Jdi na obsah Jdi na menu
 


Moje dorty 221-240

  

 

Souhrnné recepty na krémy: www.zorka.estranky.cz/clanky/recepty/kremy

Souhrnné recepty na korpusy: www.zorka.estranky.cz/clanky/recepty/piskotove-korpusy

Souhrnné recepty na modelovací hmoty: www.zorka.estranky.cz/clanky/recepty/potahove-hmoty

 

Upozornění: Všechny fotografie zveřejněné na těchto stránkách podléhají autorskému zákonu!

 

Moje dorty - strana:  13, 12, 11, 10 987, 65, 4321   

 

 

Dort s ježkem stříkaný

 

46.-dort-s-jezkem-strikany.jpg

Korpus světlý (forma průměr 27 cm a menší miska na základ ježka): 7 vajec, 280 g cukru krupice, 280 g polohrubé mouky, 1,5 ČL prášku do pečiva, 7 PL teplé vody. Bílky ušlehat s polovinou cukru, žloutky s druhou polovinou šlehat 4 minuty, přidat vodu a poté lehce vmíchat metličkou na střídačku bílky a mouku s práškem do pečiva. Péct 10 minut na 170 a cca 40 minut na 150 stupňů. 

Krém pařížský: 5 vajec, 200 g krupicového cukru, 50 g kakaa, 375 g másla. Vejce, kakao a cukr šlehat ve vodní lázni do zhoustnutí (trvá to asi 20 minut), po vychladnutí zašlehat postupně do másla.

Krém pudinkový: 375 ml mléka, 1,5 vanilkového pudinku, 150 g cukru krupice - uvařit na sladkou kaši. Po vychladnutí zašlehat do 375 g másla. 

46-1.-dort-s-jezkem-strikany.jpg

Skládání: Korpus rozřezat na 3 pláty, promazat oběma krémy. Obdobně promazat také korpus z misky, seříznout do přibližného tvaru, okrojky rozmělnit a dort jimi dotvarovat.

Celý dort je potažený hmotou Smartflex Velvet, a to bílou barvou. Poté je dort stínovaný airbrushem. Spodní okraj je obštípaný kleštičkami na marcipán. Bodliny ježka jsou z krému (smíchala jsem zbytek obou krémů a nastavila polovinou másla) - zdobila jsem zdobičkou 233. Figurky jsou modelované z ruky z hmoty Smarflex Flower. (3,2 kg)

 

Dort s krajkovou čokomašlí

 

47.-dort-s-krajkovou-masli.jpg

Korpus tmavý (forma 27x27 cm): 8 vajec, 320 g cukru krupice, 280 g polohrubé mouky, 40 g prosátého kakaa, 2 ČL prášku do pečiva, 8 PL teplé vody. Bílky ušlehat s polovinou cukru, žloutky s druhou polovinou šlehat 4 minuty, přidat vodu a poté lehce vmíchat metličkou na střídačku bílky a mouku s práškem do pečiva a kakaem. Péct 10 minut na 170 a cca 40 minut na 150 stupňů. 

Krém pařížský: 6 vajec, 240 g krupicového cukru, 60 g kakaa, 500 g másla. Vejce, kakao a cukr šlehat ve vodní lázni do zhoustnutí (trvá to asi 20 minut), po vychladnutí zašlehat postupně do másla. 

Krém pudinkový: 250 ml mléka, 1 vanilkový pudink, 100 g cukru krupice - uvařit na sladkou kaši. Po vychladnutí zašlehat do 250 g másla.

47-1.-dort-s-krajkovou-masli.jpg

Skládání: Korpus rozřezat na 4 pláty, každý plát prokapat rumem, promazat pařížským, pudinkovým a zase pařížským krémem. Zachladit.

Po zachlazení ušlehat 1,5 Ramy cremefine na šlehání s 20 g vanilkového cukru, Ramou potřít povrch dortu i boky, vršek ozdobit zoubkovanou cukrářskou kartou. Dozdobit čokoládovými ozdobami (použila jsem polevu Master Martini). Malé mašle a trojúhelníky na bocích dortu jsou z čokolády zdobené tranferfolií, tmavé ozdoby jsou stříkané čokoládou z celofánového kornoutku na pečicí papír, stejně tak cifra a kornoutky, z kterých je tvořený květ. Postup na čokoládovou mašli najdete TADY, já ji skládala pouze ze 4 - 5 ks do vějířku, postup na vějíře ZDE, na kornoutky TADY - kornoutky jsem poté skládala do květu. Dort je dozdobený Rafaelem a cukrovými kuličkami. (3,1 kg)

 

Motorka Honda Hornet CB 600F

 

48.-motorka-honda-hornet--cb-600-f.jpg

Korpus světlý (cca 20x31 cm): 6 vajec, 240 g cukru krupice, 240 g polohrubé mouky, 1 vrchovatá ČL prášku do pečiva, 6 PL teplé vody. Bílky ušlehat s polovinou cukru, žloutky s druhou polovinou šlehat 4 minuty, přidat vodu a poté lehce vmíchat metličkou na střídačku bílky a mouku s práškem do pečiva. Péct 10 minut na 170 a cca 40 minut na 150 stupňů. 

Krém jahodovo - malinový: 250 ml šťávy z jahodového kompotu, 100 g cukru krupice, 26 g malinového pudinku, 1 menší PL polohrubé mouky - svařit na sladký pudink. Po vychladnutí zašlehat do 250 g másla. 

