Je to zkrátka relax

„Když jdu za prostitutkou, je to lepší než masáž. Je to relax, fyzický i psychický. Konečně cítím, že nejsem pod tlakem. Už prostě nemusím podávat ty nejlepší výkony. Nemusím se bát, že tuto ženu neuspokojím. Jde jen o sex. Bez emocí, bez předehry, bez hraní rolí a podobných hloupostí. Když jsem unavený, je mi jasné, že mě uspokojí. Navíc na ni nemusím brát vůbec žádné ohledy. Jasně, je to sobecké! Ale já platím, a proto očekávám servis podle mého gusta.“ Marcel dá měsíčně za návštěvu oblíbeného night klubu několik tisícovek. A pokud si myslíte, že je to testosterony nabušený devatenáctiletý hřebec, jste na omylu. Je to ženatý čtyřicátník, který se živí jako top manažer v renomované zahraniční firmě.

Manželka už na mě neměla čas

„Do bordelu jsem začal chodit, když mi bylo kolem třiceti. V té době porodila manželka druhé dítě. Najednou jsem měl pocit, že něco v našem vztahu neklape. Manželka si najednou přestala připadat atraktivní. Padla do postele a usnula únavou. Na sex neměla ani špetku chuti. Já ji stále miluji a vůbec ji nechci opustit, ale občas prostě vyrazím pobavit se s holkama,“ svěřuje se třiatřicetiletý Roman.
Jeho manželka o občasných úletech dokonce ví. „Myslel jsem si, že se mnou žena vyrazí dveře, až se to dozví, ale byl jsem překvapený, s jakým to přijala klidem. Musel jsem jí jen ujistit, že jde čistě o sex a že k těm holkám vůbec nic necítím,“ dodává Roman.

Prostě mi chybí sex

„Mám větší potřebu sexu než moje manželka, proto občas zajdu do bordelu. Manželka to ale neví. Nepochopila by to, bylo by jí to asi líto, ale já sex prostě potřebuju a ona na něj chuť nemá.“ Svěřuje se Martin z Brna (36).
To je jeden z klasických důvodů, proč muži vyhledávají sex s prostitutkami. Přibývá mladých mužů zaměřených na kariéru, které každodenní masturbace neuspokojuje a pro které je návštěva veřejného domu daleko jednodušší, než lovení vyhlédnuté slečny u baru.

Na poslední chvíli utečou

A spousta z nich přiznává, že o samotný sex ani třeba úplně nejde. Je to právě příprava a plánování návštěvy, co je nejvíc vzrušuje. Výběr nevěstince, párty, šampaňské, výběr dívky. A pak? No pak se může klidně stát, že vezmou nohy na ramena, protože jim dojde, že o samotný sex s lehkou dívkou vlastně vůbec nestojí.

Co na to prostitutky?

„Chodí sem vesměs úspěšní muži. Ale nemusejí být ani úžasně bohatí. Prostě nejčastěji sem chodí takoví, kterým doma něco chybí, manželka jim nestačí, nebo se prostě nudí,“ říká prostitutka s pseudonymem Lea (27).
Její o sedm let starší kolegyně Barbara ještě dodává: „Muži zejména ve velkých městech jsou rozmlsaní. Doma mají sice krásnou ženu, která ale vychovává děti a třeba i sama dost pracuje a k sexu potřebuje patřičnou atmosféru. Prostitutka splní každé přání bez řečí. Muže vzrušuje mít aspoň na chvíli ženu-otroka. Celkově vzato ale jde o obchod.“

Co na to vdané ženy?

Třiatřicetiletá Hanka říká: „Manžel v bordelu byl, když jsme ještě nebyli svoji. Říkal, že to byl zajímavý zážitek, ale že by to už neopakoval. Nevím, jestli mu mohu stoprocentně věřit, ale doufám, že ano. Sex nás baví spolu a nemyslím si, že by měl moc příležitostí a chuti si chodit ještě vrznout někam do nevěstince. Ale všechno je možné. Kdybychom se do té situace dostali a já se to dozvěděla, řešila bych to podle situace.“
Její kamarádka Zuzana (45) má jiný názor: „Manžel si do nevěstince občas zajde. Vím o tom. Není mi to příjemné, ale máme nějakou krizi už delší dobu a mě už sex s ním prostě nebaví tak jako dřív. Nechci ho ztratit a tak tohle toleruji, ale doufám, že krizi překonáme a zase bude všechno jako dřív. A když ne... To se uvidí časem.“