Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

 ROK 2010

28. 12.

Ve středu před Silvestrem jsme se vydali na letošní poslední společnou vycházku s přáteli. Tentokrát jsme vyrazili na židlochovickou rozhlednu na kopci Výhon. Počasí nám přálo, jen ten výhled byl trošku zamlžený. Psiska i lidské osazenstvo si to náramně užili a pevně doufáme, že se se všemi zase uvidíme v roce 2011. Procházku jsme ukončili v restauraci Pavir, kde jsme zároveň oslavili životní jubileum našeho kamaráda Pavla Černého - ještě jednou mu moc gratulujeme a přejeme vše nejlepší. Fůra fotek z psího řádění na Rajčeti tady :

Taky jsem se ještě byla podívat na štěňátka u kamarádky Ivy. Ještě stále jsou poslední dvě fenky volné - obě jsou velmi čiperné, jedna bude vhodná i na výstavy, obě mají i sportovní předpoklady. Více na www.cardigan.estranky.cz.

9. 12.

V poslední době se toho událo poměrně hodně - týden jsem hlídala naši Aničku (Anu Shining Sirius), která roste opravdu do krásy a která se s našimi psy dosyta vyřádila. Taky napadly hromady sněhu, takže jsem fotila a fotila, bohužel mi trošku "hapruje" foťák, tak těch povedených foteček moc není. Tradičně jsme slavili Mikuláše na cvičáku, kam už docházím i s Aine. Nějaké ty povedené fotky ze všeho tohoto dění si můžete prohlédnout na Rajčeti TADY.

dsc_0871.jpg

Pár nových foteček mi poslala taky panička od Ailin - už jsou v její fotogalerii.

p1050322.jpg

No a v neposlední řadě mi udělal ohromnou radost Tor (Alian Barbe Torte Shining Sirius), který absolvoval se svými páníky dvě mezinárodní výstavy v rakouském Welsu a oba dva dny u přísných rozhodčích získal ocenění "výborný 1" a BOB-junior. MOC MU A TOMÁŠOVI GRATULUJU - MOC JIM TO TAM SLUŠELO :o). Pár fotek zatím jen ze sobotní výstavyTADY.

w30-abt-ss---v1-cajc.jpg

21. 11.

Nastal pravý podzim, takže mlhavo, lezavo, mokro, na vycházky se moc chodit nedá a ani se toho moc neděje. Včera jsem využila možnosti, kterou mi nabídla Zuzka Černá, potrénovat se všemi svými pejsky pasení. Aine se jeví velice nadějně, zdá se, že po obou rodičích přejala to lepší. Potkali jsme se zde také s Blečíkem (Bedwyr Lucky Veles), který to s ovečkami zkoušel vůbec poprvé v životě a šlo mu to docela dobře (viz foto). Také průběžně navštěvuji své "kmotřence" v chovatelské stanici "LUCKY VELES" - už jsou to pěkní cvaldové a volná už je jen poslední trikolorní fenečka, takže kdo by měl zájem o veselého, aktivního a milého společnbíka, moc neváhejte :O).

dsc_1028.jpg

3. 11.

Včera jsem měla možnost asistovat u narození štěňátek v chovatelské stanici LUCKY VELES. Narodilo se 5 holčiček a jeden kluk a ještě jsou některá volná.

dsc00553.jpg

Nejen u nás na Moravě, ale už i v Praze přibývá corgíků - tady pár foteček z procházky Tora (Alian Barbe Torte) a jeho psích kamarádů po pražské Šárce :

 

31. 10.

Konečně se mi podařilo umístit fotky z návštěvy mezinárodní výstavy v Českých budějovicích na Rajče. Předvedl se tam opět Tor (Alian Barbe Torte) a získal pěkný posudek s ohodnocením "velmi nadějný".  Taky jsem se tam setkala s Ailin a její paničkou a jsem moc ráda, že jsem je mohla vidět.

8. 10.

