytečným vyloučením L.Štrunce. Ledce vycítily šanci, vrhly vše do útoku a najednou jsme se ocitli pod tlakem, nedokázali jsme podržet míč a většinou se jen osvobozovali dlouhými odkopy. A když pohotovou střelou z 10 metrů hosté snížili na rozdíl jediné branky, bylo jasné, že to bude boj až do konce. Se štěstím jsme přestáli několik šancí, jednou dokonce dunělo břevno, ale pak nás v závěru spasil J.Šnajdr. Individuální akcí od rohového praporku až do malého vápna překvapil celou obranu a J.Koura pak zakončoval do prázdné branky.


Zpět ...

19. 10. 2013 - IX. kolo

Sokol Plasy - Olympie Kožlany     2 : 4  (2 : 1)

Kozler - J.Švamberg - Beneš, Koura, Lehner - Kulhánek, Tupý, Šnajdr ObrazekObrazek, Frank - V.Švamberg Obrazek, Šimek Obrazek (Štrunc)

Vítěznou sérii jsme chtěli prodloužit i na hřišti aktuálně druhého celku tabulky. Prestiž utkání zvyšoval i fakt, že náš trenér v Plasích dlouhá léta působil a moc si přál zde uspět.

Úvod utkání nám však zle nevyšel. Už po nějakých 5 minutách jsme prohrávali 0:2! Nejprve po naší hrubce v rozehrávce domácí proměnili samostatný únik, a vzápětí jsme po nedůrazu v obraně nechali soupeře projít podél vápna až před O.Kozlera, který ani tentokrát na míč nedosáhl. Naštěstí zbývalo ještě hodně času a naše mužstvo se pustilo do stíhací jízdy. Přebrali jsme iniciativu, zpřesnili kombinaci a najednou se začalo blýskat i před plaskou brankou. A když J.Šnajdr přesnou střelou z dálky snížil, bylo zase o co hrát. I přes několik nadějných šancí na obou stranách těsné skóre vydrželo až do přestávky.

Druhý poločas se nesl ve znamení našeho sílícího tlaku. A když domácí brzy přišli o vyloučeného obránce, bylo vyrovnání jen otázkou času. Nakonec se o něj zasloužil Š.Šimek, který nekompromisně zakončil výstavní přímočarou akci středem plaské obrany. Tlačili jsme dál, s výjimkou sporadických výpadů soupeře se hrálo pouze na jeho polovině a trpělivá hra nám přinesla ovoce - po rohu se prosadil hlavou důrazný J.Šnajdr. Zdálo se, že Plasy nebudou mít sílu na odpověď, ale najednou začal úřadovat rozhodčí Walter. Jakýkoliv sporný souboj nebo míč v zámezí pískal proti nám a vše vyvrcholilo penaltou po běžném vzájemném souboji J.Koury s domácím útočníkem. Emoce plály, červená karta visela ve vzduchu, ale nakonec vše „vyřešil“ plaský exekutor, který trefil pouze tyč! A nejlepší odpověď po chvíli přišla na druhé straně. Nejprve sice L.Štrunc na malém vápně zazdil tutovku, ale vzápětí po bombě J.Koury do břevna pohotový V.Švamberg hlavou definitivně rozhodl. Zbývající minuty jsme už odehráli v klidu a venku zůstáváme nadále stoprocentní ...


Zpět ...

26. 10. 2013 - X. kolo

Olympie Kožlany - Slavia Vejprnice "B"     5 : 1  (5 : 1)

Kozler - J.Švamberg Obrazek - Beneš, Herynk, Vopata (Štrunc) - Kulhánek, Koura, Šnajdr Obrazek, Tupý Obrazek - V.Švamberg Obrazek, Šimek (cca 60') Obrazek

Poprvé jsme si na podzim užili doma pohodový zápas bez větších nervů. O výsledku jsme rozhodli už v první půli. Brzy jsme vedli o dvě branky, když nejprve Š.Šimek zúročil ideální kolmici J.Šnajdra za obranu, po chvíli pak náš hroťák vybojoval faul na hranici vápna a J.Švamberg z přímého kopu zamířil přesně k tyči. Hned z protiútoku sice hosté hlavou snížili, ale po dalších několika minutách poslal Š.Šimek parádní pas z poloviny hřiště na naběhnutého V.Švamberga, který se nemýlil. Soupeř reagoval zvýšenou tvrdostí, kouskováním hry a řečněním, ale náš brankostroj tím nezastavil. Ještě do půle jsme uspěli ze dvou standardek - hlavou se trefil L.Tupý a penaltu za faul na Š.Šimka proměnil J.Šnajdr.

Po přestávce jsme mohli hrát v klidu a přidat ještě další branky, ale situaci změnilo vyloučení Š.Šimka, který neunesl benevolenci rozhodčího k vejprnickým provokacím a často zákeřným faulům. Soupeř se vymanil z tlaku, ale i v oslabení jsme hru kontrolovali a hosty do ničeho nebezpečného nepustili. Před brankami se tak už mnoho zajímavého neudálo, výjimkou snad byl jen průnik M.Kulhánka zakončený střelou z úhlu těsně mimo.


Zpět ...

2. 11. 2013 - XI. kolo

DIOSS Nýřany "B" - Olympie Kožlany     2 : 5  (0 : 4)

Kozler (37') - J.Švamberg - Vopata, Herynk, Kulhánek - Štrunc Obrazek, Koura, Šnajdr Obrazek, Tupý Obrazek - V.Švamberg Obrazek, Šimek (Hromada)

Ani nýřanské béčko naši jízdu nepřibrzdilo, a to přes naše značné personální problémy. Při řadě absencí jsme nasadili hodně omlazenou obrannou řadu, přičemž na lavičce byl ke své premiéře připraven teprve 15-tiletý J.Hromada.

O našem vítězství bylo velmi rychle rozhodnuto. Domácí vůbec nestíhali zastavovat naše kombinační akce a po nějakých 7 minutách už svítil na ukazateli stav 0:2. Nejprve se po dorážce své vlastní střely prosadil L.Tupý, po chvíli si na pas za obranu naběhl J.Šnajdr a jeho centr z ostrého úhlu si obránce srazil do vlastní sítě. Třetí branku už náš střelec vsítil sám, když gólman nezkrotil jeho dalekonosný pokus. Po půlhodině hry se pak snadno prosadil L.Štrunc a vypadalo to na debakl. Bohužel jsme si situaci opět zkomplikovali vyloučením. Soupeř se snažil posílat kolmice na rychlé útočníky a po jednom z podařených pokusů unikajícího protihráče fauloval před vápnem O.Kozler a musel do sprch. Jeho místo zaujal L.Štrunc, který vzápětí úspěšně zasáhl proti nýřanské tutovce.

Po přestávce jsme se nikam nehnali, domácí si vytvořili optickou převahu, ale k nebezpečnějšímu zakončení se nedostávali. A když se jeden ze soupeřových hráčů nechal zbytečně vyloučit za řečnění a V.Švamberg vzápětí proměnil svůj únik v pátý gól, bylo hotovo. Zbytek utkání se už jen dohrával, ani jednomu mužstvu se nechtělo moc bránit a před oběma brankami tak byla k vidění řada šancí. Nýřany dvě proměnily, na naší straně se už neurodilo, ikdyž nájezdy Š.Šimka nebo střela volného J.Švamberga po gólu doslova volaly.


Zpět ...

9. 11. 2013 - XII. kolo

Olympie Kožlany - Baník Líně     5 : 0  (3 : 0)

Kozler - J.Švamberg - Beneš, Koura, Kulhánek - V.Švamberg, Koura, Šnajdr, Frank - Kříž, Šimek ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek (Štrunc)

Do třetice pětigólové vítězství, tentokrát to odnesly Líně. Na těžkém podmáčeném terénu jsme od začátku utkání předváděli rychlé přízemní kombinace, kterými jsme se snadno dostávali do přečíslení. A brzy také začaly padat branky, když si soukromou střelnici otevřel Š.Šimek. Ten nejprve proměnil náběh za obranu, po chvíli se trefil z hranice vápna a svůj hattrick završil pohodlnou dorážkou ideálního centru od V.Švamberga po rychlé křídelní akci na jeden-dva doteky. Za tohoto stavu jsme už mohli hrát v klidu, do koncovky se dostávali i další hráči, ale soupeřův brankář už další míč za svá záda nepustil. O.Kozler na druhé straně příliš práce neměl, spíše se zapojoval do rozehrávky než že by musel hasit nějaké nebezpečí.

Po přestávce jsme dál hráli s chutí, v podzimní rozlučce jsme chtěli divákům nabídnout pohlednou hru a další branky. A to se i přes zvýšenou tvrdost ze strany hostů dařilo. Neudržitelný Š.Šimek se po ideálních pasech za obranu prosadil ještě dvakrát, ikdyž šancí ke skórování měl mnohem víc, stejně jako další hráči. V koncovce jsme však už nebyli dostatečně přesní nebo důrazní. Nenudil se ani náš gólman, který musel řešit několik složitých situací, ale díky spolehlivým zákrokům udržel druhou letošní nulu a podtrhl tak náš zřejmě nejpodařenější domácí zápas.


Zpět ...

16. 11. 2013 - XIII. kolo

Sokol Manětín - Olympie Kožlany     4 : 3  (2 : 3)

Kozler (Nanár) - J.Švamberg - Beneš, Koura Obrazek, Kulhánek - Štrunc (Šimek), Tupý, Šnajdr, Frank - Kříž Obrazek, V.Švamberg Obrazek

Závěrečné podzimní utkání jsme bohužel nezvládli. Přitom v první půli tomu nic nenasvědčovalo. Hned po několika minutách sice došlo k nepříjemné události, když kvůli zdravotní indispozici musel rozhodčí předat píšťalku domácímu laikovi, ale pak jsme rychle dostali hru pod kontrolu a navázali na výkony z předchozích utkání. Po jedné z povedených akcí jsme také šli do vedení, když T.Kříž posadil ideální centr na hlavu osamocenému J.Kourovi. Domácí spoléhali hlavně na šikovnost svých dvou útočníků, snažili se je zásobovat častými přihrávkami a po jejich spolupráci a našem nedůrazu v obraně padla také vyrovnávací branka. Hned z protiakce se ale prosadil T.Kříž, a když se po další pěkné kombinaci trefil i V.Švamberg, vypadalo to na příjemné zakončení sezóny. A to i přes kontaktní branku v naší síti po přesné střele z přímého kopu v úplném závěru poločasu.

O přestávce musel střídat O.Kozler, který se při prvním inkasovaném gólu zranil, do branky se tak ke své premiéře postavil J.Nanár. Bohužel se nám na rozbitém hřišti přestala dařit kombinace, často jsme jen nakopávali míče na útočníky, ale chyběla větší přesnost. Manětín byl rázem častěji u míče, více provětrával naši defenzívu, ale chybělo mu lepší zakončení. Větší šance se urodily před soupeřovou brankou, ale když ve svých tutovkách selhali i J.Šnajdr a V.Švamberg, přišel tvrdý trest. Domácí nejprve téměř okopírovali akci předcházející první brance a vyrovnali. A když utkání směřovalo k penaltovému rozstřelu, přišla pět minut před koncem nenápadná tečovaná střela z vápna, která zapadla přesně k tyči. K vyrovnání měl v závěru nejblíže J.Švamberg, ovšem po rohu mířil hlavou těsně vedle.


Zpět ...

22. 3. 2014 - XIV. kolo

Sokol Mladotice - Olympie Kožlany     3 : 3  (1 : 1)


penalty 3 : 2

Kozler - J.Švamberg - Lehner Obrazek, Koura, Beneš - V.Švamberg, Tupý (90'), Kulhánek, Frank - Šnajdr, Kříž Obrazek - střídali Šimek, Štrunc

Hned s úvodem jara jsme chtěli začít splácet svým soupeřům podzimní domácí porážky. Bohužel nám dělal přechod z umělky na nerovnou trávu značné problémy, hra byla neurovnaná, nervózní a diváci moc krásy neviděli. Domácí spoléhali především na dlouhé nákopy do stran, centry před branku a nebezpečné standardky, my jsme chtěli hrát více po zemi. Po půlhodině hry jsme šli do vedení, když vyraženou střelu z vápna uklidil do sítě T.Kříž. Bohužel vzápětí bylo vyrovnáno, když se po rohu dostal odvrácený míč štastně k volnému hráči, který přehodil vyběhnutého O.Kozlera.

Po přestávce na hřišti přibývalo nervozity, utkání bylo rozkouskované, což vyhovovalo spíše mladotickým, kteří po další standardce dotlačili míč do naší sítě podruhé. Naše mužstvo nerezignovalo, i díky vyloučení soupeřova obránce si vypracovalo převahu a nakonec otočilo stav ve svůj prospěch. Nejprve se prodral do vápna T.Kříž a předložil ideální přihrávku V.Lehnerovi, který nezaváhal. A když si 10 minut před koncem po rohu srazili domácí míč do vlastní sítě, vypadalo to velice nadějně. Bohužel závěr zápasu jsme nezvládli. Nejprve zbytečně tvrdě fauloval L.Tupý, byl vyloučen a z následného přímého kopu jsme po zaváhání O.Kozlera inkasovali potřetí. Došlo tedy na penaltový rozstřel, v němž jsme totálně vyhořeli. Hned pět střelců neuspělo, a přestože náš brankář čtyři penalty chytil, porážce nezabránil.


Zpět ...

29. 3. 2014 - XV. kolo

Olympie Kožlany - Slovan Blatnice     1 : 2  (1 : 0)

Kozler - Hurt - Kulhánek, J.Švamberg, Beneš - Frank, Koura, Tupý, V.Švamberg - Šnajdr, Hromada Obrazek

Bohužel i na jaře jsme první domácí utkání nezvládli. Nic dobrého nevěstily množící se omluvenky, nakonec musel se sebezapřením nastoupit i J.Koura a benjamínek J.Hromada. Přesto jsme nehráli špatně. V úvodu jsme se sice chvíli hledali, ale postupně jsme hru srovnali a dokonce jsme šli do vedení, když průnik J.Šnajdra zakončil pohotovou dorážkou právě J.Hromada. Hostům nabídl velkou možnost k vyrovnání svou hrubkou T.Hurt, ovšem ti svůj brejk dvou hráčů na brankáře vyřešili špatně a O.Kozler je parádně vychytal. Ideální šanci pojistit si svůj náskok jsme dostali před přestávkou i my, když byl ve vápně faulován L.Tupý, bohužel J.Šnajdr prodloužil naše naše penaltové prokletí. A to nás nakonec hodně mrzelo.