48-2.-motorka-honda-hornet--cb-600-f.jpg

Krém vanilkový: 250 ml mléka, 1 vanilkový pudink, 100 g cukru krupice - uvařit na sladkou kaši. Po vychladnutí zašlehat do 250 g másla. 

Skládání: Korpus rozřezat na 3 pláty, prokapat šťávou z kompotu, promazat jahodovým a vanilkovým krémem, pod světlý krém namazat višňovou marmeládu, poklást kompotovanými jahodami. Po zachlazení vyřezat jednotlivé části motorky podle papírové předlohy vytisknuté z internetu, já řezala tělo motorky na dvě části a přední kolo zvlášť. Okrájet do požadovaného tvaru, z okrojků vytvořit punčovinu a tou motorku dotvarovat.

Celý dort je potažený pravým marcipánem 1:3 smíchaným s hmotou Smartflex Velvet mandle (550 g marcipánu, 200 g Smarflexu). Stříbrné části jsou dobarvené stříbrnou pudrovou barvou rozředěnou alkoholem, žluté části pak zlatou pudrovou barvou s alkoholem. Přední vidlice jsou vyztužené špejlí, řidítka, zrcátko a tachometr jsou umístěné na špejli. (2,7 kg)

 

Krtek a autíčko se zajíčkem

 

49.-krtek-a-auticko-s-mravencem.jpg

Korpus světlý (forma 20x29 cm a 14x14 cm): 8 vajec, 320 g cukru krupice, 320 g polohrubé mouky, 1,5 ČL prášku do pečiva, 8 PL teplé vody. Bílky ušlehat s polovinou cukru, žloutky s druhou polovinou šlehat 4 minuty, přidat vodu a poté lehce vmíchat metličkou na střídačku bílky a mouku s práškem do pečiva. Péct 10 minut na 170 a 35-40 minut na 150 stupňů.

Krém karamelový: 375 ml mléka, 1,5 extra karamelového pudinku, 30 g vanilkového cukru - uvařit. Po vychladnutí zašlehat do 375 g másla a 1 hotového zkaramelizovaného Salka. 

49-3.-krtek-a-auticko-s-mravencem.jpg

Krém pudinkový: 375 ml mléka, 1,5 vanilkového pudinku, 150 g cukru - uvařit na sladkou kaši. Po vychladnutí zašlehat do 375 g másla. 

Skládání: Korpus rozřezat na 3 pláty. Promazat střídavě oběma krémy. Autíčko poskládat z menšího korpusu, zachladit, ořezat, z okrojků vytvořit punčovinu a tou autíčko dotvarovat. Kola jsem tvořila obalením bonbonů Besipky, přední sklo je naznačené floristickým drátkem omotaným floristickou páskou. Celý dort i autíčko jsou potažené hmotou Smartflex Velvet, figurky a květy hmota Smarflex Flower. Figurky jsou modelované z ruky, lístečky na bocích dortu jsou tvořené patchworkovým vykrajovátkem, lístečky stromku vykrajovačkou na cesmínu. (3,6 kg)

 

Krtek a autíčko se sluníčkem

 

50.-krtek-a-auticko-se-slunickem.jpg

Korpus světlý (forma 21x24 cm a na autíčko 12x12 cm): 6 vajec, 240 g cukru krupice, 240 g polohrubé mouky, 1 vrchovatá ČL prášku do pečiva, 6 PL teplé vody. Bílky ušlehat s polovinou cukru, žloutky s druhou polovinou šlehat 4 minuty, přidat vodu a poté lehce vmíchat metličkou na střídačku bílky a mouku s práškem do pečiva. Péct 10 minut na 170 a cca 40 minut na 150 stupňů.

Krém jahodovo - malinový: 250 ml šťávy z jahodového kompotu, 100 g cukru krupice, 26 g malinového pudinku, 1 menší PL polohrubé mouky - svařit na sladký pudink. Po vychladnutí zašlehat do 250 g másla. 

Krém vanilkový: 250 ml mléka, 1 vanilkový pudink, 100 g cukru krupice - uvařit na sladkou kaši. Po vychladnutí zašlehat do 250 g másla. 

50-1.-krtek-a-auticko-se-slunickem.jpg

Skládání: Velký korpus rozřezat na 3 pláty, prokapat šťávou z kompotu s trochou rumu, promazat jahodovým a vanilkovým krémem, pod světlý krém namazat višňovou marmeládu, poklást kompotovanými jahodami. Autíčko poskládat z menšího korpusu, zachladit, ořezat, z okrojků vytvořit punčovinu a tou autíčko dotvarovat. Kola jsem tvořila obalením bonbonů Besipky, přední sklo je naznačené floristickým drátkem omotaným floristickou páskou.

Celý dort i autíčko jsou potažené hmotou Smartflex Velvet, figurky a květy hmota Smarflex Flower. Sluníčko jsem tvořila podle papírové šablony vytisknuté z internetu, přiložila jsem k sobě dva plátky hmoty, mezi které jsem umístila špejli. Figurky jsou modelované z ruky, lístečky jsou tvořené patchworkovým vykrajovátkem, lístečky kytiček na vrchní straně dortu vykrajovačkou na cesmínu. (2,8 kg)

 

Včelí medvídci s Pučmeloudem

 

51.-vceli-medvidci-s-pucmeloudem.jpg

Korpus světlý: forma průměr 21 cm): 4 vejce, 160 g cukru krupice, 160 g polohrubé mouky, 1 menší ČL prášku do pečiva, 4 PL teplé vody. Bílky ušlehat s polovinou cukru, žloutky s druhou polovinou šlehat 4 minuty, přidat vodu a poté lehce vmíchat metličkou na střídačku bílky a mouku s práškem do pečiva. Péct 10 minut na 170 a cca 40 minut na 150 stupňů. 

