Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

 KOŽLANY - Viktoria Úlice  4:1 (1:0)    
 SLUŽBA: Tomko, Dzuba
 
 Slovan Blatnice - KOŽLANY  9:1 (6:0)    
 AUTOBUS
 
 KOŽLANY - Sokol Pňovany  4:2 (3:1)    
 SLUŽBA: Čížek, Šnajdr
 
 KOŽLANY - Sázavan Bezvěrov  3:1 (3:1)    
 SLUŽBA: Souček, Zelenskyi
 
 Baník Kamenný Újezd - KOŽLANY  2:5 (0:1)    
 AUTOBUS
 
 KOŽLANY - Sokol Hunčice  0:0 (0:0)    
 SLUŽBA: Fiala, Matula
 
 TJ Nečtiny - KOŽLANY  4:0 (1:0)    
 AUTA: Čížek, Matula, Kratochvíl
 
 KOŽLANY - TJ Nýřany "B"  5:1 (3:1)    
 SLUŽBA: Hurt
 
 Svornost Hvozd - KOŽLANY  2:2 (0:1)    
 AUTA: Čížek, Souček, Kratochvíl
 
 KOŽLANY - Sokol Dolní Bělá "B"  4:1 (2:0)    
 SLUŽBA: Hora, Sirotkin
 
 TJ Tlučná "B" - KOŽLANY  4:1 (2:1)    
 AUTOBUS
 
 KOŽLANY - Sokol Mladotice "B"  2:1 (0:1)    
 SLUŽBA: Šnajdr, Remiš, Fiala
 
 Sokol Manětín - KOŽLANY  1:1 (0:1)    
 AUTA: Fiala, Hurt, Kratochvíl
 
 
Kompletní rozpis všech mužstev ...
 
 

21. 8. 2022 - I. kolo

Olympie Kožlany - Viktoria Úlice     4 : 1  (1 : 0)

Remiš - Zelenskyi (80. Pícl), J.Švamberg, Hurt, R.Vališ st. (63. Matula) - Sirotkin, Tomko Obrazek47. (80. Fiala), Hora, Kratochvíl (46. Kost), Souček Obrazek23. (46. Zinchenko Obrazek68.) - Dzuba Obrazek60.

K zahajovacímu utkání dorazilo neuvěřitelných 19 hráčů, na tři z nich se tak tentokrát bohužel nedostalo. Oproti loňské sezóně se v sestavě představilo hned 8 nových tváří a bylo otázkou, do jaké míry nám příprava pomohla vše vyladit.

Úvodní minuty přinesly na obou stranách řadu nepřesností a ztrát, ale také po jedné obrovské šanci. Už v 5. min. měl po rohovém kopu na hlavě vedoucí gól T.Hurt, míč propadlý přes brankáře ho však překvapil natolik, že zamířil nad prázdnou branku. Ještě větší chybu než jeho protějšek předvedl ve 12. min. L.Remiš, když po malé domů při odkopu minul míč, ovšem osamocený útočník z malého vápna k údivu všech netrefil odkrytou branku! V následné pasáži měli více ze hry hosté, několikrát se dostali i do zakončení, ale střely z dálky postrádaly razanci i přesnost. Výjimkou byla akce z 18. min., kdy naše obrana nezachytila průnik útočníka, který našel na malém vápně svého spoluhráče, ale jeho gólovou střelu vytěsnil nad břevno důsledný V.Kratochvíl. Nám se postupem času ke svému obvyklému výkonu rozehrával V.Hora a právě on měl ve 23. min. prsty ve vedoucí brance - po průniku středem hřiště našel z hranice vápna napravo zcela volného M.Součka, který pohotovou střelou z první prostřelil úlického brankáře Obrazek. V následujících minutách jsme hru minimálně vyrovnali, a přestože se před oběma brankami občas zablýsklo, skóre se už do přestávky nezměnilo.

Po pauze jsme sestavu oživili dvojím střídáním a čekali na nástup soupeře. Tomu ale vítr z plachet sebral hned po dvou minutách utěšenou ranou z vápna T.Tomko Obrazek. S dvoubrankovým náskokem se nám samozřejmě dýchalo hned lépe. Úlice začaly hru otevírat, takže naše obrana sice měla dost práce, ale zase jsme měli prostor pro kontry. A jeden z nich jsme v 60. min. přetavili v další gól, když si na pas za defenzivní linii naběhl M.Dzuba a přesnou střelou k tyči zvýšil na 3:0 Obrazek. Za tohoto stavu jsme se občas nechali zbytečně strhnout k útočení, hra se přelévala ze strany na stranu a před oběma brankáři bylo živo. Definitivní uklidnění do našich řad přinesla 68. min., když si centrovaný míč J.Švamberga našel na přední tyči O.Zinchenko a šikovnou tečí nasměroval míč mimo gólmanův dosah Obrazek. Ve zbytku utkání už šlo jen o to, jestli udržíme čisté konto, což se sice nakonec nepodařilo, když v 85. min. prošla našemu brankáři prudká skrytá střela z vápna pod tělem Obrazek, ale na našem zaslouženém vítězství už to nic nezměnilo.

Zpět ...

27. 8. 2022 - II. kolo

Slovan Blatnice - Olympie Kožlany     9 : 1  (6 : 1)

Štrunc - Zelenskyi, Kratochvíl (70. Spurný), Čížek (62. Fiala), Pícl (46. Shymkiv) - Sirotkin, Tomko, Kotěšovec, Šnajdr Obrazek8., Zinchenko - Souček

Už ve druhém utkání se ukázalo, že kádr máme sice široký, ale absence hned osmi (!!!) hráčů širší sestavy se logicky zásadně projeví na kvalitě. Chyběl zraněný brankář, téměř celá obrana, klíčoví ofenzivní hráči, a to bylo skutečně moc.