V druhé půli pokračoval vyrovnaný souboj, obě mužstva se snažila o kombinační hru a byly k vidění i šance. O něco více jich bylo před blatnickým brankářem, ale bohužel naše zakončení nebylo ideální. A tak nakonec přišel trest. Po naší akci přišel do rozhozené obrany gólmanův dlouhý nákop, T.Hurt i vyběhnuvší O.Kozler promáchli a důslednému útočníkovi nezabránil ve skórování ani skluz J.Koury. A to nebylo vše. Pár minut před koncem soupeř zahrával standardku a centr do vápna přistál na hlavě zcela volného stopera - 1:2. Ve zbývajícím čase jsme už na zvrat nenašli sílu a připsali si další domácí ztrátu.


Zpět ...

5. 4. 2014 - XVI. kolo

Tatran Třemošná - Olympie Kožlany     1 : 0  (0 : 0)

Kozler - J.Švamberg - Kulhánek, Koura, Beneš - Frank, Tupý, Šnajdr, Štrunc (Hurt) - V.Švamberg, Kříž

I Třemošné jsme chtěli oplatit nešťastnou podzimní domácí porážku. Na hodně nerovném hřišti se od úvodních minut rozpoutala úporná bitva. Domácí byli agresivnější, my jsme se snažili pozorně bránit a využívat každou příležitost k protiútoku. Ovšem největší možnost ke skórování nám nabídl soupeřův brankář nepřesnou rozehrávkou, V.Švamberg bohužel po rychlém ťukesu těsně minul pravou tyč. Třemošenští hráči měli příležitostí více, ale O.Kozler chytal spolehlivě.

Po přestávce se obraz hry nezměnil, ale zajímavých situací před oběma brankami přibylo. Naše mužstvo mohli poslat do vedení L.Frank nebo J.Koura, jejich pokusy po centrech před branku však cíl nenašly. V největší šanci se ocitl po průniku ze strany J.Šnajdr, domácí brankář mu ji ale reflexivním zákrokem zmařil. Na druhé straně musel náš gólman předvést své umění po přímém kopu z vápna nebo při několika nebezpečných závarech. Nejtěžší zákrok vytáhl proti osamocenému útočníkovi, který se na něj řítil po zaváhání J.Švamberga. Když vše směřovalo k asi spravedlivé bezbrankové remíze, přišla pro nás velice hořká tečka. Po odvráceném centru před naši branku domácí vystřelili z dálky a útočník zapomenutý ve dvoumetrovém ofsajdu usměrnil míč hlavou mimo dosah O.Kozlera. Ofsajd viděly obě lavičky, všichni diváci, dokonce i sám střelec, jen jediný muž ne - rozhodčí. Ten přes naše mohutné protesty gól uznal. Zbývající tříminutové nastavení už pak nic neřešilo a nám opět zbyly jen oči pro pláč.


Zpět ...

12. 4. 2014 - XVII. kolo

Sázavan Bezvěrov - Olympie Kožlany     5 : 2  (2 : 1)

Kozler - Hurt Obrazek - Kulhánek, J.Švamberg, Beneš (Lehner) - Frank (Štrunc), Šnajdr Obrazek, Tupý (Koura), V.Švamberg - Šimek, Kříž (P.Jícha)

Bohužel pokračuje stejná počáteční mizérie jako na podzim. Přitom jsme vedoucímu Bezvěrovu byli vyrovnaným soupeřem, srážely nás však hrubky v obraně, které domácí nekompromisně trestali. V úvodu nás trápily nepřesnosti v rozehrávce a paradoxně ve chvíli, kdy jsme hru zpřesnili, přišel brejk soupeře po pravé straně a chladnokrevné zakončení. Pak jsme několikrát zahrozili my, až si na ideální centr L.Franka naskočil volný J.Šnajdr a hlavou vyrovnal. Tentýž hráč nás mohl po drzém průniku Š.Šimka poslat do vedení, ale z malého vápna poslal míč nad břevno. A přišel trest - domácí hráč z dobrých 25 metrů trefil přesně šibenici! Bezvěrov pak tradičně přitvrdil a kouskoval hru, skóre se už ale neměnilo.

Úvod druhé půle se nesl ve znamení naší snahy o vyrovnání, až si na přímý kop J.Švamberga naskočil T.Hurt a hlavou poslal míč do horního růžku. A mohlo být i veseleji, když další centr srazil obránce mimo dosah gólmana, bohužel míč směřující do branky stihl jejich spoluhráč před dotírajícím L.Frankem vykopnout z brankové čáry. A opět přišla tvrdá rána - jeden z útočníků dostal trochu místa a křižnou střelou z úhlu překvapil O.Kozlera. Domácí se chytili, naopak naše hra začala uvadat a už jsme nenašli protizbraň. Naopak po našich chybách v obraně soupeř dvěma snadnými brankami skóre ještě navýšil a vedení udržel i přes vyloučení v závěrečných minutách.