Krém jahodovo - malinový: 250 ml šťávy z jahodového kompotu, 100 g cukru krupice, 26 g malinového pudinku, 1 menší PL polohrubé mouky - svařit na sladký pudink. Po vychladnutí zašlehat do 200 g másla.

51-1.-vceli-medvidci-s-pucmeloudem.jpg

Krém vanilkový: 250 ml mléka, 1 vanilkový pudink, 100 g cukru krupice - uvařit na sladkou kaši. Po vychladnutí zašlehat do 200 g másla. 

Skládání: Korpus rozřezat na 4 pláty, prokapat šťávou z kompotu, promazat jahodovým, vanilkovým a zase jahodovým krémem, pod světlý krém namazat višňovou marmeládu, poklást kompotovanými jahodami.0

Dort je potažený hmotou Smartflex Velvet, figurky a květy hmota Smarflex Flower. Figurky jsou modelované z ruky. Zvonky jsou vázané na floristickém drátku. (2,2 kg)

 

Dort s princeznou a jednorožcem

 

52.-dort-s-princezniou-a-jednorozcem.jpg

Korpus světlý (forma průměr 28 cm stlačená na ovál): 7 vajec, 280 g cukru krupice, 280 g polohrubé mouky, 1,5 ČL prášku do pečiva, 7 PL teplé vody. Bílky ušlehat s polovinou cukru, žloutky s druhou polovinou šlehat 4 minuty, přidat vodu a poté lehce vmíchat metličkou na střídačku bílky a mouku s práškem do pečiva. Péct 10 minut na 170 a 40 minut na 150 stupňů. 

Krém jahodovo - malinový: 250 ml šťávy z jahodového kompotu, 100 g cukru krupice, 26 g malinového pudinku, 1 menší PL polohrubé mouky - svařit na sladký pudink. Po vychladnutí zašlehat do 250 g másla.

52-1.-dort-s-princezniou-a-jednorozcem.jpg

Krém pudinkový: 500 ml mléka, 2 vanilkové pudinky, 200 g cukru krupice - uvařit na sladkou kaši. Po vychladnutí zašlehat do 375 g másla. 

Skládání: Korpus rozřezat na 4 pláty, každý pokapat šťávou z kompotu, promazat střídavě oběma krémy, pod světlý krém namazat jahodovou marmeládu, jahodový krém poklást kompotovanými jahodami.

Dort zachladit, poté pomazat a potáhnout hmotou Smarflex Velvet. Figurky a dekorace jsou z hmoty Smartflex Flower, modelované z ruky. Čtyřku jsem vystřihla podle papírové předlohy - nejprve jsem slepila dva pláty, mezi které jsem umístila špejli, poté teprve vystřihla požadovaný tvar. Vlasy u princezny a hřívu s ocasy jsem tvořila extrudérem. (3,8 kg)

 

Dort fotbalisticko - rybářský

 

53.-dort-fotbalisticko-rybarsky.jpg

Korpus tmavý (forma 23x25 cm): 6 vajec, 240 g cukru krupice, 220 g polohrubé mouky, 1 vrchovatá ČL prášku do pečiva, 6 PL teplé vody, 20 g kakaa. Bílky ušlehat s polovinou cukru, žloutky s druhou polovinou šlehat 4 minuty, přidat vodu a poté lehce vmíchat metličkou na střídačku bílky a mouku s práškem do pečiva a kakaem. Péct 10 minut na 170 a cca 40 minut na 150 stupňů.

Krém pařížský: 4 vejce, 160 g krupicového cukru, 40 g kakaa, 250 g másla. Vejce, kakao a cukr šlehat ve vodní lázni do zhoustnutí (trvá to asi 20 minut), po vychladnutí zašlehat postupně do másla.

53-1.-dort-fotbalisticko-rybarsky.jpg

Krém pudinkový: 250 ml mléka, 100 g cukru krupice, 1 vanilkový pudink - svařit na sladký pudink. Po vychladnutí zašlehat do 250 g másla. 

Skládání: Korpus rozřezat na 4 pláty, promazat střídavě oběma krémy. Po zachlazení rozříznout vodorovně část dortu na rybníček, seříznutou částí rybníček nastavit do délky, zaoblit okraje. Dort je potažený hmotou Smarflex Velvet mandle, figurky jsou modelované z ruky z hmoty Smarflex Flower. Síť na brance jsem tvořila extrudérem, stejně jako "lajny". Písmenka a číslice jsou vykrajovátka patchwork. (2,7 kg)

 

Dort s krávami a čuníky

 

54.-dort-s-kravami-a-cuniky.jpg

Korpus světlý větší (forma průměr 26 cm): 6 vajec, 240 g cukru krupice, 240 g polohrubé mouky, 1 vrchovatá ČL prášku do pečiva, 6 PL teplé vody. Bílky ušlehat s polovinou cukru, žloutky s druhou polovinou šlehat 4 minuty, přidat vodu a poté lehce vmíchat metličkou na střídačku bílky a mouku s práškem do pečiva. Péct 10 minut na 170 a 40 minut na 150 stupňů. 

