Nadměrné pocení

Nadměrné pocení a nevhodně zvolená obuv bývá nejčastější příčinou letních problémů. Nenoste delší dobu na nohou těsnou obuv. Tím zavdáváte příčinu otlakům, mozolům a bolestivým puchýřům. Volte raději boty otevřené z přírodních a lehce prodyšných materiálů jako je kůže a plátno. Snažte se udržovat nohy v suchu a čistotě, vyhnete se tak nepříjemným plísním. Zpocené a unavené nohy jsou více náchylnější k otlakům. Noste s sebou deo ubrousky, určené speciálně na nohy. Pomohou nohy příjemně ochladit a odstraní zápach.

Tip Kafe.cz:

Callusan Clean & Care, ubrousky 25 ks

Praktické Callusan ošetřující a čistící ubrousky jsou vyrobeny z měkkého a jemného vlákna, zároveň jsou však dostatečně pevné. Jsou napuštěny vysoce účinnými ošetřujícími a čistícími složkami.

Cena: 119 Kč

 

Puchýře

Puchýře se rády tvoří zejména na patách, na prstech a mezi prsty. Pokud se vám puchýř udělá, nikdy ho nepropichujte, protože hrozí zanícení. Na již vzniklý puchýř použijte dezinfekční prostředek a pak speciální náplast. Na trhu jsou k dostání speciální náplasti, které mírní tlak i bolest a díky obsaženým složkám podporují hojení. Pomohou chránit kůži před vodou, nečistotami a bakteriemi, které mohou způsobit komplikace. Pokud již dopředu víte, že by vás bota mohla někde tlačit, můžete tyto náplasti použít i jako prevenci. Po dlouhé chůzi si vaše nohy zaslouží bylinkovou koupel a masáž chodidel.

Tip KAFE.CZ

Viacell Absorpční hydrogelová náplast na puchýře

Náplast je průhledná, voděodolná, velice dobře přilnavá i po odstranění nezanechává zbytky lepidla a tyto vlastnosti umožní její nošení bez problémů po požadovanou dobu bez nutnosti výměny.
Viacell dodává na trh tyto náplasti v praktickém malém balení do kabelky nebo do kapsy.

Cena: 22 Kč

Compeed Náplast na puchýře

Gelová náplast Compeed na puchýře pomáhá ulevit od bolesti. Vstřebává vlhkost puchýře a přeměňuje ji v tenkou vrstvu jemného gelu, který vytváří optimální ochranu postiženého místa proti otlaku. Bezpečné použití i na otevřené puchýře.

Cena: 93 Kč / malé balení

Náplast na puchýře Cosmos Hydroactive- 3 velikosti / 8 ks

Rychleji a lépe hojí puchýře, odřeniny a kuří oka než klasická náplast.

Cena: 71 Kč

Kuří oka a vbočený palec

Pokud trpíte na kuří oka a vbočený palec (halux), používejte speciální ochranné pomůcky, které poskytují úlevu od bolesti. Dvojitá pěnová vrstva zmírňuje tlak při chůzi. Při různých deformitách vás ochrání před bolestivým tlakem sousedních prstů gelové klínky a korektory. Vyrobeny jsou z měkké, tvarově poddajné gelové hmoty. Gel je omyvatelný a průhledný, takže klínek není mezi prsty vidět.

Tip KAFE.CZ

Gelová náplast na kuří oka Scholl 6 ks

Náplasti nové generace – technologie Hydra-gel. Náplasti obsahují gelový polštářek, který kuří oko hydratuje, tiší bolest a zmírňuje tlak v obuvi. Náplast je téměř neviditelná, je voděodolná, ale zároveň prodyšná. Chrání před špínou a bakteriemi.

Cena: 122 Kč

EPITACT ochrana vbočeného palce 1 ks velké

Jako prevenci otlaků a kuřích ok Epitact® vyvinul Digitube® s vloženou 1mm tenkou vrstvou Epithelium 26®. Je to velmi tenká ochrana postiženého místa, kterou lze prát a k opakovaně používat. Zamezuje tření prstů a zmírňuje a především rozkládá tlak na postiženou oblast.

Cena: 353 Kč

Choďte bosí

Co nejčastěji dopřejte nohám chůzi naboso. Samozřejmě na vhodném terénu. Chůze po trávě nebo v písku masíruje nohy a uvolňuje tělo. Pokud se vám podaří omezit chůzi v botách jen o třicet procent, pro vaše nohy to bude blaho.