Zpět ...

19. 4. 2014 - XVIII. kolo

Olympie Kožlany - TJ Nečtiny     3 : 1  (0 : 0)

Kozler - J.Švamberg - Lehner, Koura, Beneš - Frank (Hromada), Šnajdr (Štrunc), Tupý, Kulhánek Obrazek - V.Švamberg Obrazek, Kříž Obrazek

Konečně vítězství! Diváci, kteří již mohli sedět na nové tribunce, viděli v úvodu opatrné utkání, kdy byl míč častěji na našich kopačkách, snažili jsme se i často střílet, ale chyběla přesnost. Hosté využívali své šikovné ofenzivní hráče, jejichž akce nás nenechávaly v klidu, naštěstí několik našich zaváhání v obraně nedokázali potrestat. Na nečtinskou obranu platilo důsledné napadání, občas jsme se tak dostali do šance, ale když J.Šnajdr z velice slibné pozice přestřelil a T.Kříž dvakrát nedokázal skórovat ani tváří v tvář gólmanovi, do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

Po přestávce jsme na soupeře vlétli, několikrát jsme zahrozili, až jsme se přecejen dočkali. V.Švamberg pronikl do vápna, přízemní centr našel M.Kulhánka a jeho střelu uklidil do prázdné branky T.Kříž. Po několika minutách se pak náš střelec proměnil v nahrávače - jeho nadýchaný centr pohotově uklidil do sítě V.Švamberg. Hned se nám dýchalo lépe, až na výjimky jsme soupeři prakticky nic nedovolili, a když pak faul na J.Šnajdra potrestal z penalty M.Kulhánek, vypadalo to, že je rozhodnuto. Bohužel po vynucených střídáních jsme nebyli schopni udržet delší dobu míč, Nečtiny se dostaly do tlaku a nakonec i pohotovým volejem snížily. Začali jsme se obávat o výsledek, naštěstí jsme však už tři body uhájili a dodatečná kolaudace zrekonstruovaného kiosku byla o to veselejší.


Zpět ...

26. 4. 2014 - XIX. kolo

Sokol Dolní Bělá - Olympie Kožlany     4 : 1  (2 : 1)

Kozler (Štrunc) - Hurt - Lehner (Herynk), J.Švamberg, Beneš - Frank (Vopata), Koura (P.Jícha), Tupý, Kulhánek - V.Švamberg, Kříž Obrazek (Hromada)

V Dolní Bělé jsme odehráli hodně nešťastné utkání. Přitom začátek vypadal nadějně. Tradičně běhavého soupeře jsme do ničeho nepouštěli, naopak naši útočníci spolu dobře kombinovali a odměnou jim byla vedoucí branka z kopačky T.Kříže. Bohužel hned po rozehrání jsme nezachytili dlouhý nákop a po několika nedůrazech jsme si nechali dát vyrovnávací gól. A když chvíli na to skončila utěšená střela z vápna v šibenici naší branky, začalo se to na nás sypat. Ze zdravotních důvodů museli krátce po sobě střídat T.Kříž a V.Lehner. Domácí převzali otěže utkání do svých rukou, často provětrávali naši obranu a navíc se jim rozchytal brankář, který zlikvidoval i ty největší šance - především proti hlavičce T.Hurta z malého vápna doslova čaroval. Do přestávky se už skóre nepohnulo, ale v kabině přišly další jobovky. Museli střídat nejen L.Frank, ale se zlomeným prstem i O.Kozler!

Druhá půle už z naší strany byla špatná. S chutí hrající Dolní Bělá měla převahu, my jsme nedokázali podržet míč, chyběla přesnost i větší bojovnost. Soupeřův brankář byl prakticky bez práce, naopak na naši obranu se valil jeden útok za druhým. Přesto L.Štrunc dlouho držel nadějný stav, ale když pak jednou naše ofsajdová past sklapla naprázdno, domácí z brejku své vedení pojistili. S blížícím se koncem z naší hry stále více čišela rezignace a utkání se dohrávalo jen z povinnosti. Konečnou podobu výsledku pak dala Dolní Bělá v nastavení další parádní střelou do vinglu.


Zpět ...