V kabině jsme si řekli, že vyčkáme, s čím se vytasí soupeř, pro něhož to byla po odložení úvodního utkání soutěžní premiéra. A ten bohužel na nic nečekal, do zápasu vlétl a okamžitě začal trestat naše chyby. Už ve 2. min. jsme nabídli blatnickému útočníkovi brejk, který zakončil chladnokrevným lobem přes špatně vyběhnuvšího L.Štrunce Obrazek. O dvě minuty později po totožné akci středem hřiště přišel druhý gól v naší síti Obrazek, na což jsme okamžitě zareagovali přesuny v sestavě. V 8. min. nám dal naději J.Šnajdr, který už z pozice stopera napřáhl z úctyhodné dálky a nedal ranou pod víko gólmanovi šanci Obrazek. Snížení nás probralo, ale jen na chvíli, protože hned v 9. min. přišel další šok, když střelu z vápna nešťastně tečoval do protipohybu brankáře V.Kratochvíl Obrazek. Bilance bláznivé desetiminutovky tak zněla 4 střely = 4 góly. Od této chvíle už v zápase dominovalo pouze jedno mužstvo, a to Blatnice. My jsme si nebyli schopni nahrát aspoň třikrát za sebou a kupili jsme další chyby. Brankostroj se sice zastavil, ale ve 32. min. L.Štrunc zbytečným odkopem daroval míč soupeři a za pár vteřin to bylo 4:1 Obrazek. Domácí se za tohoto stavu nemuseli nikam hnát a stačilo jim čekat na brejky. V ojedinělé šanci se přesto ocitl J.Kotěšovec, ovšem po individuální akci gólmana z úhlu neprostřelil. Ani několik střel soupeře se mezi tyče nevešlo, ale to mu nevadilo, protože ve 37. a 44. min. opět využil našich chyb v rozehrávce k navýšení skóre až na 6:1 Obrazek Obrazek.

Do druhé půle jsme šli s předsevzetím hlavně nedostat desítku a dohrát zápas se ctí. Během 15 minut si domácí nevypracovali žádnou tutovku a my spíše kombinovali vzadu. Pak ale blatničtí přidali tři rychlé góly - v 58. min. vyšachovali naši obranu a skórovali do prázdné brány Obrazek, o 4 minuty později umně rozehráli nepřímý kop do úspěšné střely z vápna Obrazek a do třetice v 66. min. využili nejistého vyběhnutí L.Štrunce Obrazek. Nicméně i ten měl své světlé chvilky a minimálně dvěma jistým gólům zabránil. Zbytek utkání se pak už dohrával jen z povinnosti. Sice jsme měli několik náznaků šancí, ovšem ty nebyly dotaženy do úspěšného konce a my jsme tak museli skousnout nepříjemný debakl.

Zpět ...

4. 9. 2022 - III. kolo

Olympie Kožlany - Sokol Pňovany     4 : 2  (3 : 1)

Remiš - Zelenskyi (84. Pícl), J.Švamberg Obrazek12., Hurt, Čížek (63. Lehner) - Sirotkin Obrazek13. (63. Shymkiv Obrazek70.), Souček (84. Spurný), Hora, Dzuba Obrazek7., Zinchenko - Šnajdr (76. Fiala)

Po týdnu opět v plné síle jsme si chtěli spravit chuť, v cestě nám však stály dosud stoprocentní Pňovany, které na rozdíl od nás v týdnu vyhrály odložený duel v Blatnici.

Ovšem vstup do utkání patřil nám. Už v 1. min. zahrozil z úhlu J.Šnajdr a zahájil tak naši ofenzivní čtvrthodinu, během níž jsme rozhodli o osudu zápasu. Ve vápně hostů bylo stále živo a v 7. min. se prosadil M.Dzuba, když ne úplně podařenou střelu z malého vápna poslal do protipohybu gólmana Obrazek. O 5 minut později po odvráceném rohovém kopu našel M.Souček centrem hlavu J.Švamberga, který poslal míč přesně do levé šibenice Obrazek. A třetí zářez přidal hned po minutě Y.Sirotkin opět hlavou po přesném pasu P.Čížka na malé vápno Obrazek. Za tohoto stavu jsme možná podvědomě trochu polevili, naopak soupeř vůbec nehrál špatně, trpělivě kombinoval odzadu a pokoušel se využít skulin v naší defenzivě. Ve 21. min. dokonce snížil, když po rohovém kopu trochu šťastná hlavička přeletěla povystoupeného L.Remiše Obrazek, a vycítil šanci. Hra se opticky vyrovnala, ale náš náskok mohl být do přestávky výrazně vyšší, bohužel co jsme dokázali spálit, to se jen tak nevidí. J.Šnajdr třeba dokázal pláchnout všem obráncům, ve vápně obešel brankáře a snad další čtyři skluzující soupeře, ale místo střely ještě nahrál M.Dzubovi, který rovněž z vyložené pozice nastřelil jen obránce. I řada dalších šancí volala po gólu, ale chyběla přesnost a razance střelby.

Ve druhé půli jsme nechtěli připustit žádné komplikace, ovšem hosté nic nevzdávali a tlačili se do útoku, takže se diváci určitě nenudili. My jsme si opět vypracovali několik zajímavých příležitostí, ale když M.Souček neskóroval ani z penalty nařízené za faul na J.Šnajdra, přišel trest. Dosud bezzubí pňovanští v 66. min. zahrávali roh, po němž se L.Remiš nechal ve vzdušném souboji přetlačit a rázem to bylo jen o gól Obrazek! Naštěstí hned v 70. min. jsme konečně uspěli i my. M.Souček utekl obráncům, po kličce brankáři se sice dostal mimo úhel, ale ještě stihl přihrát před prázdnou branku, kde si důsledný D.Shymkiv připsal premiérovou trefu v kožlanských barvách Obrazek. O 5 minut později J.Šnajdr znovu postupoval sám na brankáře, ale příliš dlouhou kličkou se vyhnal ze střeleckého úhlu a zklamaně zamířil rovnou na střídačku - dnes mu nebylo přáno. V závěrečných minutách jsme si už vítězství pohlídali, ikdyž jsme občas hru zbytečně otevřeli a nechali hosty několikrát nebezpečně zaútočit, naštěstí bez gólového efektu.

Zpět ...