O víkendu 1. - 3. října jsem se se psy vydala do Podkosti na podzimní pasení. V pátek jsme se poprvé od jeho odchodu z rodného domu setkali s Valdou (Avalon S.S.) a s jeho páníky. Mile nás překvapil svým vzhledem i chováním, je to velký, silný, dobře vychovaný a vymazlený pes. Společně jsme byli na podvečerní procházce a moc jsme si to užili.

dsc_0332.jpg

V sobotu jsme se vydali k ovečkám, kam za námi přijel Tor (Alian Barbe Torte S.S.) a Grim (Art Greimme S.S.) s pánečky. Tess a Damián se chovali jako profesionální ovčáci, jejich potomci si pasení vyzkoušeli s úspěchem také.

V neděli proběhla soutěž v pasení ovcí v tradičním stylu. Tess vybojovala velmi pěkné 1. místo a Damián 2. místo, čímž oba splnili zkoušku TS I. Byl to pro nás velký úspěch a jsem na své psy právem pyšná. Všechna zúčastněná štěňata vypadají, že zdědila šikovnost a vlohy k pasení po svých rodičích.

Fůra fotek z celého víkendu na Rajčeti TADY.

dsc_0214.jpg

29. 9.

V sobotu 25. září proběhla národní výstava psů v Brně. Zúčastnil se jí Tor (Alian Barbe Torte Shining Sirius) a vedl si dobře - ve třídě dorostu získal pěkný posudek a ocenění "velmi nadějný". Také nás navštívil další náš odchovanec Abarta. Na pár fotek z výstavy i z návštěvy obou štěňat se můžete podívat na Rajčeti TADY.

dsc_0901.jpg

6. 9.

ObrazekKonec léta jsem strávila na cestách - s kamarádkami Irenou (ch. st. FRESTON) a Ivou (ch. st. LUCKY VELES) jsem se vypravila do Dánska za ženichem pro Ivinu fenku Arianku. Celá akce "kulový blesk" se náramně vydařila - počasí v Dánsku bylo nádherné (oproti počasí tady), získaly jsme mnoho informací od uznávaného chovatele corgi, viděly jsme Atlantický oceán, procestovaly jsme zajímavá místa v Dánsku a spřátelily se s naším "bytným" Viggo Jensenem, který nám poskytl nejen pohodlné ubytování, ale plnil i roli průvodce, řidiče, kuchaře a příjemného společníka. Velké fotogalerie u mně na Rajčeti ZDE a ZDE.

Doma na mě potom v meilech čekaly nové fotky od Valdíka (Avalon) a Fandy (Abarta), které už jsou v jejich fotogaleriích. Oba kluci budou pěkní macci, ale zdá se, že se vyvíjejí dobře a hlavně dělají radost svým pánečkům. 

Obrazek

13. 8.

ObrazekV sobotu 7. srpna proběhla dlouho očekávaná Klubová výstava ve Slavkově u Brna. Poprvé se zde vystavovala i některá má štěňata - já jsem předváděla naši Aine a Grima, Tora a Ailin vystavovali jejich pánečci. Přijet a podpořit nás přijeli také Edánek a Alisonek. Jsem velice ráda, že jsem se se všemi těmito prťaty i jejich pánečky mohla opět potkat, popovídat si a doufám, že se zase najde nějaká podobná milá přiležitost, abychom se zase viděli.

Cardigany posuzovala dlouholetá chovatelka corgi a uznávaná rozhodčí z Velké Británie, paní Freda Taylor (bude posuzovat i příští rok Cruftovu výstavu). Moji pejsci i odchovy se velice snažili, všichni dostali úžasné posudky a věřím, že si výstavu správně užili. A dopadli jsme takto :

Alian BarbeTorte Shining Sirius (Tor) - puppy class - promissing 2

Art Greimme Shinig Sirius (Grim) - puppy class - promissing 1

Aillin Shining Sirius - puppy class - promissing 3

Aine Shining Sirius - puppy class - very promissing 2

Ch. Fest Delicja - working class - ex. 1, CAC

Kompletní výsledky Cardiganů si můžete přečíst ZDE. Fotogalerie z výstavy, z předvýstavního setkání chovatelů i různé momentky s mými štěňaty TADY.