Korpus světlý menší (forma průměr 18 cm): 4 vejce, 160 g polohrubé mouky, 160 g cukru krupice, 1 menší ČL prášku do pečiva, 4 PL teplé vody. Postup viz výše.

Krém jahodový: 500 ml šťávy z jahodového kompotu, 200 g cukru krupice, 52 g malinového pudinku, 2 PL polohrubé mouky - svařit na sladký pudink. Po vychladnutí zašlehat do 500 g másla. 

54-2.-dort-s-kravami-a-cuniky.jpg

Krém pudinkový: 375 ml mléka, 1,5 vanilkového pudinku, 150 g cukru krupice - uvařit na sladkou kaši. Po vychladnutí zašlehat do 370 g másla. 

Skládání: Korpusy rozřezat na 3-4 pláty, každý pokapat šťávou z kompotu, promazat střídavě oběma krémy, pod světlý krém namazat jahodovou marmeládu a poklást kompotovanými jahodami. Dort zachladit, poté pomazat a potáhnout hmotou Smarflex Velvet. Sesadit až po zachlazení obou potažených pater. Figurky a dekorace jsou z hmoty Smartflex Flower, modelované z ruky. Kravičky jsou vytvořené bílé a nastříkané airbrushem. Lístky na stromku jsou tvořené vykrajovačkou na cesmínu. (4,8 kg)

 

Dort Na vlásku

(Kromě potahu dia)

55.-dort-na-vlasku.jpg

Korpus světlý (forma průměr 26 cm): 6 vajec, 150 g cukru fruktózy, 240 g polohrubé mouky, 1 vrchovatá ČL prášku do pečiva, 6 PL teplé vody. Bílky ušlehat s polovinou cukru, žloutky s druhou polovinou šlehat 4 minuty, přidat vodu a poté lehce vmíchat metličkou na střídačku bílky a mouku s práškem do pečiva. Péct 10 minut na 170 a 30-35 minut na 150 stupňů. Pozor, korpus s fruktózou rychle tmavne, proto je potřeba ho ke konci pečení přikrýt alobalem nebo pečicím papírem. 

Krém jahodovo - malinový: 250 ml šťávy z jahodového DIA kompotu, 70 g fruktózy, 26 g malinového pudinku, 1 menší PL polohrubé mouky - svařit na sladký pudink. Po vychladnutí zašlehat do 200 g másla. 

55-1.-dort-na-vlasku.jpg

Krém pudinkový: 250 ml mléka, 1 vanilkový pudink, 70 g fruktózy - uvařit na sladkou kaši. Po vychladnutí zašlehat do 250 g másla. 

Skládání: Korpus rozříznout na 3 pláty. Každý při skládání pokapat zbylou šťávou z DIA kompotu a potřít DIA pikantní marmeládou lesní směs, promazat oběma krémy, do jedné vrstvy dát okapané kompotované jahody. Nechat ztuhnout v lednici a poté potáhnout. Dort je potažený hmotou Smartflex Velvet mandle. Figurky a dekorace z hmoty Smartflex Flower. Figurka je modelovaná z ruky, věž vyříznutá podle papírové předlohy ze dvou plátů, mezi které jsem umístila špejli. Vlasy Lociky jsem tvořila extrudérem, vzor na sukni strukturovací podložkou. (2,7 kg)

 

Hokejové půlhřiště

 

56.-hokejove-hriste.jpg

Korpus tmavý (forma 23x25 cm): 6 vajec, 240 g cukru krupice, 220 g polohrubé mouky, 1 vrchovatá ČL prášku do pečiva, 6 PL teplé vody, 20 g kakaa. Bílky ušlehat s polovinou cukru, žloutky s druhou polovinou šlehat 4 minuty, přidat vodu a poté lehce vmíchat metličkou na střídačku bílky a mouku s práškem do pečiva a kakaem. Péct 10 minut na 170 a cca 40 minut na 150 stupňů. 

Krém pařížský: 4 vejce, 160 g krupicového cukru, 40 g kakaa, 250 g másla. Vejce, kakao a cukr šlehat ve vodní lázni do zhoustnutí (trvá to asi 20 minut), po vychladnutí zašlehat postupně do másla. 

56-1.-hokejove-hriste.jpg

Krém jahodovo - malinový: 250 ml šťávy z jahodového kompotu, 100 g cukru krupice, 26 g malinového pudinku, 1 menší PL polohrubé mouky - svařit na sladký pudink. Po vychladnutí zašlehat do 200 g másla. 

Skládání: Korpus rozřezat na 4 pláty, každý plát pokapat šťávou z kompotu s trochou rumu, promazat střídavě oběma krémy. Jahodový krém poklást kompotovanými jahodami. Po zachlazení seříznout dva rohy na kulaté. Dort je potažený hmotou Smarflex Velvet mandle, figurky jsou modelované z ruky z hmoty Smarflex Flower. Síť na brance jsem tvořila extrudérem, stejně jako "lajny". Obdobný postup na hokejovou branku najdete např. TADY. Písmenka a číslice jsou vykrajovátka patchwork. (2,8 kg)

 

Dort s čokomiskami

 

57.-dort-s-cokomiskami.jpg

Korpus z hladké mouky (forma průměr 27 cm): 5 vajec, 100 g cukru krupice, 100 g hladké mouky, 10 g prášku do pečiva, 32 g kakaa, 3,5 PL oleje. Ušlehat bílky s polovinou cukru, žloutky s druhou polovinou šlehat 4 minuty do pěny, přidat olej a ručně zamíchat mouku s práškem do pečiva a prosátým kakaem na střídačku s ušlehanými bílky. Péct 10 minut na 180 stupňů a cca 20 minut na 150 stupňů. 