3. 5. 2014 - XX. kolo

Olympie Kožlany - Sokol Kozolupy     2 : 1  (0 : 1)

Štrunc - Hurt - Lehner, Koura, Beneš - Hromada, J.Švamberg, Tupý ObrazekObrazek, Kulhánek - V.Švamberg, Kříž

S aktuálně posledním celkem tabulky mělo jít i přes několik absencí v sestavě o povinné vítězství. To se nakonec podařilo, ale byl to boj. V první půli se hrála vyrovnaná partie. Hosté spoléhali na šikovné a důrazné útočníky, kteří naší obraně dělali velké problémy. Naší zbraní byla kombinace po zemi, ale když chyběla přesnost nebo jsme se přizpůsobili soupeři, přišly problémy. Sice jsme měli šance (L.Tupý trefil břevno, V.Švamberg mířil z vápna těsně mimo), ale do vedení šly Kozolupy po přesně zahraném přímém kopu z hranice vápna. A mohlo být hůř, kdyby proti osamocenému útočníkovi nevytáhl parádní zákrok L.Štrunc.

Po přestávce jsme si vypracovali přecejen mírnou územní převahu, hosté už nebyli tolik nebezpeční, ale ne a ne se trefit. Až jsme si také pomohli standardkou, když centr J.Švamberga uklidil do sítě hlavou L.Tupý. Pak nás při ojedinělé šanci soupeře opět podržel pohotový L.Štrunc a po několika minutách jsme si zopakovali svou úspěšnou akci - tentokrát téměř ze stejného místa centroval M.Beneš a L.Tupý se protlačil k druhé gólové hlavičce. Kozolupští museli ve snaze o vyrovnání otevřít hru, tím se nám otevíraly možnosti k brejkům, J.Hromada ani V.Švamberg však pojistku nepřidali. Ale když jsme v nervózním závěru přežili několik nepříjemných standardek, důležité tři body nakonec zůstaly doma.


Zpět ...

10. 5. 2014 - XXI. kolo

FK Ledce - Olympie Kožlany     4 : 3  (1 : 3)

Štrunc - Hurt - Lehner, Koura, Beneš - Frank (Fröhlich), J.Švamberg, Tupý (Herynk), Kulhánek Obrazek - Hromada Obrazek, Kříž Obrazek

Ikdyž se Ledcům na jaře zatím dařilo mnohem lépe než nám, na parádní pažit jsme se těšili a věřili, že konečně uspějeme také venku. A první poločas tomu nasvědčoval. Domácí se sice brzy dostali do vedení, když úspěšně zakončili přímočarou akci za obranu, ale naše hra založená na kombinaci po zemi a rychlém přechodu do útoku na ně platila. Vyrovnání zařídil po spolupráci s J.Hromadou pohotovou střelou T.Kříž. Po několika minutách si naši útočníci role vyměnili a J.Hromada zakončoval do prázdné branky. A když další jejich akci zakončil M.Kulhánek, vypadalo to na pohodový zápas. Soupeř sice nebyl horší, dostal se i do několika nebezpečných šancí, ale v koncovce byl bezradný.

Ovšem po přestávce se děly věci. Ledečtí přeházeli sestavu, naše obrana najednou nestíhala a z toho pramenily chyby. Snížení přišlo po několika hlavičkových soubojích v našem vápně, po nichž si nakonec míč našel zapomenutý útočník a prostřelil L.Štrunce. Tlak neustával, a když po dalším náběhu za obranu rozhodčí ignoroval signalizovaný ofsajd, bylo vyrovnáno. V této fázi jsme marně hledali protizbraň, naše akce končily daleko před brankou domácích a dlouhé nákopy v pohodě sbírali vysocí obránci. A tak jsme nakonec inkasovali počtvrté po rychlé akci do rozhozené obrany. Výsledkový zvrat ledecké uklidnil, utkání kontrolovali a pustili nás do jediné šance, J.Hromada však zblízka minul. A protože L.Štrunc zlikvidoval dvě další gólovky, skóre se už do závěrečného hvizdu nezměnilo.


Zpět ...

17. 5. 2014 - XXII. kolo

Olympie Kožlany - Sokol Plasy     3 : 4  (3 : 1)

Štrunc - J.Švamberg - Lehner, Hurt, Beneš - Hromada Obrazek (Herynk), Koura, Tupý, Kulhánek Obrazek - V.Švamberg, Kozler Obrazek

Za hustého deště jsme nastoupili proti druhému celku tabulky a chtěli jsme si spravit náladu po nezdaru v Ledcích. Bohužel jsme dopadli navlas stejně, když jsme navíc všechny góly soupeři doslova věnovali. Přitom první půle byla výborná. V úvodu sice musel L.Štrunc řešit několik ošemetných situací, ale hosty jsme brzy začali přehrávat. Vpředu fungovala spolupráce mladíků s O.Kozlerem, který sice ještě nemohl chytat, ale na hrotu byl hodně vidět. Soupeř vůbec nevěděl, co na nás má hrát, a brzy začaly do jeho sítě padat branky. O první se postaral M.Kulhánek po ideální přihrávce V.Švamberga na malé vápno. Po chvíli za obranu vyslal O.Kozler J.Hromadu, který pohotově zvýšil. Utkání jsme měli pod kontrolou, zničehonic ale přišlo laciné snížení, když nikým neatakovaný L.Štrunc při pokusu rychle rozehrát malou domů namazal na vápně osamocenému útočníkovi, který jeho nabídkou nepohrdl. Dvoubrankový náskok nám však těsně před přestávkou vrátil O.Kozler.

