Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novinky - News 2016

30. 12. 

jitka1.jpg

Letošním posledním příspěvkem na našich stránkách je tradiční předsilvestrovská corgi vycházka kolem Mušovských jezer. Letos jsme napočítali 35 corgi a čtyři zástupce jiných plemen. Lidské účastníky jsme ani nedokázali spočítat kvůli neustálému pohybu. Přejeme všem veselého Silvestra a vykročení pravou nohou do nového roku 2017. Foto z vycházky na rajčeti http://shiningsirius.rajce.idnes.cz/Zimni_vychazka_2016/ 

 

dsc_0997.jpg

Všem našim čtyřnohým i dvounohým kamarádům přejeme krásné Vánoce plné pohody a hodně zdraví a štěstí v novém roce 2017.

14. 11. 

Tady reportérka Coventina cheeky 

U nás se událo hodně novinek! Mám novou kámošku - sestřenici Denynku. S Deny je to super jízda devil Řádíme spolu jako klubko hadů a nikdy nevíme, kdy přestat. Ještě už je doma sama a ostatní štěnda jsou z domu... cheeky 

Celá smečka si zvyká na novou situaci - štěňátko v domě... 

Pokračuji i ve výstavní kariéře smiley V říjnu jsem se zúčastnila dvou výstav a i celkem s úspěchem - vždy výsledek "Výborná", 1x res. CAC, 1x res. CACIB. Budu muset přidat a dopilovat předvedení na stole. 

Čeká nás velká sláva - 29. 11. se dožívá 5 roků moje teta Budul (Buddug Mawr Shining Sirius) a strejda Bors Shining Sirius. Všem ostatním sourozencům přejeme hodně zdraví a radosti ze života! heart K přání se připojuje i babička Tess.

To bude mejdan!!!!!! devil

Vaše desátá nejmladší, Coventina Du Shining Sirius

dsc_0381.jpeg

29. 10.

Doma už zůstalo poslední štěňátko - paní domácísmiley - naše malá Deny (Delyth Shining Sirius). Ostatní sourozenci už mají všichni milující páníky a nové domovy. Jako první odjel do Plzně Dinas alias Buč, Pražandami se staly holky Dwynwen a Darlun. Ve stejný den na Slovensko odcestovali čiperka Net (Dagonet) a pohodář Dody (Dodiein). Do Pardubic odjel Dewi, do Ostravy Drew. Jako poslední odešla nejdál - až do Berlína - Diamond. 

Noví páníci jsou úžasní, štěňátka jsou spokojená, zdravá a zvykají si na nové prostředí, prožívají nová dobrodružství. 

Pravidelně dostáváme maily, takže jsme plně v obraze. Víme, že všichni už jsou očkovaní a všem štěňátkům krásně stojí uši. 

dsc_0961.jpg

10. 9.

Přidány nové fotky štěňátek i se jmény do jejich fotogalerie na RAJČETI i do rubriky "Štěňata". Všechna zdárně prospívají, už pěkně baští kaši a začínají chroupat štěněcí granulky. Jsou to pěkní draci, už mezi nimi probíhají občas tvrdé bitvy.  Pomalu už se na ně jezdí dívat jejich nastávající noví páníci a nezávazné návštěvy napomáhají i zdárné socializaci.

dsc_0420.jpg

2. 9.

Dnes mají štěňátka 3 týdny, krásně prospívají, stále jsou plně kojená, ale už se je chystám přikrmovat. Některým se už prořezávají první zoubky, srdnatě si spolu hrají, mají krásné pigmenty a začínají se pohybovat po celé místnosti. Nové fotky jsou přidány na RAJČE i do rubriky "Štěňata".

dsc_0228.jpg

26. 8.

Na RAJČE i do rubriky "Štěňata" jsme přidali nové fotografie štěňátek ve věku 14 dnů. Všechna se krásně vyvíjejí, přibírají, už mají krásné pigmenty na nose i na tlapičkách a dnes poslední holčička otevřela i oči, takže už všechna vidí na ten náš svět. Máma Budul se o ně vzorně stará a připomíná chodící mlékárnu. 

dsc_0176.jpg

13. 8.

Na vědomost se dává, že včera, 12. srpna, se v naší chovatelské stanici narodilo 9 malých Cardiganů - 5 žíhaných chlapečků a 4 holčičky - 3 žíhané a jedna po babičce Tesince trikolorní s žíhanými znaky. Mamince i štěňátkům se daří skvěle díky nadstandardní veterinární péči MVDr. Fajtovým z Radostic u Brna. Nové fotky štěňátek jsou umístěné na RAJČETI, budeme je tam postupně přidávat.

dsc_0018.jpg

6. 7. 

Haló, haló, už jsem opět tady smiley Máme plno novinek. Moje babička Tess (Fest Delicja) dnes v plné fyzické i psychické síle oslavila 11. narozeniny heart Oslava se konala na loukách u rybníčků. Svítilo sluníčko, všichni měli dobrou náladu... No prostě pártoška se vydařila laugh Teta těhule (Budul) se koupala a my s ní. Běhali jsme, skákali, ve vysoké trávě hráli na schovku cheeky. A když jsme se konečně unavili, dostali jsme i něco dobrého k snědku. Zkrátka úžasný výlet!!!

Foto z našeho řádění RAJČETI

Další novinkou jsou přípravy na Klubovou výstavu ve Slavkově. Už bych měla trénovat. Sejde se tam téměř celá moje rodina - budu tam mít 5 sourozenců (jen Francouzi nepřijedou) a mého tatínka. A také poznám strejdu Fandu (Abarta Shining Sirius) a opět uvidím strejdy Brena (Brenin Cymro Shining Sirius) a Rastyho (Brastias Shining Sirius). To jsme velká rodina! smiley Snad všechno dobře dopadne... Tolik starostí... 

Vaše zpravodajka Coventina Du Shining Sirius, nejmladší z rodu Shining (zatím cheeky)

 

12. 6.

Po zralé úvaze jsme se s Budul (Budug Mawr Shining Sirius) a kamarádkou - krycí tetičkou Ivou laugh - vydaly za velice pěkným, milým a povahově příjemným pejskem Fest Noble Heart. Oba rodiče mají nůžkový skus, výborné úhlení všech končetin, rovný hřbet, tmavý pigment a oko. Z tohoto spojení očekáváme velice pěkná štěňátka v barvě žíhané, červené i trikolorní, s milou povahou a neutuchajícím temperamentem. Necháme se překvapit wink

Držte nám všichni palce! Termín porodu okolo 10. 8. 2016. 

Foto z krytí na RAJČETI. 

 

dsc_0962.jpg

 

31. 5.

Protože u nás doma nikdo nemá čas, aby napsal, co je u nás nového. Musela jsem to vzít do svých "rukou" (tlapek) já nejmladší Coventina Du. devil

Hned po únorové výstavě se k nám vrátil můj strýc Bors. Je to velký hezoun, se mnou si rád hraje a myslím, že se už zabydlel. Máme ho všichni rádi a on nás taky. 

V dubnu jsem se vydala na Mezinárodní výstavu do Českých Budějovic. Hned za branou jsem poznala svoji tetu Aillin Shining Sirius. Byla jsem z toho pěkně překvapená, tetu jsem nikdy předtím neviděla, ale nakonec se mi líbila. V hale na nás čekal bráška Cybi Du a taky za námi přijela Bára s malým Kájou (panička od strýce Tora). Kamarádům prostě nebral konec. Po zábavě ale přišly na řadu i povinnosti, kvůli kterým jsme přijeli. Musela jsem nastoupit do výstavního kruhu. Moc se mi tam nelíbilo, ale nakonec paní rozhodčí mé kvality uznala cheeky a titul CAJC mi udělila. Úspěch byl dvojnásobný - Cybi se také pěkně předvedl a kýžený CAJC získal. A přidal k tomu i titul BOJ. Všichni měli velikou radost.  

