VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Vanilkové rohlíčky
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
320 g hl. mouky, 240 g másla, 160 g ml. vlašských ořechů, 80 g mouč. cukru, 2 žloutky. Moučkový + vanilkový cukr na obalení.
POSTUP PŘÍPRAVY
Ze surovin zpracujeme těsto a necháme v lednici odpočinout. Pak tvoříme rohlíčky, klademe na plech vyložený peč. papírem a pečeme na 180 st. do růžova. Rohlíčky budou nahoře vždy světlejší, proto se podíváme na spodek rohlíčku - ten musí být světle hnědý a tak poznáme, že jsou upečené. Ještě horké obalujeme v moučkovém cukru + vanil. cukru. Jsou křehké a jen se rozplývají na jazyku.
Kokosové pyramidy
36dkg kokosu, 24dkg cukru, 6dkg pudingového prášku (použila jsem vanilkový, ale fantazii se meze nekladou), 2 -3 bílky (podle velikosti vajíček)
Sypké smíchat, vmíchat ušlehaný sníh. Směs by měla být tuhá, ale nedrolivá. Pyramidy jsem dělala pomocí malého cedníčku - natlačit, vyklopit na plech pokrytý pečícím papírem. Ale určitě by šlo použít třeba vosí hnízdo, nebo jakákoliv jiná formička.. Sušíme v troubě asi čtyřicet minut. Na povrchu by měly být tuhé, ale vevnitř krásně vláčné. Dají se konzumovat okamžitě, žádné uležení není nutné