Druhý poločas začal logicky náporem hostů. My jsme bohužel postupně vyklidili ofenzivní pozice, potýkali jsme se s přesností rozehrávky a občasné dlouhé nákopy v poklidu sbírala plaská obrana. Gól jsme však soupeři opět věnovali sami, když M.Beneš ve skluzu nešikovně srazil přízemní centr do vlastní sítě. A když L.Štrunce překvapila střela z ostrého úhlu na přední tyč, vzpomínky na minulý týden byly zpátky. Plaských hráčů bylo stále plné hřiště a my jsme marně hledali odpověď. A tak přišel poslední hřebíček do naší rakve, když náš gólman minul střelu ze střední vzdálenosti. Ve zbytku utkání už pak naše mužstvo nenašlo sílu byť jen na vyrovnání a hosté si bez problémů pohlídali svůj těsný náskok.


Zpět ...

25. 5. 2014 - XXIII. kolo

Slavia Vejprnice "B" - Olympie Kožlany     2 : 0  (1 : 0)

Štrunc - Hurt - Lehner, J.Švamberg, Herynk (Beneš) - Hromada (Vopata), Tupý, Koura, Kulhánek - V.Švamberg, Kozler (Šnajdr)

V nedělním utkání ve Vejprnicích jsme předvedli asi nejhorší jarní výkon. Ve velkém horku jsme domácím nestačili v rychlosti, v důrazu ani v kombinaci. Navíc jsme brzy lacino (pokolikáté už?) inkasovali po nepříliš umístěné střelě z přímého kopu. Soupeř se uklidnil, v pohodě kontroloval hru a nutil nás běhat hlavně bez míče. Naše ojedinělé akce vejprnická obrana bez problémů likvidovala vesměs daleko od své branky, takže gólman byl prakticky bez práce. A protože ani před naší brankou se toho moc neudálo, šlo se do kabin za stavu 1:0.

Po přestávce jsme logicky chtěli s výsledkem něco udělat a v úvodu jsme si vypracovali několik nadějných příležitostí. Bohužel vyrovnávací branka nepřišla a postupně se na naše kopačky vkrádala rezignace a frustrace. Průvan v soupeřově obraně se snažil dělat střídající J.Šnajdr, ale skóre se nakonec pohnulo na druhé straně. Důrazný vejprnický hráč se probil až před L.Štrunce a technickou střelou mu nedal šanci. Po chvíli V.Švamberg zbytečně fauloval bez míče, za což přišla soupeřova odveta, a oba kohouti byli vykázáni do sprch. Od vyšší prohry nás pak zachránil náš gólman, když zlikvidoval penaltu za faul L.Tupého, ale to už nic nezměnilo na tom, že jsme znovu odjeli domů s prázdnou.


Zpět ...

31. 5. 2014 - XXIV. kolo

Olympie Kožlany - DIOSS Nýřany "B"     3 : 2  (1 : 0)

Kupec - Hurt - Lehner, Koura, Beneš (Herynk) - Hromada (J.Švamberg), Tupý, Šnajdr Obrazek, Štrunc (Vopata) - Kříž Obrazek (Kozler Obrazek), Kulhánek

Vítězství nad předposledním mužstvem tabulky by znamenalo prakticky definitivní záchranu, takže jsme si nic jiného nepřipouštěli. A první půle se také odehrávala plně v naší režii. Omlazený soupeř nestíhal pokrývat naše kombinace a šance střídala šanci. Ale ta koncovka! Sice se brzy po svém typickém průniku prosadil J.Šnajdr, ale pak si na výborném gólmanovi několikrát vylámali zuby T.Kříž s M.Kulhánkem, L.Štruncovi nechybělo moc k hattricku a šance ostatních hráčů končily vesměs mimo tyče nýřanské branky. Hosté se na dostřel naší svatyně téměř nedostali, takže se diváci do poločasu dalšího gólu nedočkali.

Po přestávce jsme trochu polevili, ale stále jsme měli hru opticky pod kontrolou. Ale pak se začaly dít věci. Po jednom z dlouhých nýřanských nákopů M.Beneš tak dlouho kontroloval míč směřující do autu, až se o něj nechal lacino obrat. Na následný centr ze strany sice dobíhající útočník nedosáhl, ale po jeho zcela nezaviněném pádu sudí Bohuň z půlící čáry nařídil penaltu! Nýřany vyrovnaly, ožily a po chvíli šly dokonce po přečíslení naší nedůsledné obrany do vedení. Naše hra se najednou změnila v chaos a moc nechybělo, abychom inkasovali potřetí. Naštěstí pak ale přišel brejk L.Tupého, který vybídl T.Kříže ke skórování do prázdné branky. A čtvrthodinu před koncem rozhodli krátce po svém příchodu na hřiště střídající hráči - na centr J.Švamberga si naskočil O.Kozler a nedal hlavou gólmanovi šanci. V závěru jsme si pak už 3 body pohlídali a do zbytku sezony si zajistili klid ...