11. 9. 2022 - IV. kolo

Olympie Kožlany - Sázavan Bezvěrov     3 : 1  (3 : 1)

Remiš - Lehner, J.Švamberg, Hurt, Čížek (75. Zelenskyi) - Shymkiv (86. Spurný), Tomko Obrazek22. (86. Fiala), Dzuba, Souček Obrazek3., Zinchenko Obrazek29. (86. Pícl) - Šnajdr (60. Sirotkin)

S Bezvěrovem to většinou byly vyhrocené zápasy, a přestože se jeho kádr hodně proměnil, nejinak tomu bylo i tentokrát.

Chtěli jsme vstoupit do utkání aktivně a opět se nám podařilo vsítit rychlou branku. Už ve 3. min totiž nepodařený centr M.Součka mířící pod břevno nedokázal soupeřův brankář zkrotit a dostal se s míčem až za brankovou čáru - 1:0 Obrazek. To nás uklidnilo, ale ani soupeř nerezignoval a občas zahrozil především po nepříjemných pasech přes obranu. L.Remiš byl však jistý a s podporou bránících hráčů komplikace nepřipustil. Naši ofenzívu táhl především velmi aktivní J.Šnajdr, s nímž měli hosté hodně práce, ale góly nakonec stříleli jiní. Ve 22. min. poslal P.Čížek z hloubi pole centr až na malé vápno, kde se prosadil důrazný T.Tomko a zvýšil naše vedení Obrazek. A ve 29. min. pak vyslal z hranice vápna tvrdou střelu M.Souček, kterou sice gólman vyrazil, ale důsledný O.Zinchenko neměl problém hlavou uklidit míč do prázdné branky Obrazek. Stačila však jedna nepřesnost v rozehrávce a opět bylo o co hrát. Hosté totiž ve 36. min. podnikli rychlý protiútok do rozhozené obrany, a když už se zdálo, že jsme nebezpečí odvrátili, přišel přetažený centr přes vyběhnutého L.Remiše, po němž hlavičkoval možná nejmenší hráč na hřišti do odkryté branky Obrazek. Bezvěrov vycítil šanci, na hřišti se začalo pomalu jiskřit a ve 44. min. se emoce rozhořely naplno. Po centru J.Švamberga totiž šel do tvrdého souboje s brankářem T.Hurt, což se bezvěrovským pranic nelíbilo, a moc nechybělo, aby došlo k šarvátce. Rozhodčí kartami šetřil a zřejmě spoléhal na to, že horké hlavy v kabině vychladnou.

Bohužel se tak nestalo, což ale vyhovovalo více nám, protože se utkání rozkouskovalo a soupeř se často věnoval více diskusím s rozhodčím než snaze o korekci skóre. Přesto jsme se museli mít stále na pozoru, protože pojišťovací gól nepřicházel. A že šance byly … Ovšem třeba M.Dzuba navázal na minulý týden a své dobré příležitosti řešil nepřesně, neujala se ani žádná z řady standardek. Na druhé straně se musel náš brankář vytáhnout při několika tvrdých střelách z dálky a svůj nejlepší zákrok vytáhl proti útočníkovi, který se vyhnul naší ofsajdové pasti a postupoval na branku zcela sám, nicméně tváří v tvář L.Remišovi neuspěl. S blížícím se závěrem už šancí ubylo a diváci se nakonec ve druhé půli dalšího gólu nedočkali. Po závěrečném hvizdu si ale asi nejvíce oddychl rozhodčí …

Zpět ...

17. 9. 2022 - V. kolo

Baník Kamenný Újezd - Olympie Kožlany     2 : 5  (0 : 1)

Remiš - Zelenskyi, J.Švamberg Obrazek90.+2, Hurt Obrazek90.+4, Čížek (70.) - Matula (85. Pícl), Tomko Obrazek80., Zinchenko Obrazek57. (60. Popovici), Souček, Sirotkin - Šnajdr Obrazek7.

Pohled na průběžnou tabulku mohl svádět k domněnce, že si jedeme pro povinné vítězství, ale zápas byl nakonec dramatičtější, než jsme si možná připouštěli.

Poprvé nás provázelo podzimní počasí, s úvodním hvizdem se spustil nepříjemný liják, ale naše hra tím nijak zvlášť netrpěla a stejně jako v předchozích utkáních jsme hned prověřovali soupeřovu obranu. O.Zinchenko ještě po svém úniku z úhlu neuspěl, ale v 7. min. se z podobné pozice prosadil křižnou střelou přes brankáře J.Šnajdr Obrazek. Déšť ustal, ale šance jsme si vytvářeli dál, bohužel jsme opět dopláceli na žalostnou koncovku. T.Tomko se po rohovém kopu dostal ke střele z rohu malého vápna, trefil však jen brankáře. O.Zinchenko se neprosadil ani ve své druhé gólovce, a když se pak s J.Šnajdrem dostali oba za záda obránců, místo střely zvolil pomalou přihrávku na svého spoluhráče, kterou brankář vystihl. Domácí se rozehrávali pomaleji. Sice celkem dobře kombinovali, ale do větší šance se dostat nedokázali, přestože jsme jim několikrát při ofenzivních snahách nechali otevřený střed pole. Ohrožení naší branky nepřišlo ani z několika standardek, takže jsme do kabin šli s hubeným náskokem.