Během července se mi také sešlo mnoho fotek ze setkání s Torem, Grimem a Anu. Na fotečky se můžete podívat TADY. Anu už má taky konečně vlastní fotogalerii na těchto stránkách - její mladá panička ji bezmezně miluje a asi si obě byly opravdu souzené.

 

 

19. 7.

Přišly mi náherné fotky Tora (Alian Barbe Torte) a jeho páníčků z jejich dovolené v rakouských Alpách. Jsou opravdu tak úžasné, že jsem z nich musela na Rajčeti udělat celou fotogalerii - ZDE Fantastic photos from Tor´s (Alian Barbe Torte) holiday in Austria mountins - HERE.

 

 

11. 7.

Pár fotek z koupání v bazénu ZDE Some photos from basin HERE.

 

 

 

6. 7.

Dnes oslavila naše Tess své 5. narozeniny. Během dovolené svých pánečků je u nás Grim (Ard Greimme), takže jsme vyrazili na procházku ke kamarádce Ivě a jejím fenkám Otince a Arušce. Smečka 6-ti Cardiganů budila všeobecný zájem, prťata Aine a Grim se chovala vzorně a neměla sebemenší problémy s cizími lidmi ani pejsky. Na závěr jsme se je pokusily vyfotit ve výstavních postojích, což se, myslím si, docela podařilo. Zvlášť Grimeček se jeví jako velmi fotogenický a tvárný pejsek a jsem moc zvědavá, jak si povede na výstavách. Nová fotogalerie je na Rajčeti ZDE.

Tess celebrate her 5th birthday. Ard Greimme visit us - some photos HERE.

 

 

8. 6.

Všechna štěňátka jsou již zadaná, fenku Aine jsme si nechali v naší chovatelské stanici. Zdá se, že po obou rodičích zdědila neutuchající temperament, tak uvidíme, jak se to projeví ve výstavním kruhu či při pasení . Přišlo nám taky několik nových fotek Tora (Alian Barbe Torte), který na procházce potkal svého bratrance Edýska (Addanc Lucky Veles). Oba kluci dělají plemeni velmi pozitivní reklamu při procházkách do okolí Břevnovského kláštera.

All puppies now have new homes. Aine stay in our kennel. Some new photos of Tor (Alian Barbe Tore) with his friend Edy (Addanc Lucky Veles).

 

Obrazek

29. 5.

ObrazekO víkendu nás byl navštívit Fanda (Abarta) - pár fotek jsme přidali do jeho fotogalerie.

V rámci socializačního procesu jsem obě holky i s rodiči vzala ve středu na návštěvu k příbuzným - k tetě Otince a sestřenici Aruš (chov. st. Lucky Veles). Udělali jsme si pěknou procházku v mezidobí, kdy náhodou zrovna nebyla žádná bouřka. Holky statečně capaly, vzorně už šly i na vodítku a s novými cizími pejsky ani jejich páníky neměly sebemenší problém. Fotogalerie z procházky ZDE. Připomínám, že obě holčičky jsou stále ještě volné a hledají hodné a milující páníky.

Some new photos of Fanda (Abarta) in his photogalery.

We with both small girls and their parents visited kennel Lucky Veles and we went for a little walk. It was the good socialization. Some photos HERE. Both small girls are still available.

 

 

26. 5.

Opět mi přišla fůra fotografií od páníčků některých prťat, takže na nové fotky se můžete podívat ve fotogaleriích Avalona, Ard Greimme, Aillin, Alisanos a Alian Barbe Torte.  Some new photos in photogaleries Avalon, Ard Greimme, Aillin, Alisanos and Alian Barbe Torte.

 

 

19. 5.

Fotogalerie z Torovi návštěvy z fotek jeho pánečka Tomáše ZDE  Photogalery from Tor´s visit HERE.

 

 

16. 5.

Včera byl opět rušný den - Grimeček (Art Greimme) ráno odjel do nového domova, na návštěvu zase přijet Tor (Alian Barbe Torte), který celý den proháněl obě holky Anu a Aine i rodiče Damiána s Tess. Je to pěkný pořízek a má nekonečné množství energie, což můžete posoudit na videu níže . Obě holky jsou stále volné a čekají nové pánečky, kterým by mohly dělat radost a zaháněly by jim nudu všedního života 

Art Greimme were come to his new home. Tor (Alian Barbe Torte) visit us with his new ownert and play with both sisters Anu and Aine and mother and father. Anu and Aine are still available

 

 

Obrazek12. 5.

Štěňátkům byly už tři měsíce, tak jsme udělali pár foteček, jak si užívají jarní přírody a společných her - FOTO

Some new photos of puppies in age 3 months -FOTO

 

 

 

    

Obrazek10. 5.

Přidáno několik úžasných foteček do fotogalerií těchto prťat - Avalon, Ailin, Alian Barbe Torte a Abarta. Všichni prospívají báječně a hlavně jejich pánečci na ně pějí jen samou chválu, což je pro mě nejdůležitější.

Some new photos in photogaleries Avalon, Ailin, Alian Barbe Torte and Abarta.

 

 

 

6. 5.

V sobotu na prvního máje jsem nechala prťata doma a s Tess a Damiánem jsme vyrazili na výlet s přáteli. Trasa vedla z Kounic do vinného sklípku v Trboušanech a zpět. Sešlo se nás tady hodně kamarádů i s pejsky, počasí vydrželo a nálada byla výborná, co víc si přát.

Zbývající štěňátka jsem začala uvykat na výstavní klec a na jízdu v autě. Patří to k základům dobré socializace, snažím se je motivovat pamlsky, takže teď už berou klec jako běžnou součást života a v autě už si taky nepřipadají ztracená. Venku za mnou běhají na volno, už začínají slyšet na svá jména, takže ani nepotřebují vodítka. Sice se je snažím taky na ně uvykat, ale zatím mi dávají jasně najevo, že lítání v trávě bez omezení je mnohem lepší.

Na pár foteček z výletu i z mého socializačního snažení se můžete podívat TADY/Some photos from trip with friends HERE.

 

 

 

 

 

 

Obrazek

28. 4.

Tak už nám doma zůstaly jen poslední dvě fenky, které jsou zatím stále k dispozici. Společnost jim ještě kromě rodičů bude dva týdny dělat bráška, kterého si pánečci odvezou příští víkend. Chodíme už na procházky po blízkém okolí, zkoušíme výstavní postoj a snažíme se o maximální socializaci (každé dítě má u nás dveře otevřené ). Podívat se na naše aktivity se zbývajícími prťaty se můžete TADY.

 

 

 

 

 

 

Také musím pochválit všechny nové páníky mých štěňátek - vzorně mě informují, jak prckové prospívají a o nové fotky taky nemám nouzi. Průběžně je doplňujeme do fotogalerií jednotlivých štěňátek. Jsem velmi potěšená, že zatím jsou všichni maximálně spokojení s povahou, nikdo nemá problémy s kontaktem s novými lidmi, zvláště pejsci milují všechny děti a i s novými psími kamarády vše probíhá bez dramat. Nejnověji jsme přidali nové fotky do galerie Torovi (Alian Barbe Torte).Obrazek

Now only two available females stay at home. Some photos HERE.

All new owners are very satisfied with puppies and send me many new photos. Last new photos in galery Tor  (Alian Barbe Torte).

 

 

 

 

 

 

17. 4.

Přidány nové fotogalerie několika štěňátek s fotkami z jejich nových domovů - Ailinn, Alian Barbe Torte a Aedan (ve fotorubrice Štěňátka). Fotogalerie budeme postupně přidávat a doplňovat tak, jak nám budou přibývat příspěvky od jejich nových majitelů.  New photogaleryes in "Puppies" photogalery - Ailinn, Alian Barbe Torte and Aedan in their new homes.

 

 

 

 

 

 

Obrazek12. 4.