Zpět ...

7. 6. 2014 - XXV. kolo

Baník Líně - Olympie Kožlany     2 : 2  (2 : 2)


penalty 4 : 3

Štrunc - Hurt - Lehner, Herynk, Vopata - Frank (Beneš), Tupý (J.Švamberg), Koura, Hromada (Kozler) - Kulhánek Obrazek, V.Švamberg Obrazek

Už bez odvolaného trenéra a ve velmi omlazené sestavě jsme v tropickém horku vyběhli na zrekonstruovaný líňský trávník. A hned první naše akce skončila gólem, když kolmici V.Švamberga zužitkoval M.Kulhánek. Mnohem zkušenější hráči soupeře se ale rychle oklepali, především po stranách nás svou rychlostí a důrazem přehrávali a brzy přišlo vyrovnání, když jedna taková akce skončila faulem na hranici vápna a za následným přímým kopem se L.Štrunc jen ohlédl. Naše mužstvo se pak herně zvedlo, některé podařené kombinace volaly po gólu, ale nakonec se prosadil V.Švamberg poté, co zblokoval odkop stopera a sám před brankářem nezaváhal. Ale odpověď domácích přišla opět velmi rychle, když naše rozhozená obrana zapomněla na hráče v druhé vlně, který přesnou střelou z 20 metrů nedal našemu gólmanovi šanci. S blížícím se poločasem se hra uklidnila, počasí bralo hráčům hodně sil a oba trenéři dokonce museli střídat hráče, kteří neměli daleko ke kolapsu.

Po pauze už hra neměla zdaleka takové tempo. Líně byly sice nebezpečnější, ale v koncovce se trápily. Vrcholem pak byl samostatný únik útočníka, který se dostal až k L.Štruncovi, ovšem ten skvělým zákrokem svého soka doslova znemožnil. I my jsme měli několik příležitostí strhnout vedení na svou stranu, ale naše střely také postrádaly přesnost. A když i nejnebezpečnější střela z kopačky V.Švamberga skončila na břevně, dospělo utkání k zasloužené remíze. A penalty, to je naše prokletí, které jsme neprolomili ani tentokrát ...


Zpět ...

14. 6. 2014 - XXVI. kolo

Olympie Kožlany - Sokol Manětín     3 : 2  (1 : 1)

Kupec - Hurt - Vopata (Kozler Obrazek), Herynk (J.Švamberg), Beneš (Lehner) - Frank, Tupý, V.Švamberg (Koura), Hromada (Šnajdr) - Kulhánek, Kříž ObrazekObrazek

V naší kabině nebylo před posledním utkání sezóny k hnutí, tísnilo se tam hned 18 hráčů! Polovinu základní sestavy nakonec tvořili dorostenci doplnění o další mladíky (věkový průměr základu byl 20 let!). Sestava Manětína byla věkově úplně někde jinde a způsob hry obou mužstev tomu odpovídal. My jsme se prosazovali pohybem a důrazným napadáním, hosté se nikam nehnali a čekali na příležitost. Naši hráči si svou rychlostí vypracovali řadu nadějných akcí, většinou však končily zbrklou a nepřesnou nahrávkou. A tak jsme dostali lekci z produktivity - soupeř podnikl rychlý útok po křídle zakončený nahrávkou do druhé vlny a podařenou střelou pod břevno. Naštěstí naše odpověď na sebe nenechala dlouho čekat, když se po rohu opřel z voleje do míče T.Kříž a bylo srovnáno. Těsně před pauzou nás mohl po dalším rohu poslat do vedení M.Beneš, jeho hlavička však skončila na břevně.

Do druhé půle naskočili všichni hráči z lavičky (věkový průměr se okamžitě zvedl o 5 let) a do naší hry přinesli klid a zkušenost. A brzy i branky. Do vedení nás poslal O.Kozler, kterého samotného před prázdnou brankou našel J.Šnajdr, a po chvíli se po další pěkné kombinaci ve vápně prosadil podruhé T.Kříž. Hosté v této fázi utkání příliš nestíhali, před jejich brankou bylo stále živo, ale další naše šance už v síti neskončily. A že jich bylo - sami před brankářem neuspěli J.Šnajdr, V.Lehner, dvakrát O.Kozler, nadějné střely měl L.Frank. A tak nakonec přišel trest, když po faulu T.Hurta Manětín proměnil penaltu. To ale bylo naštěstí všechno, protože dokopná po vítězném zápase je vždycky mnohem lepší ...


Zpět ...