Do druhé půle jsme nevstoupili dobře. Soupeř nás začal přehrávat, lépe kombinoval a naše obrana se měla co ohánět. A v 55. min. domácí svůj tlak zúročili ve vyrovnání, když se po odvráceném rohovém kopu prosadili utěšenou střelou z vápna do šibenice Obrazek. Inkasovaný gól nás probral a hned o dvě minuty později se konečně trefil O.Zinchenko, když se po narážečce na hranici vápna prosmýkl za obranu a z úhlu zamířil přesně ke vzdálené tyči Obrazek. Ovšem ani naše radost netrvala dlouho - v 60. min. přilétl do našeho vápna centr z křídla, L.Remiš špatně vyběhl a nabíhající útočník poslal pohotově míč obloučkem do opuštěné klece Obrazek. Překlopit skóre zpět na naši stranu mohl po centru O.Zinchenka Y.Sirotkin, jehož volej snad z metru minul zívající branku. Velká komplikace přišla v 70. min., když si P.Čížek nechal dát zcela zbytečnou druhou žlutou kartu a my jsme šli do deseti. V tu chvíli bychom asi bod brali, protože jsme se opět dostali pod tlak, ale hráči Kameňáku z něj vytěžili jen několik nepříjemných centrů. My jsme spoléhali na brejky, aktivní byl především střídající A.Popovici, ale gól jsme nakonec vstřelili po standardce. V 80. min. se po odvráceném rohu opřel do míče T.Tomko a jeho tečovaná střela z 20 metrů zapadla přesně k tyči - 2:3 Obrazek. To už jsme věřili, že vítězství uhájíme. Definitivní rozhodnutí pak přišlo v samotném závěru. V 90. min. pláchl domácí defenzivě J.Šnajdr, brankář jeho pokus o kličku vyřešil tvrdou kosou a musel do sprch. Následný přímý kop z hranice vápna pak poslal přes zeď do sítě J.Švamberg Obrazek a bylo hotovo. Konečnou podobu skóre dal pak ještě ve čtvrté minutě nastavení T.Hurt, který vyrazil na zteč, dostal se až za obranu a svůj únik chladnokrevně zakončil střelou k tyči Obrazek.

Zpět ...

25. 9. 2022 - VI. kolo

Olympie Kožlany - Sokol Hunčice     0 : 0  (0 : 0)

Remiš - Zelenskyi (70. Čížek), J.Švamberg, Hurt, Lehner - Sirotkin (89. Spurný), Tomko (89. Pícl), Zinchenko (81. Fiala), Souček, Matula (46. Shymkiv) - Dzuba

Proti minulému zápasu se sestava změnila jen nepatrně, takže jsme věřili, že proti dosud jen tříbodovým Hunčicím navážeme na vítěznou sérii.

Ovšem úvodní minuty tomu příliš nenapovídaly. Hosté drželi častěji míč na svých kopačkách, byli důraznější v soubojích a téměř nás nepouštěli do kombinace. Naštěstí vepředu nebyli přesní, a přestože se několikrát dostávali do nebezpečné blízkosti naší branky, L.Remiš příliš práce neměl. My jsme během prvních dvaceti minut hrozili pouze ze standardek. Nejblíže úspěchu byl T.Hurt, který po centru J.Švamberga orazítkoval břevno. Náš kapitán se dostal i k dalším hlavičkám vesměs po rohových kopech, bohužel chyběla přesnost. V naší asi jediné velké šanci se po souhře s M.Dzubou ocitl Y.Sirotkin, ovšem nikým neatakován vystřelil z 10 metrů zbrkle vysoko nad. V dalším průběhu už větší příležitosti k vidění nebyly, snad kromě několika nepřesných střel na obou stranách.

Druhá půle přinesla trochu více vzruchu, ikdyž tomu zpočátku nic nenasvědčovalo. Naše obrana pracovala spolehlivě, soupeře do ničeho zásadního nepouštěla a snad kromě několika rohů nemusela řešit žádný větší problém. To na druhé straně se přecejen občas zablýsklo, ale stejně jako v předchozích utkáních jsme se trápili v zakončení. V několika nadějných závarech jsme nebyli dostatečně důrazní nebo rozhodní. V největší šanci pak selhal opět Y.Sirotkin, který se po několika odrazech zčistajasna vynořil sám na malém vápně, vyběhnuvšího brankáře však slabou střelou nepřekonal. Několikrát se do dobrého náběhu dostal také M.Dzuba, jeho střely by se ale lépe hodily do ragby než do fotbalu. A když více přesnosti nepředvedli ani další naši hráči, stačilo hunčickým k udržení kýžené bezbrankové remízy kouskování hry, s blížícím se závěrem i nějaké to polehávání a diskuse s rozhodčím.

Zpět ...

1. 10. 2022 - VII. kolo

TJ Nečtiny - Olympie Kožlany     4 : 0  (1 : 0)

Remiš - Zelenskyi, J.Švamberg, Kratochvíl (46. Kost), Čížek - Sirotkin, Tomko, Zinchenko (46. Dzuba), Souček, Matula - Šnajdr (73. Fiala)

Ještě během předzápasového dopoledne hrozilo, že budeme mít velké problémy vůbec slepit jakous-takous jedenáctku, nakonec se sebezapřením dorazilo i několik hráčů s menšími či většími zdravotními neduhy a postavilo se týmu, který ještě před několika měsíci hrál I.B třídu.

Vydatný nepříjemný déšť se začátkem utkání ustal, ale chladné počasí přesto náš zápal do hry ovlivnilo. Domácí byli bojovnější a důraznější, nedávali nám čas k rozehrávce a naopak sami od nás dostávali prostoru ažaž. Naše obranná řada navzdory vysokému věkovému průměru naštěstí celkem fungovala, soupeře k ničemu vážnějšímu nepouštěla a několik nepříjemných centrů si pohlídal L.Remiš. Naše ofenzivní akce často trpěly nepřesnou finální fází, ale když už se zadařilo, byli jsme paradoxně mnohem nebezpečnější. Hned po pár minutách se po straně probíjel do vápna Y.Sirotkin, zamířil však z úhlu vedle. Zhruba v polovině první půle nezachytil nečtinský stoper dlouhý nákop a J.Šnajdr zničehonic postupoval zcela sám na soupeřova brankáře. Bohužel potvrdil svou podzimní střeleckou nepohodu a poslal míč vedle pravé tyče. A když v další velké šanci volil místo zakončení nepřesnou přihrávku na O.Zinchenka, přišel trest. Ve 30. min. jsme nedokázali odkopnout míč z vlastního vápna, domácí se dostali ke střele z 20 metrů a míč tečovaný blokujícím P.Čížkem do protipohybu našeho gólmana skončil v síti Obrazek. Šťastná branka tak určila poločasový výsledek.

Druhá půle začala dvěma nešťastnými obrannými hlavičkami J.Švamberga, po nichž se Nečtiny dostaly do nepříjemných šancí, naštěstí byl L.Remiš pokaždé na místě. Pak už se pozměněná stoperská dvojice srovnala, ale začali jsme ztrácet půdu pod nohama ve středové řadě, kde jsme nebyli schopni podržet míč a využít schopností J.Šnajdra v útoku. Individuální útočné pokusy k úspěchu nevedly, zkušení nečtinští obránci si poziční hrou a důrazem s našimi borci většinou poradili. Naopak tlak na naši defenzivu sílil, a když v 65. min. nabídl Y.Sirotkin svou chybou na velkém vápně soupeři výhodnou pozici pro druhou gólovou střelu Obrazek, bylo jasné, že síly k obratu budeme hledat těžko. Naopak domácí už mohli hrát v klidu a dostávali se častěji i ke své velké zbrani, a to ke standardním situacím, kdy ve vápně těžili ze své výškové převahy. Tak se v 77. min. také prosadili potřetí, když nejvyšší hráč na hřišti přehlavičkoval své strážce a nabídl svému spoluhráči snadnou dorážku z malého vápna Obrazek. Konečnou podobu výsledku pak dal soupeř v 82. min., kdy se po odvráceném centru parádně trefil zpoza vápna přesně k tyči Obrazek. Alespoň čestný úspěch mohl v závěru zaznamenat M.Dzuba, ale po samostatném úniku jen potvrdil naši střeleckou nemohoucnost a zamířil vedle levé tyče. Logicky jsme si tedy připsali druhou porážku v ročníku a navíc už dva zápasy čekáme na vstřelený gól.

Zpět ...

9. 10. 2022 - VIII. kolo

Olympie Kožlany - TJ Nýřany "B"     5 : 1  (3 : 1)

Remiš - Zelenskyi, J.Švamberg, Hurt Obrazek19., Čížek - Lehner, Tomko Obrazek60., Dzuba, Souček - Šnajdr Obrazek20.Obrazek53. (60. Tupý), Kratochvíl Obrazek24. (39. Kotěšovec)

Z už tak prořídlé sestavy z minulého týdne vypadlo dalších 5 hráčů, takže jsme uvítali přítomnost obou dnešních náhradníků.

Do utkání jsme v lehce pozměněném rozestavení vstoupili rozpačitě, v obraně jsme předvedli několik zbytečných minel a v 6. min. nás soupeř potrestal, když jsme nezachytili pas do vápna, kde sice proti zabíhajícímu útočníkovi L.Remiš zasáhl, ale odražený míč už tentýž hráč snadno uklidil do odkryté branky Obrazek. V dalších minutách jsme pak hru zpřesnili, ale směrem dopředu chyběl nápad a moment překvapení. A tak jsme si tentokrát pomohli standardkami. V 19. min. posadil M.Souček z rohu míč přesně na hlavu T.Hurta, který nedal gólmanovi šanci Obrazek. Hned po rozehrání se zmocnil míče J.Šnajdr, potáhl ho podél obranné linie a křižnou přízemní střelou k tyči zvýšil na 2:0 Obrazek. A ve 24. min. se opakovala situace jako při prvním gólu s tím rozdílem, že hlavičku T.Hurta tentokrát ještě usměrnil do sítě V.Kratochvíl Obrazek. Rychlý obrat nás nakopl a hosty naopak viditelně opařil. Festival šancí se sice nekonal, ale když už se dělo něco zajímavého, bylo to před nýřanskou brankou. Výjimkou byla kolmice za naši obranu, kterou sice útočník stíhal marně, ale L.Remiš mu přesto netakticky zajel pod nohy a pískala se penalta. Její exekutor však poslal míč vedle levé tyče. V samotném závěru se bilance nařízených penalt vyrovnala, když byl soupeřovým brankářem skolen J.Šnajdr, ale ani M.Dzuba neuspěl a slabou střelou brankáře nepřekonal. Když pak ještě L.Remiš vytěsnil parádní robinzonádou prudkou střelu z 20 metrů, dvoubrankový rozdíl se před odchodem do kabin nezměnil.

Do druhého poločasu jsme už opět jen s jedním útočníkem vstoupili aktivně, početnější záložní řada lépe zahušťovala střed hřiště a defenzíva tak měla méně starostí s ofenzívou soupeře. V 53. min. jsme pak navázali na úspěšné standardky z prvního dějství, když po rohu J.Kotěšovce přidal hlavou svou druhou branku J.Šnajdr Obrazek. Za tohoto stavu už jsme mohli hrát v klidu a ani nýřanští už nevypadali na to, že by pomýšleli na obrat, zvlášť když v 60. min. díky šťastnému odrazu přidal pátou branku T.Tomko Obrazek. Na zbývající půlhodinu se na hrot posunul M.Dzuba, kde však navázal na své střelecké trápení z předchozích zápasů. Do šancí se sice dostával, ale koncovku řešil zbrkle nebo sobecky, hlavně však nepřesně. Před naší brankou se zablýsklo snad jen při ojedinělých standardkách, L.Remišovi se navíc tleskalo za jeden nebo dva efektní zákroky, ale do závěrečného hvizdu se už skóre nezměnilo a my jsme tímto vítězstvím snad dali zapomenout na dva předchozí nepodařené duely.

Zpět ...

16. 10. 2022 - IX. kolo

Svornost Hvozd - Olympie Kožlany     2 : 2  (0 : 1)

Remiš (67.) - Zelenskyi, J.Švamberg Obrazek61., Hurt, Čížek (86.) - Sirotkin, Tomko, Kost, Zinchenko - Souček, Kratochvíl Obrazek1. (70. Fiala)

Ze hřiště posledního celku tabulky to měly být povinné 3 body, bohužel se (opět) potvrdilo, že venkovní zápasy na špatném hřišti, tentokrát navíc při absenci kreativních hráčů, nedokážeme zvládnout.

