Jdi na obsah Jdi na menu
 


Liberec skvěle rozehrál Play- off

8. 3. 2007

 

Liberec skvěle rozehrál Play- off

 

 

V Tipsport aréně v Liberci se utká první tým základní části Liberec a tým, který musel hrát předkolo play –off tým Třince. Proti sobě se utkají dvě legendy českého hokeje Roman Čechmánek a Milan Hnilička. Trumf  Čechmánek pomohl Třinci k play-off. Liberec má skvělou bilanci na domácím ledě. 42krát vyhráli, 5krát remizovali a 5krát prohráli. V 17:00 začal zápas mezi Libercem a Třincem. Ještě před buly jsme si poslechli Českou hymnu, kterou nám zazpíval dětský sbor z Jablonce nad Nisou. A už je to tady, rozhodčí odpískal první vhazování. A už od prvních minut vedl Liberec na Třinec veliký tlak. Ošklivý zákrok na Výtiska z Třince. Uběhli 3 min. první vyloučení 3:52 od začátku hry se strhla malá strkanice před Hniličkovou klecí. Ale i Třinec si vybral své velké šance.(Informace o zranění Libereckého hráče – nevyjde z toho jen tak, lékař mu zašívá tvář).Krstev po zbytečném faulu byl vyloučen. O pár sekund později Čechmánek fauluje Libereckého hráče a na obou stranách se hraje 4 na 4. Po úvodním nátlaku domácích, Třinec ukazuje, že je velmi silný. Po skvělé šanci, Hruška neproměnil velkou šanci. Vyloučení na Třinecké straně, Polanský si jde odpočinout. Krstev už v dnešním zápase podruhé fauluje. Stav po první třetině je vyrovnaný 0:0.
 Začíná 2. třetina. Jedna z největších šancí Liberce, Šach skvěle střílí, ale neproměnil velkou šanci. Třinec skvěle střílí, ale stav je 0:0. Čas 3:59 a Vais střílí první gól pro Liberec, stav je 1:0. Divíšek z Liberce fauluje a jde si odpočinou na dvě minuty. Nebezpečí pro Liberec, Třinec je velmi aktivní. Novák z modré čáry střílí na Čechmánka, ale ten chytá. Výtisk si jde sednout na trestnou lavici za faul na Libereckého hráče. Podkonický byl malý kousek od druhého gólu pro domácí. Jirouš si jde sednout za faul na hostujícího hráče. O pár minut později si jde sednout domácí hráč Vaic,( dnes to vypadá že přesilové hry nerozhodují ). Skvěle vychytal Hnilička Třineckého hráče. Liberec měl skvělou šanci, ale neproměnil. Třinec odvrátil šanci a šel na branku, ale proti Libereckým obráncům neměl šanci. Útok Liberce měl velkou šanci, Čechmánek i ležel, ale Liberec vychytal. Hodně se lámou hole. Třinec měl malou šanci, ale Liberecký gólman vychytal. Stav po 2. třetině je 1:0.
 Začíná 3. třetina.Mezi kruhy se odehrála hrozivá scéna, Štefanko byl faulován. Liberec skvěle začal 3. třetinu. Ale Třinec se také rozjíždí. Oba týmy nějak polevily. Výtisk si jde sednout na dvě minuty, Liberec hraje znovu přesilovou hru. Skvělá šance Libereckých, Čechmánek dostal pukem do masky. Liberecký Šachl si jde odpočinout. Verner dostal pukem, ale bude pořádku. Liberecký hráč fauluje a jde si odpočinout na dvě minuty. Hnilička skvěle vychytal Pácalovu střelu. Liberec provází štěstí, Čechmánek si střídá zátěž s Hniličkou. Čechmánek si po dlouhé době zachytal. Martínek střílí gól a stav je vyrovnaný, rozhodčí se šel poradit s videorozhodčím a gól uznal. Kolanský po zbytečném faulu byl vyloučen. Liberec je velmi nabuzený. Dvanáctá přesilovka v celém zápase, gól nepadl, stav po třech třetinách je 1:1. Bude se prodlužovat.
 Začíná 10 min. prodloužení. Na hřišti se sešli 4 hráči. Obrovská chyba Třince. Skvělá rána Liberce, ale Čechmánek vychytal. Velká bitka se strhla mezi oběma týmy. Novák opouští hřiště, dostává trest 5+10 do konce utkání. Na druhé straně byl vyloučen Frolo, ale ten si jde sednou na dvě minuty. Začalo se hrát 3 plus brankář, to se u nás často nevidí. Dvě minuty dostává hráč Třince. A už se hraje 4 na 3. V 8. min. dal veledůležitý gól Tomáš Zíp. Liberec vyhrál v prodloužení 2:1  a do zítřejšího zápasu v Třinci si poveze jedno bodový náskok.

Obrazek