Jdi na obsah Jdi na menu

Zásah - lesní požár na Benešově "za radarem"

12. 3. 2011

Dne 12.3.2011 před obědem byla Jednotka sboru dobrovolných hasičů Okrouhlá vyslána a na žádost KOPIS HZS JmK  k lesnímu požáru v Benešově – místní část „za radarem“.

Na místě zjištěno, že se jedná o požár trávy, klestí a pařezů po těžbě dřeva. Požár byl již částečně lokalizován lesními pracovníky. Na místě byla v době našeho příjezdu již místní jednotka, která hledala příjezdovou cestu na místo požáru, neboť na svážnici od hlavní cesty bylo uskladněno řezivo a vozidla nemohla k požáru najet. 
 
O stavu na požářišti velitel JSDH Okrouhlá informoval radiostanicí Matra KOPIS HZS JmK.    
 
Než se k místu požáru podařilo najet cisternovou automobilovou stříkačkou, JSDH Okrouhlá za pomocí ženijního nářadí požár spolu s lesními dělníky lokalizovala.
 
12032011-001-.jpg
 
Na místě požáru se nacházela zraněná osoba, která si při hašení požáru trávy přivodila rozsáhlou popáleninu na dolní končetině. Hasiči z Okrouhlé ji poskytli první předlékařskou pomoc. Po příjezdu velitele z PS Boskovice jsme dostupné informace předali a dále jsme se podíleli na ošetřování zraněné osoby spolu s příslušníky z PS Boskovice. Po dohodě s velitelem zásahu jsme zraněnou transportovali na zpevněnou komunikaci a dále odvezli dopravním automobilem do místa bydliště, odkud si sama zajistila odvoz do nemocničního zařízení.
 
Po likvidaci požáru se jednotka vrátila zpět na základnu.
 
Zásahu se zúčastnilo 9 členů zásahové jednotky hasičů obce Okrouhlá se 2 zásahovými vozidly.

12032011.jpg

12032011-002-.jpg