Krém z marcarpone: 250 g mascarpone, 200 g zakysané smetany, 300 ml šlehačky, 3 PL cukru moučka, 40 g vanilkového cukru, 1 želatinový ztužovač Dr. Oetker, citronová šťáva. Ušlehat šlehačku, zvlášť ušlehat mascarpone se zakysanou smetanou a cukrem, přidat několik kapek citronové šťávy a ušlehanou šlehačku. Želatinový ztužovač připravit podle návodu a spojit opatrně se smetanovou hmotou. Krém je nutné připravovat až těsně před použitím, aby nezačal tuhnout.

57-1.-dort-s-cokomiskami.jpg

Sestavení: Prokrojit korpus na dva pláty, jeden vrátit do umytého dortového ráfku, pokapat rumem, potřít višňovou marmeládou a zalít polovinou smetanové hmoty. Poklást mraženými malinami obalenými v moučkovém cukru. Přiklopit druhým plátem, opět pokapat rumem a potřít druhou polovinou krému. Nechat důkladně ztuhnout v lednici. 

Dokončení: Po ztuhnutí sundat ráfek (boky vždy objedu ostrým nožem), ušlehat 1 Ramu cremefine na šlehání a 1/2 vanilkového cukru. Nejprve potřít povrch dortu přes gumovou dečku šlehačkou a dečku opatrně sundat. Poté ozdobit boky dortu lístkovou metodou - postup TADY. Dozdobit mističkami z čokolády (mističky jsou stříkané na ledovou kouli, kterou jsem vyrobila zmrazením vody v balónku - obdobný postup např. TADY), čokoládovými tyčinkami (prodává Lidl) a čerstvým ovocem. Ovoce na řezu je potřené dortovým želé.

 

Dort vesmír

 

58.-dort-vesmir.jpg

Korpus žíhaný (kulatá forma průměr 23 cm a 15 cm): 9 vajec, 360 g cukru krupice, 340 g polohrubé mouky, 2 menší ČL prášku do pečiva, 9 PL teplé vody, 20 g prosátého kakaa. Bílky ušlehat s polovinou cukru, žloutky s druhou polovinou šlehat 4 minuty, přidat vodu a poté lehce vmíchat metličkou na střídačku bílky a mouku s práškem do pečiva. Z ušlehaného piškotu odebrat 1/3 a přidat do ní 20 g kakaa - plnit do formy podle návodu TADY. Péct 10 minut na 170 a 45 minut na 150 stupňů.

Krém karamelový: 250 ml mléka, 1 extra karamelový pudink, 1 vanilkový cukr - uvařit. Po vychladnutí zašlehat do 250 g másla, přidat asi 3 polévkové lžíce hotového zkaramelizovaného Salka. 

58-5.-dort-vesmir.jpg

Krém pudinkový: 500 ml mléka, 2 vanilkové pudinky, 200 g cukru - uvařit na sladkou kaši. Po vychladnutí zašlehat do 450 g másla.

 Skládání: Korpusy rozřezat na 4 pláty. Každý plát při skládání pokapat rumem, promazat střídavě oběma krémy. Celý dort je potažený bílou hmotou Smartflex Velvet mandle, povrch je nástřik z pistole Airbrudh (modrá s přídavkem černé). Dekorace Smartflex Flower, modelované z ruky. Sluníčko je na špejli, rovněž dobarvené Airbrushem. Hvězdičky tvořené pístovým vykrajovátkem, komety kovové vykrajovátko. Linky na raketoplánu a obrubu dortu jsem tvořila extrudérem. (3,9 kg)

 

Svatební srdce sytě růžové

 

59.-svatebni-srdce-syte-ruzove.jpg

Korpus tmavý (forma srdce cm): 5 vajec, 200 g cukru krupice, 180 g polohrubé mouky, 20 g kakaa, 1 ČL prášku do pečiva, 5 PL teplé vody. Bílky ušlehat s polovinou cukru, žloutky s druhou polovinou šlehat 4 minuty, přidat vodu a poté lehce vmíchat metličkou na střídačku bílky a mouku s práškem do pečiva a kakaem. Péct 10 minut na 170 a cca 40 minut na 150 stupňů.

Krém pařížský: 4 vejce, 160 g krupicového cukru, 40 g kakaa, 250 g másla. Vejce, kakao a cukr šlehat ve vodní lázni do zhoustnutí (trvá to asi 20 minut), po vychladnutí zašlehat postupně do másla. 

Krém pudinkový: 250 ml mléka, 1 vanilkový pudink, 100 g cukru krupice - uvařit na sladkou kaši. Po vychladnutí zašlehat do 250 g másla. 