Přitom start jsme měli vynikající. Hned první návštěvu u soupeřova vápna jsme totiž přetavili ve vedoucí branku, když se V.Kratochvíl trefil ze 17 metrů přesně pod víko Obrazek. Ale místo abychom této situace využili, přenechali jsme iniciativu domácím a nedůsledným bráněním především po stranách hřiště jsme jim poskytovali dostatek prostoru pro útočné manévry. Naštěstí ani jim hrbolatý terén příliš nenahrával, takže střelecké pokusy vesměs příliš nebezpečné nebyly. Výjimkou byla podařená akce za obranu, kdy se proti osamocenému útočníkovi vytáhl na malém vápně L.Remiš. Naše ofenzivní pokusy často trpěly nepřesnou kombinací, ale několikrát jsme přesto zahrozili. V největší šanci se ocitl M.Souček, který se po narážečce s V.Kratochvílem řítil sám na hvozdeckou branku, míč však poslal vedle levé tyče. Několik dalších střel ze střední a větší vzdálenosti mířilo mimo tyče, několikrát jsme vhodnou chvíli k zakončení prováhali, ale více ze hry měli trvale hvozdečtí a poločasové jednobrankové vedení pro nás bylo velmi lichotivé.

Do druhé půle jsme vstoupili aktivněji a zdálo se, že bychom mohli dostat zápas pod kontrolu. Ovšem v 53. min. po naší útočné standardce a následné ztrátě míče před soupeřovým vápnem poslali domácí míč dlouhým nákopem dopředu, S.Zelenskyi v roli posledního promáchl a souboj unikajícího útočníka s vyběhnuvším L.Remišem rozhodčí posoudil jako faul našeho gólmana. Penaltu Hvozd proměnil Obrazek a začínalo se znovu. Hned o 7 minut později jsme šli ale opět do vedení. Centr do vápna našel T.Tomka, jehož střelu do odkryté branky zastavil domácí obránce rukou a výsledkem byla červená karta a penalta, s níž si poradil J.Švamberg Obrazek. Bohužel i soupeřova odpověď přišla rychle a opět po naší chybě v obraně. T.Hurt v 67. min. špatnou rozehrávkou nabídl domácímu útočníkovi šanci postupovat z úhlu na branku, situaci hasil znovu L.Remiš a sudí znovu po vzájemném kontaktu obou hráčů nařídil pokutový kop. Marně náš brankář reklamoval nafilmovaný pád, marně se rozčiloval - viděl druhou žlutou kartu a do branky musel J.Švamberg. I druhou penaltu Hvozd proměnil Obrazek a dál zlobil. My jsme toho směrem dopředu už moc nepředvedli, a když si pak v závěru během dvou minut nechal dát P.Čížek nesmyslně dvě žluté karty, museli jsme se v oslabení strachovat i o ten jeden bod. Naštěstí soupeř ve své největší šanci selhal, když poslal z malého vápna míč vysoko nad, takže se už skóre nezměnilo, ale za náš výkon jsme si víc než bod nezasloužili.

Zpět ...

23. 10. 2022 - X. kolo

Olympie Kožlany - Sokol Dolní Bělá "B"     4 : 1  (2 : 0)

Remiš - Zelenskyi (46. Matula), J.Švamberg, Hurt, Lehner - Sirotkin (46. Zinchenko Obrazek62.), Hora, Dzuba, Souček - Šnajdr Obrazek15. Obrazek44. Obrazek72. (72. Fiala), Kratochvíl (46. Tomko)

V dalším domácím utkání jsme si chtěli napravit reputaci z minulého týdne, zvlášť když se do sestavy (alespoň pro tento zápas) vrátili ofenzivní tahouni.

Ovšem úvodní minuty patřily soupeři. Šikovnou kombinací se celkem snadno dostával na dostřel branky a naše obrana měla co dělat, aby jeho ofenzivní pokusy eliminovala. I tak nám několikrát zatrnulo, asi nejvíce po střele do břevna, po níž odražený míč téměř z brankové čáry poslal do bezpečí S.Zelenskyi. Ale i my jsme dokázali vystrčit růžky, a když už, tak to byly pořádné šance! J.Šnajdr a M.Souček si ale tváří v tvář dolnobělském brankáři neporadili a nechali svého soka vyniknout. V 15. min. jsme se už ale radovali - centr z rohového kopu propadl až na zadní tyč, kde číhal J.Šnajdr, který z úhlu prostřelil hradbu hráčů Obrazek. Hosty inkasovaná branka nijak viditelně nedeprimovala, drželi se své strategie, a přestože my jsme se oproti začátku přecejen dostali více do hry, ani jedno z mužstev výraznější převahu nezískalo. Když už se zdálo, že do kabin půjdeme s nejtěsnějším vedením, podařila se nám jednoduchá akce, kdy se po dlouhém výkopu L.Remiše dostal k centru ze strany V.Kratochvíl, jeho nabídku obránci nedokázali odvrátit a J.Šnajdr tvrdou ranou zblízka nedal gólmanovi šanci Obrazek.

Druhý poločas už pak probíhal víceméně v naší režii. Změny v sestavě vedly k zahuštění středu hřiště a také k větší aktivitě na levé straně, čímž jsme otupili útočné snahy hostů a sami jsme byli směrem dopředu mnohem nebezpečnější. Hrozili jsme nejen rychlými křídelními akcemi, ale i ze standardek. Po nich byl několikrát blízko gólu T.Hurt, ale dnes mu nebylo přáno. Jednou napálil z malého vápna brankáře, podruhé sám snad ze dvou metrů přestřelil prázdnou branku. A tak se o změnu skóre postarali jiní. V 62. min. se za obranu Dolní Bělé už poněkolikáté prosmýkl J.Šnajdr a patičkou nabídl snadné zakončení volnému O.Zinchenkovi Obrazek. Drobnou komplikaci přinesla 70. min., kdy L.Remiš zbytečně vyběhl podél brankové čáry daleko z branky proti útočníkovi, který nebyl pod dohledem V.Lehnera v nijak nebezpečné pozici, a ten této nečekané nabídky šikovně využil k lacinému snížení Obrazek. Ovšem hned po dvou minutách jsme měli pohodlný náskok zpátky, když po pohledné akci zacentroval před branku M.Souček, zcela osamocený O.Zinchenko sice trefil jen brankáře, ale J.Šnajdr pohodlnou dorážkou završil svůj hattrick Obrazek a mohl jít střídat. Ve zbývajících minutách jsme už nepřipustili žádné komplikace, a když T.Hurt neuspěl z malého vápna ani hlavou, výsledek se už nezměnil a my stále držíme domácí neporazitelnost.