Uplynulý víkend byl opravdu velmi hektický a pro mě náročný. Do nových domovů se mi rozuteklo hned 5 štěňátek, další dva prckové zůstávají ještě o něco déle, ale už mají taky v podstatě sbaleno. Smečka devíti "piraní" se mi najednou smrskla na čtyři o poznání zvládnutelnější výrostky, ale i tak je mi smutno a doma najednou nějak prázdno. U srdce mě ale hřeje, že se mi snad podařilo najít štěňátkům opravdu vynikající nové pánečky, kteří už mi začínají průběžně podávat "hlášení" o zvládnutí cesty do nových domovů, o prvních průzkumných cestách po neznámém prostředí i o nadšení, jaké vesměs všichni vyvolávají u všech přímých i vzdálenějších rodinných příslušníků. Věřím, že všechna štěňátka čeká klidný a spokojený rodinný života a že budou svým novým páníkům přinášet jen potěšení a radost. Těším se taky, že některé uvidím občas na výstavách a že se jim bude dařit minimálně stejně dobře, jako jejich rodičům. Přidala jsem novou galerii, kde jsou ještě naposledy všichni pohromadě - ZDE.

This weekend 5 my puppies go to their new homes and 2 boys will go latter. I hope all new owners will be satisfied with their new friends. New photos with puppies in age 9 weeks (last all puppies at home) HERE.

 

 

 

 

 

 

Obrazek5. 4.

Štěňátka v tomto týdnu zdárně absolvovala očkování a čipování a pomalu těm zamluveným chystáme výbavičku do nových domovů. Také už je zvykáme na obojek, i když se jim to moc nelíbí a včera jsme poprvé preventivně vylepili ouška, takže teď všichni vypadají jako malí rohatí čertíci. Je to neskutečné, jak to všechno uteklo a příští víkend už se s některými budeme loučit. Většinu času už teď tráví na dvoře a na zahradě, domů chodí jen na polední siestu a na noční spaní. Příjemným zpestřením pro ně jsou návštěvy dětí, se kterými dokážou nekonečně dovádět. Nová fotogalerie ZDE.

Puppies now have 8 weeks, they have microchips and vacination. Some of them will come to their new homes in next weekend. New photogalery HERE.

 

 

 

 

 

 

 

26. 3.

Štěňátka zdárně vkročila do 7. týdne svého života. Díky teplým jarním dnům mohou většinu času přes den trávit na dvorku. Obrovskou radost z toho má především Damián, který si s prcky nadšeně hraje a občas některé kousavce i otcovsky vychovává. Fotky TADY Some new photosHERE.

 

 

 

 

 

 

18. 3.

Nové fotky přesně v 5. týdnu TADY  New photos in age 5 week HERE.

 

 

 

 

 

 

13. 3.

Štěňátka začala už 5. týden života - papají už pěkně sama, granulky už jim nedělají problémy, protože mají tlamičky plné zoubků. Už jsme je také vzali na krátkou procházku po dvoře. Zatím se tam teprve rozkoukávala, ale jakmile se oteplí, určitě to pro ně bude oblíbené hřiště. Na pár nových fotek z procházky, z krmení i z pokusů o "výstavní" postoj se můžete kouknout na Rajčeti TADY New puppies photos in age 4 and half week HERE.

 

 

 

 

 

 

6. 3.

Štěňátka vstoupila už do svého 4. týdne života. Náramě jim chutná, naučila se papat z větší misky a kaši pomalu nahrazujeme vývarem, rýží, mrkvičkou a hlavně masíčkem. Zoubky už se taky derou na svět, takže brzo vyzkoušíme i granulky. Při čištění ohrádky se začínají vydávat i na průzkumné cesty do kuchyně. Máma Tess za nimi chodí již jen v podstatě na kojení a na "dojíždění" dobrot, které po nich zbydou. Táta Damián se velice ochotně a bez předsudků zapojuje do čištění všech upatlaných prťat. Na další fotečky těch našich cvalíků se můžete podívat na Rajčeti TADY New puppie´s photos in age 3 weeks you can see HERE

 

 

 

 

 

 

28. 2.

Štěňátka budou mít v úterý už tři týdny. Během tohoto týdne postupně všechna otevřela očka a někteří odvážlivci už se vydávají na průzkumné cesty mimo pelišek. Pomaloučku už jim zkouším dávat lízat kaši, abych ulehčila mámě Tess. Někteří mají opravdu bezedný apetit, jiní zase kašičku mažou spíš po svých sourozencích (což je vidět i na některých fotkách ). Všichni už váží okolo jednoho kilogramu. Je nesmírně zajímavé pozorovat je, jak už se u nich začínají projevovat povahové vlastnosti. Nové fotečky opět na Rajčeti ZDE.  New puppies photos in 3rd week of the age HERE.

