Aqua aerobik

Jak už samotný název napovídá, aqua aerobik je cvičení ve vodě. Využívá odporu vody a zároveň minimalizuje poškození kloubů a páteře. Rozhlédněte se po nejbližším bazénu ve vašem okolí, jistě také nabízí nějaký ten kurz aqua aerobiku.

Jak cvičení probíhá?

Cvičení se provádí ve vodě, která dosahuje maximálně do půli hrudníku. Jako při klasickém aerobiku je cvičení doprovázené hudbou. Ne vždy se celý cvičební proces odehrává ve vodě. Na nějaké cviky se přemisťujete mimo bazén, ale zpravidla to bývá na podstatně menší dobu cvičení. Na mělčině většinou provádíte hlavně posilovací cviky – posilování bříška, stehen… Chcete-li zefektivnit cvičení, rozcvičte se před aqua aerobikem. Jak? No přeci plaváním! Uplavte pár bazénů na zahřátí a hurá na cvičení!

Výhody aqua aerobiku

Aqua aerobik ocení především ty ženy, které se nerady potí v tělocvičnách, ale vhodný je i pro ty ženy a dívky, které mají horší pohybovou koordinaci. Cviky i sestavy prováděné v rámci vodního aerobiku jsou jednodušší než při klasickém cvičení na souši. Zvládne je téměř každý. Možná budete mít ze začátku problém udržet se nohami na dně, trošku to při cvičení podkluzuje, ale na to si brzy zvyknete a za chvilku vám to ani nepřijde.

Vhodné i pro ženy s nadváhou

Výhody aqua aerobiku ocení i ženy s nějakým tím kilem navíc. Voda totiž odlehčí nápor na klouby a nedochází tak k jejich nežádoucímu opotřebovávání. A co hubnutí? Chcete-li tímto cvičením efektivně zhubnout, musíte chodit na aqua aerobik minimálně dvakrát týdně, a to po dobu tří měsíců. Samotný aqua aerobik však ke zhubnutí nestačí. Je ale ideální v případě, že si chcete zpevnit celou postavu. Tady se účinek projeví znatelně dřív.

 

Pro těhulky

Vodní aerobik je vhodným cvičením také pro těhotné. Jen je nutné, aby toto cvičení těhotná žena konzultovala se svým gynekologem. Pokud je těhotná žena zcela bez zdravotních komplikací, je aqua aerobik vhodným sportem i v pozdějším stádiu těhotenství.

Ceny

Ceny za hodiny aqua aerobiku se příliš neliší od běžné hodiny aerobiku (v rozpětí od 60 – 150 Kč za hodinu), záleží ale samozřejmě také na místě – ve větších městech bývají ceny zpravidla o něco málo vyšší. Plavecké bazény nabízejí také nezřídka paletu různých permanentek a zvýhodněných cen pro pravidelné návštěvníky.

Tipy Kafe.cz

Kam za aqua aerobikem?

Praha
Nejvíce informací o cvičení v hlavním městě naleznete na www.aqua-aerobic.cz, kde jsou vypsána i jednotlivá místa, kde lze cvičit včetně ceníků permanentek.
Brno
Také v Brně si lze zacvičit. Na adrese www.webczech.cz/aquaerobic/ se dozvíte kde, s kým i proč
V dalších městech České republiky pak bývají zpravidla organizovány hodiny aqua aerobiku v rámci plaveckého bazénu toho kterého města. Rozpisy hodin a ceny se dozvíte nejjednodušeji na jejich webových stránkách.

Co na sebe? Kafe cz radí:

Rami sport, dámské sportovní plavky

Plavky jsou k dostání v různých barevných kompozicích, jsou zhotoveny z matné plavkoviny a jsou bez výztuže.

Cena: od 690 Kč

Dodává: www.ramisport.cz

Jednodílné sportovní plavky Litex

Tmavě modré

Cena: 675 Kč

Jednodílné sportovní plavky Litex

Modrá+tyrkys

Cena: 725 Kč

Dodává: www.litex.cz

Jednodílné sportovní plavky Litex

Dvojí kostice, červené

Cena: 825 Kč

Sportovní plavky Arena

Typ Mozen, novinka na zimu 2008

Cena: 1299 Kč

Sportovní plavky Arena

Typ Maltyx, novinka na zimu 2008

Cena: 799 Kč

Dodává: www.arena-shop.cz