Zpět ...

29. 10. 2022 - XI. kolo

TJ Tlučná "B" - Olympie Kožlany     4 : 1  (2 : 1)

Remiš - Matula, J.Švamberg, Hurt, Čížek (46. Kotěšovec) - Zinchenko Obrazek33., Tomko, Kratochvíl, Souček (70. Fiala), Shymkiv - Šnajdr (17.)

Tlučná za sebou měla šestizápasovou sérii bez vítězství, my se zase dlouhodobě trápíme venku, takže bylo otázkou, kdo si svou bilanci vylepší. Nikdo však nemohl čekat, že do děje brzy vstoupí pan rozhodčí Landshut a utkání doslova zabije.

My jsme bohužel nezachytili úvod, hned ve 2. min. jsme po centru ze strany nedokázali pokrýt hráče na zadní tyči a ten pohodlně otevřel skóre Obrazek. Nebylo třeba věšet hlavy, celý zápas byl před námi, a také jsme přispěchali s rychlou odpovědí, ovšem J.Šnajdr v 5. min. po průniku za obranu proti gólmanovi neuspěl a stejně se vedlo i dorážejícímu O.Zinchenkovi. Po skončení akce zazněl hvizd pro údajný ofsajd, s čímž náš útočník nesouhlasil a v tu chvíli začal úřadovat pan rozhodčí. Dostal se s J.Šnajdrem do diskuse, kterou ho okatě provokoval, a jejich vzájemná averze nakonec vyústila po čtvrthodině hry, kdy místo aby sudí ve svých 81 letech zůstal nad věcí, doslova si našeho hráče vychutnal dvěma rychlými žlutými kartami, což nejen že náš střelec psychicky neunesl, ale byl to i zásadní zlom v utkání. Domácí nás logicky přitlačili, na širokém hřišti měli dostatek prostoru pro kombinaci, ale naše defenzíva pracovala celkem zodpovědně, a přestože se tlučenští dostali k několika zakončením, L.Remiš byl vždy na místě. Naše ofenzivní pokusy se omezily na individuální náběhy krajních hráčů, které soupeřova obrana většinou v zárodku utnula, ale ve 33. min. se jedna akce přecejen podařila. O.Zinchenko se po spolupráci s D.Shymkivem prosmýkl za obranu a měl dost času zamířit přesně Obrazek. Bohužel jsme nerozhodný stav do přestávky udržet nedokázali - ve 37. min. jsme udělali podobnou chybu jako při první brance a znovu jsme jeden gól ztráceli Obrazek. V našich řadách už ale tou dobou bobtnalo rostoucí napětí kvůli pokračující aroganci rozhodčího - o vyloučení si hlasitě koledoval P.Čížek a ani nejzkušenější hráči našeho týmu rozhodně nebyli v klidu.

Jestli měla přestávka zchladit emoce, tak se stal pravý opak. Oboustranně přibývalo ostrých zákroků následovaných vzájemným poštěkáváním, hra byla rozkouskovaná, rozhodčí to nezvládal a fotbal plakal. To ale nic neměnilo na tom, že jsme v oslabení tahali za kratší konec, navíc se nám poločasovým střídáním rozpadl plán změn v sestavě - nejen že jsme museli hodně improvizovat na krajích obrany, ale také věkový průměr ostře kontrastoval s mládím na straně Tlučné. A když jsme v 56. min. neuhlídali další křídelní akci zakončenou přesným centrem a nekompromisním zakončením z malého vápna Obrazek, bylo jasné, že už budeme zápas otáčet těžko. Síly rychle ubývaly, v poslední dvacetiminutovce se už po (marných) útočných pokusech naše křídla nestačila vracet a přes otevřenou zálohu se na nás valil jeden útok za druhým. L.Remiš se tak nenudil, ale kapituloval jen jednou, když se v 80. min. centrovaný míč odrazil na vápně šťastně mezi naše stopery přímo k nabíhajícímu soupeři, který neměl problém skórovat počtvrté Obrazek. Zbytek utkání už jsme nějak ukopali a s úlevou jsme sedli do autobusu na cestu domů.

Zpět ...

6. 11. 2022 - XII. kolo

Olympie Kožlany - Sokol Mladotice "B"     2 : 1  (0 : 1)

Remiš - Zelenskyi (82.), J.Švamberg, Hurt, Matula - Sirotkin (88. Fiala), Kratochvíl (46. Kost), Hora, Tomko, Zinchenko - Dzuba Obrazek53. (58. Čížek)

Už bez potrestaného J.Šnajdra (6 zápasů!) jsme letos naposledy vyběhli na své hřiště s cílem udržet domácí neporazitelnost. V cestě nám však stálo mladotické béčko, které na tom bylo v tabulce podobně, takže nás rozhodně nečekalo nic lehkého.

Úvod utkání se nesl ve stejném duchu jako před 14 dny. Hosté byli pohyblivější a přesnější, věděli o sobě a naše protihra vypadala těžkopádně a často splašeně. Míče jsme si tak moc neužili a především se soustředili na obranu, kde jsme i tak měli problémy především s křídelními náběhy a nepříjemnými centry. Potíže všem navíc dělal podmáčený terén, kdy hlavně před brankou u kurtů, kterou v první půli hájil L.Remiš, každá změna směru hrozila ztrátou stability. Náš brankář se s tím však vypořádával výborně, několik nepříjemných střel zneškodnil, ale v 18. min. šli mladotičtí přecejen do vedení, když ve vápně v soubojích postupně podklouzli S.Zelenskyi a Z.Matula, a přestože podobně zaváhali i jejich protivníci, další hráč situaci ustál a poslal volný míč k tyči Obrazek. Naše snahy o případné vyrovnání vyznívaly do ztracena, vpředu nám chyběla větší bojovnost a zarputilost, která by snad dostala mladotickou defenzívu do úzkých, a šance tak nepřicházely. Naopak hosté pokračovali v kombinační hře a nezdálo se, že by připustili jakékoliv komplikace. Naštěstí se už do přestávky gólově neprosadili a poločas tak skončil pouze 0:1.

