Jdi na obsah Jdi na menu
 


Našim prvním rodinným psem byl jezevčík. Dali jsme mu jméno Zorka. Stala se kamarádem mým synům. Zorka byla tipickým jezevčíkem. Občas se urazila,byla tvrdohlavá, ale kluky milovala. Pozorovat ji bylo úsměvné. Když ji bylo 10 roků  objevily se u ní problémy s páteří. Pan doktor ji napíchal injekce, nařídil ji klid a teplo (bylo to v zimě). Ze Zorky se stala starší usedlá psí dáma. Na jaře začala Zorce dělat  společnost Bavorská Barvářka Nika..

Obrazek

 

Obrazek

 

A tak jsme měli fenky dvě . Zorinka se  s příchodem štěněte vrátila do svých mladších let, ujala se Niky a učila ji.Když byly Nice tři roky, Zorinka v noci v klidu odešla. Zase jsme měli jednoho psa. Nika byla velice pěkná, ale její maminka nestihla před jejím narozením vykonat „loveckou zkoušku“ a tak nebyla uchovněna a tudíž Nika byla čistokrevný  „bezpapírák“. Nám to ale nevadilo. Nejsme myslivci a tak byla Nika rodinným psem.Chodili jsme s ní na toulky přírodou, nikdy nám neutekla za zvěří, držela se nás. Měla nás prostě ráda. V jedenácti letech se u  ní objevil problém s mléčnou žlázou. Trvalo to rok a pak opět za námi přišel pan doktor. Tím doktorem byl MVDr. Černý z chovatelské stanice Corlag Gi. .
       

Obrazek

Obrazek

Smutek z odchodu Niky nám pomohl zahnat pejsek z plemene Welsh Corgi Cardigan  Damian Corlan Gi. Čekali jsme na něho celých 6 měsíců. Když jsme si ho 20.3.2004 přivezli domů vážil 3,20 Kg a byl celý vykulený. Začal kolotoč, jako s každým štěňátkem. Tento pejsek měl však něco, co předešlí neměli a to průkaz původu. Tím se před námi otevřeli ještě další možnosti. Získali jsme nové přátele, začali navštěvovat Psí školu na Ostrově, začali jsme jezdit na výstavy krásy a za ovečkami. Když bylo Damiánovi 1 a ¾ roku, pořídili jsme mu kamarádku  stejné rasy Tess. Tess se jmenuje celým jménem Delicja Fest a narodila se v polské chovatelské stanici FEST. Je opakem Damiana. Damián vše nejdříve rozváží a pak provede, Tess prostě provede. Od malička se ničeho nebojí, všechno chce zkusit. Opět chodíme do Psí školy na Ostrově. Damián má zkoušku pošlušnosti. Tess se na ni připravuje. Damián má hotové vlohy k pasení ovcí a Tess to čeká. Doufám, že až přijde čas, stane se Tess zakladatelkou rodu chovatelské stanice  Shining Sírius

     

Obrazek

 

Obrazek