A zase se objevil jeden problém - panička od mého strejdy Brenin Cymro vážně onemocněla a hledali jsme pro Brena nový domov. Bren měl velké štěstí, že získal nový domov u Jindřicha a Danči, což jsou páníci mého brášky Cybiho. Moc jim za to děkujeme! heart

Poznala jsem také, že na světě není jenom zábava. Moje máma Aine a teta Budul se v psí škole připravovaly na zkoušky z poslušnosti (ZOP). Na svátek práce, 1. května, musely panu rozhodčímu předvést, co se ve škole naučily. Moje maminka byla ze všech zkoušených ta nejlepší. Teta Budul dostala také jedničku. TO MÁM ALE ŠIKOVNOU MÁMU A TETU!!! JSEM NA NĚ MOC PYŠNÁ!!! A protože chci, aby ze mě máma měla také radost, tak se v psí škole učím taky.

20. května jsme podnikli velkou výpravu do Hluboké nad Vltavou do kempu Křivonoska, kde se v sobotu pořádala SPECIÁLNÍ VÝSTAVA našeho klubu. Již od rána jsme tam měli velký "fanklub". Přijel za námi strejda Bervin se svou rodinou a malý Kája s mámou a tátou. Tolik cardiganů pohromadě jsem ještě nikdy neviděla. Jen z naší chovatelské stanice jich tam bylo 10 - já Covenka, sestřička Cirilka, bráška Cybi, babička Tess, máma Aine, teta Budul a strejdové Bors, Rasty, Bren, Bervin. TO NÁS BYLO! wink Celá naše rodina měla velký úspěch, ale tlapky jsme měli uchozené všichni. Foto z výstavy na RAJČETI.

Brastias Shining Sirius - V2, res. CAC - třída otevřená
Cymreiges Cirila Du Shining Sirius - V2, třída mladých
Bors Shining Sirius - V1, CAC, BOB - třída šampionů, 3. místo BIG
Cybi Du Shining Sirius - V1, CAJC - třída mladých
Buddug Mawr Shining Sirius - V2, res. CAC - třída šampionů
Coventina Shining Sirius - V1, CAJC, BOS, 1. místo BIG junior
Fest Delicja - V1, BOV - třída veteránů
Bors a Buddug Mawr - 3. místo v soutěži párů

A to je zatím všechno, co jsem vám chtěla říct. Vaše Coventina Du, nejmladší z Shining Sirius

 

 9. 2. 

Čas neúprosně letí a 6. narozeniny budou slavit naši odchovanci z vrhu A. Maminka Tess přeje všem svým devíti dětem hodně zdraví a milující páníky. K přání se přidáváme i my společně se sestřičkou Aine. heart

 

6. 2.

Začátkem ledna se konala Národní výstava psů v Brně a tento víkend probíhá DUO CACIB Brno. V lednu se velice pěkně předvedl Rasty (Brastias Shining Sirius), který dostal ocenění V1, CAC, Národní vítěz a BOB, ve třídě dorostu Cirilka (Cymreiges Cirila Du Shining Sirius) získala velmi nadějnou. 

Na dnešní výstavě jsme měli zastoupení ve třídě šampionů - Rasty (Brastias Shining Sirius), který získal známku V2. Ve třídě mladých jsme měli dvojnásobné zastoupení - poprvé se předvedla Covenka (Coventina Du Shining Sirius), která se panu rozhodčímu velmi líbila a získala známku V2, hned za ní se umístila Cirilka (Cymreiges Cirila Du Shining Sirius) se známkou V3. Obě holky se velice pěkně předváděly a spolupracovaly s handlery i panem rozhodčím. Máme z nich velkou radost! smiley

Foto z výstavy na RAJČETI.  

 

30. 1. 

Sluníčko nás vylákalo na procházku. Vydali jsme se vinohradem ke kapli Sv. Antonína v Dolních Kounicích. Holky se vyběhaly a my jsme se pokochali krásným výhledem na klášter Rosa Coeli a zámek. 

Fotky z vycházky na RAJČETI.