 

 

 

 

 

 

20. 2.

ObrazekDnes si byli vybírat štěňátko Tomáš s Bárou – čekají na ně už několik let a za tu dobu se ze zájemců stali naši přátelé, nebo téměř moje „děcka“. Při té příležitosti jsme všechny prcky zvážili, jednotlivě vyfotili a přiřadili jim již dlouho vybraná jména keltského původu. Štěňátka se jim zdála tak úžasná, že nevěděli, pro které se mají rozhodnout. Zatím si vybrali tři favority – pejsky a za 14 dnů přijedou absolvovat druhé kolo výběru. To už se snad začnou projevovat i povahové vlastnosti jednotlivých štěňátek. Na nové fotky štěňátek i s jejich jmény se můžete podívat v rubrice „Štěňata“ a na Rajčeti ZDE přibyla i nová fotogalerie z 11.dne jejich života.  

Puppies are 11-days old - new photos with names in "Puppies" and in photogalery in Rajče HERE.

 

15. 2. 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Ještě mám jednu věc na srdci. Musím poděkovat za skvělou péči o Tess MVDr Lázničkovi, MVDr Černé a všem "tetičkám sudičkám" Ireně, Ivě, Evě a Pavlíně. Nesmím zapomenout ani na svou rodinu a všechny gratulanty. Prostě všem dík !!!

FOTO 5.den/5th day

10. 2.

DOČKALI JSME SE - MÁME ŠTĚŇÁTKA !!! - WE HAVE PUPPIES !!!

Obrazek

V noci z úterka na středu 9. 2. se naší Tess a Damiánovi narodilo 9 úžasných štěňátek - 6 kluků (2 sobolí, 1 červeně-žíhaný, 3 tmavě-žíhaní) a 3 tmavě-žíhané holky. Maminka i prckové jsou zatím v pořádku - nejmenší měl 280 gramů a největší "kolohnát" 450 gramů. Damián je vzorný táta, svou rodinku si pečlivě hlídá a zapojuje se i do péče o jejich hygienu. Pro štěňátka hledáme milující a hodné páníky.

In 9th February was born 9 sweet puppies - 6 males (2 sable, 1 red-brindle, 3 dark-brindel) and 3 dark-brindle females.

Fotky z prvního dne/Photos from 1st day TADY/HERE

24. 1.

Sněhu po kolena, teploměr ukazuje teploty silně pod nulou. Tess je holka statečná a i v tento čas, už s velkým bříškem, brouzdá opatrně sněhem. Začíná už 7. týden březosti a přibírá na váze. Už jí nejde ani běhat za míčkem. Damian je tam vždy dřív. Ráda se mazlí a vyhledává klid pelíšku. Jen s jídlem trochu zlobí, hodně si vybírá. Na štěňátka se už všichni moc těšíme. Na pár foteček se můžete podívat v galerii TESS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

S novým rokem přišla do naší chovatelské stanice i jedna velmi radostná zpráva - Tess bude maminkou, Damián tatínkem. Narození štěňátek očekáváme v polovině února - držte nám všichni palce, ať vše dobře dopadne. A toto jsou šťastní nastávající rodiče  ObrazekObrazek

Více budeme průběžně doplňovat do rubriky "Štěňata".

We expect puppies - more in "Puppies".

 

 

Obrazek

Obrazek12. 12. Dnes jsem se s kamarádkou Ivou byla podívat na štěňátka Pembroků do chovatelské stanice Freston (www.freston.estranky.cz). Už mají 7 týdnů a venku dnes poprvé mohla pozorovat poletující sníh. Před tím jsme jim ale provedli manikůru a pedikůru, což přežila bez větší úhony. Čtyři kluci a jediná holčička jsou prostě "k sežrání", na dvorku už prováděla nejrůznější kousky, proháněla mámu Gábinu i tetu Eli a žádná nohavice si před nimi nemůže být jistá. Udělala jsem spoustu kouzelných obrázků. ObrazekFenka a tři pejsci už mají nové majitele, kteří si je "naloží" pod stromeček, poslední kluk je zatím volný, ale myslím si, že do Vánoc by ještě mohl stihnout někomu udělat velikou radost.