V kabině jsme si řekli, že když to nejde fotbalově, musíme zápas odbojovat, a toto odhodlání se nám podařilo přenést na hřiště. Velkým povzbuzením bylo rychlé vyrovnání, když se v 53. min. podařila rychlá kombinace středem po ose V.Hora - Y.Sirotkin - M.Dzuba, kterou posledně jmenovaný zakončil pohotovým bodlem z hranice vápna Obrazek. Najednou jsme začali být nebezpečnější, postupně se nám dařilo překonávat mladotickou obranu po křídlech a v 69. min. jsme dokonali obrat, když se po rohovém kopu P.Čížka ve skrumáži nejlépe zorientoval T.Tomko a s pomocí teče bránícího protivníka prostřelil vše, co mu stálo v cestě Obrazek. V dalších minutách jsme mohli své vedení několikrát pojistit, ale nedokázali jsme proměnit ani ty největší šance. Osamocený Z.Matula mířil z 10 metrů těsně vedle, V.Hora v podobné pozici nechal vyniknout brankáře a vrcholem byla akce O.Zinchenka s Y.Sirotkinem, kteří se spolu prokombinovali až na malé vápno, kde O.Zinchenko místo zakončení ještě zbytečně nahrával svému spoluhráči, který nejen že už byl v ofsajdu, ale navíc ani netrefil branku. Nakonec nás to ale mrzet nemuselo. Hosté s blížícím se závěrem už tolik nezlobili, a když jejich nejnebezpečnější tečovanou střelu zastavilo břevno a nevyužili ani desetiminutovou přesilovku po vyloučení S.Zelenského, mohli jsme se s fanoušky rozloučit vítězně.

Zpět ...

12. 11. 2022 - XIII. kolo

Sokol Manětín - Olympie Kožlany     1 : 1  (0 : 1)

J.Švamberg - Zelenskyi, Kratochvíl (81. Fiala), Hurt, Čížek - Matula, Kotěšovec, Hora Obrazek43., Tomko, Zinchenko - Souček

K podzimní derniéře jsme odcestovali od Manětína, kde jsme se kromě několika dalších hráčů museli obejít také bez gólmanské jedničky. Přesto jsme věřili, že zakončíme první polovinu sezóny úspěšně, ikdyž i náš soupeř určitě chtěl navázat na sérii 7 zápasů bez porážky.

Počasí i přes pokročilou roční dobu fotbalu přálo a ani hřiště na první pohled nevypadalo špatně, bohužel hře už povrch tolik nesvědčil. Poskakující míč kombinaci oboustranně komplikoval, k vidění bylo množství ztrát a diváci moc fotbalové krásy neviděli. Domácí hráli jednoduše, často zkoušeli dlouhé pasy do křídel, což se naší obraně sice v úvodu nedařilo pokrývat, ale finální fáze manětínským vázla a k nebezpečnějšímu zakončení se nedostali. Ani my jsme nebyli pasivní, zkušená záložní řada se několikrát krátkými přihrávkami propracovala do blízkosti soupeřova vápna, ale koncovka postrádala přesnost nebo razanci. Rozdílovým hráčem na hřišti byl jednoznačně V.Hora, který se objevil hned ve dvou gólovkách. Nejprve mu šanci připravil důsledný M.Souček, který téměř ztracený míč vrátil do vápna, T.Tomkovi střela úplně nesedla, ale míč nakonec vyplaval na malém vápně před V.Horou, jenž ho však poslal nad břevno. Ve 43. min. už byl ale náš špílmachr úspěšný, když si to namířil středem hřiště k brance soupeře, prosmýkl se obrannou řadou a sám proti brankáři nezaváhal Obrazek. To už byli domácí hodně podráždění, protože úzkostlivý rozhodčí hru zbytečně kouskoval, a někdy hráči ani sami nechápali, co se píská. Dlužno podotknout, že na manětínské byl sudí určitě přísnější.

Po přestávce se dal čekat nápor domácích, takže jsme chtěli zodpovědnou obranou držet vzadu nulu a hrát na rychle protiútoky. Bohužel už v 50. min první cíl padl. Nepohlídali jsme rychle rozehranou standardku z půlky hřiště, dlouhý míč propadl až na zabíhajícího útočníka a ten z hranice vápna šikovně přehodil vybíhajícího J.Švamberga Obrazek. Soupeře samozřejmě rychlé vyrovnání povzbudilo, s podporou diváků si vytvořili mírnou optickou převahu, ale naše defenzíva pracovala spolehlivě a náš brankář nemusel řešit složitější situaci. Naopak pokud jsme my vystrčili růžky, zavánělo to brankou mnohem více. Tu a tam se nám podařilo kolmou přihrávkou překonat manětínskou obranu, třeba O.Zinchenko se hned dvakrát dostal k nadějné střele z mírného úhlu, ale jednou minul a podruhé zabránil gólu na brankové čáře obránce. Do podobné pozice se dostal i V.Hora, jeho střelu však bravurně zneškodnil brankář. Nakonec jsme se i radovali, když si roh M.Součka srazil chybující brankář za svá záda a sudí ukázal do středového kruhu, ale domácí hráči se na něj sesypali jako vosy a snažili se ho přesvědčit, že míč brankovou čáru nepřekročil. Několik z nich bylo zralých na vyloučení, ale rozhodčí se zřejmě jejich reakce zalekl a po konzultaci s domácím(!) pomezním nakonec gól odvolal!!! Museli jsme se s tím vyrovnat a s blížícím se závěrem jsme se už soustředili hlavně na udržení remízy, protože tlak sílil. Naštěstí byl soupeř v koncovce bezzubý, a když jsme přestáli jedinou nebezpečnou šanci, kdy po centru ze strany zamířil neobsazený hráč zblízka vysoko nad, byla naše snaha úspěšná a na dokopnou jsme se tak nevraceli s prázdnou.

Zpět ...