59-2.-svatebni-srdce-syte-ruzove.jpg

Skládání: Korpus rozřezat na 4 pláty, prokapat trochou rumu, promazat oběma krémy. Dort je potažený hmotou Smarflex Velvet mandle, květy hmota Smarflex Flower tvořené touto vykrajovačkou, nejmenší květy vykrajovačkou ze sady Flower. Jsou dobarvené pudrovými barvami a vázané na floristických drátcích, spirála je rovněž floristický drátek omotaný floristickou páskou - natáčela jsem na vařečku. Středy květin koupené černé a růžové pestíky. Lem dortu jsem vytlačila přes extrudér. Motýlci - patchworkové vykrajovátko. (2,2 kg)

 

Svatební srdce bílé

 

60.-svatebni-srdce-bile.jpg

Korpus světlý: (forma srdce cm): 5 vajec, 200 g cukru krupice, 200 g polohrubé mouky, 1 ČL prášku do pečiva, 5 PL teplé vody. Bílky ušlehat s polovinou cukru, žloutky s druhou polovinou šlehat 4 minuty, přidat vodu a poté lehce vmíchat metličkou na střídačku bílky a mouku s práškem do pečiva. Péct 10 minut na 170 a cca 40 minut na 150 stupňů. 

Krém višňový: 250 ml šťávy z višňového kompotu, 100 g cukru krupice, 26 g malinového pudinku, 1 menší PL polohrubé mouky - svařit na sladký pudink. Po vychladnutí zašlehat do 200 g másla. 

Krém z Gustinu a hladké mouky: 250 ml mléka, 1 PL Gustinu, 1 PL hladké mouky, 40 g vanilkového cukru, 60 g cukru krupice - uvařit na sladkou kaši. Po vychladnutí zašlehat do 250 g másla.

60-2.-svatebni-srdce-bile.jpg

Skládání: Korpus rozřezat na 4 pláty, prokapat šťávou z kompotu s trochou rumu, promazat oběma krémy, pod světlý krém namazat višňovou marmeládu, poklást kompotovanými višněmi.

Dort je potažený hmotou Smarflex Velvet mandle, květy hmota Smarflex Flower tvořené touto vykrajovačkou, nejmenší květy vykrajovačkou ze sady Flower. Jsou dobarvené pudrovými barvami a vázané na floristických drátcích, spirála je rovněž floristický drátek omotaný floristickou páskou - natáčela jsem na vařečku. Středy květin koupené černé a růžové pestíky. Lem dortu jsem vytlačila přes extrudér. Motýlci - patchworkové vykrajovátko. (2,4 kg)

 

Svatební dort s květinami a motýly

 

61.-svatebni-dort-s-kvetinami-a-motyly.jpg

Korpus světlý (forma 28x28 cm): 9 vajec, 360 g cukru krupice, 360 g polohrubé mouky, 2 ČL prášku do pečiva, 9 PL teplé vody. Bílky ušlehat s polovinou cukru, žloutky s druhou polovinou šlehat 4 minuty, přidat vodu a poté lehce vmíchat metličkou na střídačku bílky a mouku s práškem do pečiva. Péct 10 minut na 170 a 40 minut na 150 stupňů.

Korpus tmavý (forma 20x20 cm): 5 vajec, 200 g cukru krupice, 180 g polohrubé mouky, 20 g prosátého kakaa 5 PL horké vody, 1 ČL prášku do pečiva. Ušlehat bílky s částí cukru, žloutky se zbytkem cukru šlehat asi 4 minuty do pěny, poté do nich ručně zamíchat mouku s práškem do pečiva a kakaem a ušlehané bílky. Péct 10 minut na 180 a 40 minut na 150 stupňů.

Krém jahodovo - malinový: Do 375 ml šťávy z jahodového kompotu, 150 g cukru krupice, 1 malinový pudink, 1,5 PL polohrubé mouky - svařit na sladký pudink. Po vychladnutí zašlehat do 250 g másla. 

61-1.-svatebni-dort-s-kvetinami-a-motyly.jpg

Krém z Gustinu a haldké mouky: 500 ml mléka, 2 vrchovaté PL Gustinu, 2 PL hladké mouky, 50 g vanilkového cukru, 150 g cukru krupice - uvařit na sladkou kaši. Po vychladnutí zašlehat do 450 g másla. Ochutit rumem. 

Krém pařížský: 4 vejce, 160 g krupicového cukru, 40 g prosátého kakaa, 250 g másla. Vejce, kakao a cukr šlehat ve vodní lázni do zhoustnutí (trvá to asi 20 minut), po vychladnutí zašlehat postupně do másla.

Krém pudinkový: 250 ml mléka, 1 vanilkový pudink, 100 g cukru krupice - uvařit na sladkou kaši. Po vychladnutí zašlehat do 250 g másla.

Skládání: Oba korpusy rozřezat na 4 pláty. Tmavý korpus promazat pařížským a pudinkovým krémem, pláty při promazávání prokapat lehce rumem. Světlý korpus promazat jahodovo - malinovým krémem a krémem z Gustinu, pod světlý krém namazat višňovou marmeládu, poklást ho kompotovanými jahodami. Oba korpusy jsou potažené hmotou Smarflex Velvet mandle. Skládat na sebe po důkladném zachlazení.

Květiny jsou tvořeny z hmoty Smartflex Flower touto vykrajovačkou, nejmenší květy vykrajovačkou ze sady Flower. Jsou dobarvené pudrovými barvami a vázané na floristických drátcích, spirály jsou rovněž floristické drátky omotané floristickou páskou - natáčela jsem na vařečku. Středy květin koupené černé a růžové pestíky. Lem dortu jsem vytlačila přes extrudér. Motýlci - patchworkové vykrajovátko. (6,7 kg)

 

Dort znak Sparty s fotbalistou

 

62.-dort-znak-sparty-s-fotbalistou.jpg

Korpus tmavý (forma průměr 24 cm): 6 vajec, 240 g cukru krupice, 220 g polohrubé mouky, 1 vrchovatá ČL prášku do pečiva, 6 PL teplé vody, 20 g kakaa. Bílky ušlehat s polovinou cukru, žloutky s druhou polovinou šlehat 4 minuty, přidat vodu a poté lehce vmíchat metličkou na střídačku bílky a mouku s práškem do pečiva a kakaem. Péct 10 minut na 170 a cca 40 minut na 150 stupňů.

Tmavá roláda: 4 vejce, 4 PL cukru krupice, 3 PL polohrubé mouky, 1 PL kakaa. Ušlehat bílky s troškou cukru, zbylý cukr zašlehat do žloutků (šlehat asi 3-4 minuty). Poté do pěny vmíchat lehce mouku s kakaem a bílky. Péct na pečicím pepíře na 180 stupňů asi 11 minut. 

62-1.-dort-znak-sparty-s-fotbalistou.jpg

Krém pařížský: 4 vejce, 160 g krupicového cukru, 40 g kakaa, 370 g másla. Vejce, kakao a cukr šlehat ve vodní lázni do zhoustnutí (trvá to asi 20 minut), po vychladnutí zašlehat postupně do másla. 

Krém pudinkový: 250 ml mléka, 1 vanilkový pudink, 100 g cukru krupice - uvařit na sladkou kaši. Po vychladnutí zašlehat do 250 g másla. 

Skládání: Korpus rozřezat na 4 pláty, prokapat rumem, promazat oběma krémy. Z rolády nakrájet pruhy ve výšce dortu a nalepit z boku na dort...vznikne podklad pod vlajku. Po zachlazení seříznout do požadovaného tvaru, popřípadě dotvarovat punčovinou. Dort je potažený hmotou Smarflex Velvet mandle, figurka modelovaná z ruky z hmoty Smarflex Flower. Písmenka jsou vykrajovátka patchwork. Lemování dortu - šňůrky a proužky z extrudéru. (2,9 kg)

 

Dort s ibiškem a fréziemi

 

63.-dort-s-ibiskem-a-freziemi.jpg

Korpus světlý (forma 20x24 cm): 5 vajec, 200 g cukru krupice, 200 g polohrubé mouky, 1 ČL prášku do pečiva, 5 PL teplé vody. Bílky ušlehat s polovinou cukru, žloutky s druhou polovinou šlehat 4 minuty, přidat vodu a poté lehce vmíchat metličkou na střídačku bílky a mouku s práškem do pečiva. Péct 10 minut na 170 a cca 40 minut na 150 stupňů. 

Krém višňový: 250 ml šťávy z višňového kompotu, 100 g cukru krupice, 26 g malinového pudinku, 1 menší PL polohrubé mouky - svařit na sladký pudink. Po vychladnutí zašlehat do 200 g másla. 

Krém pudinkový: 250 ml mléka, 1 vanilkový pudink, 100 g cukru krupice - uvařit na sladkou kaši. Po vychladnutí zašlehat do 200 g másla.  

63-1.-dort-s-ibiskem-a-freziemi.jpg

Skládání: Korpus rozřezat na 3-4 pláty, prokapat šťávou z kompotu s trochou rumu, promazat oběma krémy, pod světlý krém namazat višňovou marmeládu, poklást kompotovanými višněmi. Dort je potažený hmotou Smarflex Velvet mandle, květy hmota Smarflex Flower. Květy jsou dobarvené pudrovými barvami, vázané na floristické drátky. Okraj dortu je obštípaný kleštičkami na marcipán, spodní okraj z lišty na perličky. Návod na ibišek najdete TADY, na frézie TADY (já použila vykrajovačku na frézie). (2,5 kg)

 

Dort s jezevčíky

 

64.-dort-s-jezevciky.jpg

Korpus světlý (forma průměr šestihran): 5 vajec, 200 g cukru krupice, 200 g polohrubé mouky, 1 ČL prášku do pečiva, 5 PL teplé vody. Bílky ušlehat s polovinou cukru, žloutky s druhou polovinou šlehat 4 minuty, přidat vodu a poté lehce vmíchat metličkou na střídačku bílky a mouku s práškem do pečiva. Péct 10 minut na 170 a cca 40 minut na 150 stupňů.

Krém jahodovo - malinový: 250 ml šťávy z jahodového kompotu, 100 g cukru krupice, 26 g malinového pudinku, 1 menší PL polohrubé mouky - svařit na sladký pudink. Po vychladnutí zašlehat do 200 g másla.

Krém vanilkový: 250 ml mléka, 1 vanilkový pudink s pravou vanilkou, 100 g cukru krupice - uvařit na sladkou kaši. Po vychladnutí zašlehat do 200 g másla. 

64-1.-dort-s-jezevciky.jpg

Skládání: Korpus rozřezat na 4 pláty, prokapat šťávou z kompotu s trochou rumu, promazat jahodovým, vanilkovým a zase jahodovým krémem, pod světlý krém namazat višňovou marmeládu, poklást kompotovanými jahodami. Dort je potažený pravým marcipánem smíchaným s hmotou Smartflex Velvet (450 g marcipánu, 150 g Smarflexu), figurky a květy hmota Smarflex Flower. Květy jsou dobarvené pudrovými barvami. Spodní okraj dortu je stínovaný stříkací pistolí (airbrush), zlehka stínovaný je i povrch dortu a figurky. Psi jsou modelovaní z ruky, lístečky pístové vykrajovátko cesmíny, kytičky ze sady Flower. (2,5 kg)

 

Dort pivní soudek

 

65.-dort-pivni-soudek.jpg

Korpus žíhaný (forma 20x24 cm a 2x forma kulatá průměr 14 cm): 10 vajec, 380 g cukru krupice, 360 g polohrubé mouky, 2 ČL prášku do pečiva, 10 PL teplé vody. Bílky ušlehat s polovinou cukru, žloutky s druhou polovinou šlehat 4 minuty, přidat vodu a poté lehce vmíchat metličkou na střídačku bílky a mouku s práškem do pečiva. Z ušlehaného piškotu odebrat 1/3 a přidat do ní vrchovatou lžíci kakaa - plnit do formy podle návodu TADY. Péct 10 minut na 170 a 40 minut na 150 stupňů.

Krém broskvový: 375 ml šťávy z broskvového kompotu, 150 g cukru krupice, 1 vanilkový pudink, 1,5 PL polohrubé mouky - svařit na sladký pudink. Po vychladnutí zašlehat do 270 g másla. 

Krém z Gustinu a hladké mouky: 500 ml mléka, 2 vrchovaté PL Gustinu, 2 PL hladké mouky, 80 g vanilkového cukru, 120 g cukru krupice - uvařit na sladkou kaši. Po vychladnutí zašlehat do 430 g másla. Ochutit rumem. 

65-1.-dort-pivni-soudek.jpg

Skládání: Korpusy rozřezat na 3 pláty, každý plát před promazáním prokapat lehce rumem se šťávou z kompotu. Promazat oběma krémy, pod světlý krém namazat višňový džem, krém poklást kompotovanými broskvemi. Kulaté korpusy po promazání propíchnou shora dvěma špejlemi, aby se při chlazení nerozjely. Po zachlazení seříznout obdélníkový korpus do požadovaného tvaru. Kulaté korpusy rovněž seříznout. Všechny okrojky rozmělnit na punčovinu a celý dort jí dotvarovat. Oba korpusy jsou potažené hmotou Smarflex Velvet mandle, logo Pilsner, pípa a zápich jsou z hmoty Smarflex Flower, která lépe schne. Vzor dřeva jsem dělala strukturální fólií. Korpusy jsem potáhla bílou hmotou a stříkala airbrushem (stříkací pistolí) hnědou barvou s trochou červené - každý korpus zvlášť, teprve poté jsem je sesadila. Stříbrné části jsem vykrojila z šedé hmoty a dobarvila stříbrnou pudrovou barvou s trochou alkoholu.

Malované logo: Vytisknout a vystřihnout požadovaný obrázek, ten po lícu propíchat po obrysech jehlou na měkké podložce. Poté obtisknout rub obrázku, kde jsou vystouplé vpichy od jehly, na potahovou hmotu a následně malovat gelovou barvou zředěnou vodou, vybarvovat lze i pudrovou barvou zředěnou alkoholem. Písmenka a cifra - patchworkové vykrajovátko. (4,3 kg)

 

Dort Pipi Dlouhá punčocha

 

66.-dort-pipi-dlouha-puncocha.jpg

Korpus světlý (forma průměr 23 cm): 5 vajec, 200 g cukru krupice, 200 g polohrubé mouky, 1 ČL prášku do pečiva, 5 PL teplé vody. Bílky ušlehat s polovinou cukru, žloutky s druhou polovinou šlehat 4 minuty, přidat vodu a poté lehce vmíchat metličkou na střídačku bílky a mouku s práškem do pečiva. Péct 10 minut na 170 a cca 40 minut na 150 stupňů. 

Krém jahodovo - malinový: 250 ml šťávy z jahodového kompotu, 100 g cukru krupice, 26 g malinového pudinku, 1 menší PL polohrubé mouky - svařit na sladký pudink. Po vychladnutí zašlehat do 200 g másla. 

 Krém pudinkový: 250 ml mléka, 1 vanilkový pudink, 100 g cukru krupice - uvařit na sladkou kaši. Po vychladnutí zašlehat do 200 g másla. Ochutit zlehka rumem. 

66-1.-dort-pipi-dlouha-puncocha.jpg

Skládání: Korpus rozřezat na 3 pláty, prokapat šťávou z kompotu, promazat oběma krémy, pod světlý krém namazat malinovou marmeládu, poklást kompotovanými jahodami. Dort je potažený hmotou Smartflex Velvet, figurky a květy hmota Smarflex Flower. Květy jsou dobarvené pudrovými barvami. Spodní okraj dortu je tvořený přes fólii vykrajovačkou patchwork krajka. Vzorek na zeleném středu je otisknutá strukturální fólie. Obdobný postup na opici najdete TADY (2,5 kg).

 

Moje dorty - strana:  13, 12, 11, 10 987, 65, 4321  

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Moje dorty II