Obrazek

Kdo by chtěl raději Cardigana, volnou fenečku mají v chovatelské stanici Brindle Fox (www.cardiganbrindlefox.estranky.cz). Je jí 14 dní, váží už přes jedno kilo a je krásně žíhaná.

 

Obrazek

Obrazek23. 11. Nedávno jsem zaslala vzorky obou mých psů na genetické vyšetření Cardiganů na PRA-rcd3 (dědičná porucha vývoje oční rohovky). Výsledek obou je více než potěšující - Damián i Tess jsou PRA-rcd3 negativní (mutace nebyla detekována N/N).

Damián and Tess are both genetic PRA-rcd3 negativ (mutation was not detected - N/N ).

Obrazek8. a 9. 10. - Světová výstava psů a Klubová výstava velškorgi Bratislava

Na Světovou výstavu do Bratislavy jsem přihlásila jen Damiána. Ten se ve třídě šampionů setkal s několika špičkovými světovými Cardigany a od velmi přísného, ale spravedlivého finského rozhodčího pana Kari Jarvinena  získal ocenění "velmi dobrý" 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Druhý den na Slovenskou klubovou výstavu velškorgi jsem přihlásila oba své miláčky (Damiána i Tess) a oba získali shodně od švýcarské rozhodčí paní Barbary Müller známku "výborný 3" ve třídách šampionů.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17. 9. První zářijový týden jsme si s kamarádkou Irenou a našimi psy udělali krátkou dovolenou v Podkosti. Pesani si vyzkoušeli práci s novými ovečkami a kozou pana Košky a my jsme se zrelaxovaly při příjemných procházkách po nádherném okolí. Několik nových fotek ve fotogalerii "Pasení".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25. 4. - Mezinárodní výstava České Budějovice - rozhodčí pí Margit Brenner, A

Tess - V1, CAC, res. CACIB

Damián - V1, CAC, CACIB, BOB

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Velká fotogalerie z Podkosti hotová * Big photogalery from Podkost here - http://shiningsirius.rajce.idnes.cz/Podkost_Velikonoce_2009/ 

 

15. 4.  - PASENÍ PODKOST -  Velikonoční víkend jsem strávila, jako již skoro tradičně, se psy a přáteli v Podkosti. S oběma svými miláčky jsem se zúčastnila trialu v pasení. Soutěžilo celkem 6 Cardiganů a 1 Pembroke. Tesinka se svou nezkrotnou energií získala 6. místo a Damián předvedl, jak to dělají dospělí rozvážní mistři a vybojoval krásné 3. místo.  Navíc oba splnili zkoušku HWT. Víc fotek už brzy.  PODKOST - herding corgi trial - Tess 6th place, Damián 3rd place. More photos soon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Obrazek

 

 

Obrazek20. 3. - Fotogalerie z Crufts konečně hotová - podívat se můžete TADY Photogalery from Crufts HERE.

 

 

12. 3. - V pondělí večer jsem se vrátila z úžasného výletu na Cruftovu výstavu v Anglii. Tolik nádherných Cardiganů pohromadě jsem ještě nikdy neviděla. Měla jsem možnost setkat se s významnými anglickými chovatelkami a musím říct, že na mě udělaly ohromný dojem. Nafotila jsem fůru fotek, takže jakmile se mi je podaří zpracovat, určitě se tady objeví obsáhlá fotogalerie.

 

Obrazek

Obrazek7. 2. - Dnes jsem si udělala výlet bez pejsků na mezinárodní výstavu v Brně a ani nevím jak, ocitla jsem se v roli handlera malé pětiměsíční roztomilé cardiganí slečny Basilei Lucky Veles. Užila jsem si to a snad se mi povedlo Bazalku něco přiučit. Rozhodně jsem se s ní dokonale vymazlila.

 Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20. 1.  - Dnes se dožil náš Damián krásných 5ti let. Vše nejlepší k narozeninám přejeme i všem jeho sourozencům. Damián oslavil tento den s Tess na krásné podvečerní zimní procházce.

ObrazekObrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Obrazek

 

11. 1.  - První letošní větší akcí byl pro nás výlet s několika přáteli a jejich pejsky kolem nádherně zamrzlého Mušovského jezera. Pesani se pěkně proběhli a vyblbli a my jsme snad také shodili nějaké to deko po svátcích. Na několik nových fotek se můžete podívat v galerii "Výlety", děkuji kamarádce Ireně za jejich poskytnutí.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

 Obrazek

 

Všem lidským i psím kamarádům a přátelům vše nej... do roku 2009 a těšíme se na setkání.

 

 

 

 

 

 

 

 

29. 12. - Hned druhý den jsme byli na návštěvě v Obrazekchovatelské stanici LUCKY VELES a vyrazili jsme s kamarádkami Oťkou a Aruškou a s posledním štěňátkem Marwinem na menší procházku kolem řeky Svratky. Několik fotek ZDE.

28. 12 - S několika psími i lidskými kamarády jsme vyrazili na předsilvestrovský výšlap z Moravských Bránic do Ivančic (hospůdka Cha Cha). V třeskutém mrazu jsme ušli celkem asi 14 km, psi pravda o něco více, ale po vánočním hodování to myslím nikomu neuškodilo. Cestou jsme stačili oslavit i narozeniny jednoho z účastníků.

4.-5. 10. - Strávili jsme výstavní víkend v Budapešti, kde jsem s Tess absolvovala v sobotu Klubovou výstavu a v neděli Evropskou výstavu. Nedopadly jsme nejhůř - v sobotu Výborná 4, v neděli Výborná 3. Ale hlavně jsme se zde opět setkaly s budoucím (doufejme) tatínkem našich štěňátek a s jeho majitelkou a probraly podrobnosti krytí. Takže teď už nám jen držte palce, ať Tessinka začne v brzké době hárat a ať se nám všechno povede.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

29. 9.Obrazek - V neděli 28. září jsme byli na mezinárodní výstavě v rakouském Tullnu. Posuzoval český rozhodčí pan PhDr. Vladimír Mojžíš a naše Tess získala posledního CACA, který potřebovala ke splnění podmínek na Rakouského šampiona krásy. Mimo to ještě porazila další konkurentky a získala i titul CACIB.

 

19. 9. - Zkušební verze nových stránek SHINING SIRIUS spuštěna.

 

 

 

 

Obrazek

 

Obrazek

 

Obrazek

 

Obrazek

 

Obrazek

 

Obrazek

 

Obrazek

Slovakia club show - judge Barbara Müller, CH - DAMIÁN CORLAN GI - excelent 3, DELICJA FEST - excelent 3

 

Obrazek

World dog show - judge Kari Jarvinen, FIN - DAMIÁN CORLAN GI - very good

 

Obrazek

hned za čtveřicí těch nejlepších. Děkuji Zuzce Černé za Damiánovo vzorné předvedení.

 

Obrazek

.

 

Obrazek


Naše mrňata mají zítra týden. Tess je starostlivá mamina a Damian taťka. Tess neustále kojí, pořád je na ní někdo zavěšený. Ty nejmenší přikrmuji, protože velcí bráškové se přisají ke strukům jako první, nebo malé odstrčí. Štěňátkům stále chutná, váhové přírůsky máme pěkné - od 210g po 150g. Stále je jich plný počet DEVĚT. Damian vše kontroluje a neustále se kolem Tess s mrňousky motá. Mám pocit, jako by si je přepočítaval.
 Zítra končím "mateřskou" dovolenou a jdu do práce. Místo mně nastoupí rodina - babička a mí mužští. Snad to dobře dopadne. 

 

Obrazek

 

Obrazek

 

Obrazek

 

Obrazek

 

Obrazek

 

Obrazek

 

Obrazek

 

Obrazek

 

 

Obrazek

 

Obrazek

 

Obrazek

 

Obrazek

 

Obrazek

 

Obrazek

 

Obrazek

 

Obrazek

 

Obrazek

 

Obrazek