Jdi na obsah Jdi na menu
 


4. část - konstrukce alias kostra

5. 12. 2008

Obrazek

     Jak nám slíbili, tak se i stalo - po necelých 3 týdnech tvrdnutí desky nám na zahradu složil náklaďák s jeřábem hromadu trámů a trámků, prken, latí, a všelijakého dalšího dříví. Hned v noci pak přišla paní Zima a napadlo asi tak půl metru sněhu...

 

     Takže asi se stavět nebude, možná až na jaře :-((

 

 

     Ale ne, nakonec je to dobrý, do Huhu se vrátilo jaro - teda spíš podzim - a zas to všechno roztálo. Takže tesaři mohli obout holínky, nastartovat pily a vrhnout se na tu naši dřevěnou kůlničku. Už ve středu 26.11.2008 (po dvou dnech) to vypadalo takhle:

 

Obrazek

     Takže už je trošku vidět obrys baráčku, ten tříboký výklenek v obýváku a tak... A od teďka už to přibývá hrozně rychle. Nejezdíme se sem dívat každý den, a o to víc jsme vždycky překvapený, co je zase nového. Tak třeba za další dva dny už stavěli trámy na štíty, měli hotový strop, a už byly vidět vynechaná místa na okýnka v obýváku a kuchyni a WC :-))

 

Obrazek

 

     A pak tam najednou nabouchali šikmé krokve na střechu a čistě jen tak z dlouhé chvíle začali zdít komín... Tohle je fotka asi tak z 5. prosince. Mimo to si vykopali ještě základy pro schody před vchodem, aby se stihly vybetonovat, ještě než zase začnou mrazy. A na kraji pozemku, vedle našeho stromečku, už jsou připravené OSB desky na opláštění stěn !!

 

 

 

     Ale pokračujeme dál - když jsem se "náhodou" jel kolem podívat ani ne za týden (11.12.), tak tady kolem domku vyrostlo lešení a už se zakrývá část stěn deskami. A taky jsou vybetonované ty slíbené schody !!

Obrazek

 

     A to není všechno - komín na krbík už je hotový kompletně až nahoru, i se stříškou !! A do Vánoc by prý rádi stihli ještě položit tašky na střechu - ale to se teprve uvidí.

 

Náhledy fotografií ze složky Kostra neboli konstrukce

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář